in het water plassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal, 

 

Mijn hond plast geregeld in het water, weet iemand waarom honden dit doen? Ik zie andere honden het namelijk ook wel eens doen..

 

Groetjes, Lavina

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Wispa doet het ook. Het liefst terwijl Cosmic eruit staat te drinken ;-)

Wispa doet het overigens ook op (vreemde) dekens (bij andere mensen thuis dus), vieze dingen (dode vogeltjes, etc.), en nog wat meer dingen. Naar mijn idee is het iets "claimen". "Ik wil dit hebben, want ik wil er later in/op gaan liggen, maar niet nu, dus vast voor later." Geen idee of het ook zo is hoor, maar dat idee heb ik erbij.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

 

Hihi zoiets?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Perdie doet het ook altijd!! Geen idee waarom 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Zoiets ja! Kim en casper

 

en team podenco, ja denk sat hij dekens enzo inderdaad claimen is, had laast een loge hond die sat deed, maar in water plassen,  dat drijft dan toch weg? Dus wat claimen ze dan? En ik heb het haar vandaag pas voor het eerst zien doen.. andere honden waar ik vaak op pas zie ik het soms wel dagelijks doen...

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

De redenen zullen niet anders zijn dan wanneer een hond op bijvoorbeeld het gras plast

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Rvs, maar het watee zit naast een grasveld en een strandje... dus waarom niet gewoon op het gras plassen,  of zelfs zand evt. Waarom dan juist in het water?

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Rvs, maar het watee zit naast een grasveld en een strandje... dus waarom niet gewoon op het gras plassen,  of zelfs zand evt. Waarom dan juist in het water? "

 Vito deed dit ook maar het was niet dat ze er speciaal voor het water in ging

honden page profiel Nieuwe MaanNieuwe Maan 3 doggies

honden foto van Nieuwe Maan

Luba heeft dit vorig jaar ook gedaan terwijl ik met haar op vakantie was. Gewoon buiten in het gras plassen wilde ze niet, ze hield het heel lang op. daar maakte ik me zorgen over. Toen ze in een stromende beek kon ging ze gelijk plassen. Bij thuiskomst las ik in een boek over wolven dat deze in water plassen als ze in een stukje "niemandsland" zijn. Ze doen dit dus om niet ontdekt te worden. Ik concludeer daaruit dat ze zich dus niet helemaal veilig heeft gevoeld buiten haar territorium.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow speelt wel eens in het water, ze plast dan niet. Ze drinkt wel uit dat water (dus dikke kans dat ze verdunde urine van jullie honden drinkt )

 

Ze plast wel vaak over drollen heen. Althans, dat probeert ze: snuffelen aan drol, er overheen stappen en plassen. Ze stapt alleen altijd 20 cm te ver, dus ze piest gewoon vér naast de drol 

Dat lijkt mij wel een beetje op markeergedrag.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Luba heeft dit vorig jaar ook gedaan terwijl ik met haar op vakantie was. Gewoon buiten in het gras plassen wilde ze niet, ze hield het heel lang op. daar maakte ik me zorgen over. Toen ze in een stromende beek kon ging ze gelijk plassen. Bij thuiskomst las ik in een boek over wolven dat deze in water plassen als ze in een stukje "niemandsland" zijn. Ze doen dit dus om niet ontdekt te worden. Ik concludeer daaruit dat ze zich dus niet helemaal veilig heeft gevoeld buiten haar territorium. "

 Hoi nieuwe maan, 

 

Ik vind het een goed nieuw inzicht. En het klinkt bij jou hond ook zeer logisch zo.
Alleen mijn hond wordt altijd, in dat bos uitgelaten, dit is haar teretoruim...
Natuurlijk lopen we ook wel eens in andere bossen, daar doet ze het ook soms.. 

Het is ook niet dat ze helemaal niet op gras plast hoor, dan doet ze net zo goed een half uur later, in het zelfde bos, evt. zelfs nog op het zelfde veld met strand en water alleen dan op het gras..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^