Hoeveel gram brok eet jou hond per dag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ik heb een tijdje geleden een topic geopend met de vraag hoeveel gram vers vlees jou hond per dag eet. Nu Jet al een tijd geen vers vlees meer eet, kwam de vraag in mij op hoeveel gram brok jullie honden eten, van welk merk en evt. nog waarom je voor dat merk gekozen hebt?

Jet
3 jaar
Jack Hussell Terriër
Gesteriliseerd
5,7 kg
2 tot 3 uur beweging per dag
75 gram Royal Canin Urinary S/O Small Dog per dag. Verdeeld over 3 maaltijden per dag. (3x 25 gram)

Jet krijgt deze brok i.v.m. terugkerend blaasgruis, struviet. Met andere voeding (zowel KVV als brok) gaat het na een week of 2 weer mis. Daarbij doet ze het op KVV sowieso niet goed. We hebben hierin al een heel traject doorlopen, niks werkt bij Jet, dus we blijven bij deze voeding, dit gaat erg goed! :-)



Laten we niet bepaalde merken die worden gegeven 'afkraken'. Iedereen mag voeren wat hij/zij zelf graag wil en zich goed bij voelt. En het belangrijkste; waar de hond het goed op doet. :-)

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

 

Toby - Shiba Inu - 2 jaar (geb. 3 okt. 2011) - Gecastreerd - weegt ongeveer 10 kg. 

 

Hij krijgt per dag 150 gram brokken. Momenteel Taste of the Wild High Prairie (mogelijk gaan we ook nog eens een ander smaakje proberen). Dit verspreiden we over 2 maaltijden, dus hij krijgt 75 gr. per maaltijd. 

Waarom 150 gr.? Ik ben allereerst uitgegaan van de tabel: http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/taste_of_the_wild/175524#more daarna opgelet of hij dikker/dunner etc. werd, maar hij ziet er goed en gezond uit, dus houd ik het momenteel bij die 150 gram.

 

Waarom deze brokken? 

Na mij verdiept te hebben in brokken, wilde ik graag overstappen op brokken zonder onnodige granen en met meer vlees. Hiervoor heeft Toby zowel Kenner (van Boerenbond/Welkoop) als Pedigree gehad. Overgestapt op Pedigree met de gedachte dat dat als 'merk'-zijnde vast gezond was. Echter na research viel dat toch wat tegen (niet dat het absoluut ongezond is, maar dat er zaken inzitten die de hond niet echt nodig heeft). De hond is van nature een vleeseter en daarom wilde ik hem juist brokken geven die beter waren voor hem als hond zijnde. Daarnaast was zijn ontlasting ook niet altijd om over te spreken, nog een reden voor de research naar brokken. Zo ben ik bij Taste of the Wild terecht gekomen. Sindsdien is zijn ontlasting goed, hij vindt het lekker, en.. een bijkomend voordeel: niet overal meer kruimels om zijn voerbak ^.^

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Up.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Dogo Argentino, 6 j. - 5j. 1j. Hill's : ongeveer 400gr per dag in twee keer of Royal Canin, zelfde hoeveelheid, ik wissel steeds af per zak.

 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie is 4 jaar, intacte Cavalier King Charles Spaniël reu. Hij krijgt een combinatie van Wolfsblut Wide Plain (paard) en Taste of the Wild Sierra Mountain (lam). Zo'n 115 gram per dag. Hij krijgt hierbij wel (per maaltijd) een eetlepel of 2 gekookte vis/vlees. Charlie verdraagt geen vers, hij heeft wel zo'n 1,5 á 2 jaar vers gegeten. Hij werd steeds kieskeuriger, lustte maar een beperkt aantal smaken en qua maag/darmen verliep het niet lekker meer. Dus overgeschakeld op brok, hij eet ondertussen al bijna 2 jaar (geloof ik) Wolfsblut en hij lust het nog even graag. Hij krijgt nu sinds een paar maand TotW erbij voor wat afwisseling en dit gaat ook goed. Hij heeft geen voorkeur, eet zijn Wolfsblut even graag als zijn TotW. 

 

Edit: hij weegt rond de 12 kg en heeft 1,5 tot 2 uur beweging per dag. 

Volgende forumvraag: zwitserse witte herder voer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^