gecastreerde reu ruikt 'onvolwassen' en wordt bereden??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo deed het ook bij gecastreerde reuen...hij heeft zelfs een Duitse dog aangerand...zag er niet uit....hij hing gewoon aan de poot.

 

Nu hij zelf gecastreerd is doet hij het niet meer, maar niemand hoeft het ook bij hem te proberen die krijgen een flinke snauw van hem. Laats wilde een maltezer dit doen bij hem en die twee kunnen elkaar al niet erg luchten...maar liepen samen los ging prima en opeens wilt die maltezer op hem. Nou hij kreeg me toch een flinke snauw, die maltezer probeerde het geen tweede keer.

 

Maar moet zeggen dat echt een enkeling dit maar probeert bij Maylo..terwijl de Duitse dog die hij dan heeft aangerand vaker het slachtoffer is. Hij snauwt wel maar niet meteen direct...hij laat het vaak te ver komen voordat hij snauwt en ja dan nemen de meeste honden hem niet serieus. Het is ook geen strenge snauw meer zo van 'laat me even'. Terwijl Maylo gelijk duidelijk maakt...'nee wil ik niet en probeer het niet nog eens'

 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ik heb het vaker geschreven...bij ons is het echt HEL!! met het gedrag van onze ....."oewhh laten we hem maar met 7 maanden helpen anders wordt hij dominant" reu..

Nogmaals..onze Landseer is weer loops aan het worden...dus die staan over een week of 3 weer in de bosjes als we niet uitkijken.

Dekt gewoon, en zit gekoppeld...

 

Voor mijn gevoel klopt het verhaal inderdaad over de geur..

Enkel..

Zijn het de toch wel onzekere reutjes waar wij de meeste problemen mee hebben.

Of...nouja...waar onze geholpen reu problemen mee heeft.

We gaan vaak wandelen met een groep, en er zal geen reu vervelend tegen hem doen.

(Euhmm..... andersom ......daar heb ik het even niet over..)

Enkel bij een herder die nogal onzeker is..

En een labrador die onzeker is.

Beide kunnen het niet laten om zo af en toe een poging te wagen ......

 

Er loopt bv een hele...heeeele grote zware Newfy tussen..toch wel een beetje de leider van het hele spul..relaxt..nooit geen gedoe..

En die zal onze reu altijd met rust laten..lijkt wel of het hem niet boeit.

Al ruikt onze Asielzoekrt naar bloemetjes..het zal wel..

Zolang jij je gewoon gedraagt in de groep, zal je van mij geen last hebben..

 

Maar juist de wat onzekere honden...raken in een soort van paniek, ''wat moet ik hiermee..wat is dit..ik wil duidelijkheid..''

Dus de oorzaak zal bij de geur liggen, maar ook die andere hond is een factor die kan verschillen..

(naar mijn idee.)

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

" Mijn visie op een rijdende reu..van wat ik zie gebeuren(ik heb het dan niet over jouw Byr,want die ken ik niet en heb ik nooit 'bezig' gezien) is dat het overprikkelde/zenuwachtige/gespannen honden zijn,zonder duidelijke begrenzing van het mens achter de hond...er achter aan moeten rennen...
 

  Ook hier zit wel iets in. Byr (Samojeed) luistert niet altijd even goed als hij zijn prioriteiten heeft bijgesteld. ;) Ondanks alle training, lessen etc. heb ik hem niet 100% onder appel als ik hem roep. Meestal wel maar niet altijd. Het is zeker geen gespannen hond, wel zeer zeker van zichzelf.

Wat NIET betekent dat ik hem zijn gang laat gaan. Rijden is niet toegestaan en ik haal hem er zonder iets te zeggen gelijk af. Hij doet het dan ook niet meer behalve dus.... die ene bruine lab.

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne


 Maar juist de wat onzekere honden...raken in een soort van paniek, ''wat moet ik hiermee..wat is dit..ik wil duidelijkheid..''
Dus de oorzaak zal bij de geur liggen, maar ook die andere hond is een factor die kan verschillen..
(naar mijn idee.)
 

 

Ik ga hierin wel mee... Byr snapt het niet, hij weet niet wat hij moet.

Alleen is Byr van nature niet onzeker, integendeel. Meneertje bulkt van het zelfvertrouwen. Hij is wel jong nog, enkele weken geleden 2 jaar geworden. Dat zou het ook wel kunnen verklaren. Hij staat er (nog) niet boven zoals die Newfy eerder genoemd maar ik duim ervoor.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Maar, als een gecastreerde reu echt naar loopse teef zou ruiken? Dan zou mijn hond toch juist meer last moeten hebben van opdringerige reutjes? Er zijn er maar een enkeke die het doen, en die zijn in mijn ogen op dat moment erg overprikkeld lijkt het wel... Zo obsessief zijn ze bezig met rijden... 

Het broertje van mijn hond is ook zo'n obsessieve rijder, maar niet bij mijn hond..... Hij rijdt op alles wat een hond is, behalve mijn hond....

 

Ik vraag me af in hoeverre de geur van een hond iets bepaald, want Max is echt geen goeie snauwer en moet altijd even erop gewezen worden dat hij moet snauwen ;-).

 

Ik denk dat het probleem eerder bij de rijdende partij ligt dan... Want Max zou dan woest aantrekkelijk moeten zijn, maar die ene keer in hetjaar dát we een vervelend reutje tegenkomen????? Ik vind het maar vreemd ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Er is ook verschil in hoe reuen op (loopse) teven reageren. Dat varieert van "als je ooit intact bent geweest, val ik je lastig" tot "alleen die dag dat je vruchtbaar bent doe ik een poging".

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Gisteren nog iets mee gemaakt wat ik wel in dit topic vond passen.

 

Wij gingen lekker wandelen (Thalia, loops teefje, Gruul reu castraat) en wij komen 2 andere honden tegen (meneer jansen reu castraat, Dizzy teefje). Meneer jansen had totaal geen oog voor Thalia, maar Gruul aan de andere kant was wel erg leuk om boven op te springen.

Wij stonden met zijn vieren wel een beetje te grinniken dat Meneer jansen een loopse teef voorbij liep om op Gruul te willen rijden.
(gruul vond het prachtig want die kon wegrennen en scherpe bochtjes maken en onder bankjes door rennen om meneer jansen af te schudden, dat vind hij heerlijk haha)

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

De reu waarvan sprake is in het topic was inderdaad erg jong gecastreerd. Ik weet niet precies hóe jong want het is een hond die af en toe in de buurt komt logeren.

Volgens mij klopt het dan wel dat hij onvoldoende testosteron heeft en dus niet mannelijk ruikt. Wat natuurlijk niet betekent dat hij zomaar bereden mag worden, hij gromt wel van zich af maar wordt door Byr niet echt serieus genomen. Mij neemt Byr gelukkig meestal wel serieuzer ;) maar gisteren na 3x hem er af te hebben getrokken, ging hij aan de riem. Jammer dan.

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

De situatie gisteren met de lab gaf zeker wel stress voor Byr, meer dan ik eigenlijk zelf zou verwachten. Hij is meestal erg zelfzeker maar hij was nu duidelijk van slag. Nadat ik hem dus had aangelijnd en later weer in de auto zat, reden we naar een volgende afspraak waar een andere intacte reu (15mnd) is, bordercollie. Meestal gaat dat prima samen maar gisteren was anders. Byr duldde de bc niet dichterbij dan 1 meter, wat deze super respecteerde. Hij was ondanks zijn flegmatieke uiterlijk, duidelijk overprikkeld. Pas na een half uur of zo zocht Byr z'n speelkameraad weer op.

 

Ben blij dat ik nu toch denk te weten wat er aan de hand is en er beter kan op anticiperen.

Dank allen!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Voor degenen die hier reageren en de gecastreerde reu uit het voorbeeld van de TS.
 
Waren jullie honden al geheel volwassen(zowel lichamelijk als geestelijk) toen ze gecastreerd werden? Vraag uit nieuwsgierigheid om te zien of dat verschil maakt.
 
Zijn daar geen uitgebreide onderzoeken naar gedaan trouwens? Heb nog niks kunnen vinden wat er echt dieper op ingaat. Iemand anders wel?
 
  "

 

Mijn reu is gecastreerd vóór de pubertijd.  Dus zowel lichamelijk als mentaal nog lang niet volwassen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Bedankt Tamara.

 

Als reuen liefhebber vind ik het altijd interessant om die info te vergaren.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Bedankt Tamara.
 
Als reuen liefhebber vind ik het altijd interessant om die info te vergaren. "

 

Misschien ook leuke info voor je: mijn reu heeft nog nooit gereden op een andere hond. Hij toont totaal geen seksuele spanning, ik geloof dat hij niet eens weet wat het is. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  
Misschien ook leuke info voor je: mijn reu heeft nog nooit gereden op een andere hond. Hij toont totaal geen seksuele spanning, ik geloof dat hij niet eens weet wat het is.  "

 
Same here!
Maar ondanks Max zijn redelijk vroege castratie, is hij niet extreem aantrekkelijk voor andere reutjes....

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn eerste reu is op 4 jarige leeftijd gecastreerd en een heel enkele reu was vervelend opdringerig. 

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

Romeo (mijn gecastreerde reu van 2jaar) heeft ook af en toe mannelijke aanbidders.. Niet rijden, maar wel heel erg interessant. Ik had wel vaker gehoord dat gecastreerde reuen naar loopse teefjes kunnen ruiken.

Mijn Rocky reu van 7 maanden gaat ook vaak trillen met zijn kaak als hij aan Romeo's geslachtsdeel ruikt/likt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

SORAYA.... ik ga ook met jou mee. :-D

Bamse is loops, ik ben alert, er wandelen heel vaak twee loslopende labradors met me mee in de vroege ochtend.... de eigenaar laat zijn honden gewoon loslopen, als eerste zien ze Bamse, en de eigenaar.......??

ik, ze is loops. de eigenaar zegt... o mooie oefening, mogen we mee lopen ? tuuuuuurlijk, ik heb Bamse aan de lijn dus geen enkel probleem.

tot mijn verbazing, en echt het zijn geen van beiden gecastreerde reuen en ook geen homo,s... lopen ze keurig mee, even ruiken, en een bars ...nee van de eigenaar en ze lopen door, ja wat meer markeren aan de weg/berm, maar dat is het, meer niet, luisteren ? maakt niet uit of Bamse lekker ruikt of niet :-D

zo kan het ook. hahahaha de reuen wonen hier vlakbij, allebei volwassen, maar de eigenaar heeft wel de ..knoet..erover. :-D

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: misselijk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^