Dagopvang voor honden? Meningen graag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Hallo iedereen,

 

Ik heb een idee waar ik graag de meningen van andere hondeneigenaren van hoor.

Mijn hele leven lang heb ik geroepen dat ik ''later'' wat met dieren wil gaan doen. Nu ik achttien ben, kortgeleden met een opleiding ben gestopt en in september met een mbo Dierverzorging wil gaan beginnen, komt ''later'' al behoorlijk dichtbij.

Mij lijkt het geweldig om een dierenpension/asiel te beginnen. Ik weet dat dit moeilijk op te zetten is, zeker als je zo jong bent. Er is geld en veel ruimte voor nodig. 

Nou zat ik laatst in een topic van iemand die een hond wilde aanschaffen, maar een fulltime baan had.

Ik weet dat dit voor verbazend veel mensen een probleem is. De hond is meerdere dagen per week helemaal alleen en dan bijna de hele dag. Dit hoeft niet voor iedere hond (en eigenaar) een probleem te zijn, maar veel mensen zoeken dan hulp bij een oppas of uitlaatservice.

Nou vroeg ik me af, bestaat er zoiets als een dagopvang voor honden? Een soort kinderdagverblijf, maar dan voor je viervoeters in plaats van je koters.

Ik ben er in ieder geval nog geen tegengekomen en pensions doen volgens mij niet aan dagopvang (dus voor een paar uur per dag in plaats van hele dagen)

Als ik zoiets zou starten, zal dat nog wel een tijdje duren (lees, een jaar of wat), maar ik vroeg me af of daar wel belangstelling voor is??

 

Als je bijvoorbeeld drie dagen per week werkt, maar je hond die dagen niet alleen wilt laten, zou je je hond dus naar een dagopvang kunnen brengen. Of natuurlijk ook als je fulltime werkt.

Of als je hond verlatingsangst heeft. Zou ik niet aanraden als je hem van de angst af wilt helpen, maar tot de eigenaar tijd heeft er iets aan te doen...

 

Zijn er hondeneigenaren die zo'n opvang wel interessant vinden??

honden page profiel --

Zou zeker animo voor zijn denk ik.. Probleem is alleen, hoe hou je dat betaalbaar. Want voor 2 euro per uur kan jij niet werken maar voor 10 kunnen veel mensen het al vergeten. Bij wijze van. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ja dit  bestaat wel, maar wordt meestal gecombineerd met een pension. Ik heb in zo'n pension gewerkt en daar werden sommige honden elke werkdag 's morgens gebracht en dan tegen de avond weer opgehaald.

 

Ik persoonlijk zou het niet gebruiken, omdat ik dat best sneu vind voor de hond, mar ik denk best dat er bazen ziijn die hier gebruik van zouden maken.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Zou zeker animo voor zijn denk ik.. Probleem is alleen, hoe hou je dat betaalbaar. Want voor 2 euro per uur kan jij niet werken maar voor 10 kunnen veel mensen het al vergeten. Bij wijze van.  "

 normaal gesproken is het zo'n 10 euro per dag.. je hebt natuurlijk ook meerdere honden en echt werk heb je er niet aan. Vaak zitten de honden gewoon op velden.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Er bestaat zeker dagopvang voor honden. 

Wij hebben hier met yara in het begin ook gebruik van gemaakt ivm verlatingsangst.

Het kostte €12,50 voor een hele dag.  Dan kon je de hond va 8 uur brengen en tot 19.00 ophalen.  Dit alleen even als idee. 

Zij had overigens ook een hondenschool. 

Ik denk dat alleen dagopvang niet rendabel is. 

 

Maar ik geloof dus wel dat er interesse, dus je kan je er altijd even in verdiepen. 

Een pension hier in de buurt doet trouwens ook dagopvang. 

 

honden page profiel --

"  normaal gesproken is het zo'n 10 euro per dag.. je hebt natuurlijk ook meerdere honden en echt werk heb je er niet aan. Vaak zitten de honden gewoon op velden. "

 ik heb dus geen ervaring met opvang haha. Maar ik zou dan persoonlijk mijn (bangige) hondje zeker liever naar zoiets brengen dan naar gewoon een pension :)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Er is er eentje een kilometer of 20 van ons vandaan. Ik ken iemand die zijn hondje er regelmatig heen brengt.
Was het dichterbij, dan ging de onze er waarschijnlijk ook wel een dagje per week heen.
Kost net zoveel als uitlaatservice, maar in mijn ogen leuker voor de hond.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  ik heb dus geen ervaring met opvang haha. Maar ik zou dan persoonlijk mijn (bangige) hondje zeker liever naar zoiets brengen dan naar gewoon een pension :-) "

 Is hetzelfde als een pension hoor.. of je moet er 1 hebben in huishoudelijke sfeer, maar dat kan met pensions ook. De hond komt vaak gewoon in een kooi terecht.. soms met andere honden, soms apart maar met honden ernaast.. voor een bangige hond zou ik zoiets dus nooit aanraden. Of alleen bij mensen thuis of mensen die het echt voor de hobby doen en er niets mee hoeven te verdienen, die zouden dan bv 1-2 hondjes per keer in huis kunnen aannemen. Maar zoals al gezegt. dan verdien je er niets aan, of je moet er goud geld voor vragen. Dat is een beetje het dilemma en zo kom je met een bangige hond al snel uit met familie of vrienden

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik ben me al een beetje aan het oriënteren op dagopvang hier in de buurt ivm de toekomst. Het is totaal nog niet aan de orde omdat Chica nu nog bij mijn ouders terecht kan. Maar ik ben graag voorbereid voor eventuele veranderingen in de toekomst ;-) bv veranderen van werk van mn ouders, langere diensten voor mij en wat verder in de toekomst evt verhuizen....

Dus ja er zijn denk ik best bazen die dit willen. Ik zou mijn hond namelijk liever een hele dag ergens willen brengen dan dat er een uitlaat service haar voor even komt halen....

 

edit: de prijzen die ik heb gezien zijn tussen de 9-12€ per dag. Ook al ergens gezien een strippenkaart voor 12 x ik dacht 102€ nog wat... en dit zijn bijna allemaal ook pensions

honden page profiel --

"  Is hetzelfde als een pension hoor.. of je moet er 1 hebben in huishoudelijke sfeer, maar dat kan met pensions ook. De hond komt vaak gewoon in een kooi terecht.. soms met andere honden, soms apart maar met honden ernaast.. voor een bangige hond zou ik zoiets dus nooit aanraden. Of alleen bij mensen thuis of mensen die het echt voor de hobby doen en er niets mee hoeven te verdienen, die zouden dan bv 1-2 hondjes per keer in huis kunnen aannemen. Maar zoals al gezegt. dan verdien je er niets aan, of je moet er goud geld voor vragen. Dat is een beetje het dilemma en zo kom je met een bangige hond al snel uit met familie of vrienden "

 in een kennel zou ik niet willen. Ik bedoel dan idd een "creche" in huiselijke sfeer voor een aantal uur per dag. Ik weet dat veel pensions er in principe hetzelfde uitzien als het asielgedeelte en dat zou nooit mijn keuze zijn.

Maar ik had de indruk dat TS het over een meer huiselijke sfeer had.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik weet niet hoe Sanne dit had bedacht. Je hebt ze natuurlijk in allerlei soorten en maten, net zoals je heel veel verschillende soorten pensions hebt.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

http://www.rtdc.nl/Joomla/

 

deze de dit bij ons in de buurt. Hoor er veel goede verhalen over.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Wow, dat ging snel met de reacties XD Heel erg bedankt!!

 

En ja, ik zou het dan waarschijnlijk combineren met gewoon pension.

Maar sommige mensen stellen zich bij pension een asiel-achtig iets voor, maar dat wil ik beslist niet doen. Als ik een pension/opvang wil beginnen, wil ik het echt goed doen. Veel ruimte, dus verschillende velden voor de honden, voor zowel pensionhonden als dagopvanghonden. Zodat ze bij mooi weer lekker in groepjes kunnen spelen en ruime binnenhokken hebben. Als het even kan, misschien zelfs overdekt speelveld, zodat ze bij slecht weer om beurten in groepjes kunnen spelen.

Tarieven zou ik dan natuurlijk goed moeten bekijken. Het moet natuurlijk wel rendabel blijven.

Misschien zie ik het allemaal veel te rooskleurig (ja, even een huisje kopen met heel veel grond erbij, dat doen we wel even!). Maar qua onderzoek doen voor de aanpak is dit wel handig. Moet toch ergens beginnen ;)

Heel erg bedankt voor jullie reacties! En ook fijn dat jullie wat plekken kennen die al een dagopvang hebben. Dan kan ik daar in de toekomst ook navraag doen!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Misschien heb je wat aan mijn ervaring van mijn vroegere werk adres:

 

Dit pension had dus ook een dagopvang.

het pension had een aantal binnenhokken (voor het pension gedeelte) hier had elke hond een eigen binnen verblijf voor de nacht.. Voor buiten waren er 5 grote speelvelden met elk een binnenhokje en veel grasvelden. Hier gingen de honden in groepen op. Nu vond ik dat zelf een nadeel, want je moet het echt goed in de gaten houden. Je gaat vreemde honden met elkaar koppelen, dat blijft een risico. ik zou zelf mijn honden nooit ergens brengen waar die in een groep gehuisvest zou worden, ook niet voor een uurtje.. Misschien is dat voor jou ook iets om over na te denken, dat je ook genoeg plek hebt voor honden alleen.. en dat zij ook gewoon een veld hebben om lekker te kunnen rennen en snuffelen.. en dat zij dan niet steeds in hun kennel moeten zitten.

 

Veel mensen vinden het prettig klinken dat honden in groepen kunnen spelen, maar voor de meeste honden is het helemaal niet zo fijn om opgesloten te zitten met vreemde honden, ook al is het een grote weide.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Bedankt Judith! Persoonlijke ervaringen zijn helemaal een mooie bron voor info :D

 

En zoiets zou ik dan ook willen doen.

Persoonlijk denk ik dat je een beetje het punt mist als je de honden apart in verblijven stopt. Het enige wat je dan voor je hond hebt, is iemand die hem te eten geeft, hem een beetje in de gaten houdt en hem een renveldje geeft. Dat is in wezen ook wat een pension is, maar ik denk dat het voor de honden een stuk fijner is als ze andere honden hebben om mee te spelen.

 

Maar wat ik zou doen (als het zou kunnen) is verschillende ''verblijven'' aanbieden. Als iemand meerdere honden brengt, dat die dan samen kunnen blijven, in zowel binnen- als buitenverblijf. Honden die qua karakter en gedrag bij elkaar passen, kunnen overdag in een groepje op een veld spelen.

Maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat als iemand met een ''lastige'' hond komt, dat die dan rustig zijn eigen plekje heeft.

De Mechelaar van mijn zus haar schoonouders kan bijvoorbeeld nooit naar een pension, omdat ze iedere hond die ze ziet aanvalt. Geen (betaalbaar) pension dat dat wil hebben.

Ik zou dat dan zo goedkoop mogelijk (maar wel rendabel) aan willen bieden. Want een pension dat honden ook apart kan houden, biedt voor mensen met zulke honden een uitkomst.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Bedankt Judith! Persoonlijke ervaringen zijn helemaal een mooie bron voor info :-D
 
En zoiets zou ik dan ook willen doen.
Persoonlijk denk ik dat je een beetje het punt mist als je de honden apart in verblijven stopt. Het enige wat je dan voor je hond hebt, is iemand die hem te eten geeft, hem een beetje in de gaten houdt en hem een renveldje geeft. Dat is in wezen ook wat een pension is, maar ik denk dat het voor de honden een stuk fijner is als ze andere honden hebben om mee te spelen.
 
Maar wat ik zou doen (als het zou kunnen) is verschillende ''verblijven'' aanbieden. Als iemand meerdere honden brengt, dat die dan samen kunnen blijven, in zowel binnen- als buitenverblijf. Honden die qua karakter en gedrag bij elkaar passen, kunnen overdag in een groepje op een veld spelen.
Maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat als iemand met een ''lastige'' hond komt, dat die dan rustig zijn eigen plekje heeft.
De Mechelaar van mijn zus haar schoonouders kan bijvoorbeeld nooit naar een pension, omdat ze iedere hond die ze ziet aanvalt. Geen (betaalbaar) pension dat dat wil hebben.
Ik zou dat dan zo goedkoop mogelijk (maar wel rendabel) aan willen bieden. Want een pension dat honden ook apart kan houden, biedt voor mensen met zulke honden een uitkomst. "

 Ik snap wat je bedoeld maar ik denk dat het vooral en menselijke gedacht is dat honden het fijn vinden om met andere honden te zitten. Natuurlijk houdt een hond van gezelschap, maar dan vooral van een eigen roedel. Niet om een dagje opeens met vreemde honden te zitten. De meeste honden zullen dat in ieder geval niet ehel rustgevend vinden. er zullen allerlei taferelen door ontstaan wat veel mensen als spelen zullen zien, maar wat het niet is. Honden die van elkaar weg willen, honden die willen weten wat hun plaats is binnen de groep.. je zal er constant bij moeten zijn om te controleren of het wel goed gaat.. grote kans dat er een aantal in een hoekje zullen blijven zitten omdat er een aantal andere druk zijn.

 

Daarom zou ik zelf alleen gaan voor iets in huishoudelijke kring.. waarbij de honden echt in huis leven en dus niet alleen zitten, maar ook niet in een groep vreemde honden.

daar is geen geld mee te verdienen inderdaad. helaas niet.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

CROWDFUNDING ??

Je enthousiasme is hoog en je hebt nog veel tijd om te werven

..

 

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Ja, ben ik het ook wel mee eens...

Het is altijd lastig om echt te weten wat er in zo'n hondenkopje omgaat.

Maar ''wat veel mensen als spelen zien''. Ik vind dat je als pensioneigenaar wel een beetje bekend moet zijn met de lichaamstaal van honden. Zo moet je natuurlijk het verschil kunnen zien tussen spel, ruzie, rangbepaling en echt vechten.

 

Maar ik denk dat wanneer ik een pension-dagopvang opzet, de baasjes de mogelijk geef zelf te kiezen. Hond in een groep of alleen.

Als je enkel de keuze voor groep geeft, of enkel voor de hond alleen, dan denk dat ik dat je een hoop klanten misloopt. 

Als het in een groep toch niet goed blijkt te gaan met een hond, dan kun je die daarna nog apart houden. (krijg je misschien een beetje put-dekken-als-het-kalf-verdronken-is idee, maar dat is iets waar je over na kunt denken..)

 

En inderdaad jammer dat een paar hondjes in huiselijke sfeer gewoon niet te doen is als je er je brood mee moet verdienen...

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

" CROWDFUNDING ??
Je enthousiasme is hoog en je hebt nog veel tijd om te werven
..
  "

 Haha! Ja, lenen zou een optie zijn. Als ik via een bank of iets dergelijks niks kan regelen, op zoek naar particuliere financierders :p

En ik ben super enthousiast :D Ik weet dat ik het me nu veel te mooi voorstel (plannen zijn nog veel groter dan wat ik hier al vertel :P ), maar het is fijn om te dromen ;)

En op deze manier breng ik het alvast wat onder de aandacht!

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik zou dit graag in de buurt hebben.

 

Hoe het er moet uitzien.

Huiselijk, menselijke aandacht, stabiele honden, weinig honden of kleine groepjes. en heel veel ruimte.

iemand met veel aandacht/supervisie voor de honden en heel veel kennis van hondengedrag.

Een probleem dat voor mij zeker zou optreden is dat wifi een 'grote' hond is en dus bij labjes enzo terecht zou komen. Die vind ze helemaal niet leuk, want die spelen veel te wild. verder laat ze zich ook doen, zou ze niet snauwen of van haar afbijten, dus een willekeurige hond zou de hele dag de kans hebben om in d'r oren te bijten, en wifi zou heel erg subtiel reageren.

 

Dus eigenlijk zou ik liever hebben dat wifi in een gezin zit met hun eigen stabiele honden en daarbij een of twee passende vrienden, twee/drie lange wandelingen met de honden en iedere dag wat spelen in de tuin. de rest van de tijd liggen slapen in de zetel in de woonkamer.

 

Als het echt 100% naar mijn zin is (ik ben wel erg veeleisend) dan mag het best wat kosten. voor de laatste optie, als mijn hond dan na 8/10u terug opgehaald wordt gewoon ter plekke in slaap valt, tevreden en rustig, dan mag dat voor mij richting 20 euro gaan per dag. Heb natuurlijk makkelijk spreken, heb maar één hond en maar één dag per week opvang nodig.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ja, ben ik het ook wel mee eens...
Het is altijd lastig om echt te weten wat er in zo'n hondenkopje omgaat.
Maar ''wat veel mensen als spelen zien''. Ik vind dat je als pensioneigenaar wel een beetje bekend moet zijn met de lichaamstaal van honden. Zo moet je natuurlijk het verschil kunnen zien tussen spel, ruzie, rangbepaling en echt vechten.
 
Maar ik denk dat wanneer ik een pension-dagopvang opzet, de baasjes de mogelijk geef zelf te kiezen. Hond in een groep of alleen.
Als je enkel de keuze voor groep geeft, of enkel voor de hond alleen, dan denk dat ik dat je een hoop klanten misloopt. 
Als het in een groep toch niet goed blijkt te gaan met een hond, dan kun je die daarna nog apart houden. (krijg je misschien een beetje put-dekken-als-het-kalf-verdronken-is idee, maar dat is iets waar je over na kunt denken..)
 
En inderdaad jammer dat een paar hondjes in huiselijke sfeer gewoon niet te doen is als je er je brood mee moet verdienen... "

 Het gaat erom dat je je doel groep duidelijk stelt

En de behoefte in de maatschappij is er

Hier zit een kleinschalige uitlaat opvang...hij kan overleven

ijn hond vind het overigens helemaal niks en baalt als een stecker ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ja, ben ik het ook wel mee eens...
Het is altijd lastig om echt te weten wat er in zo'n hondenkopje omgaat.
Maar ''wat veel mensen als spelen zien''. Ik vind dat je als pensioneigenaar wel een beetje bekend moet zijn met de lichaamstaal van honden. Zo moet je natuurlijk het verschil kunnen zien tussen spel, ruzie, rangbepaling en echt vechten.
 
Maar ik denk dat wanneer ik een pension-dagopvang opzet, de baasjes de mogelijk geef zelf te kiezen. Hond in een groep of alleen.
Als je enkel de keuze voor groep geeft, of enkel voor de hond alleen, dan denk dat ik dat je een hoop klanten misloopt. 
Als het in een groep toch niet goed blijkt te gaan met een hond, dan kun je die daarna nog apart houden. (krijg je misschien een beetje put-dekken-als-het-kalf-verdronken-is idee, maar dat is iets waar je over na kunt denken..)
 
En inderdaad jammer dat een paar hondjes in huiselijke sfeer gewoon niet te doen is als je er je brood mee moet verdienen... "

 Ja als je dat inzicht van hondentaal hebt zul j zelf al snel genoeg overgaan tot rustigere methodes zonder groepen honden :) ik denk dat je vooral moet gaan kijken waarmee je verschil kan maken. Er zijn al heel veel pensions/dag opvangen die werken met grote groepen honden samen op weides. Misschien kun je iets unieks bedenken waarmee je de aandacht kan trekken. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik mis flexibele tijden in dag opvang

Ik heb geen 9 tot 5 baan..dan betaal je hoofd prijs of het is niet mogelijk(begin om 7.45 en ben soms klaar om 20.15)

Ik heb geen moeilijke honden..al is voor waldo wel kleinschaligheid van belang ivm zijn kennelsyndroom

30 euro per hond per dagdeel kan ik niet betalen...dan kan ik beter minder gaan werken

 

Ik denk dat als je voor redelijk bedrag..makkelijke en toch  zorg hondjes op kan vangen flexibel

Je heel wat eigenaren vangt die nu tssen wal en schip vallen

Maar dat is mijn mening

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" ik mis flexibele tijden in dag opvang
Ik heb geen 9 tot 5 baan..dan betaal je hoofd prijs of het is niet mogelijk(begin om 7.45 en ben soms klaar om 20.15)
Ik heb geen moeilijke honden..al is voor waldo wel kleinschaligheid van belang ivm zijn kennelsyndroom
30 euro per hond per dagdeel kan ik niet betalen...dan kan ik beter minder gaan werken
 
Ik denk dat als je voor redelijk bedrag..makkelijke en toch  zorg hondjes op kan vangen flexibel
Je heel wat eigenaren vangt die nu tssen wal en schip vallen
Maar dat is mijn mening "

 

Ik denk dit ook. aanspreekbaar, bereikbaar, flexibel... dat zal nog het belangrijkste zijn. 

30 euro per dagdeel is halucinant veel.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Ik denk dit ook. aanspreekbaar, bereikbaar, flexibel... dat zal nog het belangrijkste zijn. 
30 euro per dagdeel is halucinant veel. "

 ..per hond

Dat zijn de prijzen die ik hier tegen kom...

of 10 euro per uur  

nou sorry..dan ga ik wel minder werken  en naar de voedselbank 

 

Ik werk ook vast op zondag..en veel mensen werken flexibel in tijd en dag

Als je dat kan schipperen voor een redelijke prijs per hond...dan ben je er

Kwestie van de juiste honden combineren

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

dubbel sorry

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

" ik mis flexibele tijden in dag opvang
Ik heb geen 9 tot 5 baan..dan betaal je hoofd prijs of het is niet mogelijk(begin om 7.45 en ben soms klaar om 20.15)
Ik heb geen moeilijke honden..al is voor waldo wel kleinschaligheid van belang ivm zijn kennelsyndroom
30 euro per hond per dagdeel kan ik niet betalen...dan kan ik beter minder gaan werken
 
Ik denk dat als je voor redelijk bedrag..makkelijke en toch  zorg hondjes op kan vangen flexibel
Je heel wat eigenaren vangt die nu tssen wal en schip vallen
Maar dat is mijn mening "

 Ben ik het helemaal mee eens. Of je nou van 9 tot 5 werkt, of van 8 tot 8, om nou meteen voor een hele dag te betalen!

Ik zou dan voor de dagopvang denk ik uurtarieven rekenen en gewone pension dagtarieven. 

En wat jij zei over niet mogelijk. Bedoelde je dat als je zo laat klaar bent met werken de hond niet meer op zou kunnen halen?

Ik zou denk ik ophalen op afspraak doen... Dan heb ik zelf ook rust in m'n kop, want wanneer je ''ophaaluren'' of iets dergelijks zou doen, heb je opeens dan iedereen zijn hond op hetzelfde tijdstip haalt en ik denk dat dan de hel losbarst.

En ik vind trouwens 30 euro per dag ook wel erg enthousiast zeg 0.o

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

" dubbel sorry "

 Waar is de dubbele sorry voor? Mis ik iets? :P

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

per dag deel per hond...dus 120 euro

Amsterdam..grrrr

 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

slik honden hebben in amsterdam is duur.

 

hier doen we het gewoon voor 10 euro per dag :) Volgens mij doet niemand zijn honden hier ergens heen. die zitten gewoon lekker in de tuin de blaffen en mogen eens voorbij het tuinhek als de zon schijnt :) een uur gaan wandelen vanavond (20.15 vertrokken), in vogelvlucht op 1000m/2000m van het belfort gelopen, aan de rand van de stad met 30.000 inwoners, ik heb geen een hond gezien (behalve wifi dan), daar zakt mijn broek van af, echt waar. 

Vanochtend 1u30 minuten, in de velden gelopen, rond de velden zijn langs alle kanten woonwijken, geen hond gezien. onbegrijpelijk

 

ps het is hier gezellig en ik wil best op je honden passen, ook tot 20.15 :)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Ontwerp tuig voor Lori.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^