Dagopvang voor honden? Meningen graag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik werk van 6 uur tot 14 uur of van 14 tot 22:30

Ik heb de meest fantastische opvang gevonden voor Bambi (Moh gaat er maandag voor het eerst heen)
Bambi met al gaat stress en paniek had iets langer nodig om te wennen uiteraard maar ze aarde daar. Ze hebben daar kleine guiskamertjes waar paar honden verblijven. Meestal toch wel vaak dezelfde honden bij elkaar. Er werd daar niet gekeken naar de grote, maar naar karakters van de honden. Ook verzorgd deze opvang ook de uitlaatservice. De honden die in de dagopvang zitten gaan dan ook mee met de uitlaatservice. En dan niet een rondje op suf veld. Maar echt een uur in de bossen om zwolle. Heerlijk om de foto's te zien :-)

En met mijn tijden geen probleem. Ik heb een code van het kastje naast de voordeur en kan dan zelf mijn hond in de juiste kamer zetten of halen.
Ik ben zo bij met deze mogelijkheid, anders zou ik nu niet meer aan een andere hond zijn begonnen. Maar deze opvang maakt het mogelijk dat ik kan leven met een hond :-) en nog belangrijker , dat de hond een leuk leven heeft!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Sorry voor de schrijffouten, mijn telefoon denk altijd beter Nederlands te kunnen...

honden page profiel Cora HaanskorfCora Haanskorf

Hallo Sanne,  Ja hoor , hier is zeker belangstelling voor en heel veel pensions hebben ook een dagopvang voor honden. Google maar eens dan zul je zien dat er best veel zijn.

nancy (Gast)

Als je als hondenvriend een hondenpension wil oprichten moet je vooral aan 1 ding denken en dat is wat je de hond kan bieden en niet wat ga ik hiermee verdienen.

Ikzelf ben veel met honden bezig (ik heb er zelf 3) ik heb 15 jaar lang als vrijwilliger les gegeven op een hondenschool. Ik ben ermee gestopt en heb onlangs een hondenopvang gestart in huiselijke kring. Wel als hobby en niet als mijn werk. Als je met een pension je geld wil verdienen, dan moet je minstens 15 a 20 hokken zetten met daarin constant honden en dan kan je er misschien van leven. Je doet dan de hele dag niets anders dan hokken kuisen en stront oprapen. Voor de honden zelf heb je dan helemaal geen tijd. Dat zou ik nooit willen doen! Een hond hoort niet in een hok, het is voor die hond ook vakantie! Bij mij is het motto als de hond gelukkig is, dan ben ik dat ook. Zo zouden er veel meer opvang mogelijkheden moeten zijn, want helaas moet ik heel veel honden weigeren, omdat we maar op kleine schaal aan opvang doen. Zeker nu die bepaalde kennel gesloten is, moeten de honden toch ergens terecht komen ? 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Mag je zomaar overal een hondenpension of een hondenopvang oprichten?

Denk toch dat je daar vergunningen voor nodig hebt.

Niet elke buurt zal blij zijn met dat geblaf.

 

Als je het niet grootschalig wil doen, kan je het uitbaten als zelfstandig bijberoep, maar dan moet je ernaast wel ook nog een hoofdberoep (part-time of full-time) uitoefenen. En wie let er op je opvanghonden als je gaat werken?

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Ontwerp tuig voor Lori.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^