hoe geef je, je hond meer zelfvertrouwen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal, 

 

ik vroeg me af of jullie misschien tips hebben om een hond meer zelfvertrouwen te geven? 

 

Groetjes, Lavina

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Waarmee?

In het algemeen, met andere honden, met mensen, op straat?

Hoe oud is je hond dan?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Inderdaad, op welk gebied?

Andere honden? Mensen? Kinderen? Drukte? Geluiden? Etc etc.

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Waar mijn hond meer zelfvertrouwen door gekregen heeft is door het leren van trucjes en door van dingen die hij eng vond stapje voor stapje te leren dat dit niet eng was. Vooral het met (soms hele kleine) stapjes opbouwen van oefeningen en hem er helemaal de hemel voor in te priizen

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Sproet bedankt voor de tip, dit doen we ook inderdaad wel. Nadeel is dat ze niet altijd alles wil uitvoeren.. maar het gaat zeker steess beter.

 

ze is tussen de 3/4 is niet precies zeker aangezien ze vroeger mishandeld is..

Ze was bang voor bijna alles,  we gaan al heel erg de goede kant op, kan nu gewoon geborsteld wirden, kan los en hapt niet meer automatisch naar elke hond die ze ziet. .. maar zou haar tich meer haar zelf willen laten zijn, als ze met meerdere honden is bv. En die rennen langs krimpt ze nog steeds een beetje ineen, doet blijhadsplasjes niet erg, maar als ze iemand eng vind ook angst plasjes. . Kinderen is ze gek op, ook lief maar bsoms ook angstig.  

 

Ik weet niet precies goes uit te leggen wat ik bedoel. .. maar ii merk gewoon dat ze nog steeda in alle daagse situaties gewoon niet helemaal zichzelf is, soms wat terughoud/terughoudend is en qat angstig.  Angstig werk ik dan gelijk aan!

 

ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen. . Sorry voor mijn onlogische uitleg! 

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Ik snap wat je bedoelt. Het klinkt alsof je al goed op weg bent. Ga je ook met haar naar een training? Mijn hond was toen hij pup was (natuurlijk niet te vergelijken met jouw situatie) ook snel onder de indruk van veel dingen. Ik merkte dat het aanleren van de meest onnozele dingen en hem hiervoor veel belonen hem echt zelfvertrouwen opleverde. Doe je wel eens denkspelletjes met haar? Misschien is speuren/zoekwerk wat voor haar? Van snuffelen worden honden vaak rustig. Zeker door geconcentreerd te werken en hier succesvol in te zijn groeit het vertrouwen van je hond. Als ze denkspellen leuk vind, zou je kunnen overwegen dit langzaam naar buiten te verplaatsen: bijv. eerst in de tuin en later verderop in de straat. Wanneer je hond zich moet concentreren (en hiertoe in staat is) is de buitenwereld een stuk minder eng. Als ze dingen buiten spannend vind, kan het helpen om zich te kunnen concentreren op interactie met de baas. Wat trucjes/opdrachtjes uitvoeren kan veel afleiding bieden

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

We hebben zeker training geprobeerd,  maarr het was in het begin toch echt teveel voor haar waardoor we prive training zijn gaan volgen,  dit heeft zeker heel erg geholpen, hier zijn we ondertussen ook mee gestopt.  We doen nu friabee met haar.  Snoepjes zoeken in huis of de tuin vind ze wel oke buiten in het bos hebben we het inderdaad ook gedaan dat ging redelijk,  was nog wat snel afgeleid,  maar baby stapjes inderdaad. Trucjes en commando s geef ik haar inderdaad nu vaker als ik merk dat ze iets spannend vind  dit helpt vaak wel Gelukkige :) verder proveer ik haar ook de mogelijkheid geven zo vaak mogelijk wanneer ze wil dingen te ontwijken,  het hoeft niet gelijk mag op eigen tempo.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dat kan door training, maar ook door trucjes en commando's.. door trekspelletjes te laten winnen, vooral voor zorgen dat de hond altijd succes heeft. Dit belonen, maar wel op een rustige manier zodat de hond niet juist onzeker wordt door je enthousiastme.

Volgende forumvraag: GPS voor huisdieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^