Blaasontsteking?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GuusGuus

Guus is nu bijna 13w. Ik ben dat baasje dat enkele weken geleden kwam stoefen met haar wel "echt voorbeeldige pup" :)

Ik ben nog steeds trots op Guus en ze doet het heel goed. Ze luistert prima (zowel thuis als op de hondenschool) en ze is gewoon een zalige hond!

 

Twee nachten geleden dacht ik dat ze 's nachts zindelijk begon te worden. We besloten toen niet bij de eerste piep te reageren (pas wanneer ze echt "wild" werd in de bench, haar eruit te laten om te plassen). Ze piepte even maar sliep meteen terug in. En zo sliep ze van 23u tot 6u30 zonder ongelukjes!

 

We wilden het de voorbije nacht ook zo doen. Dus toen ze deze nacht stilletjes begon te piepen, reageerde ik niet. Ze lag trouwens nog maar net 2 uurtjes in de bench. Pas toen ze na 10 tellen nog stilletjes piepte en ik haar hoorde likken aan haar "frutske" (teken dat ze net geplast heeft en haar proper wilde likken) dacht ik "ocharme, ze moet plassen" dus stond ik meteen op om haar eruit te laten.

Wat bleek? Ze had in haar bench geplast en jankte omdat ze geen plekje vond op zich te leggen...

Toen ik haar de trap afdroeg, voelde ik mijn hemdje nat worden (ze liet haar kraantje lopen?) dus zelfs toen ze gedragen werd, plaste ze verder?

 

Ik voelde me enorm schuldig. Maar aan de andere kant dacht ik: de voorbije nachten kon ze meerdere uren haar plas ophouden en nu niet? Zou het kunnen dat ze in haar slaap plaste en zo wakker werd (dus niet bewust in de bench plaste)?

 

Zou het een blaasontsteking kunnen zijn? Vanaf welke leeftijd mag ik van mijn pup verwachten dat ze 's nachts zindelijk is (haar plas kan ophouden van 23u tot 6u30, ongeveer)?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het zindelijk worden gaat met ups en downs. Omdat het die ene keer is goed gegaan zonder uit je bed te hoeven , wilt dat nog niet zeggen dat ze het altijd zo kan doen. Nu nog niet. Is nog te jong hoor. 

 

Lance was pas proper op vijf zes maand , volledig proper. Op vier maand dacht ik, Yess ! 

maar net als jij was dat de ene keer wél de andere keer niet. 

 

En ach een pupsel van 13 weken , daar kan je echt nog niet van verwachten dat ze zindelijk is. 

Hoe erg dat ze het liet lopen nog terwijl je haar droeg.  Dan moest ze echt heel erg....en ze heeft het nog wel aangegeven .

.Dat is mij ook soms ook overkomen , terwijl ik hem naar de tuin droeg dat blijven doorplassen. Vond het ook altijd zielig, net of IK gefaald had. En ik stond dan nog s nachts op  

Als ik jou was, zou ik na 8 uur geen drinken meer geven . En bij het eerste piepje direct uit bed en naar beneden. Tja je slaapt de eerste weken op één oor zeg maar.....je wilde ook een pup he

 

als je haar ook nog uitlaat net voor jullie gaan slapen en dan bv om drie uur eens , zou dat misschien ook helpen ?  

 

Vind het in ieder geval heel lief van je dat je het zelf erg vond voor haar ......laten piepen in bench is altijd erg. 

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Met een blaasontsteking laten ze vooral vaak en veel kleine plassen lopen. Grote plassen zijn vaak geen teken van blaasontsteking.

ik denk even een terugval. Naar voor haar en ook voor jou. Goed hoor, hoe je vol mededogen reageert. Dit doet de pup niet met opzet.

honden page profiel BlaiseBlaise

Pups en honden moeten echt altijd drinkwater ter beschikking hebben.

Voor de rest volledig met bovenstaande reacties eens.

Veel plezier en geduld met je pup.

Volgende forumvraag: dwergpoedelpup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^