zwitserse witte herder voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

patricia (Gast)

  Welk voer is het beste voor mijn witte herder en dat hij ook een witte vacht blijft houden?  Ik heb gehoord dat je moet opletten met bepaald voer ivm verkleuring van hun vacht! (zoals bietenpulp etc.) Wat geven jullie aan jullie witje??   Onze fokker geeft eubanuka aan de pups en geeft aan dat Cavom niet zo goed is.  Wij lezen hier juist goede berichten over cavom, nu zitten wij met een dillema wat gaan we doen!!!! Wij willen doordeweeks brokken geven en in het weekend Kvv geven. Ik ben benieuwd :))    

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Eukanuba is niet bepaald om over naar huis te schrijven, Cavom is juist prima.  Onze vorige witte herder at ook Cavom. Onze huidige eet KVV. 

 

Als ik jullie was zou ik gewoon Cavom geven en 's weekends KVV, is niks mis mee. 

patrica (Gast)

Bedankt voor je reactie.

Wat voor kvv merk geef jij je witje?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi krijgt ook cavom!

patricia (Gast)

En welk merk kvv is het beste?

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Welk merk KVV 'het beste' is kan ik zo niet zeggen, ik denk ook niet dat er zoiets bestaat. Welk merk je wil geven hangt af van hoeveel geld je te besteden hebt, de voorkeuren en eventueel allergieën van je hond, je eigen vereisten wat betreft de kwaliteit van het voer, je eigen opslagcapaciteit (als je in bulk koopt, moet je ook een flinke vriezer hebben) en de verkrijgbaarheid. (en misschien nog wel meer factoren waar ik nu zo even niet op kom) 

 

Mike krijgt Smuldier, omdat dat gemakkelijk te verkrijgen is (in het assortiment van veel supermarkten), vrij vriendelijk voor de portemonnee, hij eet het met smaak op en zijn ontlasting is goed. 

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

De beste kvv-merken naar mijn mening: http://www.voerwijzer.com/de-beste-kvv

Eukanuba is volgens mij vergeleken met Cavom een prima brok. Bevat ongeveer evenveel vlees en evenveel graan, waaronder helaas ook tarwe. Bij Cavom zijn de bijproducten niet gespecificeerd, dus het is onduidelijk wat dat is. Eukanuba is alleen wel een stuk duurder.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Luka is onze derde witte herder, ze kregen allemaal  cavombrokken en vlees, dat varieert van smuldier/Alaska/farmfood. 

Vaak is het ook even uitproberen waar je witje het het beste op doet, bij de een is het cavom en bij een ander is een ander merk misschien beter.

Onze honden eten alle 3 hetzelfde en ze doen echt er echt goed op !

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Uit onderzoek blijkt dat alleen beta-caroteen en mogelijk Tyrosine en Fenylalaline vachtverkleuringen zouden KUNNEN veroorzaken in hoge dosering.

 

Koper, bietenpulp e.d. wordt veel genoemd maar is geen reden tot vachtverkleuring (bietenpulp is wit/grijs en de koper die wordt toegevoegd aan de voeding is kleurloos....)

 

de meestvoorkomende oorzaak is van verkleuring bij lichte honden is via het speeksel/traanvocht. Voeding kan in deze wel gerelateerd worden wanneer de hond allergisch is en daardoor veel gaat likken ;)

 

Wat betreft de brokken, ik vind Cavom een beetje over-rated, niemand weet precies wat erin zit en is goedkoop (20kg) en bevat veel granen. Wordt van oudsher wel veel gevoerd en weinig klachten. Eukanuba vind ik te duur voor wat je krijgt, zou ik zeker niet geven. Mocht je een pup hebben dan raad ik geperste brok in het begin af, hier gaan ze veel meer van drinken en dus meer van plassen ;)

 

kvv is dan handiger (en beter voor het gebit, naast de andere voordelen). Zelf ben ik qua brok momenteel fan van de Smolke (wel de graanvrije variant), maar ook op Dog Lovers Gold deed mn hond het voorheen prima.  Yarrah vind ik ook prettig (biologisch) maar wat prijzig...

 

 

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik vond dat op Cavom de vachtdikte wat terugnam. Ik heb een middenslag kees.

Ik geef nu biologische darf en ze doet het hier super op. 

Ook prins is goed. De soort ben ik, natuurlijk, weer vergeten.

 

Denk ook aan lekkers zoals dopje van de wortels en stukjes paprika. Gaf mijn man vaak en we bleven ons maar afvragen waar die gelige kleur vandaan kwam. Nu denken we er beter om en de kleur is prachtig wit!

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

Ik volg even. Voer nu Cavom, zeer tevreden alleen Senna vind het niet heel lekker (er moet iets door dat ze heel lekker vind dan is het binnen no-time op). We kijken dus om ons heen, met voorkeur voor ene dag brok en andere dag kkv.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Mijn witte herder is nogal een stresskipje met gevoelige darmen, en krijgt Taste of the Wild Pacific Stream. Tot nu toe het enige voer waar hij het echt goed op doet qua ontlasting. Voor ons in het ook heel belangrijk dat voer graanvrije is omdat mijn andere hond een allergie heeft. 

 

Idealiter zou ik KVV voeren, maar omdat de standaard verhoudingen van de KVV die ik hier in het 'hoge noorden' geleverd kan krijgen niet aansluiten bij wat mijn honden nodig hebben pakt dat in de praktijk echt niet goed uit. Ik zou dan zelf te veel moeten gaan bijvoegen aan de KVV, en daar heb ik simpelweg de ruimte en het geld niet voor. 

 

Mijn advies zou zijn om te gaan voor een graanvrije brok met een hoog vleespercentage, maar ook zeker te blijven kijken naar je hond. Hoe zit hij in zijn vacht, heeft hij voldoende energie, hoe is zijn ontlasting, etc. De brokken die qua verhouding in theorie de 'beste' zijn hoeven niet de beste brokken voor jouw hond te zijn. Iedere hond is anders 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Qua voer krijgt mijn witje allerlei verschillende kvv en/of barf. Maar nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik helemaal niet bezig ben met dr witte vacht  Die overigens van haarzelf al vrij donker (meer wildkleur) is en om eerlijk te zeggen vind ik het zelfs nog mooier, al zou het feit dat het mijn eigen hond is daar natuurlijk ook wel iets mee te maken kunnen hebben 

 

 

Ik zou me wel goed inlezen over het voeren van brokken én vlees.. Want ze hebben beide een hele andere vertering en hier moet je hond zich dan steeds op aanpassen. 

Ikzelf zou ervoor kiezen om voor 1 van de 2 te gaan, maar dat is dan ook weer persoonlijk natuurlijk.

 

Gr. Alexandra

 

 

Volgende forumvraag: Kong vullingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^