Alleseters! Wat eet jouw hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Ik heb het al een keer eerder verteld, mijn oudste hond Diesel... Zij eet werkelijk ALLES!

Van haar gewone brokkenontbijt tot complete boomstronken en stenen.

En het vreemdste is, haar maag en darmen kunnen het gewoon hebben. De enige twee dingen waar ze even van van de kaart is geweest, waren een zak met keelsnoepjes en een keer een strip paracetamol (gelukkig niet meer helemaal vol...) De keelsnoepjes waren we wel even bang voor, omdat die natuurlijk kunnen gaan splinteren, maar na een bezoekje aan de dierenarts bleek het goed te gaan. Wel flink aan de dunne natuurlijk... De paracetamol leek ze een beetje dizzy van te worden, maar is ook goed gegaan.

 

Hoewel je het natuurlijk probeert te voorkomen, gebeurt het toch wel eens dat je hond iets te pakken krijgt.

Dus. Wat is raarste dat jullie honden ooit hebben gegeten??

Voor Diesel heb ik geen winnende nummer één, maar door meerdere gedeelde eerste plaats.

Paracetamol (inclusief aluminium en plastic strip)

Tennisballen (compleet)

Mijn wiskunde boek

 

En van jullie? 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Gevaarlijk zon allesetende hond!

 

wifi heeft als pup een keer een half proefwerk wiskunde van een van mijn leerlingen versnipperd...

Gelukkig kon de leerling ermee lachen.

dogs do eat homework!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Winter heeft vanochtend een Twix papiertje uitgepoept... Echt geen idee waar hij die vandaan heeft, want die hebben wij dus echt nooit in huis  als pup was hij gek op naaktslakken (bahhhhh!). 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien ben ik te alert ? hier nimmer een hond gehad die deze dingen at..... weet wel van een newfoundlander, die stenen at, en daar problemen kreeg en geopereerd moest worden, ik let misschien TE OP ./??

pups gaan bij mij niet zonder toezicht, alleen op pad, en ook let ik op mijn volwassen honden, eten van straat gebeurt hier niet, misschien wel te bang voor exessen ?? er gebeurd vaak wat ik hier lees dat het verkeerd toch afloopt.

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

" misschien ben ik te alert ? hier nimmer een hond gehad die deze dingen at..... weet wel van een newfoundlander, die stenen at, en daar problemen kreeg en geopereerd moest worden, ik let misschien TE OP ./??

pups gaan bij mij niet zonder toezicht, alleen op pad, en ook let ik op mijn volwassen honden, eten van straat gebeurt hier niet, misschien wel te bang voor exessen ?? er gebeurd vaak wat ik hier lees dat het verkeerd toch afloopt. "

 

Willemijn, hoe leer je dat om een hond niets van straat te eten?

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Mijn honden niet,hoogstens een broodje uit mijn handen als ik in slaap ddukelt, maar de hondjes van mijn oppas kennen er wat van zo hebben ze ooit een stuk kaas gegeten van zo,n 1,5kilo met korst enal drie dagen diaree en ook aten ze steeds eikels maar na dat we ze toen eikels hadden laten ruiken met afwas niet meer gedaan . ook sokken vraten ze op ja dat is me eeen stel hoor Hein.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

" misschien ben ik te alert ? 

 Er bestaat niet zoiets als té alert, vind ik ;)

Veel honden kunnen het inderdaad slecht hebben, zoveel rotzooi. Diesel heeft het tegenwoordig redelijk afgeleerd (alleen kluiten aarde zijn nog erg smaakvol, blijkbaar)

Nog steeds moeten we niks ''eetbaars'' laten liggen, maar de honden slapen sinds we verhuisd zijn in de gang, in plaats van de woonkamer. Dat scheelt al een hoop. Je laat makkelijker iets liggen in de woonkamer dan in de gang :P

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Mmm.. nee mijn hond eet geen 'gekke' dingen. Kan koekjes, pilletjes, van alles laten slingeren en hij eet het niet op. 

 

Wat hij soms wel eet, en wat heel vervelend kan zijn: gras, en rietachtige bladeren. Hij weet heel goed dat het niet mag, maar het kan een ondeugend mannetje zijn.... zucht. Ook eet hij soms, niet met opzet, haren op (tsja ook wij mensen verliezen haar :P). Tsja dan het vervelende wat soms voorkomt, als hij een poep doet blijft er een grasspriet zitten. Kan ik weer met een zakje dat voorzichtig uit z'n gat trekken :P -.- 

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

"  ook sokken vraten ze op ja dat is me eeen stel hoor Hein. "

 Haha! Lekker dan, als ie sokken eet XD

In plaats van dat ze verdwijnen in de wasmachine, verdwijnen ze in de maag van de hond :P

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Lukie kan er ook wat van hoor..... gelukkig pakt hij geen stenen of prut van straat.. maar alles wat wij mensen eten, lust hij ook!! Wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken wat hij niet lust is thee... voor de rest lust hij ALLES!

Gister was ik aan het oppassen op 3 kinderen, ik pakte chips en er viel een chipje op de grond .. ik dacht, ach laat maar liggen, de honden komen het zo wel halen. En toen bedacht ik me.. oja ze hebben hier geen honden  haha.. 

 

 

Macy is een ander geval, die eet gelukkig niet zomaar alles op! Al zijn prutbonken, gras enzo wel heeel verleidelijk.. 

Als we kip eten staat ze de hele tijd met haar neus in de lucht.. zo lekker vindt ze dat ruiken.. de vorige keer zat ik te eten en sprong ze zomaar tot 2x toe op m'n schoot voor die kip!! 

 

 

Toen Lukie pup was heeft hij de raarste dingen opgegeten.. sokken, playmobil, zelfs vuurwerk!! En een keer een hele chocoladeletter.. alleen, de chocola, de verpakking lag er nog! 

 

En Macy.. prut, zeewier..  die doet dat niet zo erg gelukkig haha ;)

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Gister was ik aan het oppassen op 3 kinderen, ik pakte chips en er viel een chipje op de grond .. ik dacht, ach laat maar liggen, de honden komen het zo wel halen. En toen bedacht ik me.. oja ze hebben hier geen honden  haha.. 

 Heb ik soms ook als de honden buiten zijn. Dan laat je iets vallen.

'Diesel.'

Niks.

'Diesel...?'

Oké, dan maar zelf opruimen XD

 

Eigenlijk word je gewoon lui als je vuilnisbakjes in huis hebt :P

honden page profiel MaartenMaarten

honden foto van Maarten

Hier laatst een volle doos venco drop incl verpakking naar binnen gewerkt. En als toetje de belastingbrief die op tafel lag.

 

Maar ook al wel hele sokken die er vervolgens na een paar dagen weer uit komen. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier gelukkig niet.

 

Moet er niet aan denken......een deels gevulde strip paracetamol.....Dan hadden ze mijzelf ad hartbewaking kunnen leggen......

 

Bij de ene hond buig je zaken makkelijker om als bij de ander mits je er alert op bent en snel ingrijpt. Hier is 'laat dat' 1 vd eerste dingen die ze leren en tot nu toe bij alle honden goed gegaan.

 

Als Loco in een onbewaakt moment zijn kans schoon ziet gaat het gebak/soesjes etc. eraan. Spullen jatten en slopen hebben ze wel gedaan maar ook met mate. Meestal gewoon een schreeuw om aandacht of een heerlijke sok of slof om gewoon op te nibbelen. Gelukkig hebben ze beide net zoals mijn vorige niet de behoefte om het op te eten.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

"  Heb ik soms ook als de honden buiten zijn. Dan laat je iets vallen.
'Diesel.'
Niks.
'Diesel...?'
Oké, dan maar zelf opruimen XD
 
Eigenlijk word je gewoon lui als je vuilnisbakjes in huis hebt :P "

 

 

Whahaha ja inderdaad :P

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Toen Jayla jong was heeft ze wel eens een heel beest naar binnen geschrokt.. formaat konijn, maar dan veel langer en dunner.. Ik ben me kapot geschrokken, want ze slikte het ding zo in 1x door.. Gelijk naar de dierenarts gegaan waarna ze het door middel van een injectie weer heeft uitgebraakt.. Daarna goed gaan trainen met dingen van de straat laten liggen en gelukkig (even afkloppen) daarna nooit meer iets vreemds gegeten

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Jeetje, wat ik hier zoal voorbij zien komen, brrrr. Ik moet er niet aan denken dat mijn hond dat op zou eten! Giftige dingen (Chocola! Paracetamol), dingen die de darmen kunnen perforeren (Playmobil), of verstoppen (sokken), brrrrrr.

Nee, hier hebben we er als pup zijnde bovenop gezeten; ze heeft niks op kunnen eten wat niet voor haar bedoeld was. Met als gevolg dat we nu alles kunnen laten liggen en ze zal het niet opeten. Al ligt er een broodje kaas op de grond, ze eet dit niet op. Ze zal er aan ruiken, er zal allicht wat kwijl naast liggen, maar opeten: nope! Niks zonder toestemming van ons.

 

Af en toe is ze wel net een koe, zoveel gras dat ze eet. Niet omdat ze misselijk is, maar gewoon omdat het lekker is. De mooiste grassprietjes worden uitgekozen om er vervolgens heerlijk op te knabbelen. Maar ach, als dat het enige is... daar mag ik geloof ik héél blij mee zijn als ik het zo lees

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

Haha hier ook een alleseter. Toen ze pup was at ze echt alles van de straat. Dat was best vervelend, kauwgom, plastic, papier. Toen kwam ik er pas achter hoeveel troep er eigenlijk op straat ligt.
Ik heb mensen met honden er erg panisch over zien doen waardoor de hond er mee wegrende en het heel snel inslikte. Ik heb geprobeerd dat zo min mogelijk te doen, ze spuugt het al gauw weer uit als ze in de gaten krijgt dat het niet eetbaar is.

Onze draak heeft wel eens een dik stuk plastic van een kaasje in een keer doorgeslikt. Dat hebben we eruit gekregen na een braakspuit bij de dierenarts.

Cake papiertjes, gras, steentjes, haar eigen haren, eendenpoep (er Door rollen is ook leuk......), takjes, papier (de folders uit de mand zijn het lekkerst als de baasjes weg zijn), oh ja en knagen aan de gips muur is ook even favoriet geweest.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Vito eet vrij weinig gekke dingen op zich....toen hij pup was stal hij weleens dingen van tafel (geen eten maar bv labello of afstandbediening) zo heeft hij een keer mijn elastiek je gepikt,ik gelijk er achteraan maar uit speelsheid van "pak het maar eens af" slikte hij het in.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Willemijn, hoe leer je dat om een hond niets van straat te eten? "

 



nimmer een pup gehad die dat deed, daar was ik zelf altijd bij. nimmer aan een lange lijn, vanaf acht weken oud onder controle, ja erg ben ik, hahahah

maar ik heb wel altijd grote honden gehad, die al vanaf acht weken kort aan de lijn werden gehouden, en ook als de pup los mocht, werd er niet gegeten van de grond, is dan ook nimmer gedaan, zou ik perfecte pups hebben gehad ? nee hoor, echt niet, maar ik was er altijd bij, pup als die los was, ging geen meter bij me vandaan, ala minuut ingrijpen, zodat de pup direkt wist dat dat niet mocht. enne, ik heb nimmer met voer beloond, nog niet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Nee, hier hebben we er als pup zijnde bovenop gezeten;

 

Af en toe is ze wel net een koe, zoveel gras dat ze eet. Niet omdat ze misselijk is, maar gewoon omdat het lekker is. De mooiste grassprietjes worden uitgekozen om er vervolgens heerlijk op te knabbelen. Maar ach, als dat het enige is... daar mag ik geloof ik héél blij mee zijn als ik het zo lees "

 




zoals ik lees ben ik toch niet de enige. :-D misschien toch wat anders omdat het grote honden zijn en worden ? en gras ? dat knipte ik zelfs en ging door haar eten heen.... hondsgras noem ik het, vitaminen en mineralen zitten daarin, vandaar dat ik het knipte en mee nam naar huis en door haar eten deed. en dat doe ik nog, mooie sprieten, scheuten, lekker knippen en lekker door haar eten heen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is het goede woord, er bovenop zitten. hahaha

en echt dat is zo, poep eten ? nimmer, ook daar zit je bovenop, en er is ook geen aanstalten gemaakt om dat te doen... er bovenop zitten, het juiste woord van Marlies. :-D :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft in het begin wel poep gegeten, veel poep. Echt de meest ranzige oranje flatsen gingen er naar binnen, rustig 3 per wandeling...

En toen ze nog klein was had ze een keer een sigarettenpeuk tussen d'r lipjes 

Af en toe boomblaadjes, als het hard waait (zoals vanmorgen) dan jaagt ze er echt op. Soms eet ze een blaadje op, maar meestal verzamelt ze ze (hamsterwangen?) maar spuugt ze ze ook weer uit omdat het teveel is 

 

Verder valt het heel erg mee. Poep eten is steeds minder geworden, nu wil ze nog wel eens heel sporadisch stiekem een paardendrol pakken die we bij toeval tegenkomen (maandag volgens mij nog), maar vaak laat ze het ook gelijk los als ik dat zeg.

 

En deze week liepen we door een grasstrook langs het water, zij liep een meter of 3 voor me. Terwijl zij ergens langs liep zagen we tegelijk dat iets. Ze stopt, draait zich om en pakt het op. Ik zeg een ferm "los!", ze laat het vallen en... het loopt weg: een muisje. 

Denk dat muisje niet echt fit was, want na 10 cm stopte hij al weer met lopen.

 

Terry, onze allereerste hond, heeft eens het neusstukje van mijn vader zijn bril opgegeten 

Zo'n ding als bij die onderste bril zeg maar:

Kwam d'r ook keurig weer uit 

Ook heeft ie wel eens een oliebol op straat gevonden. Die was best heel lekker, maar vervolgens was ie enorm aan de spetterpoep.

 

Max heeft wel eens zo'n papiertje wat om een cakeje zit opgegeten, dat rook natuurlijk overheerlijk naar cake, dus was niet heel gek dat ie dat deed.

 

Fleur heeft een keer rosbief tussen mijn vader zijn broodje vandaan gehaald. Hij had zijn bord op de salontafel gezet, liep naar de keuken voor melk, kwam terug, ging eten... leeg broodje 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Janouk was het ergste; in het nest al een halve handdoek (de DA heeft die er heel voorzichtig uit kunnen trekken, maar het was flossen van voor tot achter..... ), bij ons een sok, een vaatdoekje, kiezels uit de tuin, en een keer een lap stof oid in het bos. Daar was hij goed ziek van. Een keer een stuk schuimrubber uit zijn keel getrokken, ik denk met opzet neergelegd met een lekker geurtje er overheen want er lagen allemaal stukken... 

Toen hij ouder werd, werd het wat 'normaler" : 3 kg hondenbrokken was het ergste.... Hij had volgens ons ook een maag van beton (at ook paardepoep, soms ook hondenpoep en een keer mensenpoep (yuk..) maar overleed uiteindelijk wel aan darmkanker (ons gezegd "als Janouk niet meer wil eten is hij dood" klopte achteraf inderdaad)

 

Chenak kauwde op naaktslakken en spuugde ze dan weer uit = zijn vorm van kauwgom?. Die lustte wel alles maar dat waren wel "eetbare spullen" = sla, olijven, gebak, een keer de doos kerstbonbons ed. Husky on a sugar high, hadden we toen (zucht)

 

De huidige heren; Spot at als pup papier en karton (Shad versnipperde, Spot at het op) maar dat was het geloof ik wel. " laat dat" was een van de eerste oefeningen. Gelukkig eten ze geen van beiden poep. 

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Cinta heeft eens heel veel ballonnen opgegeten.

Mijn huisgenoot had iets te vieren en als verassing had haar vriend de hele huiskamer vol met ballonnen gedaan.  Ze waren allemaal opgeblazen en het was echt niet in mij opgekomen dat Cinta zoiets zou opeten.

Dus toen de volgende dag alle ballonnen weg waren was ik in de veronderstelling dat mijn huisgenoot ze had opgeruimd. 

Tot Cinta ging poepen, er kwamen echt twee dagen lang allerlei kleuren ballonnen uit haar! 

Sindsdien laat ik nooit meer ballonnen onbewaakt achter:) 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Sjees en ik helemaal in paniek over een kippenbotje ;-)
Gelukkig hier geen dingen als sokken, balonnen ed.
Wel houd ik de pup héél goed in de gaten, want die gaat er met alles vandoor.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Toen Myra pup was at ze ook werkelijk alles. Pff wat een stress heeft dat veroorzaakt xD Ze at plastic, haar speelgoed etc... Maar het aller ergste wat ze ooit heeft gegeten zijn aanmaakblokjes me vader had ze niet goed opgeruimd. Jeetje wat was ik in paniek als een speer naar de dierenarts gegaan en daar heeft ze braakmiddel gehad, na der hand was het minder erg dan we dachten want ze had mr klein stukje gegeten. But better safe than sorry! Nu eet ze gelukkig niet zoveel rare dingen meer, maar als ze in een eigenwijze en vevelende bui is pakt ze nog wel eens plastic en als ik dan zeg los vreet ze het op Negeren werkt dan het beste want ze vind het zo mooi spelletje

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Cinta heeft eens heel veel ballonnen opgegeten.
Mijn huisgenoot had iets te vieren en als verassing had haar vriend de hele huiskamer vol met ballonnen gedaan.  Ze waren allemaal opgeblazen en het was echt niet in mij opgekomen dat Cinta zoiets zou opeten.
Dus toen de volgende dag alle ballonnen weg waren was ik in de veronderstelling dat mijn huisgenoot ze had opgeruimd. 
Tot Cinta ging poepen, er kwamen echt twee dagen lang allerlei kleuren ballonnen uit haar! 
Sindsdien laat ik nooit meer ballonnen onbewaakt achter:-)  "

 

Doet me denken aan de keer dat Janouk een heel rolletjes poepzakjes op had gegeten: 2 dagen voorverpakte poep. Ze waren trouwens groen maar kwamen er blauw uit...

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Casper heeft ooit een nectarinepit doorgeslikt.. Ik in paniek meerdere da gebeld. Afwachten en idd na 6 dagen kwam het er zo uit 

 

Ingekapseld in gras. Het lichaam heeft het zelf perfect opgelost... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Casper heeft ooit een nectarinepit doorgeslikt.. Ik in paniek meerdere da gebeld. Afwachten en idd na 6 dagen kwam het er zo uit 

 


Ingekapseld in gras. Het lichaam heeft het zelf perfect opgelost...  "

 



Kim weet ik nog, daar had je toendertijd een topic over geopend.... gelukkig perfect opgelost. :-D


toch even een leuke anecdote vertellen, hier een zwarte newfoundlander, een giga grote ook, ongeveer een jaar oud, ging altijd eerst naar de bakker, daar kreeg ze een ..eierkoek.. nee niet om geen poep te eten, integendeel, maar juist om niets van straat te pakken, daar liep ze een hele wandeling mee in haar...bek, die uitpuilde, en waarom ze deze niet opat ? nimmer onder de wandeling, nee thuis gekomen, spuugde ze hem uit, stak de eierkoek tussen haar poten en begon deze op te eten, jaren lang heb ik moeten horen, ooo dat is die hond die eerst naar de bakker gaat. hahahaha iedere ochtend vaste prik, de wandeling was ongeveer een uurtje, en heel dat uur liep ze met een grote eierkoek in haar bek, een uitgepuilde bek, geen gezicht, maar opeten ? onderweg ? nee. hahahahaha

was trouwens de enige hond die dat deed. :-D

al heel jong als pup leer ik dragen, van iets, zodat ze buiten geen aandacht hebben om wat van straat op te pakken, ook Bamse, zij vind het nog heerlijk om iets tijdens een wandeling te dragen, :-D

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

M'n pup Bink vind alles nog interessant. Hij eet slakken, wormen, laatst probeerde hij zelfs in een bij te bijten. Dat kan natuurlijk niet, is gevaarlijk. Maar gadver, dan zie je hem weer met een verfrommeld slakkenhuisje in z'n mond.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Casper vanavond naar de kapper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^