kan husky alleen of toch een 2de erbij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

:-s, hopelijk is het niet te erg????

Krijgt ze alsnog een huisje bij jullie als ze hersteld is?

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

He? Ik heb met dit topic meegelezen maar niet gereageerd omdat ik geen verstand heb van huskys maar dit is wel rot nieuws...

Is ze dusdanig aangevallen dat ze het niet gaat redden of waarom mag ze nu niet meer  bij jullie geplaatst worden? 

honden page profiel NoushkaNoushka

vrij ernstig, haar achterbil ligt volledig open en een oor is ingescheurd. Gebeurde tijdens een wandeling. Iemand anders wandelde met een andere hond en deze viel haar aan.

Denk het niet, nee. Niemand hier gelooft er in. Heb mijn goede bedoelingen weggeborgen.

honden page profiel --

honden foto van -

Noushka krijgt zelfs niet een kans op een thuis bij mensen die haar alles willen geven wat ze verdient. "

Die kans krijgt ze heus wel, er zijn genoeg mensen op de wereld. 

Hopelijk geneest ze snel. Ze is nog jong! Hoe oud is ze?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Arme Nouchka! Beterschap voor haar.

 

even een vraagje; ben je wel eens bij mensen geweest die husky's hebben? Anders ben je van harte welkom om een keer bij ons te komen kijken en ze live aan de lijn mee te maken. 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ik vind het nogal raar om te zeggen dat wij dit liever zouden hebben dan dat deze husky bij jou zou zijn gekomen. Ik weet alleen niet of je je goed hebt ingelezen in het hebben van een hond/husky. Er zijn bij het nemen van een hond/husky een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en uit wat jij verteld kwam het niet naar voren dat je daadwerkelijk goed geinformeerd was. Wat er nu met deze husky aan de hand is is natuurlijk niet leuk maar om dan te zeggen dat wij de kans op een liefdevol huis hebben verpest vind ik nogal apart. maar dat is gewoon mijn mening hoor, trek je vooral niets aan van de mensen die je advies proberen te geven en reageer vooral de hele tijd aangevallen en boos. Een husky in het asiel is zielig, een husky die word herplaatst en vervolgens weer terug gestopt word in het asiel omdat het totaal niet past bij het beeld dat je had is nog veel zieliger. 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Dat je goede bedoelingen hebt is prima maar je moet wel realistisch blijven en niet op een roze wolk gaan zitten. Vind het erg sneu voor de hond wat er nu gebeurd is maar misschien kunnen jullie nu nog even goed nadenken wat jullie nou eigenlijk willen en wat mogelijk is. 

Anoniem (Gast)

Wat vervelend!

 

Ik begrijp heel goed dat je je aangevallen voelt! Iedereen heeft de eigen ervaring met honden. Ik zie op zich geen probleem in lang alleen zijn, ik zelf zou het niet willen voor mijn hond. Maar ieder zijn eigen! Dit is wel iets wat goed begeleid moet worden en ik geloof zeker, als jullie nog een hond willen, dat dit jullie gaat lukken!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mag ik vragen welk asiel dit is?

Afgaande op je tekst, plaats ik daar namelijk veel vraagtekens bij.

1. hebben ze je niet goed geinformeerd over het ras

2. konden ze je helemaal niet zeggen of deze hond goed alleen kon blijven (wat in jullie geval toch belangrijk is)

3. heeft zich daar een ernstig bijtincident afgespeeld (slechte inschatting van de andere hond? Onkundige begeleiders?)

4. gaat door het bijtincident ook de herplaatsing niet door? Waarom? Ik neem aan dat het dier toch naar een dierenarts is gebracht, ze medische zorgen heeft gekregen is en ze nu rust/tijd krijgt om te herstellen? Herplaatsen kan dan toch een paar weken later? Dus waarom is het nu opeens een verhaal van: deze hond heeft geen toekomst meer? Euh? Dat begrijp ik niet... 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Weet je wat het is, ts. Als het moet, kun je sommige honden best leren om 8 uur alleen te zijn.  Veel ook niet; het vervelende is dat je dat van tevoren niet goed weet. Maar een pup, dat is gewoon een baby, een klein kind. Die durf je toch ook niet 8 uur achter elkaar alleen te laten? 

 

Ik snap je gevoel helemaal hoor, wij werken ook behoorlijk veel. Wat wij doen is dat we onze roosters zo schuiven (dat kunnen we gelukkig allebei, zij het niet structureel) dat onze hond niet langer dan vijf, maximaal zes uur alleen hoeft te zijn. En we hebben een buurman met een hond, die onze hond meeneemt op de dagen dat hij niet werkt. En wij zijn hond, als hij werkt en wij thuis zijn.

 

Dit gaat goed, omdat ze al volwassen was toen ze bij ons kwam (en volledig zindelijk) en omdat we 7 weken hadden om te trainen. Echter hoeveel we ook trainen, bij onze hond gaat 8 uur alleen niet lukken. Een paar dagen wel, als het echt zou moeten, maar zij zou uiteindelijk gaan blaffen en aan de deur gaan krabben. 

 

Maar een pup, pfffff. Die moet niet alleen leren om alleen te blijven, maar ook om zindelijk te zijn, niet op dingen te knagen, niet te lawaai te maken, haar rust te pakken, etc. Dat is heel moeilijk als ze acht uur alleen is, zelfs als er een andere pup bij is. Ik denk dat dat met een pup en een volwassen hond al makkelijker is, want dan kan de pup van de andere hond leren.

(ik ken het dilemma goed want ik zou ook heel graag een pup willen, maar naast wat andere praktische zaken is er in ons huidige werkschema echt geen mogelijkheid toe. Misschien als we wat kinderen hebben en wat vaker thuis zijn... Maar ik durf het écht echt echt niet aan nu tenzij familie heel erg inspringt. Dat wordt een terrorpup anders, dat weet ik nu al.)

 

maar goed, dit was een heel lang verhaal om eigenlijk gewoon het volgende te zeggen: heb je al eens gedacht aan een oudere hond als hond voor jullie? Een hond die al het een en ander heeft geleerd, een hond die bijv. Wat meer toe is aan zijn rust en dus gewoon wat minder moeite zal hebben met die acht uur alleen? 

 

Pups zijn schatten, maar oudere honden kunnen je minstens zo veel liefde geven en zijn vaak nog veel dankbaarder als je een band met ze hebt opgebouwd. Onze hond kwam bij ons toen ze negen was, nou ze doet het echt niet onder voor een hond van twee... Ze heeft nog zo veel bijgeleerd, en is zo ontzettend lief...

 

nou ja, t is een ideetje.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Mag ik vragen welk asiel dit is?

Afgaande op je tekst, plaats ik daar namelijk veel vraagtekens bij.

1. hebben ze je niet goed geinformeerd over het ras

2. konden ze je helemaal niet zeggen of deze hond goed alleen kon blijven (wat in jullie geval toch belangrijk is)

3. heeft zich daar een ernstig bijtincident afgespeeld (slechte inschatting van de andere hond? Onkundige begeleiders?)

4. gaat door het bijtincident ook de herplaatsing niet door? Waarom? Ik neem aan dat het dier toch naar een dierenarts is gebracht, ze medische zorgen heeft gekregen is en ze nu rust/tijd krijgt om te herstellen? Herplaatsen kan dan toch een paar weken later? Dus waarom is het nu opeens een verhaal van: deze hond heeft geen toekomst meer? Euh? Dat begrijp ik niet...  "

 



joh op dierenasiels.com staat zelfs bij een husky dat die alleen naar een boerderij mag ;-) een rijtjeshuis met tuin is niet voldoende.

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Zoals Aurelia al zegt, misschien past een ouder hondje beter bij jullie. Kijk anders 's op http://www.verhuisdieren.nl Daar staat ook bij elke hond of ze alleen kunnen zijn of niet. 

lis (Gast)

Vind het altijd goed als mensen overwegen een dier uit het asiel te halen maar..8 uur is echt veel te lang!! Tuurlijk mogen werkende mensen wel een hond hebben.. maar 8 uur alleen is echt veel te lang.. en de vraag die mij door het hoofd gaat is denk je/ jullie alleen aan jezelf voor je/jullie eigen plezier? Of denk je ook aan de hond die 8 uur alleen is.. het beestje heeft alleen jullie en 8 uur per dag alleen is veel te eenzaam het beest moet kunnen spelen lekker rennen mrt andere honden spelen etc.. en vooral in het begin als je een pup krijgt.. moet dingen leren en wennen etc dat vergt heel veel aandacht.. dus sorry mijn mening maar ik zou heel goed nadenken of je het wel eerlijk tegenover het beestje vind..

Anoniem (Gast)

 

 

mini (Gast)

Waarom nemen jullie in godsnaam een hond???Om dat dier de hele dag alleen te laten zitten, waar zijn jullie mee bezig dat is de husky nog beter af in het assiel daar heeft hij tenminste mensen om hem heen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Micheline baasje van Tessa (Gast)

Hoy Nouchka,

 

8u is idd wel heel lang voor een hond eender welk ras dit is om alleen te zijn, is eigenlijk zielig voor het beestje toch, en als jullie thuis komen is er toch ook niet zoveel tijd dat je kan doorbrengen met de hond, je hebt nog andere huishoudelijke taken te doen toch ook.

Dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk.

Dan kan je idd overwegen om een tweede in huis te nemen, zo is die toch niet alleen, en kunnen ze samen spelen (als ze daar de plaats toe hebben) als je een tuin hebt kan je ze wel gewoon maken dat ze buiten zitten overdag, met natuurlijk een schuilplaats voor  als het slecht weer is, want een Husky houd van buiten zitten, ik denk dat die binnen zitten maar heel slecht ervaart, een Husky is een buiten hond, hoe kouder hoe liever hij het heeft hoor.

Mijn vorige hond was een halve Husky en die was pas gelukkig als die buiten kon gaan liggen, en als er sneeuw viel dan was het feest voor hem :-)

 

Denk er toch maar goed over na voor je ze in huis haalt 

veel succes 

groetjes

Miicheline

 

 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Aan de gasten.. Lezen jullie eigenlijk het hele topic wel? Het gaat niet door..
Ik hoop dat ze snel herstelt en er geen trauma aan over gaat houden.. Arm beestje..

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Bc fokkers?? Where to start
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^