Rocky is te ver gegaan… happen naar een kind! En hoe dan verder?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

"  
gebeurde 1 keer in een rustige straat, waar je ook maar 30 mag rijden, op een rustig moment van de dag. we moesten die straat over maar hij vond dus dat we daar over moesten en niet een stukje verder. 
toen vorig weekend een auto keihard door het rood reed had dat ook heel erg fout kunnen aflopen. dat mijn zoon mij 1 keertje ontglipte maakt van mij geen onverantwoorde moeder. "

Jij vind dat je dan geen onverantwoorde moeder bent, maar iemand die een keer een inschattingsfout maakt is dan wel meteen een onverantwoorde honden bezitter?

 

Als die automobilist (die denkelijk heus wel getracht had je kind te ontwijken) het kind wel had aangereden had de eindverantwoording nog steeds bij jou als moeder gelegen.

Of had je dan de automobilist de schuld gegeven omdat die er niet op bedacht is dat jij niet goed genoeg op je kind oplet?

 

@Wakkere husky: zo zou ik dat ook doen, mijn hond beschermen tegen (mogelijks niet goed opgevoede) kinderen, ongeacht waar dat is...noem het voor mijn part lalaland...

 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Sorry... Maar loopt dit topic niet een beetje uit de hand?
 
Ja het is een rot situatie wat nooit had mogen gebeuren, maar het is nu eenmaal wel gebeurd. Tot nu toe is er dan ook nog niks ernstig gebeurd,en dat wil Suzan duidelijk voorkomen! Daarom plaats zij haar verhaal hier, ze zoekt hulp en advies voor het welzijn van haar hond, elke andere hond, kind en mens.
 
Dus harde verwijten maken heeft echt geen zin! Suzan doet er alles aan om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Wel we ze de vrijheid van haar hond ook niet ontnemen dit vind ik dan ook terecht. Suzan is met Rocky al zo ver gekomen en daar heeft ze heel veel werk en moeite voor gedaan. Dus waarom zou ze hier ook niet doorheen kunnen komen?
 
Volgens mij zijn we hier om elkaar te helpen en niet om elkaar of elkaars hond zwart te maken.
Ik vind het niet eerlijk dat Suzan om hulp en advies vraagt, en dat ze zich dan maar moet gaan verdedigen. "

 

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

" Jij vind dat je dan geen onverantwoorde moeder bent, maar iemand die een keer een inschattingsfout maakt is dan wel meteen een onverantwoorde honden bezitter?

 

Als die automobilist (die denkelijk heus wel getracht had je kind te ontwijken) het kind wel had aangereden had de eindverantwoording nog steeds bij jou als moeder gelegen.

Of had je dan de automobilist de schuld gegeven omdat die er niet op bedacht is dat jij niet goed genoeg op je kind oplet?

 

@Wakkere husky: zo zou ik dat ook doen, mijn
hond beschermen tegen (mogelijks niet goed opgevoede) kinderen, ongeacht waar dat is...noem het voor mijn part lalaland...

  "

 



Volledig mee eens! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik vind het jammer dat het incident met de dierenarts er steeds bij wordt gehaald.


Rocky was al regelmatig bij de dierenarts geweest zonder enige problemen. Bij deze Mevrouw was het direct anders.. hij vond haar eng en ze ging erg snel te werk.


Rocky probeerde steeds van de tafel weg te komen maar werd tegengehouden. Toen begon hij te brommen..


Daarna klapte hij met zijn bek met zo'n 'grrrwwaaa' geluid naar de arm van de dierenarts, nadat ze zijn bek had opengehouden en vervolgens zijn buik betaste.


Ze greep naar haar arm waardoor ik enorm schrok.. maar ze had letterlijk nog geen krasje.


Ik wil niet bagatelliseren, maar ik spreek wel de waarheid als ik zeg dat Rock nog nooit heeft gebeten of gevochten!


Ik zou ook wel lang en ver moeten zoeken of keihard verhalen moeten verzinnen om een dierenarts te vinden die een spuit in hem zet.


Gezonde en jonge dieren worden niet ingeslapen tenzij ze een gevaar vormen.. dat laatste is dus discutabel. "

 



dit voorval kan je verwaarlozen natuurlijk, ik lees en hoor dat vele honden bij een dierenarts grommen en zelfs bijten, stres, adrenaline, vele krijgen bij een dierenarts een muilkorfje om, niets bijzonders, dit voorval is natuurlijk niet aan de orde. honden die meermalen daar geweest zijn en pijn gedaan zijn. kunnen uitvallen, van blijf van me af, en wat Suzanne aangeeft, de arts had geen schram.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik niet helemaal. Een inschatingsfout maken we allemaal en onverwachte dingen gebeuren. Maar een hond die in het offensief gaat en zijn tanden gebruikt omdat hij denkt dat dat noodzakelijk is, in een stuatie die daar totaal NIET om vraagt, is een groot probleem in overvol Nederland.

 

ik vind dat toch niet te vergelijken met een kind dat de straat op rent, of een hond die een keer hapt omdat hij of zijn schrikt van een kind dat hem om de nek valt.

 

maar goed, ik denk dat Suzanne daar ook wel van doordrongen is en ik hoop dat ze een weg vindt om dit om te gaan buigen c.q. Beter te leren beheersen.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Nee, verwaarlozen zou ik dat ook niet.

Hoort voor mij bij het totaalplaatje.

 

Maar ik denk dat Suzan nu wel weet waar ze aan moet werken.

 

 

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

@Mick, je moet nu natuurlijk niet teleurgesteld of verbaasd zijn dat ik jouw reacties niet erg kon waarderen.

Even terugbladerend moet je je toch kunnen voorstellen dat ik me als door 100 wespen gestoken voelde.

Ja, we hebben in het verleden zeker fijne gesprekken gehad. Ik meen me zelfs te herinneren dat je Rocky eens complimenteerde om zijn werklust en volharding.

Een kwaliteit die steeds minder honden bezitten vond jij!

Gisteren draaide je deze zelfde werklust om naar iets als ''onrust'' dat verbaasde me, je mening leek 180 graden gedraaid te zijn en voor Rocky zou het einde verhaal moeten beteken als het aan jou lag.

Op forums blijft het altijd een beetje speculeren aan de hand van wat je te lezen krijgt. Direct opperen dat een spuit het beste is, vind ik nogal een uitspraak over een hond die je nog nooit gezien hebt.

Daar moeten toch wel enige observaties in de praktijk aan voorafgaan, of niet Mick?

Vervolgens komen er vanaf jouw pc berichten van of namens jouw vrouw over de veiligheid van kinderen, dit escaleert alle kanten op, en uiteindelijk voel ik me als aan een schandpaal genageld gezet, als zijnde 'buurt terrorist' met mijn hond.

Ik ben zelf moeder dus aan de discussie 'hond boven kind' of andersom, wil ik niet eens deelnemen, dat vind ik zo absurd!
Ik neem mijn verantwoordelijkheid, laten we het daar op houden.

Tevens is het ook zo Mick, dat ik Rock geen Pitt benoem wanneer dit uitkomt. Daar ben ik echt iets te volwassen voor. Daar ik ook een onwijze Golden Retriever heb, moge het duidelijk zijn dat ik geen beeld of status wil verwerven aan de hand van mijn honden (mocht dit het vermoeden zijn)

Ik weet nog niet zo lang welke bloeden Rocky onder andere bezit. Dit is pas recent geleden onderzocht. Mijn dierenarts heeft namelijk een soort van studie gemaakt van 'kruisingen' en de mogelijk nadelige gevolgen.

Vandaar dat ik me wel eens schaarde bij de kenners, niet om een van een clubje te zijn, maar om de spreekwoordelijke graantjes mee te pikken. Baat het niet schaad het niet en ik bemerkte veel overeenkomsten.

Je kunt je misschien voortellen dat ik in de toekomst dit soort topics aan me voorbij zal laten gaan, ik zal me er niet meer welkom voelen.

Tot slot, ik kom hier al een tijdje… ik weet dat hier veel forummers komen, wiens hond echt ''een broertje dood heeft'' aan kleine kinderen en die ook echt al het een en ander op hun kerfstok hebben.

Maar daar verschijnen geen topics over….

Gezien de reacties die ik zelf heb gekregen,, wel begrijpelijk!

Ik ben zo eerlijk (of zo dom) geweest, dit wel te vertellen.

En waarom, omdat ik herhaling in de toekomst wil voorkomen. En nee, dan verwacht je niet dat je daarop euthanasie als antwoord krijgt.

Inmiddels heb je verhaal aangepast en schrijf je over een 'echte GT'

Dat is toch niet hetzelfde als Euthanasie Mick! Het kan dus wel!

Of wordt er ernstig getwijfeld aan mijn capaciteiten? Ik weet het niet hoor? Ik krijg het gevoel nogal wantrouwt te worden.











Liek (Gast)

Tjeempie zeg...

 

Als je op onderstaande link klikt zie je mijn oude profiel.. ff naar onderen scrollen en dan zie je dat het al een tijdje terug is dat ik mijn profiel verwijderd heb.  Ik lees wel regelmatig mee. En waarom zou Mick onder mijn naam iets schrijven? Hij komt prima voor zijn mening uit, daar heeft hij geen andere naam voor nodig en gaat zich niet verschuilen onder een gast.

 

https://www.hondenpage.com/baasjes/40326/liek.php

 

 

Ik reageerde als 1e in dit topic op Blaise, die vondt dat de verantwoording niet geheel bij de baas vd hond ligt, maar ook bij diegene die de hond benadert. Dus ik schreef:

 

=====

En wat nu als er eens een jong kind ineens wil knuffelen? Kinderen zijn impulsief en luisteren vaak niet. Wat nu als zo'n jong kind ineens ongevraagd pal voor hem gaat zitten? Hoe kun je verantwoording nu bij zo'n kind leggen? Nee dat kan niet, verantwoording ligt bij de eigenaar en de vraag is kan de eigenaar ervoor zorgen dat de hond geen schade toebrengt aan mensen...

 

Deze hond neemt de stap om aan te vallen, hij had ook bij zijn baas kunnen blijven of weglopen, maar nee deze hond gaat naar de jongen toe met open bek en valt aan. Niet echt bijten maar wel tanden laten voelen is ook aanvallen.=====

 

 

Vervolgens krijg ik diverse reacties dat dat maar onzin is wat ik schrijf en dat ik kort door de bocht ben e.d.. En blazen er een aantal het enorm op, slepen er zelfs bij dat ik Mick zou zijn onder een andere naam e.d...

Terwijl ik alleen maar wil zeggen, hou er rekening mee dat dit soort dingen kunnen gebeuren en de verantwoording kun je niet bij een kind leggen. Natuurlijk moeten ouders hun kinderen leren dat ze altijd moeten vragen aan de baas e.d. Maar de realiteit is dat niet alle ouders dat doen. En niet alle kinderen luisteren.

 

Tig reacties verder zijn de meeste het dan toch eens dat kinderen impulsief kunnen zijn en niet altijd luisteren.

 

Dus wat ik stelde wat de vraag was (en als je mijn 1e reactie terugleest, dat staat dat er ook) Kan de eigenaar ervoor zorgen dat deze hond geen schade toebrengt aan mensen?

Met in het achterhoofd houdend dat deze hond de aanval zal kiezen eerder dan te vluchten in situaties die de hond als bedreigend ervaart..

 

 

Dus ik snap werkelijk niet waar nou al die verwijten over en weer voor nodig zijn?

 

 

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Aan de topicstarter.....Begrijp je volkomen, heb ooit ook eens ergens geschreven dat mijn hond een neefje had aangevallen, voelde mij zo een domme gans en zoooo verdrietig...dacht wat steun te vinden, hier en daar een opbeurend woordje....tjonge...mispoes...We hebben eraan gewerkt, maar hij moet geen kleine kinderen, punt...is de allerliefste sok die je maar kan vinden...maar alleen voor ons als gezin met drie tieners en enkele familieleden...de rest van de mensen moeten op een afstand blijven...zo is hij...kunnen we niets aan veranderen....stress situaties worden vermeden, bezoekers worden gewaarschuwd...meer kan ik als baasje niet doen... Jij hebt ook een hondje dat misschien niet altijd binnen de verwachte lijnen zal lopen, laat het los, aanvaard het en blijf hem gewoon altijd een stapje voor...je doet je best en zelfs meer dan dat...als we alle honden een spuitje moesten geven die net iets anders zijn...Dat maakt hen juist zo uniek...Is wat meer aandacht en werk aan maar....elke kleine stap in de goede richting maakt héél véél goed !

honden page profiel chaitanchaitan 3 doggies

honden foto van chaitan

Echt weer HP..... ;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Jij vind dat je dan geen onverantwoorde moeder bent, maar iemand die een keer een inschattingsfout maakt is dan wel meteen een onverantwoorde honden bezitter?
 
Als die automobilist (die denkelijk heus wel getracht had je kind te ontwijken) het kind wel had aangereden had de eindverantwoording nog steeds bij jou als moeder gelegen.
Of had je dan de automobilist de schuld gegeven omdat die er niet op bedacht is dat jij niet goed genoeg op je kind oplet?
 
@Wakkere husky: zo zou ik dat ook doen, mijn hond beschermen tegen (mogelijks niet goed opgevoede) kinderen, ongeacht waar dat is...noem het voor mijn part lalaland...
  "

 ik schreef als er een auto aan kwam er was niet effectief een auto maar het had gekunt. ik schrijf nergens dat Suzan onverantwoord bezig is en dit topic zou moeten gaan over het gedrag van Rocky en niet om de inschattingsfout van Suzan. 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

@ Liek (gast): Snap niet eens dat je reageert als je hier weg bent gegaan omdat je iedereen hier maar "dom" vindt zoals je zelf zegt, en blijft zeggen. En dan nog klagen als men het niet met je eens is.

Waarschijnlijk moest je je man bijstaan? Zie je andermans mening als ..... Tja, de logica ontbreekt waarom je reageert als iedereen maar stom is hier en noem maar op (jouw woorden).

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" @Mick, je moet nu natuurlijk niet teleurgesteld of verbaasd zijn dat ik jouw reacties niet erg kon waarderen.

Even terugbladerend moet je je toch kunnen voorstellen dat ik me als door 100 wespen gestoken voelde.

Ja, we hebben in het verleden zeker fijne gesprekken gehad. Ik meen me zelfs te herinneren dat je Rocky eens complimenteerde om zijn werklust en volharding.

Een kwaliteit die steeds minder honden bezitten vond jij!

Gisteren draaide je deze zelfde werklust om naar iets als ''onrust'' dat verbaasde me, je mening leek 180 graden gedraaid te zijn en voor Rocky zou het einde verhaal moeten beteken als het aan jou lag.

Op forums blijft het altijd een beetje speculeren aan de hand van wat je te lezen krijgt. Direct opperen dat een spuit het beste is, vind ik nogal een uitspraak over een hond die je nog nooit gezien hebt.

Daar moeten toch wel enige observaties in de praktijk aan voorafgaan, of niet Mick?

Vervolgens komen er vanaf jouw pc berichten van of namens jouw vrouw over de veiligheid van kinderen, dit escaleert alle kanten op, en uiteindelijk voel ik me als aan een schandpaal genageld gezet, als zijnde 'buurt terrorist' met mijn hond.

Ik ben zelf moeder dus aan de discussie 'hond boven kind' of andersom, wil ik niet eens deelnemen, dat vind ik zo absurd!
Ik neem mijn verantwoordelijkheid, laten we het daar op houden.

Tevens is het ook zo Mick, dat ik Rock geen Pitt benoem wanneer dit uitkomt. Daar ben ik echt iets te volwassen voor. Daar ik ook een onwijze Golden Retriever heb, moge het duidelijk zijn dat ik geen beeld of status wil verwerven aan de hand van mijn honden (mocht dit het vermoeden zijn)

Ik weet nog niet zo lang welke bloeden Rocky onder andere bezit. Dit is pas recent geleden onderzocht. Mijn dierenarts heeft namelijk een soort van studie gemaakt van 'kruisingen' en de mogelijk nadelige gevolgen.

Vandaar dat ik me wel eens schaarde bij de kenners, niet om een van een clubje te zijn, maar om de spreekwoordelijke graantjes mee te pikken. Baat het niet schaad het niet en ik bemerkte veel overeenkomsten.

Je kunt je misschien voortellen dat ik in de toekomst dit soort topics aan me voorbij zal laten gaan, ik zal me er niet meer welkom voelen.

Tot slot, ik kom hier al een tijdje… ik weet dat hier veel forummers komen, wiens hond echt ''een broertje dood heeft'' aan kleine kinderen en die ook echt al het een en ander op hun kerfstok hebben.

Maar daar verschijnen geen topics over….

Gezien de reacties die ik zelf heb gekregen,, wel begrijpelijk!

Ik ben zo eerlijk (of zo dom) geweest, dit wel te vertellen.

En waarom, omdat ik herhaling in de toekomst wil voorkomen. En nee, dan verwacht je niet dat je daarop euthanasie als antwoord krijgt.

Inmiddels heb je verhaal aangepast en schrijf je over een 'echte GT'

Dat is toch niet hetzelfde als Euthanasie Mick! Het kan dus wel!

Of wordt er ernstig getwijfeld aan mijn capaciteiten? Ik weet het niet hoor? Ik krijg het gevoel nogal wantrouwt te worden. "

 

Ik ben zeker niet verbaast dat je mijn reacties niet kan waarderen! Maar gezien je heb meegelezen weet je dat ik dergelijk gedrag van een pitbull achtige, altijd zal veroordelen en ik een dergelijke hond van dit kaliber, dan liever een spuit zie krijgen als dat men met zo'n hond gaat lopen luren. Dit soort gedrag kan en mag niet voor een pitbull achtige!! Tuurlijk snap ik dat jij daar anders over denkt (net als vele hier) als ik en daarom heb ik ook een 2de optie benoemd, hoewel die optie voor mijzelf niet zou gelden als mijn hond iets dergelijks zou doen.

 

Als ik terug bladeren, zie ik dat de baas in dit voorval niet instaat is geweest juist te handelen en dat geeft me nog meer rillingen voor de toekomst. Je schrijft je hond te kennen, maar laat het wel gebeuren. Een dergelijk hond is een giga verantwoordelijkheid en om eerlijk te zijn heb ik weinig vertrouwen in jouw handelen. Dit komt voornamelijk door uitspraken die je doet, waarbij ik me toch achter de oren moet krabben hoeveel je nu geleerd heb van dit voorval. Een aantal quotes van jou waar ik dus mijn vraagtekens bij zet:

 

1. Maar gisteren… sloeg de schrik me om het hart! Rocky heeft zich vaak bewezen als zijnde geen lieverdje naar zijn soortgenoten, maar beterschap was duidelijk zichtbaar alleen nu..… nu betrof het plots een mens

 

* Het was niet plots een mens, zie DA voorval (je mag stellen dat dat anders is als dit voorval, maar bewijst dat de drempel om een mens te bijten laag is)

 

2. ''Jawel hoor'' zegt die jongen ''ik ben echt gewend met honden, niks aan de hand!''
   *Zucht*…. en dat deed ik dus…. Big mistake! sukkel die ik ben!

* Je kent je hond en laat je toch om praten door een KIND? Een inschattings fout die hele grote gevolgen heeft. We maken allemaal fouten ook ik, maar alles wees erop dat je hond niets van je jongen moest weten en toch geef je hem de ruimte.

 

3. Denkende aan de 'zoveelste Gt'' die ik moet gaan Google, zakt de moed me haast in de schoenen! ''Daar gaan we weer!''

* Klinkt voor mij als iemand die de hond als last gaat ervaren en de wil om aan de problemen te werken lijkt te zijn verdwenen.

 

4. Waarom is het steeds verkeerd, waarom gaat het zo snel fout!

 

* Je hond was heel duidelijk in zijn communicatie, alleen heb jij niet het juiste inzicht gehad. Je hebt het over STEEDS en snel fout. Ik lees dit als een stuk onmacht en onbegrip over hoe je naar je hond kijkt. Wellicht wat basis vaardigheden die je mist om juist te handelen of wat zelfverzekerdheid.

 

5. Kan ik mijn hond ooit nog gaan vertrouwen?

 

* Als het vertrouwen weg is in de hond, kun je duizende euro's aan hulp krijgen, maar gaat het je niets tot weinig brengen. Ja het is fout gegaan, ja je had het kunnen voorkomen, maar de hond toont zich naar jouw als baas nogsteeds betrouwbaar. Jij geeft jouw vertrouwen in hem op en dat zal hij zeker merken. Voor een dergelijke hond is dat niet verstandig, want hij heeft een stabiele baas nodig die hem helpt over zijn angsten en onzekerheid te komen. Terecht word door een of meerdere personen in het topic opgemerkt of je de hond wel aankan en wel op zijn plek is bij jouw. Deze opmerking had ik dus niet gemaakt, omdat ik eerder gezien heb welke betrokkenheid je toonde bij je hond en je hem probeerde te begrijpen. Zie bv mijn opmerking over zijn werklust, alleen plaats ik daar nu een kantekening bij of de werklust niet gevoed word door zijn onrust ipv zijn wil.

 

6. Maar suggesties, ideeën of wat jullie gevoel ingeeft… gooi het eruit!

* Je stelt deze vraag, maar als het antwoord je niet aanstaat, ga je uithalen... Ik geef je mijn visie op het geheel, wat je ermee doet is jouw beslissing. Ik heb je niet gedwongen mijn visie over te nemen, hoogstens het verzoek om mijn woorden in acht te nemen.

 

7. Ja, hij staarde haast naar de jongen terwijl ik met hem in gesprek was, had zijn focus op hem.
Maar omdat Rocky altijd gromt en borstelt als hij echt link is, zag ik deze 'bespringing'' niet aankomen!

 

* Ik vind een hond die zich op een mens focust na het eerste voorval (blaffen en grommen naar het kind), toch een duidelijk teken en daarbij zou ik wel degelijk rekening gehouden met een "bespringing".

 

8. Naar mensen was hij tot zijn 2e jaar eigenlijk altijd de vriendelijkheid zelve. Dit zie ik nu meer en meer veranderen… en ik wil het stoppen, maar ik weet niet hoe.

* Je ben je dus bewust dat zijn gedrag veranderd in de loop der tijd. Je ziet zelf (en al helemaal na dit voorval) dat het niet de goede kant opgaat. Ik lees hieruit wanhoop en onmacht. Achteraf is altijd makkelijk praten, maar je had eerder al moeten ingrijpen, door echte hulp te zoeken die je blijft begeleiden en advieseren.

 

9. Maar.. hij gaf ook aan dat de wereld door de ogen van Rocky,, niet past in de samenleving. Dat is waar.. het bewijs is gister maar weer geleverd.

 

* Deze uitspraak geeft me de bibbers en leid dat ik in eerste instantie stel dat je hem zijn rust zou moeten gaan gunnen. Blijkbaar is de observatie van een trainer, geen eye opener geweest. Ik ben direct en haal uit dit stukje dat de hond een gevaar is, omdat de hond zich dus niet prettig voelt bij hetgeen hij geconfronteerd word.

 

10. Ook gromt hij wanneer mensen mij van achteren naderen, eerst deed hij dit alleen als het donker was, nu eigenlijk continu.
Eerst blafte en gromde hij alleen als er honden of katten langs ons huis liepen,, nu staat hij zelfs te borstelen en te dreigen naar een peuter op een driewieler die voorbij gaat.
Dit baart mij zorgen!
Rocky heeft iets onvoorspelbaars… hij heeft meerdere deskundigen al eens de schouders doen ophalen! 

 

* Hij heeft dus al steeds meer tekenen vertoont naar mensen toe, zonder dat jij daar actie heb ondernomen. Als een hond onvoorspelbaar is, kun je daar dus nooit goed op inspelen. Dat geeft mij twijfels of het wel verantwoord is door te gaan met een dergelijke hond. Zeker als ik dan het ras erbij betrek en de steeds frequentere vertoning van onwenselijk gedrag naar de mens.

 

11. Natuurlijk gedijd een hond het beste onder de vleugels van een zelfverzekerde baas.. maar hoe kan ik me zeker voelen met zulk een onvoorspelbare hond?

* Nogmaals een bevestiging voor mij dat je je vertrouwen kwijt ben en de hond niet meer in de hand heb. De dergelijk hond vraag heel veel van zijn baas en aan alles lees ik dat je je zelfzekerheid kwijt ben of aan het kwijt raken ben. Is dat fair naar de hond toe, dat zijn steun en toeverlaat zich niet zeker voelt over hem?

 

12. Soms heb ik oprecht medelei met hem… hoe vermoeiend moet dit voor hem zijn...

 

* En dit is nu precies waar ik op doelde eerder, als de hond zo lijd, want zo komt deze zin op mij over. Is het dan wenselijk om maar door te blijven gaan en is dat in belang van de hond?

 

13. Ik vind mezelf al zo streng naar Rocky, ik commandeer wat af naar hem. Bij Beau (mijn eerste hond) en Blondes (de Golden) was/is dit nooit nodig. Maar Rock krijgt altijd maar een pak op zijn donder.
Moet ik dan nog strenger worden? Ik geloof niet dat ik het nog in me heb! ik zit al aan mijn tax!

 

* Elke hond is anders, dat weet jij dat weet ik. Waar je bij de ene hond alleen even een blik hoeft te geven, zul je bij de andere je wil moeten opleggen voordat iets stopt. Je geeft aan dat je al aan je tax zit, terwijl er nog een heleboel moet gaan veranderen. Waarom heb ik het gevoel dat dat niet samen gaat?! Ben je nog wel instaat het op te brengen en kun je de verantwoording aan?

 

14. Ik wil het begrijpen!

 

* Ik denk dat dit voorval niet zo heel moeilijk te begrijpen is. De hond heeft meer dan voldoende signalen gegeven en de baas heeft hem teveel ruimte gegeven, wat ie niet aan kan. Als je terug leest zie je de escalatie, grommen -> blaffen -> happen -> het vervolg is bijten wat nu god zij dank niet is gebeurt. Bij het grommen had je al moeten ingrijpen, de mens moeten verzoeken verder te lopen of zelf weg lopen.

 

15. De jongen wilde dus naar zijn vrienden toerennen, maar.. hij schreeuwde en riep hier ook hard bij! (als een gillende keukenmeid)
Nog steeds geen excuus, maar wel een extra ingrediënt lijkt me?
Wat me nu zo tegenstaat… is mijn gevoel van: ''daar gaan we weer''

 

* Nee dit is geen extra ingrediënt, maar de aanleiding van het voorval. Hij word dus onzeker van dergelijk menselijk gedrag. Nogmaals lees ik hier dat je hem als last begint te zien of wanhopige begint te worden of je het gedrag onder controle kan krijgen. Je geeft aan dat je al veel hulp heb gehad en dat zat ben, maar de problemen (wellicht andere als eerder) zijn er nog en het lijkt te verergeren althans een groter gevaar te worden naar de mens.

 

16. Ik was gewoon even helemaal klaar met al dat 'opvoeden'! Even helemaal klaar met het geïnstrueerd worden, weer te horen krijgen dat ik het niet goed genoeg doe… gewoon effe genoeg ervan!

* Je geeft hiermee aan dat de koek op was. Je wil niet meer horen hoe het beter kan en gaat in de slachtofferrol duiken ipv door te pakken. Je betrekt het teveel op jezelf ipv op jullie en waar jullie willen komen. Een team is zo goed als zijn zwakste schakel.

 

17. Jeetje, wat kreeg ik mijn falie van die vrouw: ''je hebt je hond verpest, nu kun je jaren aan de bak om hem weer in het gareel te krijgen'' ''Wat nou je wilt geen slipketting?! Straks wordt je een gevaar voor de anderen!''

* Ben het met je eens dat deze methode niet juist is, maar door niet aan te pakken is het wel zover gekomen dat ik je met je hond als gevaar zie, dus in de kern had ze wel een punt. Jammer alleen dat vele trainers volledig overtuigd zijn van zichzelf en hun methode en niet kijken of dat passend is voor baas en hond, waardoor uit eindelijk niemand geholpen is.

 

18. Ik wil gewoon eens rust. Ik hoop dat jullie je dat een beetje kunnen voorstellen. Misschien moet ik de 'must' van het loslopen (wat ik hem zo gun) eens loslaten. Dan maar extra fietsen in de avond, lekker samen actief.

* Ik ken dit gevoel en kan het me heel goed voorstellen, alleen gaat dat dus niet en moet je doorpakken. Jezelf bijelkaar rapen en beslissingen nemen. Zolang je niet weet wat je wil en aankan, zal die onrust blijven. Ik zie de must van het loslopen niet, zeker als een hond een bepaalde werklust heeft, doe je hem meer plezier door hem te laten werken ipv rond te snuffelen.

 

19. Een muilkorf vind ik overigens een drama. Rock zet geen stap met zo'n ding om. Hij verstopt zichzelf zelfs wanneer hij een andere hond in de verte ziet.

* Deze hond niet muilkorven in het openbaar waar vele mensen en kinderen lopen, vind ik de goden verzoeken. Zelfs ik vind het zielig, maar als het moet moet het. Ken vele honden die zo reageren in het begin, maar na een bepaalde periode, toch weer zichzelf worden en acepteren dat ze het ding op hun snuit krijgen.

 

20. Hoe doe ik dat, deze hond heeft veel nodig, wil werken. Mijn achtertuin is formaat postzegel, dus ik moet er op uit!

 

* Hier zie ik duidelijk iets anders als jij. Zoals ik eerder schreef zie ik onrust, de honden die ik als stabiel ervaar, hebben niets nodig, maar gaan volle bak als ze mogen. Tussen moeten werken om rust te vinden en willen werken voor de baas zit een behoorlijk verschil.

 

21. Rocky is 'geen' Pitbull, heeft nog nooit gevochten of gebeten!
Moet ik hem laten inslapen omdat ''misschien?''
Hij is een levenslustig dier. Blij met bijna alles!
Hoe kan ik?… ik kan dat niet!

 

* Wat vechten of bijten met een pitbull te maken hebben vind ik wat vreemd, elke verantwoordelijk baas zal dat kosten wat kost proberen te voorkomen. Het gaat me niet om het "misschien", maar om het totaal zoals ik je al vaker heb uitgelegd. Blij met bijna alles, echt? Hoe kun je dit toch stellen na een dergelijk voorval.... Wat je ook doet, ik mag hopen dat je het juiste weet te vinden voor jezelf en je hond en elk mens waar je bij in de buurt zal komen.

 

22. Ja, hij is een foute kruising. Daar heb ik nooit voor gekozen! Pas later kwamen we er achter welk vlees we in de kuip hadden.

 

* Ik weet hoe deze hond op je pad is gekomen, maar hij is er en dus zal je je verantwoordelijkheden moeten nemen. Dat de hond wellicht niet bij je past of dat je hem niet aan zou kunnen is een ander verhaal. Herplaatsen is geen optie en gelukkig zie jij dat ook zo!

 

23. Zijn rust gunnen? Moet ik mijn hond nu dan gaan zien als een hoopje ellende die deze grote boze wereld niet aankan? 

 

* Ik sta ver van je af en kan dus alleen uitgaan van hetgeen je schrijft, maar een hond die zo in de stress schiet zonder werkelijke bedreiging zie ik als een hoopje ellende. Het moet toch niet heel fijn om zo door het leven te gaan en alles als bedreiging te zien in de buiten wereld?

 

24. Des al niet te min ben ik zelf ook zo iemand die altijd roept,, dat geen ene hond een gevaar mag gaan vormen voor mede mens en dier, daar ligt de grens.
Al vraag ik me nu dan wel sterk af, of Rock al aan die grens zit?! 

 

* Idd is dit de gewetensvraag die nu op tafel ligt. Ik heb het te ver laten komen en gelukkig was ik zelf en mijn vrouw slachtoffer en niet mijn kinderen of die van de buren. Zou jij het jezelf kunnen vergeven als het echt mis gaat? Wat is voor jouw de grens en schuif je die niet steeds een stukje verder omdat het in huis zo'n fijne hond is en je de band voelt en hem niet kwijt wil.

 

Goed zo kan ik nog even door gaan om mijn stelling te onderbouwen, maar ook ik moet helaas werken. Ik heb geprobeerd hiermee je aan te geven wat het beeld is wat je teksten bij me oproepen. Het zijn geen feiten, hoogstens meningen en gedachten. Je vroeg mee te denken en dan krijg je wel eens iets te horen wat je niet aan zal staan. Als ik je had willen kwetsen had ik het wel anders gedaan. je kan mijn beeld naast je neerleggen en me compleet nergeren, geen enkel probleem! Je kan ook proberen inhoudelijk mijn bedenkingen tot je te nemen en deze mee te nemen in de beslissingen die je zult moeten gaan maken.

 

Ik wens je veel wijsheid toe en kracht en nogmaals mocht je me persoonlijk willen spreken, heb ik je dacht ik al mijn nummer gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Nog een noot aan TS (om even on topic te komen )

Pas er voor op de je de "adoratie " van Rocky naar jou niet verwart met "controle gedrag". Heel veel mensen denken dat hun hond hen adoreert en.voor hen door het vuur zal gaan terwijl de hond aan het controleren is.

Controle gedrag (wat heel makkelijk wordt aan gezien voor waakzaam en verdedigend gedrag ) ontspoort nog weleens in totaal ongewenste agressie naar buiten toe omdat het voortkomt uit een hond díe vaak van het onzekere type is en zijn taak en plaats niet weet. Kan lang goed gaan maar er zullen dan momenten zijn dat de hond de totaal verkeerde keuzes gaat maken.
Dit heeft dan niets te maken met domineren of laatstaan zelfverzekerde waakzaamheid maar puur met het geen raad weten met de situatie.

Met alle respect voor jou en Rock; ik ken jullie beiden niet en rastype boeit me niet , maar ik lees geen.moedige zelfverzekerde hond díe ook zonder agressie conflicten kan oplossen maar 1 díe erg controleert en daarbij alles van jou verwacht. Als dat het geval is heb je met deze hond levenslang een zeer verantwoordelijke taak waarbij je voortdurend hem moet behoeden voor agressie díe voortkomt uit een taak díe de zijne niet is en díe hij ook niet aan kan.

Dit incident afdoen als iets kleins wat enkelen hier doen vind ik kwalijk ..ik denk dat dit een.uiterst sigaal was van de hond hoe onzeker hij is. Je kan er 1000 verklaringen bij.zoeken, en dat mag ook,.zo krijg je zicht op zijn karakter en gedrag , maar het blijft een serieus incident naar een jong volwassene. Wat trouwens als hij melding maakt bij de politie een zeer naar gevolg kan hebben.

Bagataluseer her gedrag van rocky niet en ga op zoek naar iemand díe een evenwicht biedt in gedragsbegeleiding /opvoeding tussen ferm en liefdevol.

honden page profiel LiekLiek 3 doggies

honden foto van Liek

" @ Liek (gast): Snap niet eens dat je reageert als je hier weg bent gegaan omdat je iedereen hier maar "dom" vindt zoals je zelf zegt, en blijft zeggen. En dan nog klagen als men het niet met je eens is.
Waarschijnlijk moest je je man bijstaan? Zie je andermans mening als ..... Tja, de logica ontbreekt waarom je reageert als iedereen maar stom is hier en noem maar op (jouw woorden). "

Ik heb nergens geschreven dat iedereen hier dom is, dat is jouw interpretatie, begrijpend lezen is ook een vak. Ik klaag ook niet, ik leg uit wat ik bedoel, dat noem ik "een dialoog aangaan". Mijn man hoeft me niet bij te staan en ik vind het prima als meningen verschillen.

 

En idd, logica ontbreekt bij je, net als inhoudelijk op het topic reageren, je vindt het blijkbaar waardevoller om te vertellen dat je mij niet snapt.  Maargoed, speciaal voor jou heb ik me weer aangemeld

 

 

@Suzan, ik wens je veel sterkte en wijsheid toe in deze nare situatie die ik niemand toewens!

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Rocky gaat as vrijdag intern bij Bob.

Hoe lang weten we nog niet, zien we dan wel.

Het is alvast een begin.

@Mick, bedankt voor het nemen van de moeite, zulk een uitgebreide reactie en uitleg te plaatsen.

Wat betreft sommige analyses, heb je het naar mijn idee mis. Maar hierover wil ik niet publiekelijk bakkeleien.

Ik zal nergens ontkennen dat Rocky veel energie van me vergt en dat de koek momenteel een beetje op is… Liever geef ik mijn zwakheden toe dan dat ik me groter voordoe of mooi weer speel, om vervolgens in 7 sloten tegelijk te lopen.

Echter ben ik wel het type dat geloofd dat je leert tot aan je dood, en een zaak pas verloren is wanneer je de handdoek in de ring hebt gegooid!

Als de koek op is, kan de koek trommel daarom nog wel opnieuw bijgevuld worden. En dat is een vraagstuk dat met name bij mijzelf neergelegd moet worden.

''Do I have what it takes?'' ook daar zal ik mee aan de slag moeten.

Bij Bob is hij voorlopig in goede handen en ik heb even pauze.

Mijn moedeloosheid komt ook niet eens zozeer bij Rocky vandaan, maar wel bij het aantal bagger trainers dat ik al aan mijn broek heb gehad. Mensen die mij echt (en staat wellicht wat hooghartig) niets nieuws weten te vetrellen en met allerlei getrap in de flank, tikken op zijn neus en rukken aan een slipketting, mij willen laten zien hoe je een hond africht.

Misschien komt het over als een slap excuus, maar na het laatste consult was ik er echt klaar mee.
Dus ja, dan is de koek even op, maar de koektrommel hoeft niet helemaal leeg te zijn!

Voor of tegen standers hier, zullen in ieder geval moeten accepteren dat ik nog niet klaar ben met mijn hond. Alle veiligheidsmaatregelen zal ik in acht nemen. Dus schilder mij a.u.b niet meer af als een gevaar voor de samenleving. (algemeen bedoeld)
Ik begrijp van mezelf,,, dat ik wellicht het slechtst van iedereen hier, in staat ben om te beslissen of Rocky nog thuishoort op planeet aarde.

In mijn ogen is hij die kornuit die iedere avond als mijn voetenbankje fungeert, zijn kluif op mijn schoot legt als ik er slechts maar naar kijkt, en me pootje en kusjes wil geven als hij ook maar denkt dat ik boos op hem ben.

Daarom gaat er nu ook een 3e met hem aan de slag om wellicht tot een heldere conclusie te komen. Er hangt veel van af, want herplaatsen doe ik hem niet.



honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

" Ik heb nergens geschreven dat iedereen hier dom is, dat is jouw interpretatie, begrijpend lezen is ook een vak. Ik klaag ook niet, ik leg uit wat ik bedoel, dat noem ik "een dialoog aangaan". Mijn man hoeft me niet bij te staan en ik vind het prima als meningen verschillen.

 

En idd, logica ontbreekt bij je, net als inhoudelijk op het topic reageren, je vindt het blijkbaar waardevoller om te vertellen dat je mij niet snapt.  Maargoed, speciaal voor jou heb ik me weer aangemeld

 

 



@Suzan, ik wens je veel sterkte en wijsheid toe in deze nare situatie die ik niemand toewens! "

 





"zoveel dommigheid is niet tegen op te boksen.. Teveel simpele zielen die het niet snappen of te arrogant zijn.."

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik weet niet in welk lala land jullie wonen, maar ik kom enorm veel buiten spelende kinderen tegen, waarbij er geen ouder te bekennen is. Deze kinderen komen met zeer grote regelmaat op me afgestormd om met mijn honden te kroelen, moet er niet aandenken om met een mensscherpe hond door de woonwijk te lopen. Wellicht is het omdat ik (wij, Liek is mijn vrouw) in een dorp wonen en niet in een stad....

 

Maar goed kan wel merken dat alle furmama's hun hond boven de kinderen van een ander zetten.

 

  "

 



hier een zeer gemoedelijke hond, loopt vrij regelmatig met kinderen op, en... zonder ouders, ik heb geen blindegeleiderhond nodig, dus kan zien of er een kind op mij en de hond afkomt, voordat er om de nek gehangen wordt, kan je al zien wat het kind komt doen, aaien ? of knuffelen ? dan jouw reactie, nee niet aaien, hondje is niet lief, afblijven, dat kan toch ook ? een kind komt toch niet als een raket op je af gestormd en voor je het begrijpt om de hond hangen ? nee toch ?

nou is mijn hond een kindvriendelijke hond, maar dan nog, kind vraagt mag ik aaien ? tuurlijk mag dat, maar als het dan verder gaat, om de nek hangen, zeg ik ook, hohohoh, genoeg nu wegwezen, heb je een hond die niet lief is voor kinderen,dan zeg je direkt, nee hondje is niet lief, afblijven, ieder kind zal dat begrijpen hoor. of zou mijn hond er angstaanjagend uitzien ? dat ze eerst vragen en op afstand staan te kijken naar ..de beer.. ?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Suzan, ik had dit ook liever in PB gedaan, want dan komt het denk ik ook anders over als zo in het openbaar.

 

Of je het met me eens ben of niet kunnen we in het midden laten en je hoeft je zeker niet te verdedigen, ik heb dit geschreven omdat ik heel sterk het idee heb dat je de strekking van mijn eerdere reacties niet had begrepen en ik je het beeld wilde geven van wat ik lees en hoe ik dat interpreteer. Dat ik er hier en daar naast zit zal ongetwijfeld!

 

Ben iig blij te horen dat je al stappen genomen hebt! Hopelijk gaat dit jullie iets bieden, waarmee je verder kunt!

 

Er zijn zoveel trainers die geen hond zouden mogen trainen, de kennis van vele is zo verschrikkelijk bedroevend laag. Mooi voorbeeld van iemand die het totaal niet meer zag zitten met der hond door een trainer loopt hier ook rond, 1 avond vrij gemaakt om eens te gaan kijken wat er nu werkelijk aan de hand was. Sinds mijn bezoek zijn de problemen langzaam aan verdwenen. De meest simpele aanpak kan de beste zijn, maar het zit hem in de combi baas en hond + passende aanpak voor beide.

 

Hier een digitaal vulling voor je trommel, kop op!! 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Dat is inderdaad ook hetgeen ik gisteren las Isha. Ik vond het jammer maar had geen zin er op in te gaan.

Als je vind dat je nuttige informatie te verschaffen hebt, is boos, beledigend of geërgerd raken, wel het laatste waarmee je je boodschap kunt overbrengen.

Maar laten we daar niet over door blijven gaan, het voegt echt helemaal niets toe op dit topic. Enne, temperament en emotie kunnen je fel uit de hoek doen komen, is al okay! Heb ik zelf ook wel eens last van! Ik denk dat ik nu maar een koekje neem, zo eentje van eigen deeg? ha,ha!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

" Dat is inderdaad ook hetgeen ik gisteren las Isha. Ik vond het jammer maar had geen zin er op in te gaan.


Als je vind dat je nuttige informatie te verschaffen hebt, is boos, beledigend of geërgerd raken, wel het laatste waarmee je je boodschap kunt overbrengen.


Maar laten we daar niet over door blijven gaan, het voegt echt helemaal niets toe op dit topic. Enne, temperament en emotie kunnen je fel uit de hoek doen komen, is al okay! Heb ik zelf ook wel eens last van!


Ik denk dat ik nu maar een koekje neem, zo eentje van eigen deeg? ha,ha! "

 



Klopt,het is geen toevoeging op je topic en je hebt helemaal gelijk dat we hier nu verder niet meer op in gaan en weer on topic gaan!
Alleen moest ik het even genoemd hebben dat er weldegelijk bepaalde uitspraken zijn gedaan,kan niet tegen oneerlijkheid nl!

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  

hier een zeer gemoedelijke hond, loopt vrij regelmatig met kinderen op, en... zonder ouders, ik heb geen blindegeleiderhond nodig, dus kan zien of er een kind op mij en de hond afkomt, voordat er om de nek gehangen wordt, kan je al zien wat het kind komt doen, aaien ? of knuffelen ? dan jouw reactie, nee niet aaien, hondje is niet lief, afblijven, dat kan toch ook ? een kind komt toch niet als een raket op je af gestormd en voor je het begrijpt om de hond hangen ? nee toch ?

nou is mijn hond een kindvriendelijke hond, maar dan nog, kind vraagt mag ik aaien ? tuurlijk mag dat, maar als het dan verder gaat, om de nek hangen, zeg ik ook, hohohoh, genoeg nu wegwezen, heb je een hond die niet lief is voor kinderen,dan zeg je direkt, nee hondje is niet lief, afblijven, ieder kind zal dat begrijpen hoor.


of zou mijn hond er angstaanjagend uitzien ? dat ze eerst vragen en op afstand staan te kijken naar ..de beer.. ? "

 

Wellicht ligt het aan mij en ben ik te gefocust op andere honden dat ik soms kinderen over het hoofd zie, maar ben toch wel een aantal verschoten, doordat ik de kinderen niet aan heb zien/horen komen. Bij ons in de wijk heb je vele brandgangen en voornamelijk daar spelen een boel kinderen. Meer dan een aantal keer, ineens van achter vandaan een kind die "op" mijn honden doken zonder ook maar iets te vragen.

 

Gelukkig zijn de meeste kinderen wel goed opgevoed en vragen ze het eerst netjes. Ik heb er geen probleem mee, want mijn honden genieten van alle aandacht van de mens of die nu groot of klein zijn (ze gaan op hun rug). Het zijn eerder hun ouders die verschieten als ze mijn hondjes knuffelen......

 

Maar wat ik ermee wilde zeggen was dat je niet altijd alles in de hand heb en dat een klein moment van onoplettendheid met een dergelijke hond hele grote gevolgen kan hebben. De onverwachte situatie die je kunt tegen komen zijn de meest gevaarlijke, soms moet je bliksem snel zijn om iets te voorkomen, ben je net een tel te laat kun je een serieus incident hebben.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Suzanne. neem lekker een adempauze.... met een stuk chocola erbij, en een mok koffie...

ik begrijp dat er veel gezegd is en dat je wat onderste boven er van bent, zou ik ook zijn, kom op.

even een adempauze, en wat je schrijft, je hond gaat naar Bob !!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Rocky gaat as vrijdag intern bij Bob.

Hoe lang weten we nog niet, zien we dan wel.

Het is alvast een begin.

@Mick, bedankt voor het nemen van de moeite, zulk een uitgebreide reactie en uitleg te plaatsen.

Wat betreft sommige analyses, heb je het naar mijn idee mis. Maar hierover wil ik niet publiekelijk bakkeleien.

Ik zal nergens ontkennen dat Rocky veel energie van me vergt en dat de koek momenteel een beetje op is… Liever geef ik mijn zwakheden toe dan dat ik me groter voordoe of mooi weer speel, om vervolgens in 7 sloten tegelijk te lopen.

Echter ben ik wel het type dat geloofd dat je leert tot aan je dood, en een zaak pas verloren is wanneer je de handdoek in de ring hebt gegooid!

Als de koek op is, kan de koek trommel daarom nog wel opnieuw bijgevuld worden. En dat is een vraagstuk dat met name bij mijzelf neergelegd moet worden.

''Do I have what it takes?'' ook daar zal ik mee aan de slag moeten.

Bij Bob is hij voorlopig in goede handen en ik heb even pauze.

Mijn moedeloosheid komt ook niet eens zozeer bij Rocky vandaan, maar wel bij het aantal bagger trainers dat ik al aan mijn broek heb gehad. Mensen die mij echt (en staat wellicht wat hooghartig) niets nieuws weten te vetrellen en met allerlei getrap in de flank, tikken op zijn neus en rukken aan een slipketting, mij willen laten zien hoe je een hond africht.

Misschien komt het over als een slap excuus, maar na het laatste consult was ik er echt klaar mee.
Dus ja, dan is de koek even op, maar de koektrommel hoeft niet helemaal leeg te zijn!

Voor of tegen standers hier, zullen in ieder geval moeten accepteren dat ik nog niet klaar ben met mijn hond. Alle veiligheidsmaatregelen zal ik in acht nemen. Dus schilder mij a.u.b niet meer af als een gevaar voor de samenleving. (algemeen bedoeld)

Ik begrijp van mezelf,,, dat ik wellicht het slechtst van iedereen hier, in staat ben om te beslissen of Rocky nog thuishoort op planeet aarde.

In mijn ogen is hij die kornuit die iedere avond als mijn voetenbankje fungeert, zijn kluif op mijn schoot legt als ik er slechts maar naar kijkt, en me pootje en kusjes wil geven als hij ook maar denkt dat ik boos op hem ben.

Daarom gaat er nu ook een 3e met hem aan de slag om wellicht tot een heldere conclusie te komen. Er hangt veel van af, want herplaatsen doe ik hem niet. "

 

Nu heb ik de helft gemist en weet niet wie 'Bob' is, maar het lijkt mij nuttiger als juist jij 'intern' kan gaan. Die hond leert wel, dat is het probleem niet, want die is slim zat.

Anticiperen op gedrag is gevoel hebben voor situaties, dingen voor te zijn, aan te sturen, vertrouwen geven, natuurlijk leiderschap uitstralen.

Aan de hond wordt nu 'gewerkt', maar wat gebeurt er met jou? Het geleerde van de hond is binnen 2 maanden weer bij het oude als je je hond verkeerd vertaalt.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

" Ik heb nergens geschreven dat iedereen hier dom is, dat is jouw interpretatie, begrijpend lezen is ook een vak. Ik klaag ook niet, ik leg uit wat ik bedoel, dat noem ik "een dialoog aangaan". Mijn man hoeft me niet bij te staan en ik vind het prima als meningen verschillen.
 
En idd, logica ontbreekt bij je, net als inhoudelijk op het topic reageren, je vindt het blijkbaar waardevoller om te vertellen dat je mij niet snapt.  Maargoed, speciaal voor jou heb ik me weer aangemeld
 
 
@Suzan, ik wens je veel sterkte en wijsheid toe in deze nare situatie die ik niemand toewens! "

 Jazeker, daarom wist je weer waarom je weg was gegaan. 

Waaruit baseer je bij mij een gebrek aan logica? Inhoudelijk heb ik meteen al aangegeven wat de oorzaak/ gevolg was. 

Aanmelden voor mij? De kruistocht van ...... Hahaha wat een absurditeit. Doe normaal.

honden page profiel LiekLiek 3 doggies

honden foto van Liek

"  


"zoveel dommigheid is niet tegen op te boksen..
Teveel simpele zielen die het niet snappen of te arrogant zijn.." "

 

Ik had idd beter duidelijker kunnen zijn en deze reacties van mij kwamen ook nadat leden schreven dat mijn 1e bericht onzin was en kort door de bocht. Tja dan is de toon gezet.

 

Ik had het specifiek over Blaise die vindt dat je als hondenbaas niet compleet verantwoordelijk bent voor je hond omdat er ook verantwoording ligt bij diegene die naar de hond toegaat, zelfs al is dat een kind. Dan zegt ze/hij dat ik onder een andere naam reageerde als gast omdat ze/hij dacht dat ik Mick was. Die 2 dingen noem ik dommigheid en en valt niet tegen op te boksen.

 

En over jou Isha, dat je beweert dat een kind makkelijker te trainen is als een hond. Jij hebt vast zelf geen kinderen, anders beweerde je dat niet! Er is geen enkel kind die altijd luistert naar de ouders, ook niet al spreken ze dezelfde taal. Dus stellen dat een kind geen opvoeding krijgt als die een keer iets doet wat niet mag is ook een imo simpele mening.

 

Dan met arrogantie bedoelde ik om te vinden(dat was Stephanie die dat schreef) dat het de ouders hun verantwoording is als jouw hond een kind bijt omdat dat kind naar je hond toekomt (ook al mag dat niet vd ouders). Heeft gewoon niks met opvoeding te maken, kinderen doen nu eenmaal soms impulsieve en stomme dingen die niet mogen vd ouders. Jij als hondenbezitter heb daar gewoon rekening mee te houden. Niet andersom.

 

Vervolgens probeert Linneke ook nog uit te leggen hoe dat met kinderen zit.. Ook al krijgen ze opvoeding en mogen ze dingen niet.. Kinderen doen nu eenmaal wel eens dingen die  niet mogen.. Ik kreeg het gevoel dat Linneke daar vervolgens op aangevallen werd terwijl ze alleen maar probeerde de boel te verduidelijken.

 

 

Ik heb eens gehad dat ik ergens liep met de honden, en dat een jong meisje(5 of 6 jaar?) me tegemoet en voorbij kwam lopen aan de linkerkant, niet eens vlak erlangs maar een stukje er vandaan. Nadat ze me gepasseerd was neemt ze ineens een snoekduik terug om mijn hond om te aaien.. Nu doet mijn hond niks, behalve dat ze dat meisje haar oren wilde uitlikken, en natuurlijk heb ik daarna een gesprek met dat meisje gehad over dat ze altijd eerst moet vragen of ze een hond mag aaien... Maar ik bedoel maar, kinderen kunnen soms erg impulsief handelen. (En natuurlijk zijn er ook zat die het eerst vragen, maar dan is er zowieso geen probleem)

 

 

 

En over dat ik mijn account destijds heb opgezegd, was mede doordat er destijds een hetze was tegen alle topics over Staffords en Pitbulls. Er kon niet meer inhoudelijk worden geschreven omdat een aantal leden liever hun gelijk wilden halen en liepen te stoken. Dat gevoel kreeg ik weer een beetje terug gezien de reacties van onzin en kort door de bocht e.d. op mijn 1e normale en inhoudelijke bericht.

 

 

 

@Suzan:

Super dat je al wat stappen hebt ondernomen! Weet dat niemand jou en of je hond wil onderuit halen en iedereen je het beste gunt. Je schreef ergens dat jij misschien het slechtst in staat bent om te kunnen inschatten of het nog vertrouwd is met je hond in de maatschappij. Maar ik denk juist dat jij wss de enige!! bent die dat kan inschatten! Jij leeft met hem, jij kent hem beter als geen ander. Aan jou de eerlijke en oprechte vraag, kun jij ervoor zorgen dat hij geen schade toebrengt aan andere mensen?? (En dat is dan ook meteen weer wat ik al in mijn 1e bericht in dit topic schreef). Wij kunnen hier allen niet van achter een beeldscherm bepalen hoe het met jouw hond zit.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

@ Liek: draai maar lekker met woorden om vooral je gelijk te krijgen. 

Want gij zijt slim en de rest is dom! Tuurlijk

 Quote maar wat specifiek Blaise is. Ga lekker op 1 persoon, dat is toch je intentie? Laat maar zien wat IK zo specifiek verkeerd zeg volgens jou. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Blaise dit topic draait niet om jou!!!

 

Altijd en overal maar het laatste woord willen....bah bah 

Bespreek je ongenoegen in BP of houd gewoon je gedachtes een keer voor je.

Is nog niemand dood van gegaan hoor.

 

edit:BP= PB 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Hallo....ze heeft het specifiek over mij. Er worden hier dingen geroepen en dan is het "vanwege Blaise".... Doe de oogdoppen af zou ik zeggen. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Blaise heb je inhoudelijk nog wat te melden of kom je alleen maar olie op het vuur gooien?

 

 

pagina 7 van 19 12 3 4 5 6 78 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Volgende forumvraag: bat therapie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^