Hond is sinds gister ineens bang in huis! Geschrokken??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Desiree (Gast)

ik heb het zelfde probleem, wij zijn al dagen bezig waarom hij dit heeft. Ik heb net mijn luchtverfrisser verzet en nu zit hij weer naast me, hoop zo dat het dit is anders weet ik het niet meer. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond is sinds gister ineens bang in huis! Geschrokken??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Marlene (Gast)

Bekende verhalen allemaal. Ik heb twee honden en eentje ervan heeft precies hetzelfde. Komt niet meer in de voorkamer en rilt als een bang konijn terwijl hij verschrikt rondkijkt alsof hij NIKS meer vertrouwt in huis. Heel zielig voor hem.

Heeft afgelopen week alle luxafles volledig gemold....alsof hij dwars door de ramen naar buiten wilde. Hij kan ook heel angstig naar een bepaalde hoek zitten kijken. De andere hond schijnt nergens last van te hebben maar gromt wel vaak in dezelfde richting...

Ben bang dat er toch energieën in huis zijn gekomen waar hij bang voor is geraakt. Hoeven inderdaad geen foute geesten te zijn maar wel iets waar hij echt heel bang voor is. Heb al volop witte salie lopen branden en rondgewuifd, maar ook dat helpt toch niet echt.
Dus ga ik binnenkort mijn huis spiritueel laten reinigen door iemand die daar gespecialiseerd in is en dan maar hopen dat de rust terugkeert want dit is voor het diertje niet leuk meer.

Daisy (Gast)

Hoi Annette 

mijn hond doet ook raar sins enkele weken, het begint rond 21.00

begind te hijgen en heel onrustig , blijf ook kijken naar 1 plek in huis

in de nacht is het ergst , dan springt ze tegen de deur om eruit te kunnen

heb r al in de bijkeuken laten slapen en de gang maar overal begint ze tegen de deuren te springen en hijgen , alles lig ook vol kwijl

ze zeggen idd dat honden dingen kunnen zien, heb al n persoon laten komen en die wees de plek aan waar de hond na kijkt, ze heeft het gereinigd , maar alles is nog het zelfde 

ik weet ook niet meer wat ik moet doen, soms zetten we m maar in de tuin, omdat ie binnen niet te houden is.

slaap zelf ook niet goed ervan omdat we iedere keer naar beneden moeten en zo ( en ik vind het ook eng )

ben ook benieuwd waneer het stopt. Ieder geval fijn te lezen dat we niet de enigsten zijn

grt daisy

Lore (Gast)

Hallo, 

 

Wij zitten met hetzelfde probleem. Onze Zwitserse herder van 9 maanden oud loopt sinds gisterenavond zeer onrustig door het huis. Ook bij haar begint het rond 20u 's avonds. Wij denken dat het kwam door een gil van een vrouw op televisie, maar ze is pas een uurtje later zo vreemd beginnen doen. Toen ik vanavond schrok van een spin op de muur, sloeg ik een kreet en toen is alles opnieuw begonnen. Hoewel het logisch lijkt dat de kreten haar angstig gemaakt hebben, blijft ze steeds naar een bepaalde hoek van de kamer kijken. Ze wil zich precies gaan verstoppen in een donker hoekje. Ze wil ook steeds naar kamers vluchten waar ze normaal nooit naartoe wil. Ze duwt zelfs op eigen kracht onze zware glazen binnendeur open om vervolgens onder de trap te gaan liggen (waar ze eigenlijk nooit komt en niet mag komen). 

Hoe is dit bij jullie opgelost geraakt? 

 

Gr
Lore

Annette (Gast)

Hallo Lore, Het is inmiddels al weer een jaar of 5 geleden dat dit mij ook overkwam met mijn hond Layka. Dit kwam achteraf waarschijnlijk doordat ik de ramen aan het lappen was aan de buitenkant van mijn huis. Die raam-wisser maakte schijnbaar een vreemd piepend geluid. Het heeft wat dagen geduurd voordat Layka weer normaal deed. Dus ik zou zeggen: Geef het de tijd. Het is geen ramp en maak er voor de hond geen drama van. Zorg ook dat je zelf niet schrikt van dingen :) Want je geeft die angst door aan de hond. Ga zelf zo normaal mogelijk je dingen doen thuis en leid je hond af met speeltjes of iets om te kauwen. Hopelijk komt het snel goed :) N.B.: Daisy, Hoe is het eigenlijk met je hond (17 dec 2014) gegaan?? Groeten, Annette.

Nikki & Mack (Gast)

Hallo allemaal 

Mijn labrador loopt in de tuin en eerste paar meter buiten poort met staart naar beneden snuit omhoog alsof hij iets ruikt en heel zenuwachtig op en neer lopen. Kwam net uit de tuin gelopen en zo bij mij de bank op. Begrijp er niks van.... 

Frans (Gast)

Ik heb dat sinds vandaag hij wil zijn mand niet meer in is erg onrustig loopt buiten met zijn staart tussen zijn poten kijkt constant in de lucht wij echt geen idee wat dat is er is ook niets gebeurd 

Kenzo's baasinetje (Gast)

Mijn hondje kenzo is ook sinds hij terug is van de hondenkaper superbang en wil ook maar steeds weg van de huiskamer en kijkt steeds naar dezelfde plek en hij rilt alles bij elkaar ik weet ook niet wat er is hij is altijd wel angstig voor geluiden enzo maar zo als nu heb ik hem nog niet meegemaakt maak me erg ongerust kan iemand mij vertelen wat het kan zijn en wat er aan te doen is gr

 

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Hallo allemaal,

bedankt voor jullie reacties en meendenken!

Eerst de reacties mbt de kooi : Ik heb de kooi al verzet, ook even de keuken ingezet, maar daar loopt ze dan wel naar toe. Het lijkt mij dat het niet specifiek om de kooi gaat. Nu staat de kooi weer op de oude plaats, maar ze blijft nu weer die kant op kijken. Misschien een schokje inderdaad, van de kooi, ik heb geen idee.
Als de kooi in de keuken staat, houdt ze een gedeelte van de muur/hoek van de kamer in de gaten, over een lengte van ca. 3 meter. Dat is inderdaad het gedeelte wat aan de buren grenst. Geen idee of hun iets gedaan hebben gister. Maar wij hebben 2 weken geleden zelf ook aan het boren geweest in de muren, en daar maalt ze echt niet om.
Eten doet ze gewoon in de kamer, drinken ook, heeft ze zojuist nog gedaan. Lijkt erop dat ze dan voor even haar angst vergeet. Maar nu loopt ze de hal weer in, heb nu maar even haar kussen daar neergelegd voor de kachel, want er is wel wat tocht, zo voor de voordeur.
Ik denk eerlijk gezegd niet dat het van een geluid is gekomen, maar dat het komt van iets wat zij gevoeld heeft.
In de kamer gaat ze op de meest vreemde plaatsen liggen, onder een tafeltje of onder een stoel of zo, waar ze nooit komt. Soms kijkt ze alsof ze iets ziet, maar het is er niet!!

Tja....kwade geesten....moe'k nou Derek Ogilvie erbij halen?? ;-) "

 Stel ze is wel gesnapt/gehapt door een van de cavia's of ze is wel geschrokken dat t flesje viel. Of ze schrok omdat de cavia's ervan schrokken.

 

Het is wel degelijk mogelijk dat ze de schik niet gekoppeld heeft aan het hok of de cavia's maar aan de plek.

 

Met een geluid bij buren vandaan waar ze van geschrokken kan zijn, kan het precies zo zijn dat het aan de plek word gekoppeld waar zij dacht dat het vandaan kwam.

 

Misschien voor nu inderdaad hok even op een andere plek.

En later zien dat je een kasje in die hoek zet of eens een schilderijtje hangt (en kijkt of dat verschil maakt)

 

Was er verder spanning ik bedoel was jijzelf om een of andere reden erg gespannen ergens door of om. Ik heb zelf ervaren dat honden dingen letterlijk over kunnen nemen. En dat de extra stress die dat geeft kan lijden  tot bijvoorbeeld onverklaarbaar panische reactie. (nadeel is dat er honden zijn die dingen overnemen maar ze kunnen het niet meer los laten. Heeft je hond dan geen manier om het te uiten dan ga je het bijvoorbeeld in gedragingen terug zien. Ik zeg overigens niet dat dit nu het geval is he? maar ik zou wel graag willen vragen ook aandacht te hebben voor die optie)

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 1 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Lekker weer ... oud topic....open even een eigen topic als je iets bespreekbaar wilt maken. Oude topics worden in stand gehouden om te kunnen lezen. Uit te kunnen leren. Niet om daarin je eigen onderwerp in te gooien. 

 

Beter eigen topic maken dan word je ook eerder serieus genomen. 

honden page profiel Annette - Layka & TeddyAnnette - Layka & Teddy

honden foto van Annette - Layka & Teddy

Wat is dat nou weer voor een reactie Dutch Auti? Laat mensen toch reageren, ook al is een topic ouder. Wat heb je aan allemaal herhalingen in nieuwe topics. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond is sinds gister ineens bang in huis! Geschrokken??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Fluffy corgi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^