Ben ik haar obsessie??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Evie is nogal gehecht aan mij en andersom is dat ook zo (:

 

ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen dus begin ik maar gewoon ergens hahaha. Sorry als het allemaal niet samenhangd.

 

Evie volgt me overal in huis en buiten en als ze niet mee kan dan gaat ze zitten en piept todat ik terug kom. Dit is overigens niet als ik weg ga om boodschappen te doen bijvoorbeeld. 

 

Zaterdag hadden we feest van mijn moeder met een bbq en had ik haar meegenomen. De buren hebben een westie genaamd Shelby.  Die zit meestal in de tuin aandacht te vragen van Evie. Evie reageert hier overigens niet op. Het leek me wel leuk om Shelby er ook bij te laten. Evie kwam even kijken en ging terug naar haar kussen die we hadden meegenomen. Even voor de duidelijkheid Evie is helemaal niet territoriaal. Toen ik op zo'n 5 á 6 meter Shelby stond te aaien kwam Evie aangesneld om Shelby aan te vallen. Ik schrok er ontzettend van. mijn zusje pakte Evie en ik nam Shelby mee die al helemaal geschrokken was naar de tuin van de buren. Waar ze zich zelf snel weer herstelde. Evie stond te kijken aan het hek totdat ik weer terug kwam. Ik heb haar ook verder genegeerd. Toen vertelde mijn moeder dat ze zulk gedrag alleen maar vertoonde als ik er bij was. (Mijn moeder past wel eens op Evie als we bijvoorbeeld een weekendje weg gaan en ze niet mee kan) 

 

Ik weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet mijn vriend is bang dat ze door slaat en zometeen ook zo tegen hem gaat doen.

 

Iemand tips oplossingen of iets der gelijks??

 

ik ben bang om haar nog met andere honden te laten met mij in de buurt :(

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Om te beginnen haar je niet overal te laten volgen.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik zie het niet als obsessie, maar als controle gedrag.

Meestal van een (wat) onzekere hond, die denkt die taak te moeten uitvoeren

En het is goed om haar meer zelfstandig te maken en duidelijk te maken dat wat zij doet helemaal niet nodig is, is voor haarzelf ook alleen maar prettiger en rustiger.

 

Stapje voor stapje gaan opbouwen dat ze je niet volgen kan.

Niet te snel gaan, want dan bereik je het omgekeerde.

 

 

Joep (Gast)

Wat is de beste manier om een pup zelfstandiger te maken? Want onze pup volgt mij ook overal.

honden page profiel F&FF&F 3 doggies

honden foto van F&F

Vervelend ik snap goed dat je hiervan geschrokken bent.

Ik heb het even voor je opgezocht en kwam uit bij een bestand van Martin Gaus wat wel erg logisch klinkt.

http://www.martingauswebshop.nl/MG-therapie/MG_controle_controle_controle2.pdf

Pagina 5, het is een pdf bestand.

Het gaat om controle gedrag van de hond.

Wellicht interessant!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

klinkt bekend.... wanneer jij met je hond alleen bent, laat je je hond niet de hele dag achter je aan lopen, doet ze dat toch, dan geef je haar een vaste plek, en daar blijft ze.

een vriend van me heeft een leonberger, vond het geweldig dat de hond achter hem aan liep, niet even, nee altijd, en nu is het finaal uit de hand gelopen, vier jaar oud, bijna niet terug te draaien, nog even en er zit een onzichtbare band tussen de baas en de hond.

heb hem advies gegeven, dat de hond zijn plek moet weten, niet alleen maar bij de baas zitten, hij was hier van het weekend, en Bamse komt in de buurt van deze man, en er is bijna knok.... kon er nog net tussen springen, het is een zeer lieve hond, maar zwaan kleef aan..

zorg dat de hond afstand neemt van je, en dat er sprake is van alleen zonder jou te kunnen, ook al ben je thuis, niet bij je laten zitten, plek geven, doe dat eens een maand lang, kijk of de hond zelfstandig wordt, en dan is het echt wel zo dat als jij savonds op de bank zit, de hond bij je kan zitten, is het zo dat tie lelijk doet tegen anderen, plek geven bij jou vandaan, doe je dat niet, dan krijg je een hond die niet meer zonder je kan, en dan gaat het escaleren, heb het gezien van het weekend bij deze hond, probeer er een verandering in te brengen.

wees resoluut met het aanwijzen van een plek, ook al ben je thuis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat is de beste manier om een pup zelfstandiger te maken? Want onze pup volgt mij ook overal. "

 



Joep, een pup die net bij je in huis komt, doet dat , de een wat meer dan de ander, wat je daar aan kan doen is, ga even de woonkamer uit, negeer het gedrag van je hond, kom weer binnen, en negeer op dat moment de pup. ga met je rug naar de hond staan.

nog een voorbeeld, ga even doucen, of wc bezoek, en zorg dat je hond niet bij je in de buurt is, buiten beeld, kom terug , en begroet je hond niet, de hond moet weten dat je altijd weer terug komt. en als je dit vaker doet, dan zal je hond je niet meer achterna lopen, maar lekker blijven liggen, de hond weet immers dat je weer terug komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het klopt wat Goya daar schrijft, ook deze leonberger is vreselijk onzeker, onderdanig tot het ergelijke.

en de baas vond het geweldig dit gedrag, nu dat het uit de hand loopt is tie ten einde raad.

ook een onzekere hond kan je daarin goed begeleiden om te zorgen dat de hond wat zelfstandiger wordt, door het niet goed te vinden dat tie je claimt altijd maar weer.

Joep (Gast)

Dankjewel Willemijn. Ga ik daar eens mee aan de slag.

Elke keer naar de WC met een pup die rondsnuffelt is niet ideaal. Haha

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Ziva heeft precies hetzelfde gedrag. Ze eist jou eigenlijk bij andere op omdat jij haar 'echte' baasje bent. Wat je hier aan kan doen, weet ikzelf ook nog niet. Vooral corrigeren op de juiste momenten denk ik. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik denk dat je het beste kan beginnen met dat ze stopt je overal te volgen.

Dit d.m.v. haar op haar plaats te sturen wanneer jij bijv naar de keuken gaat. Desnoods dat je eens een deur achter je dicht doet.

 

Op deze manier kom je geloof ik al een heel eind. (Tenminste, hier heeft het heel goed geholpen!)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Je kan het ook zien als een vorm van "baknijd" maar in dit geval ben jij haar "bak". De engelse term "resource guarding" dekt het beter; bewaken van wat voor haar waardevol is. 

Het is alleen uiteraard helemaal niet gewenst, Spot heeft er soms een handje van om, als ik aandacht geef aan Shad, zijn knuffel op te komen eisen. Ik heb daar echt een hekel aan, stuur Spot weg en geef Shad de aandacht. 

 

Hier een goede blog over dit onderwerp ; http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/resource-guarding-treatment-and-prevention

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Het niet laten volgen is makkelijker gezegd dan gedaan (: ons huis is open de enige deuren zijn de voor/achter deur en de slaap/badkamer/berging deur voor de rest is alles open. Een kleine bekomstigheid Evie kan alle deuren openen

 

wat ziva zegt is precies wat ik bedoel (:

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Het niet laten volgen is makkelijker gezegd dan gedaan (: ons huis is open de enige deuren zijn de voor/achter deur en de slaap/badkamer/berging deur voor de rest is alles open. Een kleine bekomstigheid Evie kan alle deuren openen
 
wat ziva zegt is precies wat ik bedoel (: "

 

Klopt, hier is ook alles open. Maar toch bleef ik hem telkens naar zijn plaats sturen... Volgehouden, ookal kwam hij achter me aan... Hup, terug naar je plaats kerel.

 

Het kost wat tijd, maar dit maakt alles zoveel relaxter.... Max wil nog steeds het liefst alle aandacht, maar dat is zonder gegrom of gehap en ik kan hem gemakkelijk wegsturen.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Het niet laten volgen is makkelijker gezegd dan gedaan (: ons huis is open de enige deuren zijn de voor/achter deur en de slaap/badkamer/berging deur voor de rest is alles open. Een kleine bekomstigheid Evie kan alle deuren openen
 
wat ziva zegt is precies wat ik bedoel (: "

 Wat ik ook weleens doe is juist express dingen opzoeken en er tussen blijven. Ik heb ook een hele goede reflex opgebouwd ondertussen  Maar dan zoek ik het wel op in situaties die ik zelf aan kan. Zoals bij de andere BC. Dus dan ga ik express die aaien en aandacht geven en haar houd ik ondertussen achter mij. Ik zou juist niet, niet toestaan dat ze je volgt. Als je me begrijpt.   Wat ik ook weleens heb gedaan is dat als ze heeft uitgehaald dan krijgt ze een timeout bij mij in de bench. Ziva heeft hier namelijk de neiging om te voorkomen dat de kat bij mij in de buurt komt… Laatst was Ziva een bitch naar een andere BC in de wijk. Ik had haar aangelijnd en voorlopig kwam ze niet los en moest ze luisteren en mocht ze niet meespelen. Voor Ziva is dat echt een van de ergste straffen, zonder haar echt te straffen. Daarna mocht ze weer los en hoefde ik maar een woord te zeggen en ze wist alweer dat ze normaal moest doen :)

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

Borres heeft het ook heel erg gehad toen hij jonger was. Vanuit de vereniging kreeg ik de waarschuwing om hier gauw wat aan te doen om het niet uit de hand te laten lopen. Het ziet er schattig uit en je voelt je als baasje gevleid maar het is inderdaad controle gedrag.

Buiten is het inmiddels bij Borres weg, hij volgt mooi maar ik heb juist niet altijd de aandacht ( dan is het juist jammer ;-) ). Binnen hebben we eraan gewerkt door bv. hem vaker naar zijn mand te sturen en goed te negeren bij terugkomst als hij bv. lag te wachten achter een deur. Nu is het nog niet helemaal weg en ben ik nog steeds zijn favoriet. Soms heb ik het echt niet door en dan roept mijn man: hij doet het weer. En dan draai ik me om en zeg blijf of nee of plaats. Dat gaat goed.

Maar inderdaad dit signaal wel gelijk oppakken en eraan werken want de hond bedoeld er wat anders mee dan wij vaak denken.

Succes.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Heel natuurlijk......je hond was gewoon jaloers dat je de andere hond aaide. Niks geks aan.

Jaloezie is iets natuurlijks, zelfs bij mensen, alleen verbergen mensen gevoelens en uiten honden dit spontaan.

Tip: aai de buurhond niet in je honds bijzijn. 

honden page profiel Silke Van der AvertSilke Van der Avert 3 doggies

Misschien kun je dit verhelpen door hem een taak te geven? 

Of kun je hem misschien afleiden door een bot en dat hij daar dan meer mee bezig is? 

Misschien werkt het ook dat je andere mensen uitnodigt en dat zij dan met jouw hond de hele tijd spelen.

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Dit is claimgedrag van je hond. Google hier maar eens op en je zult lezen dat dit veelvuldig voorkomend probleemgedrag is dat in verschillende gradaties voorkomt. Geen idee hoe je dit het beste kunt aanpakken. Misschien eens contact opnemen met een goede hondenschool voor tips.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zal even Updaten :P

 

Net of Evie weet wanneer ik me ergens zorgen om maak of er iets uit wil krijgen doet ze het niet meer hahaha :P ik kan nu gerust ergens heen lopen zonder dat ze achter me aan huppelt. Zo af en toe wilt ze het nog doen.

 

Even op reactie van Silke

 

Het maakt niks uit of k haar iets te doen geeft want als er een andere hond in de buurt is dan let ze altijd op me.

 

Volgende week krijgen we een pitje in huis van 10 maanden en ik duim maar dat het goed gaat. Anders moet ze naar een ander adresje. Haar baas gaat emigreren en mag waarschijnlijk het land niet in. Hij wilde haar af maken :( kon ik niet over mn hart verkrijgen dus nemen we haar voorlopig in huis. (:

 

Maar kortom ze doet het nog maar zelden. Ze heeft veel meer rust nu en ik ook (:

 

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Wat fijn dat jullie de pit kunnen opvangen, houd er rekening mee om op neutraal terrein samen te gaan lopen en kennis te laten maken :) En dat ze allebei hun eigen plek hebben, waar ze even tot rust kunnen komen :) Succes gaat vast goed komen :D

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ja we krijgen geld van de eigenaar om de benodigde spullen te kopen voor haar zoals een bench een behoorlijke voerbak hij heeft nog steeds de bakjes die ik heb gegeven toen ze pup was -.- en natuurlijk niet te vergeten fatsoenlijk voer (A) We gaan ook eerst wandelen op neutraal terrein voordat ze mee naar binnen gaat (: dan kunnen ze toch een beetje fatsoenlijk kennis maken (:

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Ja we krijgen geld van de eigenaar om de benodigde spullen te kopen voor haar zoals een bench een behoorlijke voerbak hij heeft nog steeds de bakjes die ik heb gegeven toen ze pup was -.- en natuurlijk niet te vergeten fatsoenlijk voer (A) We gaan ook eerst wandelen op neutraal terrein voordat ze mee naar binnen gaat (: dan kunnen ze toch een beetje fatsoenlijk kennis maken (: "

 

Klinkt alsof ze het zeer goed gaat hebben bij jou :D

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Oei wat lastig. Je hebt een hele goede innige band met je hond.....een vreemde volwassen hond erbij......kan jaloezie geven, vooral als het een volwassen hond betreft. Wel heel lief van je dat je dat doet maar maak je je geen zorgen hoe je huidige hond dit gaat vinden?

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Oei wat lastig. Je hebt een hele goede innige band met je hond.....een vreemde volwassen hond erbij......kan jaloezie geven, vooral als het een volwassen hond betreft. Wel heel lief van je dat je dat doet maar maak je je geen zorgen hoe je huidige hond dit gaat vinden? "

 

De hond is 10 maanden dus nog niet volwassen ;)

 

Maar idd ik maak me erg veel zorgen hoe het gaat lopen. Ik heb al een 2e huisje mocht het hier niet werken. Maar ik probeer het eerst hier aangezien Mevrouw hier niet de dienst uit maakt en de Jaloezie gaat echt al wat beter sinds we onze poes hebben :P Mocht het echt niet werken tussen die 2 ondanks mijn ''manage kwaliteiten'' dan zal Evie voor gaan ;)

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Wat goed van je dat je je op alles voorbereid en overal aan gedacht hebt, echt heel netjes. Complimenten. 

Ook super dat het al beter gaat (snel ook).

Jaloezie is overigens heel normaal hoor, is gewoon een gevoel. 

Super hoe je het allemaal aanpakt. Wens je alvast heel veel plezier en succes straks. Blijft altijd spannend of het klikt, maar aan jou zal het niet liggen.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ja ik geloof dat de komst van onze kitten en nu niet meer alle aandacht voor haar is ook erg heeft geholpen (:

 

Ik duim dat het goed gaat Ser is namelijk een schat van een hond (:

Volgende forumvraag: tomaten gegeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^