Sterilisatievacht, ruift ENORM! Hoe stoppen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Hallo

 

Larah, onze sint bernard, heeft een typische sterilisatievacht waarbij haar onderwol sterk los komt. Het ruiven is jaarlangs door en niet meer bij te houden. Als ze schud komt er een wolk haar los, de zetels moeten dagelijks gestofzuigd worden en je kan haar niet aaien zonder een hand vol haar te hebben (dan nog niet over kleren gesproken). We zien haar even graag uiteraard, maar we zoeken naar de gouden tip om dat verharen te verminderen. 

 

Wat doen we nu om het zo min mogelijk te houden?

- ze krijgt kvv (naturis)

- ze krijgt dagelijks zalmolie

- ik ontwol 1x per maand omdat ze anders hotspots krijgt

- ik laat verder de vacht volledig rusten

- ze is een 2tal maanden bij de trimmer geweest

 

iemand tips?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Iemand? :)

honden page profiel marian de waardmarian de waard 1 doggies

honden foto van marian de waard

scheren 2 x per jaar

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik mis het ei in je menu en groente.

Hoe lang terug is de operatie? Drib haar vacht werd slecht van de ab en narcose. Nu is het beter.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" scheren 2 x per jaar "

 

Ik ben trimster in opleiding en regel nr 1 is dat honden met een onderwol scheren slecht is. De onderwol komt er eens zo dik uit en vervilt. 

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik mis het ei in je menu en groente.

Hoe lang terug is de operatie? Drib haar vacht werd slecht van de ab en narcose. Nu is het beter. "

 De operatie is een goeie 2 jaar geleden, verder krijgt ze nu niets van medicatie ofzo ;) zij heeft even na de sterilisatie pilletjes met progesteron moeten hebben vanwege incontinentie maar die heeft ze niet meer nodig. 

Het ei zullen we meer doen. Hoe vaak per week? En groenten krijgen ze vaak van overschotjes van ons eten. Is dit misschien niet voldoende?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een castratie vacht stopt op den duur met ruien, op een natuurlijke manier, geen seizoensgebonden rui meer.

 

de onderwol die kan je zelf er uit halen, ja zeker, maar je zit uren  ik heb bij Bamse de ondervacht eruit gehaald, uren gezeten, nee niet gecastreerd, maar toch zakken vol, en dat moet jij ook doen, de ondervacht eruit halen.

 

je bent trimster, zolang jij de ondervacht er niet uit haalt zal die iedere dag het uit zich zelf doen, conclusie dagen en weken lang verharen, plukken vol.

 

en scheren is inderdaad geen optie, dan vervilt de vacht, wat kan je doen om het wat te versnellen, zo warm mogelijk spoelen, twee dagen rusten, en dan ga je ergens naar toe met een hark, waar niemand er last van heeft, bijvoorbeeld recreatie gebied, dan hark je de onderwol los, en dat doe je om de dag, net zolang tot de ondervacht eruit is.

 

wanneer de ondervacht er uit is dan is het ergste leed geleden. een castratie vacht op den duur zal niet meer heftig verharen.

 

en wat betreft de voeding, doe je goed, meestal ligt het daar niet aan hoor, een castratie vacht heeft niet voor niets de naam, van een castratie vacht, anders dan een vacht van een ongecastreerde hond, maar geef de hoop niet op. onderwol eruit halen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een eitje rauw kan je altijd geven, 10 kilo een ei per week.

 

hier krijgt bamse dus iedere dag een rauw ei, maar of daar het verharen onder de knie mee krijgt, ? nee, ondervacht die moet er uit. en zeker als die los zit.

 

 

 

ga sanofor geven, iedere dag een flinke lepel, niet overslaan, op den duur krijg je er een betere vacht door.

bestel het wel voor paarden, dat is het zelfde als voor honden, maar goedkoper, 6 % btw en anders betaal je 21 % btw. en bestel het bij sanofesta zelf. heb ik ook gedaan, en het scheelt een berg.

 

ga dat eens proberen, en niet een week , maar voor altijd, kijk maar even op de product informatie wat het voor je hond doet, het is een veendrenkstof en natuurlijk, dus hoef je niet bang te zijn dat je iets geeft wat problemen veroorzaken kan, doen zou ik zeggen.

 

en wat voeding betreft, die is uitstekend hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

op het moment is 1 x per maand ontwollen veels te weinig, echt, doe ik op het moment hier ook niet, alle honden zijn in rui met deze hitte, wil je er snel vanaf dan zal je dat toch meer moeten doen.

 

warm wassen nu als eerste, de vacht een a twee dagen even laten rusten, en dan aan de slag, twee dagen harken, en een dag rust, en dan weer twee dagen harken, en zo tot je de ondervacht eruit hebt, dat alleen het dekhaar overblijft, onder tussen kan de sanofor zijn werk doen, en denk erom langdurig gebruiken, niet denken na een weer of twee, nou helpt niet, het helpt wel zeker, bij dagelijks gebruik. succes, laat maar weten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, kan niet wijzigen, dus nog even.

 

zo warm mogelijk, helemaal zeikant maken , en geen champo gebruiken.  en droog lopen met je hond tijdens de wandeling.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  De operatie is een goeie 2 jaar geleden, verder krijgt ze nu niets van medicatie ofzo <img class=" /> zij heeft even na de sterilisatie pilletjes met progesteron moeten hebben vanwege incontinentie maar die heeft ze niet meer nodig. 

Het ei zullen we meer doen. Hoe vaak per week? En groenten krijgen ze vaak van overschotjes van ons eten. Is dit misschien niet voldoende? "

 



De groente is dan prima.

Ei is 1 tot 2 eieren per 10 kilo lichaamsgewicht per week.

Je zou een detox kuur kunnen proberen van phytonics.

Mocht alles niet werken, zou je nog naar een ander merk kvv kunnen kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik raad 1 ei per tien kilo gewicht aan, twee is een beetje veel van het goede...

hier een hond van 75 kilo, zou ze gerust 14 eieren in de week krijgen, nee vind ik, een ei per dag is meer dan voldoende dan, neem het gewicht in acht van 1 ei per 10 kilo gewicht. zijn er honden die minder dan 10 kilo wegen, is een eitje in de week prima.

Volgende forumvraag: Lotgering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^