Hond wel of niet mee..?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hallo!

Ik wil graag jullie mening horen over het volgende. Over 2 weken moet ik 4 dagen naar belgie om daar een trainingsstage te verzorgen. Ik doe dit al een aantal jaar en normaal gaat luna dan naar mijn ouders. Die zijn nu echter op vakantie in dezelfde periode dus ik heb twee opties. Ik kan luna meenemen. We verblijven in een kostschool dus ze kan een eigen kamer krijgen voor de momenten dat ik training geef en ik heb genoeg tijd om haar tussendoor uit te laten en met haar bezig te zijn. Ik weet zeker dat luna het prima vind, die is gewend aan vreemde plekken en vind 2 uur id auto ook niet erg. Ook zal ze t heerlijk vinden met de kinderen mee op stap te mogen! Ze is altijd mee dus als het winter was was het niet eens een optie haar thuis te laten;-) puur door de warmte twijfel ik... Mijn tweede optie is haar naar het pension van mijn schoonouders te brengen. Mijn vriend is van de 4 dagen er 2 thuis, die twee dagen vallen tussen zijn vakantie en een festival in, die twee dagen kan hij luna verzorgen, de andere twee zal ze gewoon gelijk met de andere honden gedaan worden. Ze kent het pension goed, slaapt er wekelijks als ik daar ben en vind ook deze optie helemaal goed!

Ik twijfel omdat ik het moeilijk vind een ander de verantwoording te geven. Ik heb haar liever zelf mee.. Maar ik vraag me af wat voor luna een betere optie is, ik wil hierin niet egoïstisch zijn! Mijn grootste zorg is dan het weer... Luna heeft moeite met de warmte... Wat zou dan beter zijn? Haar mee zodat ik haar kan afkoelen en in t oog heb of juist in t pension zodat ze minder drukte heeft?

Lastig... Wat denken jullie? En ik weet dat ik de hond et best ken maar wat zouden jullie doen?

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Kijken naar hoe het weer is en last minute besluiten als het kan?

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik zou dan als de optie er ligt Luna naar het pension van je schoonouders brengen. Dit omdat ze het gewend is en dan kun jij je daar gewoon concentreren op wat je daar moet doen.  Ook vanwege haar eigen rust als ze al zo'n moeite met de warmte heeft en dan is ze op een plek de ze kent ipv alleen in een kamer (ookal kan ze dat goed)

Succes met je keuze! 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

weer afwachten zou kunnen, dit is alleen dan wel even overleggen of er daarvoor genoeg plek is in het pension.. wel hoogseizoen natuurlijk!

pension is voor luna ideaal, alleen ik zelf zit dan niet zo lekker in belgie. Vertrouw het helemaal maar toch bang dat er iets mis gaat.. zeker als het zo warm is als afgelopen periode..

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik zou voor het pension gaan. Alles is daar evtrouwd voor haar.

Ze zullen goed voor haar zorgen.

Andere honden vindt ze vast ook leuk.

Je hebt even alle rust en tijd voor je werk.

 

Wordt komende week wel minder mooi weer. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik zou zeggen, schrijf de planning van je trainingsstage op en kijk hoeveel tijd je dan precies met Luna door kan brengen en hoelang ze alleen zal moeten zijn. Ik snap je probleem heel goed, zelf heb ik namelijk precies hetzelfde ;)

Als je je echt teveel zorgen maakt en je meer dan genoeg tijd voor haar zal hebben tijdens de stage, zie ik niet in waarom je haar niet mee zou nemen. Ook weer eens iets anders voor haar! (het is natuurlijk wel belangrijk dat zij goed om kan gaan met zo'n situatie? ergens anders zijn, daar alleen zijn etc?). Je moet je kunnen concentreren op je stage en dat gaat niet gemakkelijk als je telkens met zorgen in je hoofd zit.

 

Aan de andere kant klinkt het pension ook erg goed. Het is bij je  schoonouders, ze kent het, ze zal er volop aandacht krijgen, etc. En zij zullen natuurlijk ook verstand hebben van 'honden in de hitte'. Wat je zou kunnen doen om jezelf beter te voelen is met je schoonouders en vriend erover praten. Je zorgen uiten en ze met elkaar bespreken. Desnoods een lijstje opstellen met 'tips tegen de hitte, hoe zie of de hond het te warm heeft, etc.' Ook als je dingen liever niet hebt, dat gewoon met hen bespreken. En, als Luna bij je schoonouders blijft, bijvoorbeeld aan hen vragen of ze elke avond of middag o.i.d. even een update kunnen geven en fototje kunnen sturen, zodat jij ziet dat het geweldig gaat ;)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik proef je twijfels, en ik denk dat je ze liever mee hebt, vakantie drukte in pensioen, is er wel een plekje voor dr ?

 

als ze bij je kan zijn en er genoeg tijd voor dr is, waarom niet ? kan ze daar verblijven in een koele ruimte in de tijd dat je even geen tijd voor dr hebt ?

 

alles afwegen. maar ik denk zelf al dat je een besluit genomen hebt. en alleen nog even het zekere voor het zekere wil nemen, het besluit. !!

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

haha willemijn je hebt gelijk! ik denk alleen teveel aan wat ik fijn vind denk ik... daarom goed om andere meningen te horen... en die zijn enorm verdeeld! mijn vriend (traint honden dus heeft er verstand van:P) zegt meenemen, terwijl mijn ouders zeggen wegbrengen...

nadeel van wegbrengen vind ik de warmte en drukte, in t pension zitten dan meer dan 70 honden (plek voor bijna 90) dus op de dagen dat mijn vriend, daan, er niet is is er niemand die haar echt in de gaten houdt. Als ik haar meeneem kan ik voor mijn gevoel haar meer helpen met de warmte, nat maken, koelband, zorgen voor genoeg drinken ect. Niet dat ze in het pension slecht zal hebben, maar het is wel wat algemener kijken met 70 andere honden:P

Toch vind ik het lastig om te zeggen ja ik neem haar mee, ze moet wel met de auto mee en dan daar veel tijd toch wel alleen blijven.. dat is voor luna ook niet leuk... dan voel ik me zo egoïstisch...

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

en ik heb gezworen mijn hond nooit in een hoogseizoen in een pension te laten... al is dit toch anders dan gewoon zomaar een pension maar schuldig voel ik me toch een beetje O-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik geloof dat ik ze mee zou nemen.
Je klinkt heel zeker dat ze daar geen moeite mee zal hebben.
En als je werk toestaat voldoen tijd met haar door te brengen lijkt me dat zelf de fijnste optie voor jullie beiden.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Ik zou haar ook meegenomen hebben. Niets is beter voor een hond bij haar eigen baasje te zijn. En als ze snel went aan haar omgeving moet het meenemen geen probleem zijn. En jij hoeft haar ook niet te missen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou het weer even in de gaten houden. De komende week wordt niet heel warm, misschien houdt dat aan?

Volgende forumvraag: we are back!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^