Kan ik iets doen?? #update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik plaats het maar even hier weet het anders ook niet.

 

De buurvrouw van mijn moeder heeft een prachtige red merle bc ik vermoed uit werklijnen (bouw)

Echter wordt er met haar niks gedaan zelfs niet uit gelaten. Het beestje is graat mager en ziet alleen de zijkant van het huis waar het is afgezet en waar een hoop troep ligt en de gang.

 

ze blaft/piept de hele buurt bij elkaar als ze in de tuin zit om een beetje aandacht dat ze verder ook niet in positieve zin krijgt het enige wat ze dan krijgt te horen is Tara bench daar wordt de gang mee bedoelt. Tara sloopt naar mijn weten dit wijd ik dan aan verveling. Tara is verders ook een echte zenuwpees naar haar zeggen maar ik denk dat dit mede komt doordat ze geen uitdaging heeft en gewoon barst van de energie.

 

Ik heb haar meerdere malen aangeboden om met Tara te wandelen als ik bij mijn moeder ben (waar ik regelmatig kom) maar daar wil ze niks van weten. Tara krijgt van die goedkope supermarkt brokken waar ze het helemaal niet goed op doet mijn moeder had haar kvv aangeraden en heeft ze ook 2 dagen geprobeerd. Maar ze ging aan de diarree dus ging ze weer terug op haar oude voer. Mijn moeder en de buurvrouw zijn een soort van vrienden. Mijn moeder en de andere buren hebben ook al voorzichtig geoperd om haar te herplaatsen. Maar dat wilde ze absoluut niet want het was haar hond.

 

ik vraag me af kan ik hier een melding van doen bij de dierenbescherming of iets dergelijks. Ik vind het met de dag erger voor dat beestje. Elke keer als ik bij mijn moeder komt zit ze steeds meer te piepen en te blaffen. 

 

Wat denken jullie??

 

 

honden page profiel Saskia :)Saskia :) 3 doggies

honden foto van Saskia :)

 

Dierenbescherming bellen! Lijkt mij het best om tedoen, in deze ssituatie! 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Maar kan die ook daadwerkelijk iets doen vraag ik me dan af.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Het is en blijft lastig. Als ik je zo hoor (hond is mager (niet gezond) en ze moet door troep lopen (misschien gevaarlijk, glasscherven en dat soort dingen?), dan is dit geen leuke situatie voor de hond. Ook zie ik dat niet alleen jij, maar 'de buurt' het er eigenlijk mee eens is, dat dit niet kan. Daarnaast kan ik begrijpen dat het gepiep en geblaf voor sommige buren ook toch wel enigszins geluidsoverlast is.

 

(dat ze diarree kreeg is trouwens niet gek als je plots overspringt op ander voedsel)

 

Ik zou niet de 'landelijke' dierenbescherming emailen of bellen, maar je lokale. Dat gaat per provincie als het goed is. Ik heb laatst contact gehad met de dierenbescherming van mijn eigen provincie (Friesland), een heel andere situatie, maar het gaat om het telefoongesprek, of als je niet van bellen houdt, van de email. Ik zou gewoon bellen of mailen. De hele situatie uitleggen en aan hen vragen wat er gedaan zou kunnen worden. Zo kun jij je zorg uiten, zij weten ervan, en misschien kan er een oplossing gevonden worden.

 

Contactgegeven van de afdelingen kun je hier vinden:

http://www.dierenbescherming.nl/contactgegevens/afdelingen

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Super bedankt (: Ik ga een mailtje sturen en ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen. Van dat voer zei mijn moeder ook al tegen haar maar wilde ze ook niks van weten. Kun je dat wel anoniem doen heb niet zoveel zin om haar op mijn dak te krijgen :$

honden page profiel IsalindeIsalinde 2 doggies

honden foto van Isalinde

" Maar kan die ook daadwerkelijk iets doen vraag ik me dan af. "

 

Mogelijk. Als jij je verhaal doet, dan zullen ze misschien iemand uit de buurt sturen om een kijkje te nemen. Misschien komt er iemand 'voorlichting' aan de vrouw geven, in andere woorden: de situatie moet verbeterd worden.  Ook kun je vragen of je foto's mag maken van de situatie waar de hond in leeft (troep) en de hond zelf (dat zou ik eerst even vragen aan de dierenbescherming, want ik weet niet zeker of dat dus echt 'mag' in de zin van, mag je foto's maken van het terrein van een ander.

Door te bellen en echt alles goed uit te leggen, kom je in ieder geval zelf ook tot rust. In plaats van te blijven malen over al dan niet de dierenbescherming te bellen.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" Super bedankt (: Ik ga een mailtje sturen en ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen. Van dat voer zei mijn moeder ook al tegen haar maar wilde ze ook niks van weten. Kun je dat wel anoniem doen heb niet zoveel zin om haar op mijn dak te krijgen :$ "

 

Je stuurt een mail naar de dierenbescherming ;) (nogmaals, niet het contactformulier van de dierenbescherming algemeen gebruiken, maar gewoon het emailadres opzoeken van jouw provincie/locatie). Hier kun je gewoon je naam onder zetten, zij zullen echt niet tegen de buurvrouw zeggen dat jij het gestuurd hebt, dat mogen ze niet eens. Als je er toch over in zit, kun je dit ook in je mail zetten ;) Maar wel gewoon je echte naam enzo onder de mail zetten, dan weten ze ook dat het serieus is. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Sorry voor de doggies moesten er 3 zijn. Ik weet zeker dat ik geen foto's mag maken. Ze mag me niet zo :$

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ga er gelijk werk van maken. Voel me zo schuldig tegen over het beestje :(

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Arme hond!

Succes, ik hoop dat het lukt!

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Dan het maar op veilig spelen en niet (stiekem) foto's maken. Gewoon je verhaal doen bij de lokale dierenbescherming. Zij weten het best hoe met deze situaties om te gaan. Zo ik zei, mogelijk sturen ze iemand langs om eens te kijken of iets dergelijks.

 

Hoe zit het trouwens bij die 'troep' waar ze in de tuin loopt? Kijk daar nog eens goed naar, zodat je hier ook meer informatie over kan geven aan de dierenbescherming (het gaat hier om de 'leefomgeving' van de hond), is het gevaarlijk? Moet ze over zaken heenlopen (glas, planken met splinters/spijkers), wordt ze lange tijd achtereen in de tuin gezet? Heeft ze daar dan een schaduwplek en genoeg water? Moet ze door haar eigen uitwerpselen lopen? etc. Hoe meer informatie je kunt geven, hoe beter. Het is dan altijd fijn om een email te sturen, omdat je hier alle informatie goed en duidelijk op een rijtje kunt zetten. Lees ook je tekst nog eens door, heb je alles erin gezet wat erin moet? etc.

 

Wijziging:

Hahaha en de doggies, dat geeft niet hoor! Het gaat om het helpen van de hond, niet om het verzamelen van botjes ;)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Morgen is mamma jarig en zal ik kijken of ik precies kan zien wat er allemaal ligt. Ze zit zwz wel tussen haar eigen uitwerpselen :(

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Ja, foto's maken met je GSM en de dierenbescherming bellen.

Die vertellen sowieso niet de naam van degene die melding heeft gemaakt en anders zeg je dat je anoniem aangifte wilt doen.

 

Goed en moedig van je dat je iets wilt doen om het leven van dit hondje een betere wending te geven!

 

Succes!

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Zet dit dan ook sowieso in je email! Erg belangrijk! Nogmaals, probeer zoveel mogelijk informatie te geven (over de hond zeg je dat ze mager is, etc. Misschien kun je ook denken aan: hoe ziet de vacht eruit, heeft ze wondjes/loopt ze mank, etc etc. De goedkope brokken hoef je niets van te zeggen, het is natuurlijk aan ieder wat voor brokken oid ze de hond voeren, daar kun je tegen zijn, maar er is weinig aan te doen. Wel van belang natuurlijk is de magerheid)

 

Ik vind het trouwens super van je dat je contact op gaat nemen met de dierenbescherming! Hopen dat er iets aan kan gaan gebeuren!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ga morgen de email compleet maken en versturen (: ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen :(

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne* 3 doggies

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

En?

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik kon het allemaal niet goed zien door de beplanting en de rest van de troep die in de tuin lag.   :( dus heb ik in de mail gezet dat er troep lag in het hok waar ze overdag verbleef maar ik niet kon zien wat voor troep. 

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley 3 doggies

honden foto van Michelle & Bentley

Ach, arme hond!

Ik hoop maar dat de dierenbescherming iets voor de hond kan beteken!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen :(

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie 3 doggies

honden foto van Falco Bowie

Ik zou gelijk de dierenbescherming bellen.Of dierenpolitie.Geen minuut meer wachten.Dit is mishandeling!

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

En nu wachten op een reactie! Hopelijk kunnen ze wat doen. Anders kun je ook altijd nog bellen en blijven pushen ;)

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Als ik vandaag niks hoor zal ik even een belletje plegen

honden page profiel LinetteLinette 3 doggies

honden foto van Linette

Arme hond, dit is inderdaad niet goed als je zo met een dier om gaat.

Echt super goed dat je hier wat aan doet!! Hopelijk word er wat aan gedaan!

Robin52 (Gast)

Hallo 

We hebben tegenwoordig ook de dierenpolitie telefoonnummer 144, zij werken ook samen met de dierenbescherming!

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Heb je al een reactie?

Ik hoop echt dst ze iets voorvhet arme hondje doen!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zal even updaten helemaal vergeten :$ 

 

Ik had een mailtje terug gekregen van de dierenbescherming dat ik naar 144 moest bellen ik heb daar melding gemaakt en hun gingen het naar de dierenpolitie sturen. Ik heb verder nog niks gehoord daar over :( hoop dat de situatie verbeterd voor Tara :( de eigenaresse is nu op vakantie en haar zoon past op. Ze heeft 3 dagen in de gang gezeten zonder dat ze uit gelaten wordt arm beestje :(

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Gelijk nog eens aandringen bij de dierenpolitie. Tip zeg dat de hond opgesloten zit en niet met zekerheid kan zeggen dat hij drinken heeft. Of zie je drinken?

 

komt de hond van bij een goede fokker?

anders gewoon fokker bellen, denk dat dat het effectiefst is.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ja ze heeft een stamboom ze heeft ook alleen water als het regent ;) heb het allemaal aangekaart nu maar hopen dat er snel iets gebeurd

 

edit: ik weet niet wie haar fokker is ;)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als de hond alleen water heeft als het regent is het urgent. Blijven bellen tot ze komen. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Heb vandaag weer gebeld ze zouden iemand langs sturen heb mn moeder gevraagd of ze het een beetje wil controleren (;

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^