welke hond raden jullie aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

grotefamilie (Gast)

Hoi allemaal,   wij zijn een vrolijke, sportieve familie met 4 kinderen. De jongste is 1 jaar en de oudste 8 jaar. Wij zoeken een lieve, zachtaardige hond. Maar er zijn zoveel verschillende rassen. Kan iemand ons adviseren? Dit zijn onze wensen.   * de hond is lief, zachtaardig en trouw. Zeker naar onze kinderen en al hun vriendjes en vriendinnetjes * de hond is sportief: gaat graag mee naar het bos * de hond loopt niet snel weg: kan bijvoorbeeld aan de kant van het grasveld mee rennen als we samen gaan voetballen  * de hond verhaart zo min mogelijk * de hond is qua grootte ergens tussen een teckel en een beagle in.   Wij denken zelf aan oa: labradoodle mini, Hollandse smoushond, Engelse buldog, schotse terriër.

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

Ik dacht eerst aan een Golden Retriever of Newfoundlander,  maar die zijn wel een stukkie groter... :)

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Ik denk gelijk aan een middenslag poedel. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik denk ook een middenslag- of dwergpoedel, ontzettend leuke, vriendelijke en sportieve honden! Of misschien een Markiesje? 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik dacht aan een Staffordshire Terrier. Deze honden zijn super met kids, lief en trouw. 

Maar deze honden kunnen niet met andere honden. Ik weet niet of dat een eis is?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Of een Dwergschnauzer? Ik ben als kind opgegroeid met een Dwergschnauzer, heel erg leuke hondjes, verharen weinig (plukvacht).

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Een markiesje of een cocker?

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Ik zat ook te denken aan een Cocker spaniel. Lieve vrolijke honden. 

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Ik denk dat een Golden retriever wel het best bij jullie passen.Dat zijn toch wel de beste gezinshonden zoals jullie jullie wensen beschrijven.Succes met het zoeken naar een maatje

honden page profiel --

honden foto van -

Engelse Cocker Spaniel? 

Wat ik er van weet: Sportief, sociaal, goed met kinderen, rustif wanneer het moet, actief waneer het moet, kan; mits goed aangeleerd; goed loslopen.

 

De Hollandse Smous kan slecht loslopen ivm extreem jachtinstinct (mijn ervaringen).

 

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Australian Labradoodle goed met kids, heel sociaal en nodige wandelingen nodig. Kan makkelijk snel los en heerlijk mee spelen. (bevooroordeeld heb er zelf 1 (16 weken) en verhaard niet!

 

ook een dwerg poedel of middenslag poedel zijn leuke hondjes. Of Amerikaanse staffordshire terrier inderdaad. Geweldige honden ook. Super trouw en loyaal. Als je een puppy neemt, zonder agressie opvoed, bij goede fokker haalt en goed socialiseert met andere honden kan deze honden gerust met andere honden hoor ;) ken genoeg voorbeelden.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Australian Labradoodle goed met kids, heel sociaal en nodige wandelingen nodig. Kan makkelijk snel los en heerlijk mee spelen. (bevooroordeeld heb er zelf 1 (16 weken) en verhaard niet!
 
ook een dwerg poedel of middenslag poedel zijn leuke hondjes. Of Amerikaanse staffordshire terrier inderdaad. Geweldige honden ook. Super trouw en loyaal. Als je een puppy neemt, zonder agressie opvoed, bij goede fokker haalt en goed socialiseert met andere honden kan deze honden gerust met andere honden hoor ;-) ken genoeg voorbeelden. "

 

Er zijn inderdaad Staffords die wel met andere honden samen kunnen. Maar ondanks goede socialisatie, opvoeding en fokker kan het toch wel eens mis gaan bij dit soort rassen. Je kunt er, mijn inziens, in ieder geval nooit vanuit gaan dat het wel goed zal gaan als je het op deze manier doet... Want als het dan niet lukt (en die kans is echt wel aanwezig, hoeveel moeite je er ook voor doet), ben je alleen maar heel teleurgesteld. Je kunt er dan beter vanuit gaan dat het per definitie niet gaat lukken, dan valt het alleen maar mee als het wel een hondsociale hond blijkt te zijn.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Mocht het je dus niet uitmaken dat je hond (eventueel) niet sociaal is, dan zijn Staffords (zowel de Engelse als de Amerikaanse) erg leuke, mensvriendelijke en energieke honden. Loslopen kan dan wel een puntje zijn, juist vanwege de veelvoorkomende hondagressie.

 

Ikzelf zou inderdaad ook een Cocker Spaniel of Dwerg-/middenslagpoedel aanraden. Deze voldoen volgens mij beide aan jullie totaalplaatje.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Mijn gedachten gaan meteen naar de Engelse buldog. Past goed in de grootte die je zoekt, zijn over het algemeen leuk naar kinderen, hoewel ze wel wat koppig kunnen zijn.

Ik wilde eigenlijk zeggen dat je met jonge kinderen beter geen te kleine hond kunt nemen, omdat die ietsje fragieler zijn dan grotere rassen. Maar de buldog is vrij taai en kan aardig wat hebben.

Een cocker spaniel zou ik zelf niet aanraden. Deze zijn wel erg speels en leuk naar kinderen, maar de cocker spanielen die ik ken, zijn rasechte adhd'ers en stuiteren alle kanten op. Erg leuk, maar als je jongste kind pas 1 is, loopt die erg veel risico door een harige kanonskogel onderuit gehaald te worden ;)

 

Hoop dat je hier iets aan hebt :)

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ff kort door de bocht:

Bij de wensen staat dat de hond lekker mee moet kunnen rennen aan de rand van het grasveld als het gezin aan het voetballen is.... Los dus (!?)...

 

ik heb er geen verstand van maar na al die topics die ik hier heb gelezen over Staffords... Lijkt me dat dus geen aanrader....

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Mijn gedachten gaan meteen naar de Engelse buldog. Past goed in de grootte die je zoekt, zijn over het algemeen leuk naar kinderen, hoewel ze wel wat koppig kunnen zijn.

Ik wilde eigenlijk zeggen dat je met jonge kinderen beter geen te kleine hond kunt nemen, omdat die ietsje fragieler zijn dan grotere rassen. Maar de buldog is vrij taai en kan aardig wat hebben.

Een cocker spaniel zou ik zelf niet aanraden. Deze zijn wel erg speels en leuk naar kinderen, maar de cocker spanielen die ik ken, zijn rasechte adhd'ers en stuiteren alle kanten op. Erg leuk, maar als je jongste kind pas 1 is, loopt die erg veel risico door een harige kanonskogel onderuit gehaald te worden <img class=" />

 

Hoop dat je hier iets aan hebt <img class=" /> "

 



Een buldog is toch niets sportiefs (meer) aan...?

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

"  

Een buldog is toch niets sportiefs (meer) aan...? "

 Oja, die was ik even vergeten...

Nee, Buldogs zijn niet bijster energiek, dat is waar. Ze kunnen best even rennen en ravotten, maar vooral met warm weer heel goed uitkijken en flink verkoelen. Alleen niet in het water gooien, meeste buldogs kunnen dankzij hun bouw niet zwemmen -.- (lekkere honden zijn het toch :p )

 

Goed dat je het even zei, Aurelia! ;)

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Een Engelse Bulldog?

Er zijn maar weinig kortsnuiten die het gegeven is sportief te zijn omdat ze vaak problemen hebben met hun ademhaling. De meeste Engelse Bullen zijn liever een beetje lui. Bovendien verhaart de Engelse Bull enorm. Je moet de plooien heel goed schoon houden en ze kunnen heel goed scheten laten. Daar moet je echt heel gek op zijn, Franse Bullen zijn hetzelfde  maar als je van ze houdt heb je er geweldige hondjes aan, ik heb er zelf 2.

 

Ik val een beetje over dat weinig verharen want een hond moet nu eenmaal zijn vacht wisselen en onder invloed van de huidige verwarming in de huizen raakt zijn lichaam in de war en hoor je steeds vaker dat honden het hele jaar door verharen.

 

Met Labradoodles moet je toch heel goed kijken waar je die koopt want ik weet dat ze qua karakter niet allemaal even probleemloos zijn. Ze kunnen ook hyperactief zijn dus dat moet je je wel realiseren. Die zijn nog niet als ras geregistreerd dus dan fokken ze zonder een bepaalde standaard en kan het alle kanten op gaan. Hetzelfde geldt voor de Goldendoodle.

 

De Mops is super, heel lief en leuk karakter, ze verharen wel gedurende het gehele jaar.

Ondanks de platte neus kunnen veel Mopsen mits je ze bij een goede fokker koopt goed ademen. Ze kunnen wel heel erg snurken en een Mops vindt iedereen leuk en lief maar achtervolgt zijn baasje het liefst overal en de deur van de badkamer of de wc houdt hem echt niet tegen. Nadeel is dat ze kostbaar zijn als ze goed gefokt zijn, ik heb voor de mijne € 1500,= betaald.

 

Een poeder verhaart niet maar moet naar de kapper omdat zijn vacht doorgroeit.

Poedels zijn heel levendig en super intelligent, ze zijn van origine bedoeld voor de jacht en het bollenkapsel is niet zo maar voor niks, dat is bedoeld om bepaalde delen van het lichaam warm te houden als ze het geschoten gevogelte uit het water moeten halen.

 

Een Stafford Bullterrier zou ik niet doen, daar moet je echt heel geschikt voor zijn. Een vriendelijke doch standvastig karakter hebben om hem goed op te voeden. Bulldog en Terriër zijn hier in verzamelt en dat vraagt nogal doorzettingsvermogen en inzet van de eigenaar/het gezin om die als goed gesocialiseerde fijne hond te laten opgroeien. Ik zou kiezen voor een hond met een wat meegaander karakter.

 

Ik zou als ik jullie was kiezen voor een Labrador, wel iets groter dan de eis en ook flink verharend door de dubbele vacht maar een fanatieke, lieve, trouwe, sportieve, gehoorzame hond. Die houdt van zijn gehele gezin en van iedereen die op bezoek komt, is waaks met een kwispelende staart, houdt van lange wandelingen, sport en noem maar op.

 

Ga anders je licht eens opsteken bij een Kynologenclub in de buurt, daar komen heel veel rassen en kun je met de baasjes spreken. Mensen bij Kynologenclubs kunnen je ook goed adviseren.

 

Succes!

 

 

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik denk dat de Labrador wel bij jullie past.

Alleen er zijn 2 types het Amerikaanse type en het Engelse type geloof ik.

De Engelse is wat kleiner en de Amerikaanse is wat groter geloof ik.

 

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

" Een Engelse Bulldog?
Er zijn maar weinig kortsnuiten die het gegeven is sportief te zijn omdat ze vaak problemen hebben met hun ademhaling. De meeste Engelse Bullen zijn liever een beetje lui. Bovendien verhaart de Engelse Bull enorm. 

 Verharen buldoggen zo erg??? Wist ik helemaal niet! Had juist verwacht dat ze met zo'n korte vacht bijna niet verhaarden. 

En ja, qua sportief zijn ze inderdaad niet veel soeps :p

In hoeverre zijn die van jou speels?

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Ik denk dat de Labrador wel bij jullie past.
Alleen er zijn 2 types het Amerikaanse type en het Engelse type geloof ik.
De Engelse is wat kleiner en de Amerikaanse is wat groter geloof ik.
  "

 

Er is 1 rasstandaard en daar moeten alle Labradors aan voldoen.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

"  Verharen buldoggen zo erg??? Wist ik helemaal niet! Had juist verwacht dat ze met zo'n korte vacht bijna niet verhaarden. 
En ja, qua sportief zijn ze inderdaad niet veel soeps :p
In hoeverre zijn die van jou speels? "

 

Mijn 2 Franse Bulletjes zijn nu bijna 8jaar en dan zijn ze niet zo heel speels meer maar ze zijn dat wel geweest. Echte clowntjes maar ook vechtersbazen bij andere honden. Als ik hier niet heel goed boven de groep (8stuks 3 rassen) sta en mijn zwarte teefje in de gaten hou heb ik ook nu nog iedere dag wel een gevecht. Ik moet haar laag houden in rangorde en haar lichaamstaal heel goed in de gaten houden, dan kan ik het voor zijn. Staren naar elkaar is hier dan ook ten strengste verboden. In hun rasbeschrijving staat ook dat ze niet zo goed met andere honden kunnen maar soms ook niet met elkaar hoor.

 

Haha, je kunt beter langhaarhonden hebben die verharen dan korthaar honden, die korte haartjes steken overal in en gaan gewoon door je kleren heen. Ik vind ze soms tot in m'n BH waar ze dan in mijn huid zitten te steken

 

De haren van de Zw. Witte Herders liggen als wolvlokken op de grond en die pluk je zo van je kleren af! Die wol kun je zelfs laten spinnen en er een trui van breien, ik ken iemand die dat van de wol van haar Afghaanse Windhonden heeft laten doen maar volgens mij wordt dat dan een ontzettende kriebeltrui dus ik begin er maar niet aan

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Haha, je kunt beter langhaarhonden hebben die verharen dan korthaar honden, die korte haartjes steken overal in en gaan gewoon door je kleren heen. Ik vind ze soms tot in m'n BH waar ze dan in mijn huid zitten te steken
 
De haren van de Zw. Witte Herders liggen als wolvlokken op de grond en die pluk je zo van je kleren af! Die wol kun je zelfs laten spinnen en er een trui van breien, ik ken iemand die dat van de wol van haar Afghaanse Windhonden heeft laten doen maar volgens mij wordt dat dan een ontzettende kriebeltrui dus ik begin er maar niet aan "

 Oja, tuurlijk. Wel logisch als je het zo brengt. Mijn herders verharen verschrikkelijk, maar dat is inderdaad vooral in dikke plukken die je zo oppakt. Kan me voorstellen dat die kleine haartjes een stuk irritanter zijn :P

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Zou kijken naar de Middenslag poedel of de dwerg, deze verharen niet, de vachtverzorging dient dan wel goed te gebeuren!Ook de minder bekende Lagotto romagnolo is een middelgrote hond, die heel kindvriendelijk is!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Mijn 1e gevoel zegt een Cocker Spaniël of een middenslag poedel.

 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Ik dacht aan een Staffordshire Terrier. Deze honden zijn super met kids, lief en trouw. 
Maar deze honden kunnen niet met andere honden. Ik weet niet of dat een eis is? "

 

Stafford is niet enkel hond intolerant..

 

ook veel staffs hebben prooidrift/jachtdrift.

die kan je dan ook roepen tot je een ons weegt 

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Leeuwhondje zou ook wel passen denk ik.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ja, stafford is misschien minder goeie aanrader. Maar zoek het eens bij de Retrievers, zijn wel wat groter dan je wens maar echt lieve en trouwen honden. Zoals de Golden Retriever, Labrador, Toller. Of zoals eerder een middenslag poedel of dwerg poedel. Heerlijke hondjes! en een Collie? :) ook heel kindvriendelijk en trouw. Prachtige heerlijke beesten!

Maar als je echt van geen haren houd (zoals wij wegens katten) kun je gaan voor Australian Labradoodle mini of klein medium. Poedel verhaart overigens ook vrij weinig. Bij beide wel goede vachtverzorging nodig!!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat dacht je van de kleine Duitse spits? ( ook in dwerg, middel,,groot) 

 

Lief, sociaal hondje dat houd van beweging,braaf naar kinderen , kort harige honden ruiven even hard als langharige! Ook zijn ze heel baasgericht .

 

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Mmhh,ok.. dat best wat wensen en ik denk dat het best lastig gaat worden om een hond te vinden volgens alle wensen..
Qua sportief,niet weglopen>baas gericht,lief,sociaal,weinig rondvliegende haren,komt denk ik toch de Poedel het dichts in de buurt,het super slimme,intelligente,baasgerichte en sociale honden!
Alleen.. ook een Poedel heeft een haargroeicyclus en verhaart,zoals alle rassen maar door de golvende/krul vacht blijven de losse haren in de vacht zitten en moet de vacht dus regelmatig gekamd worden en is het verstandig om met een Poedel eens in de zoveel tijd naar de trimsalon te gaan.
Maar ook een Schnauzer bv moet naar de trimsalon.

Even algemeen; al is een hond nog zo lief en sociaal,NOOIT een hond alleen laten met kinderen,ook al is het maar voor even en ook zijn het eigen kinderen!
Iedereen in het gezin heeft recht op zijn eigen ruimte,letterlijk en figuurlijk,dus de hond moet leren dit te respecteren maar ook kinderen moeten de hond zijn rust en ruimte geven,daarom is het heel belangrijk daar vanaf het begin daar goed in te begeleiden,naar alle partijen toe,dit kan dus enige energie en tijd kosten maar daar krijg je heel wat terug,des te eerder je een echte gezinshond ontwikkelt die lekker mee gaat in het dagelijks ritme en alles goed verloopt!

Als jullie zouden gaan voor een poedel-achtige,zou ik tich wel adviseren te gaan voor een raszuivere Poedel en geen doodle-achtige.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Golden retriever aanschaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^