welke hond raden jullie aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Sterre en baasje Julia

Al gedacht aan een Friese Stabij ? . Hij wordt een halve meter lang (iets groter dan beagle) heeft mooie kleuren en haart niet te veel. En nog belangrijker : het is een echte mensen en dierenvriend, ze luisteren goed en zijn heel erg sociaal. Ze zijn wel een tikkeltje ondeugend (Sterre heeft zo der fases sjongejonge.. Oost-Indisch doof) maar dat maakt ze juist leuk. Onze is een schatje en houdt van lopen ! Wel twee uur per dag , ze zijn dus wel erg actief, maar dat past bij een actief gezin ? :) 

 

wel elk heeft de Friese stabij jachtinstinct , kan een nadeel zijn met loslopen (vooral 's avonds ) 

 

misschien is een flatcoat retriever ook wel wat, wel wat groter maar super lief en een gezinshond en actief

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Mmhh,ok.. dat best wat wensen en ik denk dat het best lastig gaat worden om een hond te vinden volgens alle wensen..
Qua sportief,niet weglopen>baas gericht,lief,sociaal,weinig rondvliegende haren,komt denk ik toch de Poedel het dichts in de buurt,het super slimme,intelligente,baasgerichte en sociale honden!
Alleen.. ook een Poedel heeft een haargroeicyclus en verhaart,zoals alle rassen maar door de golvende/krul vacht blijven de losse haren in de vacht zitten en moet de vacht dus regelmatig gekamd worden en is het verstandig om met een Poedel eens in de zoveel tijd naar de trimsalon te gaan.
Maar ook een Schnauzer bv moet naar de trimsalon.

Even algemeen; al is een hond nog zo lief en sociaal,NOOIT een hond alleen laten met kinderen,ook al is het maar voor even en ook zijn het eigen kinderen!
Iedereen in het gezin heeft recht op zijn eigen ruimte,letterlijk en figuurlijk,dus de hond moet leren dit te respecteren maar ook kinderen moeten de hond zijn rust en ruimte geven,daarom is het heel belangrijk daar vanaf het begin daar goed in te begeleiden,naar alle partijen toe,dit kan dus enige energie en tijd kosten maar daar krijg je heel wat terug,des te eerder je een echte gezinshond ontwikkelt die lekker mee gaat in het dagelijks ritme en alles goed verloopt!

Als jullie zouden gaan voor een poedel-achtige,zou ik tich wel adviseren te gaan voor een raszuivere Poedel en geen doodle-achtige. "

 

Ik kan me helemaal vinden in wat Isha zegt, ook over de Doodle omdat die nog helemaal niet weten waar ze mee bezig zijn en nog aan het zoeken zijn naar wat het nu eigenlijk definitief moet gaan worden. Bovendien worden er al volop meldingen gemaakt van de eerste problemen met karakters en over hyperactiviteit. Die hebben dus nog veel werk aan de winkel bij de ontwikkeling van een rasstandaard.

 

Ik ben geen poedel mens maar de grote Koningspoedel charmeert me enorm en als ik met mijn honden op show ben probeer ik altijd even van de gelegenheid gebruik te maken om bij hun ring te gaan kijken. Bovendien doen ze het ook altijd heel goed in de erering voor de BOS keuring, maar dit terzijde, mijn nieuwsgierigheid of een poedel nu wel of niet verhaard werd toch wel gewekt omdat ik daar diverse meningen over lees.

 

Ik heb het opgezocht en de beste verklaring is de onderstaande die ik op een poedelwebsite vond.

 

(De vacht van poedels heet hypo-allergeen te zijn. Nu gaat het hier niet over allergie maar over verharen maar goed. Ik dacht trouwens altijd dat allergieën te maken hadden met de huidschilfers maar dat blijkt ook al weer niet altijd zo te zijn)

 

Quote: "Wel, je vraagt je misschien af hoe een hondenvacht hypo-allergeen kan zijn? De verklaring is eenvoudig… deze honden verharen niet! Uiteraard lossen ze - net als mensen - af en toe een haartje, maar dit aantal haartjes is zo gering dat het geen probleem vormt voor allergische mensen. Hierbij komt nog dat de haren van de poedel/Labrador kruisingen, de zgn. (Australische) Doodles individueel groeien én dat de vacht al de losse haartjes vasthoudt. Een stevige borstelbeurt af en toe is een absolute must, maar je vloer blijft haarvrij!"

 

Poedels moeten voor hun individuele geluk dus wel noodzakelijk naar de kapper anders gaat de vacht klitten en vilten volgens de deskundigen.

 

Maar een haargroeicyclus in de zin van hele jassen wisselen, dat  niet. (dus net als ik met mijn Zwitserse Witte Herders tijdens het wisselen van de vacht en daartussenin dagen aan een stuk hele schapen eraf halen tijdens het ontwollen en 2x per dag stofzuigen hoef je niet   en de Mops heeft als eigenschap dat ie het gehele jaar door haart: maar ze zijn zo leuk dat we dat voor lief nemen en ik een bordje aan de muur heb hangen met de spreuk: Home is where doghair sticks to everything but the dog!!!!!!)

 

Ik moet trouwens zeggen dat ik het geweldig vind dat mensen zich echt goed verdiepen in welk ras nu het beste bij ze zou passen en die vraag op forums als deze stellen. Normaal gesproken kopen ze gewoon een hond omdat ze die mooi vinden zonder er verder bij na te denken.

 

Echt klasse vind ik dat!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Golden retriever aanschaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^