JRT de hele dag buiten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsabeauIsabeau

honden foto van Isabeau

Hallo iedereen!

Ik ben een redelijk onervaren iemand wanneer het over honden gaat en heb even advies nodig van echte hondenkenners ;)

 

Hier is mijn verhaal:
Mijn vriend heeft een jack russell reutje van 4 jaar oud. Zijn zus en haar vriend die toen nog bij het gezin inwoonden waren toen vragende partij voor een hond, en dus zijn ze (zonder al te veel nadenken) een jack russell puppy gaan kopen.

Toen ik en mijn vriend elkaar leerden kennen was de hond er dus al een paar jaar, maar er was niet echt een baasje (zus en vriend waren al de deur uit en hebben ondertussen hun 'eigen' dieren, vader is allergisch voor honden en 'kan' dus niet, en moeder wou eigenlijk geen huisdieren)

De hond werd dus eigenlijk een beetje aan zijn lot over gelaten. Hij zat in de tuin, kreeg op geregelde tijdstippen eten en drinken, maar onvoldoende aandacht en training.
Zelf heb ik altijd katten gehad, maar ik wist zeker dat dit niet de manier was om je hond te houden. Ik heb dus (samen met mijn vriend, want die voelde zich ook wel schuldig over de hele situatie) besloten om met de hond te gaan werken en te trainen, spelen...
Wij studeren echter allebei nog en hadden ook niet echt op een huisdier gerekend, daarom loopt het soms wel eens mis...

JRT's zijn al niet de makkelijkste honden om te trainen, en daarbij komt nog eens dat de hond in geen geval in huis binnen kan. Hoe train je eigenlijk een 'buitenhond' en wat is belangrijk?

We gaan binnenkort ook een paar lessen volgen met hem in de hondenschool, maar ik weet niet of het zo goed gaat lukken in dat klasje met al die andere honden (hij is erg bang van honden die groter zijn dan hij). Heeft iemand ervaring met een volwassen hond in de hondenschool (en misschien in de regio Sint-Truiden?)

Ik wil echt alles proberen om van onze Jack Russell een gelukkige hond te maken maar op dit moment zit ik even vast. Ik ben al 2 jaar bezig met hem en hij is ondertussen mijn beste vriend geworden ;)
Daarom wil ik pas over herplaatsing denken als ik echt niets anders meer kan doen.

Lang verhaal, ik weet het... Maar is er iemand die raad heeft?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mag ik vragen waarom je eraan zou denken hem te herplaatsen?Jullie zijn zo te horen goed met hem aan de slag?

Heb een vriendin die al een paar hondjes geadopteerd heeft uit het buitenland, en zij doet met 2 of 3 van hen agility. Volgens mij kan je elke hond trainen, het kan zijn dat ze het superleuk vinden!Zeker een JRT! :-D

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Wees gerust, ook een buitenhond is prima te trainen hoor. Mijn Dobber is ook een buitenhondje en training lukt prima, daarvoor hoeven ze niet per se in huis te wonen.

Ik denk wel dat je je af moet vragen of je op deze leeftijd nog alles aan wilt leren dat het hondje in de eerste maanden had moeten leren wat betreft omgang met andere honden e.d.... Beste tip die ik kan geven: verwacht niks dan valt alles mee. Ik bedoel daar niet mee dat je een hondje op oudere leeftijd niks meer kunt leren, maar je moet niet onderschatten dat dat beestje al jaren bepaald gedrag geleerd hebt dat je misschien niet direct eruit kunt trainen of dat zelfs helemaal niet te trainen is...

In elk geval is het goed om 't beestje wat meer aandacht te geven en ermee te gaan spelen e.d. JRT's vinden het vaak erg leuk om te apporteren, misschien kun je een frisbee aanschaffen (dat vindt mijn hond met haar jachtinstinct ook errug leuk ;-)). Balletjes zou ik niet doen, geen tennisballetjes tenminste. Die tollen rond als je ze gooit en als de hond ze pakt schuurt dat elke keer een stukje van de tanden af...

In elk geval succes! Denk dat het hondje zeker niet te oud is om nog heel veel te leren, ook al is het een buitenhondje.

honden page profiel IsabeauIsabeau

honden foto van Isabeau

We hebben het een paar keer over herplaatsen gehad omdat we vinden dat hij niet altijd genoeg aandacht krijgt. Ik woon tijdens het weekend nog bij mijn ouders en mijn vriend heeft ook lange dagen. Het gebeurt dus dat hij een hele dag in de tuin zit zonder dat er iemand bij hem geweest is, en daar voelen we ons heel slecht door. Maar na die 2 jaar krijg ik het echt wel moeilijk als ik over een herplaatsing denk. 


Hij heeft ook al wel veel bijgeleerd sinds ik de hond leerde kennen, ik kan nu met hem gaan wandelen op een degelijke manier, in het begin trok hij me gewoon het park door 

 

Volgende week gaan we langs in de hondenschool, ben eens benieuwd! 

honden page profiel IsabeauIsabeau

honden foto van Isabeau



JRT's vinden het vaak erg leuk om te apporteren, misschien kun je een frisbee aanschaffen (dat vindt mijn hond met haar jachtinstinct ook errug leuk ;-)). Balletjes zou ik niet doen, geen tennisballetjes tenminste. Die tollen rond als je ze gooit en als de hond ze pakt schuurt dat elke keer een stukje van de tanden af...


 Apporteren vind hij inderdaad heel leuk! Het is alleen een beetje vechten om wat je weg hebt gegooid terug te krijgen, haha 
Maar bedankt voor de tips, ik probeer wanneer ik daar ben zoveel mogelijk tijd met hem door te brengen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  Apporteren vind hij inderdaad heel leuk! Het is alleen een beetje vechten om wat je weg hebt gegooid terug te krijgen, haha Maar bedankt voor de tips, ik probeer wanneer ik daar ben zoveel mogelijk tijd met hem door te brengen. "

 


Niet terug willen geven, haha, erg herkenbaar ;-). De reu van mijn broer is zo'n type hond dat slecht iets terug wil geven ;-). Maar oefening baart kunst hoor! Misschien in het begin de touwtjes (letterlijk) in handen houden door een stuk touw aan de frisbee of het balletje te binden zodat je het speeltje zo in huis kunt halen ;-). Trouwens, speeltjes zijn altijd van jou. Dus speeltjes komen altijd bij jou vandaan en jij neemt na het spelen ook het speeltje weer mee en legt het ergens neer waar hij er niet bij kan komen. Dat scheelt ook bij het apporteren. Enne... Niet afdruipen als hij het niet af wil geven, gewoon terug pakken en daarna weer weggooien. Dan wordt terugbrengen ook leuker.

Anoniem (Gast)

Hallo Isabeau

Wat fijn om te horen dat je je met de hond bezig houdt! Maar naar de hondenschool gaan, haalt denk niet veel uit. Niet dat ik iets heb tegen hondenscholen, maar het is een jack russel en die is een tikkeltje moeilijker te traienen dan een andere hond. In plaats van naar een hondenschool te gaan kan je beter aan agility doen denk ik. Zoals Nies al heeft gezegt. Je kan natuurlijk ook gewoon thuis met hem spelen. En dat niet-terugbrengen- van-het-speeltje-karakter ken ik ook! Maar het is eigenlijk het allerbelangrijkste dat je hond (en jij ook natuurlijk) zich goed voelt. En daar kan alleen jij voor zorgen want jij kent hem het beste!!! Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

En nog veel succes en plezier met je hond! Het komt vast helemaal in orde!!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik denk zelf dat je niet te hoge verwachtingen moet hebben van de hondenschool, het is geen wondermiddel dat alle ''problemen'' oplost.

 

Zoek een school waar ze kijken naar wat de hond nodig heeft en waar zijn grenzen liggen. Je kunt nog zoveel willen maar als de hond dat niet aan kan levert het alleen maar stress en daarmee een ongelukkige hond op.

Tenminste, zo denk ik erover.

 

 

Ik snap alleen niet zo goed wat weinig aandacht met de hondenschool en training te maken heeft? Het veranderd toch niks aan de lange dagen die hij alleen zit?

Lijkt me erg lastig, ik snap dat je gek bent op het beestje maar dat je je ook schuldig voelt...

Maar sommige honden kunnen best goed alleen blijven hoor, ik werk drie dagen in de week; maandag, dinsdag & donderdag. Die drie dagen is onze hond 8 uur alleen.

Hij doet dat prima en de andere dagen krijgt hij vollop aandacht.

 

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Er zijn ook hondenscholen die vooral gericht zijn op de relatie tussen jou en de hond. Er wordtdan ook veel tijd aan vragen stellen besteed en aan hoe het thuis gaat, in combinatie met andere honden, wat dan ook.daar zitten met regelmaat ook oudere honden tussen.

 

voor agility moet de hond wel de basiscommando's kennen zoals wacht, blijf, zit, volg, etc.

 

quibus is zo'n school die vooral naar luek contact kijkt. Ik zou eens kijken naar de verschillen tussen de hondenscholen. 

 

Er zijn meer honden moeilijk te trainen, dus een jrt moet ook lukken, toch?

honden page profiel IsabeauIsabeau

honden foto van Isabeau

" Ik denk zelf dat je niet te hoge verwachtingen moet hebben van de hondenschool, het is geen wondermiddel dat alle ''problemen'' oplost.
"


 Daar ben ik me volledig van bewust. Maar ik denk wel dat hij nog veel kan leren. Het enige doel van de hondenschool is om basiscommando's zoals zit, lig, etc aan te leren.

Zitten is op dit moment het enige wat hij (als hij er zelf zin in heeft natuurlijk )op commando doet. 

De hondenschool is misschien meer voor mij dan voor de hond zelf, ik wil weten hoe ik hem het beste benader en waar hij het meeste behoefte aan heeft. 

 

Samen kunnen lopen of fietsen zou natuurlijk geweldig zijn maar ik weet ook wel dat dat misschien niet mogelijk is.

Iedereen alvast bedankt voor de tips!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ga eens puzzelen of zoekspelletjes doen met de hond gewoon om de hond uit te dagen

Ik denk dat de hond al genoeg prikkels krijgt tijdens het uitlaten als deze nauwelijks uit de tuin komt en geen aandacht krijgt

een hondenschool lijkt mij nog wat veel van het goede. 

Dan zou  ik eerder een paar prive lessen nemen omdat je dan het meest over de hond leert .

met bal spelletjes stimuleer je druk en overprikkelt gedrag dus doe dat zeer met mate of niet

De hond moet eerst leren dat de wandeling ontspanning is en alle prikkels moeten gewoon worden..hij moet ervaring opdoen

Misschien dat de ouders van je vriend over te halen zijn om af en toe een puzzel bij de hond neer te zetten ook als jullie er niet zijn

Eenzaamheid bij huisdieren komt veel voor en is een onderschat probleem

Lief dat jullie je over de hond ontfermen..triest dat het dier zo aan zijn lot word overgelaten daar

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Even voor de zekerheid: zolang de hond een goed geïsoleerde, vochtvrije en tochtvrije kleine ruimte tot zijn beschikking heeft die in de winter door de eigen lichaamswarmte te verwarmen is, dan kan het prima om buiten te leven. Net zoiets als... een nachthok voor konijnen, zo heb je ook hondenhokken.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Wilma, mee eens.
Maar toch is hier in de straat een jack russel dood gevroren een paar winters geleden.
Dus ik zou huiverig zijn zo een kleine hond met korte vacht in de winternachten buiten te laten.
Misschien was dit een uitzondering, dat kan natuurlijk ook. Maar ik was er toch niet goed van..

honden page profiel IsabeauIsabeau

honden foto van Isabeau

" ga eens puzzelen of zoekspelletjes doen met de hond gewoon om de hond uit te dagen
Ik denk dat de hond al genoeg prikkels krijgt tijdens het uitlaten als deze nauwelijks uit de tuin komt en geen aandacht krijgt
een hondenschool lijkt mij nog wat veel van het goede. 
Dan zou  ik eerder een paar prive lessen nemen omdat je dan het meest over de hond leert .
met bal spelletjes stimuleer je druk en overprikkelt gedrag dus doe dat zeer met mate of niet
De hond moet eerst leren dat de wandeling ontspanning is en alle prikkels moeten gewoon worden..hij moet ervaring opdoen
Misschien dat de ouders van je vriend over te halen zijn om af en toe een puzzel bij de hond neer te zetten ook als jullie er niet zijn
Eenzaamheid bij huisdieren komt veel voor en is een onderschat probleem
Lief dat jullie je over de hond ontfermen..triest dat het dier zo aan zijn lot word overgelaten daar
  "

 

Dat met de puzzel vind ik echt een fantastisch idee! Het is een echte 'neus-op-de-grond-hond' dus dat zal hij zeker fijn vinden.
Ik ga het dit weekend met mijn vriend over privé-lessen hebben en dan kunnen we samen bekijken wat er mogelijk is. 

honden page profiel IsabeauIsabeau

honden foto van Isabeau

" Wilma, mee eens.
Maar toch is hier in de straat een jack russel dood gevroren een paar winters geleden.
Dus ik zou huiverig zijn zo een kleine hond met korte vacht in de winternachten buiten te laten.
Misschien was dit een uitzondering, dat kan natuurlijk ook. Maar ik was er toch niet goed van.. "

 
Verschrikkelijk! Ik moet er niet aan denken :(
Zijn hok staat wel goed afgesloten van wind & regen (muren langs 2 kanten en de rest is tralies) maar echt gezellig warm zal het er tijdens de wintermaanden niet zijn. 

Ik kan zijn ouders natuurlijk niet dwingen de hond binnen te laten... 
Wanneer we alleen gaan wonen (nog geen concrete plannen, maar waarschijnlijk toch binnen een jaar of 2) komt de hond gewoon mee en krijgt hij een mandje binnenshuis als hij dat wil. :D

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Dat met de puzzel vind ik echt een fantastisch idee! Het is een echte 'neus-op-de-grond-hond' dus dat zal hij zeker fijn vinden.Ik ga het dit weekend met mijn vriend over privé-lessen hebben en dan kunnen we samen bekijken wat er mogelijk is.  "

 

Ik ben zelf nooit naar de honden school geweest met mijn asiel/straathonden

Nu ze hier 3 jaar zijn luisteren ze prima..en is het niet nodig

rust en regelmaat en en leuke dingen honden zou ik ook de eerste maanden enigszins mijden,eerst maar even ontspannen  lol en normale dingen

Die bal en honden komen wel goed als de hond meer zelfvertrouwen krijgt

 

puzzelen en speuren is goede vorm van in en ontspanning voor de hond

en ondertussen werk je aan jullie vertrouwensband

Dat werkt super goed en geeft je ook weer extra aandacht en motivatie van de hond op andere momenten!

Das mijn ervaring

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je hebt ook honden nachthokken die een schot hebben om de tocht tegen te houden. Stel je een rechthoekig hok voor, met aan de lange zijde aan een zijkant een ingang. Daarmee sta je niet meteen in een open ruimte, maar er zit nog een schot aan de zijkant. De hond moet iets verder naar binnen en dan draaien om bij de slaapplaats te komen.

 

Zoiets dus:

 

Foto tochtschot hondenhok.

 

Als je zegt dat er nu aan 2 kanten tralies staan is dat misschien een beetje te koud in de winter, zoveel vacht heeft een Jack Russel nou ook weer niet.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Ja zo een hok zou moeten kunnen. Deze zou je zelfs nog wat kunnen isoleren. Of dekens of hooi extra bij inleggen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik dacht ook aan extra hooi of stro ivm vocht en dat isoleert goed

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Een jack is een hond die zeker trainbaar is buiten of binnen. Het zijn hele leergierige hondjes die razendsnel doorhebben wat je van hun verwacht. Zelfs al is hij 2 jaar, je kan hem zeker nog wat dingen aanleren. Maar realiseer je wel omdat ze zo slim zijn kunnen ze snel op dingen uitgekeken zijn. Uitdaging voor de jack is belangrijk. Ik heb dan een Parson is de grotere broer van de jack en die zijn wat zachtaardiger, maar ook pittig.

 

Dat jullie met hem naar een hondenschool gaan is al zeker goed. Een hondensport is ook aan te raden, je zegt dat hij gek is op ballen en apporteren, ga flyball doen. Leuk voor jouw en voor je jack. Het moeilijk afgeven van iets is een jack eigen, en dat moet je echt trainen  doormiddel van belonen. Geeft hij je de bal terug belonen.Onze vorige Parson kwam ook alleen wat terug brengen als het hem uit kwam.

 

Of leer hem leuke kunstjens, jacks vinden dat echt prachtig. Ik heb ook een jack van toen 4 jaar vanalles geleerd. Van pootje tot high five geven en hij vond het prachtig en binnen een week wist hij het. Jacks zijn zo n veelzijdige hondjes.

 

Voor de rest kwa buiten zitten, het zal zeker een buiten hond zijn. Maar ik denk wel dat hij binnen kan leven als het moet.  Begin dan gewoon bij de basics zoals bij puppies. Geef hem een bench en dat is zijn rustplaats, ik vind in de winter het namelijk niet echt een optie om zo n hondje buiten te hebben. 

 

En in Sint-Truiden woont een vriendin volgens mij ligt dat soms in Brabant?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Een jack is een hond die zeker trainbaar is buiten of binnen. Het zijn hele leergierige hondjes die razendsnel doorhebben wat je van hun verwacht. Zelfs al is hij 2 jaar, je kan hem zeker nog wat dingen aanleren. Maar realiseer je wel omdat ze zo slim zijn kunnen ze snel op dingen uitgekeken zijn. Uitdaging voor de jack is belangrijk. Ik heb dan een Parson is de grotere broer van de jack en die zijn wat zachtaardiger, maar ook pittig.

 

Dat jullie met hem naar een hondenschool gaan is al zeker goed. Een hondensport is ook aan te raden, je zegt dat hij gek is op ballen en apporteren, ga flyball doen. Leuk voor jouw en voor je jack. Het moeilijk afgeven van iets is een jack eigen, en dat moet je echt trainen  doormiddel van belonen. Geeft hij je de bal terug belonen.Onze vorige Parson kwam ook alleen wat terug brengen als het hem uit kwam.

 

Of leer hem leuke kunstjens, jacks vinden dat echt prachtig. Ik heb ook een jack van toen 4 jaar vanalles geleerd. Van pootje tot high five geven en hij vond het prachtig en binnen een week wist hij het. Jacks zijn zo n veelzijdige hondjes.

 

Voor de rest kwa buiten zitten, het zal zeker een buiten hond zijn. Maar ik denk wel dat hij binnen kan leven als het moet.  Begin dan gewoon bij de basics zoals bij puppies. Geef hem een bench en dat is zijn rustplaats, ik vind in de winter het namelijk niet echt een optie om zo n hondje buiten te hebben. 

 

En in Sint-Truiden woont een vriendin volgens mij ligt dat soms in Brabant?

Anoniem (Gast)

" Je hebt ook honden nachthokken die een schot hebben om de tocht tegen te houden. Stel je een rechthoekig hok voor, met aan de lange zijde aan een zijkant een ingang. Daarmee sta je niet meteen in een open ruimte, maar er zit nog een schot aan de zijkant. De hond moet iets verder naar binnen en dan draaien om bij de slaapplaats te komen.
 
Zoiets dus:
 
Foto tochtschot hondenhok.
 
Als je zegt dat er nu aan 2 kanten tralies staan is dat misschien een beetje te koud in de winter, zoveel vacht heeft een Jack Russel nou ook weer niet. "

 

We hebben onlangs boven een kast uit elkaar gehaald, en daarvan heb ik een grote houten plaat tegen een open zijde van het hok gezet. Er is nu nog maar 1 open kant aan het hok en die staat afgeschermd, we gebruiken een oude buffetkast om al zijn spulletjes en eten in te leggen, die houdt het hok uit de wind. Het geheel staat ook onder een afdakje.

Anoniem (Gast)

" Een jack is een hond die zeker trainbaar is buiten of binnen. Het zijn hele leergierige hondjes die razendsnel doorhebben wat je van hun verwacht. Zelfs al is hij 2 jaar, je kan hem zeker nog wat dingen aanleren. Maar realiseer je wel omdat ze zo slim zijn kunnen ze snel op dingen uitgekeken zijn. Uitdaging voor de jack is belangrijk. Ik heb dan een Parson is de grotere broer van de jack en die zijn wat zachtaardiger, maar ook pittig.
 
Dat jullie met hem naar een hondenschool gaan is al zeker goed. Een hondensport is ook aan te raden, je zegt dat hij gek is op ballen en apporteren, ga flyball doen. Leuk voor jouw en voor je jack. Het moeilijk afgeven van iets is een jack eigen, en dat moet je echt trainen  doormiddel van belonen. Geeft hij je de bal terug belonen.Onze vorige Parson kwam ook alleen wat terug brengen als het hem uit kwam.
 
Of leer hem leuke kunstjens, jacks vinden dat echt prachtig. Ik heb ook een jack van toen 4 jaar vanalles geleerd. Van pootje tot high five geven en hij vond het prachtig en binnen een week wist hij het. Jacks zijn zo n veelzijdige hondjes.
 
Voor de rest kwa buiten zitten, het zal zeker een buiten hond zijn. Maar ik denk wel dat hij binnen kan leven als het moet.  Begin dan gewoon bij de basics zoals bij puppies. Geef hem een bench en dat is zijn rustplaats, ik vind in de winter het namelijk niet echt een optie om zo n hondje buiten te hebben. 
 
En in Sint-Truiden woont een vriendin volgens mij ligt dat soms in Brabant? "

 

Sint-Truiden is Belgisch-Limburg, ongeveer een uurtje rijden van Maastricht.

Aangezien mijn vriend zijn vader recent elders gaan wonen is kan hij tijdens de wintermaanden eventueel in de veranda, zeker als we een goede bench voor hem vinden. Moet ik eens onderhandelen met zijn mama ;)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Als hij niet binnen mag zou ik hem net wel herplaatsen...tenzij hij later uitzicht heeft om een echte huishond te worden.  Ik zal wel weer iedereen over me heen krijgen, maar dat kan me niet schelen, voor mij hoort een hond bij zijn roedel. Natuurlijk mag hij buiten zitten, maar niet de hele tijd.  Dan hoef je geen hond te hebben, maar dat is geen verwijt aan jou Isabeau, jij zet je duidelijk enorm in en dat siert je ! Duidelijk houdt je ook al van de hond en wil je dingen met hem gaan ondernemen en doe je dat al.

 

Maar deze familie had beter geen hond gehad, zo neem je geen hond..zij hebben niets aan hem en,wat belangrijker is, hij heeft niets aan hen.

 

In onze buurt zie ik ook van die honden, steeds buiten en ja, ze krijgen wel af en toe aandacht, maar ze horen er nooit echt bij. Dat noem ik geen gelukkige honden.

 

Maar zo te lezen heb jij het hart echt op de juiste plek en denk je er enorm over na. Wat de hondenschool betreft, zou ik zeker doen. Want ook ik heb steeds volwassen honden (asielhonden) en ga er toch mee naar de hondenschool, dat loopt prima en een hond kan heel zijn leven dingen bijleren.

 

Verder was er bij ons op de hondenschool zelfs een JR die agility deed en dat wat leuk vond, dan kunnen ze hun energie kwijt en de band tussen jou en je hond wordt sterker.

 

Dit zal al veel helpen, maar nogmaals...ik hoop echt dat hij niet zijn hele leven een buitenhond moet blijven. Bij ons in het asiel krijgen mensen dan niet eens een hond, daar dienen ze niet voor vinden zij en ik ben dezelfde mening toegedaan. Ik begrijp ook niet hoe iemand gezellig kan binnen zitten, terwijl de hond ergens buiten zit...

 

Wel een dikke pluim aan jou !!!

Anoniem (Gast)

" Als hij niet binnen mag zou ik hem net wel herplaatsen...tenzij hij later uitzicht heeft om een echte huishond te worden.  Ik zal wel weer iedereen over me heen krijgen, maar dat kan me niet schelen, voor mij hoort een hond bij zijn roedel. Natuurlijk mag hij buiten zitten, maar niet de hele tijd.  Dan hoef je geen hond te hebben, maar dat is geen verwijt aan jou Isabeau, jij zet je duidelijk enorm in en dat siert je ! Duidelijk houdt je ook al van de hond en wil je dingen met hem gaan ondernemen en doe je dat al.
 
Maar deze familie had beter geen hond gehad, zo neem je geen hond..zij hebben niets aan hem en,wat belangrijker is, hij heeft niets aan hen.
 
In onze buurt zie ik ook van die honden, steeds buiten en ja, ze krijgen wel af en toe aandacht, maar ze horen er nooit echt bij. Dat noem ik geen gelukkige honden.
 
Maar zo te lezen heb jij het hart echt op de juiste plek en denk je er enorm over na. Wat de hondenschool betreft, zou ik zeker doen. Want ook ik heb steeds volwassen honden (asielhonden) en ga er toch mee naar de hondenschool, dat loopt prima en een hond kan heel zijn leven dingen bijleren.
 
Verder was er bij ons op de hondenschool zelfs een JR die agility deed en dat wat leuk vond, dan kunnen ze hun energie kwijt en de band tussen jou en je hond wordt sterker.
 
Dit zal al veel helpen, maar nogmaals...ik hoop echt dat hij niet zijn hele leven een buitenhond moet blijven. Bij ons in het asiel krijgen mensen dan niet eens een hond, daar dienen ze niet voor vinden zij en ik ben dezelfde mening toegedaan. Ik begrijp ook niet hoe iemand gezellig kan binnen zitten, terwijl de hond ergens buiten zit...
 
Wel een dikke pluim aan jou !!! "

 

Ik ben het helemaal met je eens en ik heb daarover vroeger al mijn mond opengedaan. Maar hij is er nu en dan moet er ook iemand met hem bezig zijn.

Wanneer we zelfstandig gaan wonen word hij ook een binnenhond, maar dat kan nog een jaartje of 2 duren.

 

En dat gezellig binnenzitten, inderdaad! Ik voel me altijd schuldig als ik even voor de tv hang of wat binnen lui zit te wezen haha :p

 

miranda (Gast)

Ik heb hier 4 jrts en ze zijn prima te trainen. Vinden alles leuk of het nou speeltjes of koekjes zijn. Clickeren zijn ze hier ook gek op. Ze zijn juist heel leergierig. En je moet veel afwisseling bieden tussen lekker losrennen en puzzelen en trainen. Ze leven hier als een roedel samen in huis. Dit gaat prima. Je kan ook proberen dat als jullie thuis zijn om hem binnen te houden en als jullie weg zijn buiten. Maar ik ben van mening dat je m wel kunt leren om binnen te verblijven. Ga er lekker leuke dingen mee doen. Blijf positief in je training want ze kunnen wel gevoelig zijn. Op YouTube kun je ook veel leuke dingen vinden om met je jrt te doen. Zoek maar eens op Just Jesse. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^