Ik wil het beste voor mijn hond, maar het gaat niet??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Zara (Gast)

Hallo iedereen,   Ik wil het beste voor mijn hond! Daarom mijn topic:   Lady heet ze. Een border collie.. Ze is niet gelukkig, ik weet het. Ik wil haar een beter leven schenken. Ik zie haar zoooo graag maar...het gaat niet, ik kan het niet meer..   Ze is 16 maanden oud. Steeds mijn best gedaan, maar het gaat niet meer. Enkele van mijn familie lachen me uit! Ik weet dat Zita haar commando's kent, maar ze moet het alleen willen. Ze heeft zin en soms niet.. Bij mij alleen luistert ze, maar als er een ander bij is niet.   Het tweede probleem is ook dat ik niet zo veel tijd heb voor haar. Ik wandel een uur met haar, en ze mag 2 uur loslopen op onze grote tuin die goed is afgebakend. Anders zit ze achter de poezen aan! Of konijnen of eender wat! Het is gewoon te moeilijk..   Ze is niet gelukkig, echt..ik weet het. Daarmee mijn vraag, zou ik haar een  goed leven schenken en haar naar een goede plaats doen? Waar ze tijd hebben voor haar en haar veel kunnen aanleren? Zodat ZIJ gelukkig is!   Ik wil dat ZIJ gelukkig is en niet ik. Ik wil een gelukkige hond zien!!!

Zara (Gast)

Sorry, de tekst hangt aan elkaar terwijl het niet zo was?

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Waardoor heb je zo weinig tijd voor haar ?

 

Wat bevestigt je dat ZIJ niet gelukkig is ?  Ik lees vooral waar JIJ ongelukkig door bent : Weinig tijd... ze luistert niet als er iemand bij is... de familie lacht JOU uit...

 

Zou je niet beter ZELF wat meer moeite doen dan te zoeken naar anderen die haar gelukkig maken ?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Heel mooi dat je haar gelukkig wilt zien,  maar daar kan je toch ook voor zorgen zonder een nieuw baasje te zoeken? 

Ga lekker met haar op cursus en maak langere wandelingen met haar. 

Dat is beiden goed voor jullie band! 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Zelf heb ik ook een Border Collie en zeker in het begin heb ik gedacht dat ik geen goede baas ben voor haar, maar tegenwoordig denk ik dat niet meer. Zij staat voorop voor mij. Het feit dat je haar gelukkig wilt hebben zorgt er al voor dat ze goed zit ;) Misschien moet je alleen weten hoe? 

 

Zoals ik het lees, neemt je hond je niet serieus. Durf haar gerust wat aan te pakken, je moet alleen weten hoe en dat verschilt per hond. Zorg er ook voor dat ze uitdaging krijgt. Dat ze achter de poezen, of andere dieren aangaat is verveling. Met Ziva doe ik dingen als hardlopen (in de toekomst wordt dat canicross), frisbee, schapen drijven (1x in de week normaal), fietsen (ook al is dat meer conditie, tenzij je net bezig bent met aanleren), net heb ik Ziva met een Jolly Egg laten spelen daar worden ze lekker moe van en kunnen ze hun drijf instinct kwijt. Dit doe ik dan allemaal afgewisseld en dan probeer ik bij veel dingen nog nieuwe dingen te doen. Zoals trucjes bij frisbee of de bal op een bepaalde plek gooien zodat ze moeten nadenken hoe ze de bal kunnen pakken. Dat zijn allemaal uitdagingen voor de hond :)

 

Succes gaat vast goed komen en hoe moeilijk het ook is, let niet op je familie, jij bent met haar bezig en niet zij :)

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Vervelend dat het allemaal niet lukt. Enkele tips:

 

  • Jij bent het belangrijkste, zorg dus dat ze altijd oog voor jou heeft. Lok haar desnoods met snoepjes overal waar jij en je hond naar toe gaan dan gaan er snoepjes mee. Is ze gek op speeltjes?? Dan kan een speeltje ook.
  • Honden training, altijd leuk een leerzaam voor hond en mens, zeker een aanrader want hier moet je tijd voor maken. (vaste tijd en dag in de week :D)
  • Ze klinkt als een drijver, er is een kans dat (als ze als drijver gefokt is) zij hier behoefte aan heeft. Misschien kan je schapen drijven ergens bij jou in de buurt, hierdoor kan ze fysiek en mentaal haar energie kwijt.
  • En heb schijt aan je familie echt . Je weet wat ze zeggen hé "de beste stuurlui staan aan wal" Misschien hebben ze wel honden maar elke hond is anders!

Ik hoop dat je hiermee wat kan.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Zelf heb ik ook een Border Collie en zeker in het begin heb ik gedacht dat ik geen goede baas ben voor haar, maar tegenwoordig denk ik dat niet meer. Zij staat voorop voor mij. Het feit dat je haar gelukkig wilt hebben zorgt er al voor dat ze goed zit ;-) Misschien moet je alleen weten hoe? 
 
Zoals ik het lees, neemt je hond je niet serieus. Durf haar gerust wat aan te pakken, je moet alleen weten hoe en dat verschilt per hond. Zorg er ook voor dat ze uitdaging krijgt. Dat ze achter de poezen, of andere dieren aangaat is verveling. Met Ziva doe ik dingen als hardlopen (in de toekomst wordt dat canicross), frisbee, schapen drijven (1x in de week normaal), fietsen (ook al is dat meer conditie, tenzij je net bezig bent met aanleren), net heb ik Ziva met een Jolly Egg laten spelen daar worden ze lekker moe van en kunnen ze hun drijf instinct kwijt. Dit doe ik dan allemaal afgewisseld en dan probeer ik bij veel dingen nog nieuwe dingen te doen. Zoals trucjes bij frisbee of de bal op een bepaalde plek gooien zodat ze moeten nadenken hoe ze de bal kunnen pakken. Dat zijn allemaal uitdagingen voor de hond :-)
 
Succes gaat vast goed komen en hoe moeilijk het ook is, let niet op je familie, jij bent met haar bezig en niet zij :-) "

 Goede tips !

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Vervelend dat het allemaal niet lukt. Enkele tips:
 
Jij bent het belangrijkste, zorg dus dat ze altijd oog voor jou heeft. Lok haar desnoods met snoepjes overal waar jij en je hond naar toe gaan dan gaan er snoepjes mee. Is ze gek op speeltjes?? Dan kan een speeltje ook.
Honden training, altijd leuk een leerzaam voor hond en mens, zeker een aanrader want hier moet je tijd voor maken. (vaste tijd en dag in de week :-D)
Ze klinkt als een drijver, er is een kans dat (als ze als drijver gefokt is) zij hier behoefte aan heeft. Misschien kan je schapen drijven ergens bij jou in de buurt, hierdoor kan ze fysiek en mentaal haar energie kwijt.
En heb schijt aan je familie echt . Je weet wat ze zeggen hé "de beste stuurlui staan aan wal" Misschien hebben ze wel honden maar elke hond is anders!
Ik hoop dat je hiermee wat kan. "

 

Bij de meeste Border Collies zit het drijven in de genen  :P Maar het schapen drijven is wel een goed advies. Doe ik zelf ook! Het is niet alleen uitdagend voor de hond haha

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Wat wil je zelf? Hoeveel tijd wil je vrijmaken? Wat is er anders dan je vooraf had gedacht? 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hoe weet je dat ze niet gelukkig is? Waardoor zie je dat?

 

 

honden page profiel kelly kelly

hallo , 

wat een nare situatie, maar heb je nooit is wat extra tijd voor de hond bvb in het weekend,

en thuis wat denkspelletjes en of zoekspelletjes en dan door de week wandelingen en dat wat proberen te combineren ik weet ook wel dat het niet altijd evident is maar denk 2x na eer je de hond weg doet..

niet dat ik je situatie ken en wil oordelen maar heb pas zelf een hondje dat ze niet meer wilden.. ( 1x oudere mens naar rusthuis 2x dochter had al hond en ging niet samen het beestje was helemaal gebroken.

ik hoop dat je eruit komt succes

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Met 16 maanden zit je hond volop in de pubertijd.... Geef niet op maar geef meer uitdaging.... Met een border collie moet je werken tijdens de uren waarin je wel tijd hebt... Is je hond een drijver... Ga met balletjes aan de slag... Leer je hond de namen van knuffelbeestjes en laat haar ze zoeken... Etc etc....

Het is nu een kwestie van doorzetten.... Als je nu opgeeft dan heb je, even heel cru gezegd, gefaald. Als je nu doorzet dan heb je over pak m beet 18 maanden een super hond.

Volgende forumvraag: Help!!! Hond heeft gebeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^