Is er wat met mijn oude hond? Braken, last van zijn poot en vreemde plek onder zijn mond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wietske1990 (Gast)

Hallo,   Ik vraag me af of er wat met mijn hond aan de hand is en of ik me zorgen moet maken. Ik heb een hele lieve Maltezer Leeuwtje van 12 jaar oud. De afgelopen week heeft hij ongeveer vijf keer moeten braken. Vaak was dit alleen geel slijm (wat volgens mij gal is) en af en toe zat er een blaadje of wat gras bij. In eerste instantie dachten wij dat het braken door de hitte kwam. Daarom houden we haar nu meer binnen en uit de zon. Ze eet en drinkt verder wel goed.   Vanochtend zag ik dat hij last heeft van zijn rechterachterpoot. Hij bijt er continu op en hinkt af en toe. Ik kan er nog niet veel aan ontdekken, behalve dat het rood is van het bijten. Tegelijkertijd ontdekte ik ook een vreemd plekje onder zijn mond. Precies onder zijn lip zit een roze, kaal en gezwollen plekje.   Nu vraag ik me af of dit afzonderlijke kwaaltjes zijn en dat het wondje bij zijn mond misschien door het bijten aan zijn poot komt en het braken van de hitte, of dat deze kwaaltjes samen toch op iets anders duiden.   Hij eet verder goed, hij drinkt gelukkig ook voldoende en hij is ook nog vrij actief (wel wat duffer, maar dat komt wel door de warmte). Morgen of overmorgen ga ik sowieso naar de dierenarts met hem voor zijn jaarlijkse vaccinatie, maar ik wil toch graag weten of ik me zorgen moet maken.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hmm... Ik weet niet wat dit precies kan zijn, maar misschien is jouw hond gestoken/gebeten door een insect? Het bultje kan de plek zijn waar hij gestoken is en misschien zit er een andere steekplek op zijn pootje, waar hij telkens bijt. En misschien is het braken een bijkomende reactie of dat komt inderdaad door de hitte. 

 

Ik zou morgen of overmorgen in ieder geval overleggen met jouw dierenarts! Alleen hij kan bepalen óf jouw hondje iets heeft en zo ja, wat jouw hondje heeft. 

 

Ik wens jouw hond veel beterschap en hopelijk is hij snel weer de oude! 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Persoonlijk zou ik een dierenarts bezoeken.

Als je hond op zijn eigen poot gaat bijten lijkt het me toch echt dat er iets is dat serieus bekeken moet worden. Daarnaast kan een dierenarts die jou en je hond kent en je hond ziet meer voor je hond betekenen en voor jou dan mensen zonder medische kennis behalve eigen ervaring en alleen een verhaal lezen zeg maar.

 

Ik zou echt even een dierenarts bezoekje doen 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hm alleen al dat 5x braken vind ik teveel. 

Pootje bijten en vlek onder muil kunnen dan ook allergische reacties zijn, jouw hondje kan jeuk hebben en huiduitslag van iets....

dit allemaal moet je zeker vermelden als je bij de DA bent. 

Of je je nu echt zorgen moet maken, ach een oudje heeft al eens wat minder weerstand.

dus al bij al denk ik het niet 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Voor wondjes is medohoney heel goed, geneest zeer snel daarvan.

 

Maar wat voor voer gebruik je?

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed zo, dat je even naar je dierenarts gaat voor een onderzoek, enten ? ieder jaar weer ? bepraat het eens met je dierenarts of dat nog nodig is.

zo wie zo niet laten enten als je hond niet helemaal gezond is, dat kan je ook even overleggen met je dierenarts. geen enting halen, wel even laten onderzoeken wat je hond mankeert.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zou op dit moment niet laten enten. Dat is voor een hond die fit is zeg maar. Als hij niet lekker is is dat nu niet verstandig. Ik zou die afspraak gebruiken om de hond te laten nakijken.

Enten is ook vaak niet ieder jaar nodig.

Rabies is 3 jaar geldig.

D(istempher) H(epatitis) P(arvo) vaccinatie is ook 3 jaar geldig.

Alleen Weil niet (als de hond zwemt).
en Pi niet. (para-influenza) soort griepje/verkoudheid. Maar daar komt de hond normaal ook wel overheen net als normaal gezond mens.

Dus mijn advies kijk goed wat nodig is en wat je vaccineert.

Bij hondenpension of buitenland is het even uitkijken en overleggen met DA wat nodig is.

Ik zou mocht je toch vaccinatie willen geven even uitstellen tot de hond weer wat fitter is.


honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hoe gaat het inmiddels? Zijn 6 dagen verder? Neem aan dat je bij de dierenarts bent geweest en hopelijk is je hond zichtbaar aan het opknappen. Zou wel fijn vinden te horen hoe het nu is?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja ik ook  Vooral omdat het een oudje is....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^