Haqihana tuig Turid Rugas mee bekend?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Kent iemand deze tuigjes? Wat zijn jullie ervaringen?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Zelf heb ik er geen, maar de honden van onze gt lopen er mee. Vind het mooie tuigen en ze vallen ook mooi, niet te dicht achter de oksels. Ken verder meerdere mensen die ook naar die hondenschool gaan en ook die tuigjes hebben en nooit klachten oid gehoord.

Enige reden waarom ik zelf daar geen tuig heb gekocht (de hondenschool verkoopt haqihana tuigen) is omdat ik houd van meer kleurrijke tuigjes met printjes enzo, haha

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Waar is die hondenschool? Zou als ik zou kopen graag passen ;-)

 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Koningslust in Limburg

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Ik had tuigjes voor mijn Franse bulletjes en toen ik mijn Mops ging halen kreeg die er ook 1 om.

 

Toen ik echter terug ging op bezoek bij de fokster en ze zag dat ik haar een tuigje om had zei ze dat ik dat beter niet kon doen.

 

Ze schijnen met tuigjes meer van voren te ontwikkelen omdat ze de voorhand dan meer gaan gebruiken.

 

Dat had ik nog nooit gehoord maar de fokster is ook hondentherapeute en keurmeester dus ik heb haar advies ter harte genomen en gebruik geen tuigjes meer voor de honden die nog naar show moeten.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien als ze veel trekken? Ik had er nog niet van gehoord dat dat kon. Ik gebruik ze juist omdat halsbanden etc kunnen leiden tot schade aan wervels, schildklier en zelfs ogen en slokdarm.. En omdat Misia gelijk begint te hoesten en kuchen met een halsband om. En bij Lady is een tuig ook meer ontsnappingproof dan een halsband oid. Bij mij trekken ze overigens minder sinds het tuig, Misia zelfs bijna nooit.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Misschien als ze veel trekken? Ik had er nog niet van gehoord dat dat kon. Ik gebruik ze juist omdat halsbanden etc kunnen leiden tot schade aan wervels, schildklier en zelfs ogen en slokdarm.. En omdat Misia gelijk begint te hoesten en kuchen met een halsband om. En bij Lady is een tuig ook meer ontsnappingproof dan een halsband oid. Bij mij trekken ze overigens minder sinds het tuig, Misia zelfs bijna nooit. "

 

Ja, idd, zo'n halsband vind ik zo'n onding eigenlijk.

Ik loop zelf bij de osteopaat omdat ik zelf zo vaak last heb van mijn nek en schouders en dan lopen mijn honden met een halsband om hun nek! Dat voel ik zelf dan haast

 

Bovendien heb ik altijd geleerd en ook gelezen dat kortsnuitigen juist tuigjes om moesten omdat ze het al benauwd genoeg hebben van zichzelf maar dat veegde ze van tafel.

 

Nu hebben de honden die niet naar de show hoeven nog gewoon een tuigje om en de honden die nog naar de show moeten krijgen van mij een halsband om.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^