Hond gaat niet mee op vakantie, hoe ga ik hier mee om?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sarah (Gast)

Hoi, Ik ben een meisje van 14 en misschien mag ik wel helemaal niet een onderwerp plaatsen op dit forum omdat ik zogenaamd 'te jong' ben. Maar hier is dus iets waar ik heel erg mee zit. Ik heb geknokt en geknokt om uiteindelijk de hond te krijgen die ik altijd al wilde, van kleins af aan. Ik heb haar nu 8 maanden, bijna 9 maanden, en al die tijd ben ik bij haar geweest. Ik heb haar nooit langer dan een week alleen gelaten bij iemand anders. Die ene week dat ik haar alleen heb gelaten was verschrikkelijk voor me. M'n hond betekent alles voor me, en nee dit is niet overdreven. Ik ben niet zo'n geobserdeerd meisje die zogenaamd veel van d'r hond houdt. Maar ik houd zo veel van haar. Ik weet echt niet hoe ik deze 2.5 weken zonder haar moet gaan overleven. Het klinkt allemaal heel overdreven maar ik houd zoveel van haar en ik zie zo erg op om haar 2.5 niet te zien omdat wij lekker lol zitten te maken op vakantie. Normaal zit ik te springen om op vakantie te gaan maar nu zie ik er echt tegen op. Ook zit ik met gedachten in mijn hoofd van: wat als er met ons wat gebeurd? Waar gaat Maya heen? (m'n hond) Om een lang verhaal kort te maken, ik ga Maya heel erg missen en weet absoluut niet hoe ik hiermee moet omgaan. Heeft iemand tips? Alvast bedankt, Sarah

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ik snap wat je bedoeld! 1x per jaar ga ik op vakantie en dan kan onze hond niet mee wij gaan dan meestal 8 dagen(nooit langer) zodat we hem niet te lang moeten missen.

 

Ik heb een vast loge adressje voor max (bij een vriendin die ook een hondje heeft), max kent het hondje van daar.Als mijn vriendin op vakantie gaat komt haar hondje naar hier. Je moet je hondje ergens achterlaten die je vertrouwd. verder kan ik je weinig tips geven...

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Heel herkenbaar hoor, hoe oud je bent maakt niets uit, ook volwassenen hebben dezelfde gevoelens als jou als ze hun hond aan een ander moeten overlaten. Maar, ik dacht ook dat niemand zo goed voor de hond kon zorgen dan ik, maar dat is niet zo, als jij er voor zorgt dat je hond een goede oppasplek krijgt, dan zal er goed op hem gepast worden. echt waar!!

Sarah (Gast)

Bedankt voor je reactie!

We laten Maya bij de fokker, waar ze vandaan komt. Ik vertrouw volledig op de mensen daar want die vinden Maya helemaal geweldig, ze is een knuffelhond zeggen ze, en dat bevestig ik. Ze is gewoon te lief om 2.5 alleen te laten, ze is natuurlijk niet alleen maar met de mensen daar maar alsnog. Ik ben ook bang dat Maya niet de aandacht krijgt die ze verdient, aangezien er meerdere hondjes verblijven daar. Ik hou gewoon zoveel van haar en zie echt tegen de vakantie op ..

Sarah (Gast)

Bedankt voor je reactie, ik zag je reactie net, was nog aan het reageren op de andere reactie haha. Maar dankjewel voor je reactie het helpt me ! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor je reactie!

We laten Maya bij de fokker, waar ze vandaan komt. Ik vertrouw volledig op de mensen daar want die vinden Maya helemaal geweldig, ze is een knuffelhond zeggen ze, en dat bevestig ik. Ze is gewoon te lief om 2.5 alleen te laten, ze is natuurlijk niet alleen maar met de mensen daar maar alsnog. Ik ben ook bang dat Maya niet de aandacht krijgt die ze verdient, aangezien er meerdere hondjes verblijven daar. Ik hou gewoon zoveel van haar en zie echt tegen de vakantie op .. "

 



ja niet leuk, maar aan de andere kant, de fokker ontfermt zich over je hond, mooier kan toch niet, niet alleen, samen met andere honden, en heus de aandacht die ze verdient, vakantie ? ook voor je hond hoor.

ga lekker met je vriendinnen op vakantie, geniet er van, ook al denk je aan de hond, heel normaal, misschien kan je eens bellen of zappen naar de fokker hoe het gaat, weer gerustgesteld, en 2.5 week, zo om hoor. :-D

en alle begrip hiervoor, ik ben wat ouder dan jij en kan zelf beslissen, ik ga samen op vakantie met de hond, maar geniet er van hoor, een x in een jaar, lekker bij de fokker, alle aandacht daar, en wat leuk is niet alleen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heel herkenbaar, hoor.

Ik ga het liefst ook nooit op vakantie, vanwege alle dieren die ik thuis moet missen.

Maar we gaan wel altijd één weekje per jaar op wintersport.

Het gaat altijd goed, volgens mij vind ik het zelf erger dan de dieren zelf.

 

Als je weet dat er goed voor je hond wordt gezorgd, moet je het ook proberen los te laten.

Wel proberen echt van je vakantie te genieten!

Dat heeft een mens ook af en toe echt nodig, hoor.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik snap wat je bedoeld hoor.

Is helemaal niet raar dat je zo denkt.

 

Je weet dat ze in goede handen is en de fokker zal ook heus heel goed op haar letten en haar de nodige aandacht geven.

Misschien als je daar internet hebt dat je kan vragen of de fokker je zo nu en dan een berichtje stuurt om te laten weten hoe het gaat. Misschien stelt je dat gerust.

 

Ga lekker genieten van je vakantie meis.

Die zal ook heel erg leuk worden. Waar ga je naar toe?

 

En ik denk dat Maya bij de fokker mag blijven als er wat met jullie zou gebeuren.

Maar daar moet je zeker niet vanuit gaan.

Vraag het desnoods nog aan de fokker voordat je gaat.

Ze zal je heus begrijpen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Bedankt voor je reactie!
We laten Maya bij de fokker, waar ze vandaan komt. Ik vertrouw volledig op de mensen daar want die vinden Maya helemaal geweldig, ze is een knuffelhond zeggen ze, en dat bevestig ik. Ze is gewoon te lief om 2.5 alleen te laten, ze is natuurlijk niet alleen maar met de mensen daar maar alsnog. Ik ben ook bang dat Maya niet de aandacht krijgt die ze verdient, aangezien er meerdere hondjes verblijven daar. Ik hou gewoon zoveel van haar en zie echt tegen de vakantie op .. "

 dan zou ik toch gerust zijn bij de fokker .. je hond kan dan met de andere honden spelen en dergelijke !

 

hopelijk amuseer je je toch nog op vakantie!

honden page profiel BlaiseBlaise

Best moeilijk voor je. Je ouders bepalen nog wat er gebeurd, als het aan jou lag ging je niet.

Ik begrijp je helemaal. Wat je zou kunnen doen is af en toe bellen naar de fokker (als dat mag van je ouders want weet niet hoever jullie bestemming is / hoge telefoonkosten) en dan kan je af en toe informeren hoe het gaat met je hond. Dat lijkt mij de beste manier om toch contact te houden en weten hoe het met je hond gaat.

Hoop dat de vakantie gauw om is voor jou en je hond. 

Sarah (Gast)

Heel erg bedankt voor al jullie reacties, het helpt me echt! De vakantie bestemming is Spanje.. De reden dat we Maya niet hebben meegenomen is omdat Maya een akita is en ze het dus verschrikkelijk warm voor haar is. Als je nu al naar haar kijkt hijgt ze al, zelfs als ze maar 5 minuutjes buiten is geweest om te plassen. Het probleem is dat we een tent hebben en geen huisje daar nemen, anders had ik net zolang doorgesmeekt.

Het doet me goed dat er veel volwassenen zijn die me gerust stellen. Dankjulliewel! Ik zie nu ook in dat het voor Maya misschien hartstikke leuk is daar! Ze vindt de familie leuk en ook haar zusje, oma en moeder. Het gekke is trouwens, Maya is dominant (we gaan naar puppytraining om dit te voorkomen) maar bij de fokker heeft ze de afgelopen keer daar niets van laten zien! Misschien voelt ze zich wel zo erg op haar gemak met al de akitaatjes daar. Ik stel her erg op prijs, dankjulliewel. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nou, dat is toch hartstikke mooi dat Maya naar zo'n fijne plek gaat als jullie op vakantie gaan!

Natuurlijk mis je je hond, dat is logisch.

Maar je kunt toch met een gerust hart genieten van je vakantie straks!

annoniem (Gast)

Heey sarah.. Ik vind dat jullie er goed aan doen om de hond die weekjes bij de fokker te laten. Is voor jouw hond geen straf, die zal het wel naar zijn zin hebben daar. Ben zelf inmiddels het huis uit maar toen ik jouw leeftijd had gingen we ook altijd op vakantie naar spanje en dat is echt veel te warm voor zo`n beestje. Zeker voor een akita een hond die mijn zus nu heeft en ermee op vakantie is naar kroatie (arm beest). Nam zelf altijd een foto mee op reis en ze bleef altijd bij opa en oma die we dan even konden bellen hoe het ging haha. Heel veel plezier op vakantie en als je terug komt je hondje lekker verwennen....

Volgende forumvraag: Voorstellen Xena
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^