Welke Duitse Herder bedoel ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miranbmiranb

"
"  Dat hangt toch echt wel af van hoe je je hond opzet.Hier worden ze niet op buit gezet. "
Maart

 
 
In het IPO en VH programma wordt de hond alleen over buitdrift getraind.
Honden die bij de KNPV het PH programma met succes hebben afgerond moeten vaak nog leren dat ze op burger moeten bijten omdat ze gewend zijn om op jute of leer te bijten... als ze in de praktijk gaan werken.
Ik ben erg benieuwd wat en waar jij traint. "

 

De anoniemeling van bovenstaande reactie ben ik..

Weet nog niet goed hoe dit forum technisch gezien werkt.

honden page profiel El Pelo Rubio El Pelo Rubio

honden foto van El Pelo Rubio

Sociaal gedrag

 

Een Oudduitse Herdershond is mens gericht en ten opzichte van onbekende mensen stelt hij zich vriendelijk op. Hij maakt uit zichzelf contact en wanneer een onbekende hem aandacht geeft, is hij blij en kwispelt hij met zijn staart.

 

Kinderen vindt hij fantastisch. Hij is erg tolerant en zoekt zelf interactie op met kinderen. Kinderen waarmee hij is opgegroeid mogen zijn mand inpikken, maar ook hij heeft zijn grens. Hij zal heel veel signalen gegeven hebben voordat hij zijn grens heeft bereikt, maar kinderen zien die signalen niet, dus zowel ouders als eigenaren moeten wel blijven opletten. Wanneer hij onder de leeftijd van 1 jaar is en deze niet met kinderen is opgegroeid, moet men opletten dat hij jonge kinderen niet omver loopt door zijn enthousiasme. Wanneer hij ouder is, houdt hij zelf rekening met de jongere kinderen.

 

De Oudduitse Herdershond geeft heel veel signalen af middels lichaamstaal en reageert sterk op de lichaamstaal die door andere honden word afgegeven. Van nature is hij speels en wil graag met alle honden die hij tegenkomt spelen en ravotten, het maakt niet uit van welke sekse ze zijn. Er zijn echter enkele rassen, die voor hem moeilijk te begrijpen zijn omdat zij in de ogen van de Oudduitse Herdershond tegenstrijdige signalen geven. Zo kunnen er wel eens schermutselingen ontstaan met rassen die hun staart recht omhoog dragen of rassen die bij het naderen zich kleiner maken en gefixeerd blijven kijken. Komt het daadwerkelijk tot een gevecht dan lijkt het vaak erger dan het is. Wanneer hij in zijn socialisatieperiode met voornoemde rassen kennis heeft kunnen maken, zullen de conflicten zich minder snel voordoen. Ook ten opzichte van andere dieren stelt de Oudduitse Herdershond zich sociaal op.

 

Temperament

 

Een Oudduitse Herdershond ziet en hoort alles wat er in zijn omgeving gebeurt, er ontgaat hem werkelijk niets. Wanneer men hem zijn gang laat gaan dan zal hij alles inspecteren en er met zijn neus boven op zitten, hij is erg nieuwsgierig. Wanneer zijn baas aan het klussen is, is hij haast niet bij hem weg te slaan met andere woorden waar actie is, is hij te vinden. Van de andere kant gaat hij wel rustig liggen als er geen of weinig actie ontplooid wordt of wanneer zijn baas met de dagelijkse, terugkerende activiteiten bezig is.

 

Hij is waaks en wanneer (on)bekenden zijn territorium naderen of wanneer de deurbel gaat, slaat hij aan. Op deze momenten blaft hij doch hij laat zich heel snel en gemakkelijk tot stilte manen. Daarentegen kan hij bij aangelijnde wandelingen als hij andere honden ziet uit enthousiasme gaan blaffen. In deze gevallen is het moeilijker om de hond tot stilte te manen. Wanneer hij vrij los loopt, blaft hij niet naar andere honden, maar gaat hij ze vriendelijk begroeten.

 

Wanneer hij iets ziet bewegen, wil hij er achter aan rennen. Dit is meer voor zijn plezier dan de drift om te gaan jagen. Dit kan men gemakkelijk beperken door hem hierin te sturen en door hem op te voeden. Wanneer hij met wild en dergelijke "face to face" komt te staan, dan zal hij willen spelen.
Wanneer hij de geur van wild ruikt, wordt hij wel zichtbaar geprikkeld en zal het spoor willen gaan volgen maar hij laat zich heel gemakkelijk terug roepen. Over het algemeen laat hij andere dieren met rust, kan er goed mee samenleven en hij kan prima loslopen in een gebied met wild.

 

De Oudduitse Herdershond is een zogenaamde draver. Hij heeft wel beweging nodig en hij vindt het heerlijk als hij los kan lopen/rennen. Wanneer men hem dagelijks een uur of anderhalf uur laat bewegen, is dat voldoende. Hij kan echter ook wandelingen van enkele uren maken, maar is ook tevreden wanneer hij een dagje wat minder kan lopen. Hij is echter geen hond die altijd op zijn eigen erf moet blijven rondlopen, ook al is de ruimte die hij tot zijn beschikking heeft nog zo groot. Op een gegeven moment krijgt hij dan geen of te weinig prikkels en dit gaat ten koste van zijn mentale gesteldheid.

 

Ondanks het feit dat deze hond het liefst bij zijn baas is en/of samen met de baas iets wil doen, kan hij heel goed alleen zijn. Het hoeft geen betoog te hebben dat dit gecompenseerd moet worden met aandacht en beweging. Het alleen zijn, dient wel opgebouwd te worden.

 

Een Oudduitse Herdershond is heel aanhankelijk doch niet echt afhankelijk van zijn baas. Hij kan zich ook uitstekend alleen of met andere honden vermaken. In huis ligt hij graag op een plek waar hij zicht heeft op alle leden van zijn roedel. Hij blijft rustig liggen als hij iedereen kan blijven zien, maar wanneer iemand buiten zijn gezichtsveld gaat, loopt hij achter hem/haar aan.
Buitenhuis kan hij al snuffelend in zijn eigen wereldje opgaan en gaat hij ook op onderzoek uit, maar hij weet precies waar zijn baas is. De binding met zijn baas gaat vanzelf en kan heel hecht worden, maar hij gehoorzaamd daarnaast ook gemakkelijk de andere leden van zijn roedel, al zal hij alles dan met net iets minder enthousiasme doen. Wanneer men in een groep wandelt, komt zijn "herder" instinct naar boven. De gehele wandeling zal hij proberen om de groep bijeen te houden.

 

Sport en werk

 

Een Oudduitse Herdershond is een hond die graag wil werken, hetgeen weleens wordt vergeten en wordt onderschat door menige liefhebber. Op enkele uitzonderingen na zijn zij niet of minder geschikt voor politie of beveiligingshond. Het karakter is daar te zacht voor.
Waar hij erg goed in is:
Speuren;
Door het voortreffelijke reukvermogen en zijn rustige, kalme, wel overwogen gedragingen en uithoudingsvermogen is hij gemakkelijk op te leiden tot speurhond. Daarnaast is hij ook geschikt voor het opsporen van verdovende middelen, wapens en explosieven.
Reddingshond;
In dit werk laat hij buiten het reukvermogen zien dat hij ook een grote mate van zelfstandigheid heeft, hetgeen hij goed weet te gebruiken. Hulphond c.q. geleidehond; Hij is slim en voelt heel goed aan hoe hij zijn baas kan helpen. Hij doet graag iets voor zijn baas en bekijkt de situatie eerst, alvorens te reageren.
Schapen/koeien drijven/hoeden;
Over het algemeen zit het drijven/hoeden hem in de genen en zal het relatief weinig moeite en/of energie kosten, mede doordat hij ook makkelijk op afstand commando's opvolgt, om hem dit werk ook daadwerkelijk te laten uitvoeren.

 

Sport en spel

 

Een Oudduitse Herdershond is graag bezig met zijn baas en is door zijn bouw, atletisch en wendbaar. Hij is geschikt voor:
Gehoorzaamheid (EG, GG, Obedience)
Agility (Behendigheid)
Flyball
Apporteersport

 

Wat voor soort eigenaar past het beste bij dit ras/type?
Een Oudduitse Herdershond wordt veelal aangeschaft als een zogenaamde "huishond" omdat men in de veronderstelling is dat hij zo gemakkelijk in de omgang is vanwege zijn zachtaardig karakter. Dit is echter maar gedeeltelijk waar. Deze hond is erg slim en zal steeds met andere dingen komen om ergens onderuit te komen of om dat te doen wat hij zelf wil. De eigenaar/baas moet, om er voor te zorgen dat zijn hond niet over hem/haar heen gaat lopen, consequent optreden en duidelijk zijn als dat nodig is. Daarnaast moet hij een doortastende aanpak gebruiken omdat de hond een bepaalde mate van gevoeligheid heeft. Verder moet de eigenaar ook gevoel voor humor hebben, want hij kan vele registers opentrekken om zijn zin te krijgen. De eigenaar moet tijd en energie willen en kunnen vrijmaken voor de opvoeding en de ontwikkeling van zijn hond.

 

Is het een "beginnershond"?
De Oudduitse Herdershond is of beter gezegd kan ook geschikt zijn voor "beginners". Men mag en kan zich foutjes permitteren in de opvoeding. Foutjes kunnen veelal op een later tijdstip hersteld worden. "Beginners" kunnen het beste zich van te voren bedenken wat hun toekomstige hond wel en niet mag en dit dan consequent toepassen vanaf de eerste dag dat zij de hond krijgen.

 

Leefomgeving, waar voelt de hond zich thuis?
Hij voelt zich overal thuis waar genegenheid en begrip wordt gegeven, hij past zich zeer gemakkelijk aan. Wanneer hij in een flatgebouw wordt gehouden en men voor voldoende beweging en mentale prikkels zorgt, zal hij daar net zo op zijn plaats voelen als op een groot terrein of erf. Hij wil het liefst dicht bij de baas zijn en het maakt hem niet uit waar dat is. Ondanks het feit dat de hond erg graag buiten is, met zijn baas, hebben veel honden problemen met een verblijf in een kennel. Voor enkele uren per dag is dit geen probleem.
Door de vacht zijn het geen koukleumen en zoeken zij niet de kachel op. Zij zoeken eerder naar een koude plaats dan naar een warme terwijl zij ook heel goed tegen de zon kunnen.

 

Gezondheid:

 

Een Oudduitse Herdershond wordt gemiddeld 12 jaren oud.

 

Erfelijke ziekten/aandoeningen:
De erfelijke aandoeningen Heupdysplasie en Elleboogdysplasie (OCD, LPC) komen voor bij de hond, doch de laatste jaren komt de Heupdysplasie steeds minder voor en de Elleboogdysplasie komt bijna nooit meer voor.
Naast de erfelijke aandoeningen kunnen sommige honden last krijgen van huid en darm problemen. Soms komen ook Spondylose (verstijving rug- en halswervels) en Degene Myelopathy (neurologische aandoening van het ruggenmerg) voor.

 

Op welke erfelijke ziekten/aandoeningen moeten de ouderdieren getest worden als men fokt?
Wanneer men fokt onder de vlag van een vereniging moeten beide ouderdieren getest worden op HD en ED voor wat betreft de erfelijke aspecten. Daarnaast worden de fokdieren getest op hun karakter.

 

Zijn er specifieke punten waar men rekening mee moet houden, qua gezondheid en verzorging:
Men moet in de groeiperiode van de hond rekening houden met de beweging die de hond krijgt in verband met de aanwezige aanleg voor HD en ED. Zo wordt onder andere aangeraden om de tijdsduur van een wandeling aan te passen naar de leeftijd in weken van de hond. Ondanks de lange haren heeft hij niet veel verzorging nodig. Wanneer hij zijn vacht wisselt, is het aan te raden om hem iedere dag of om de dag te borstelen zodat zijn huid niet geïrriteerd raakt.

 

Wat zijn de meest voorkomende gedragsproblemen?
Echte gedragsproblemen zijn er eigenlijk niet bij de Oudduitse Herdershond. Er is wel een aandachtspunt, namelijk men moet er rekening mee houden dat de hond wil gaan blaffen bij het zien en naderen van andere honden wanneer de hond is aangelijnd. Wanneer hij volwassen is, is hij sterk met een behoorlijk gewicht en daarom is het raadzaam hem zo vroeg mogelijk te leren niet te trekken aan de lijn.

 

Zelf heb ik twee Oud  Duitse Herders het is een prachtig ras. Kijk maar eens naar het filmpje!

 

 

 

 

honden page profiel LisaLisa

**** HELP ****

 

Lieve mensen,

 

Al ongeveer een week of 2 piept mijn hond bij bepaalde bewegingen.

Ik ben er achter gekomen dat dit ze linker achterpoot was.

 

Vandaag 31-7  had ik ook een afspraak staat om Chevy te castreren. Ik heb dit meteen ook verteld aan de dierenarts omdat ik er toch was, na voelen en bewegingen gaf Chevy een flinke schreeuw van pijn.

De arts adviseerde mij om foto's te maken om te kijken of het een blessure was of dat het toch ging om iets serieuzer. Dit doen zou trouwens altijd onder narcose gelukkig kon alles in 1.

 

Nou alles is goed verlopen met de castratie, alleen nu komt het.

 

Zijn heupen zijn niet goed net zoals bij velen andere grote honden.

De dierenarts vertelde mij dat ik dit door diverse dingen goed op kon vangen: regelmaat in wandelen fietsen zwemmen aan de lijn en voeding.

 

Nu is mijn vraag wat moet ik hem nu geven om ervoor te zorgen dat dit zo minimaal blijft.

 

Chevy is 2 half. 

 

Alle optie's tips zijn welkom

 

Heel erg bedankt voor de tijd en aandacht.

 

Lisa

honden page profiel El Pelo Rubio El Pelo Rubio

honden foto van El Pelo Rubio

  • voorkom overgewicht
  • speel geen wilde spelletjes met je hond
  • laat je hond niet op de trap of andere hellingen lopen
  • wandel niet op zware ondergronden zoals duinzand
  • probeer springen (op en af de bank) te voorkomen

De juiste beweging
Het is erg belangrijk voor een hond met aanleg tot heupdysplasie om de bekkenspieren goed te ontwikkelen. Bewegen is heel goed, maar dit dient gedaan te worden op een manier waarbij de spieren getraind, en de gewrichten ontzien worden. Het beste zijn rechtlijnige bewegingen, zoals zwemmen of lopen naast de fiets. Lopen in los zand is minder goed voor de ontwikkeling van deze spieren. Bij stoeien met andere honden of spelen met een bal kunnden de heupen al snel overbelast worden. Dit komt omdat de hond daarbij alle kanten op draait en vaak plotseling remt. Het heupgewricht wordt op deze manier erg zwaar belast. Ook kan dit voor draaiingen in het gewricht zorgen. Voor de geestelijke ontwikkeling van een pup is spelen met soortgenoten erg goed. Dat mag ook, maar let op dat de andere hond ongeveer van hetzelfde formaat, en niet te druk is. Traplopen is niet goed voor de heupen van een hond. Laat uw hond dit zo min mogelijk doen. Ook rennen of spelen op den gladden ondergrond zoals laminaat of tegels is slecht voor de gewrichten van de hond. Bouw de hoeveelheid beweging lamgzaam op. Op deze manier worden de conditie en de spieren van de hond rustig opgebouwd. Zorg voordat de hond aan een zware inspanning begint altijd voor een warming-up. Na afloop kunt u het best nog even 10 minuutjes rustig met hem wandelen. Als u ineens stopt kan de hond daar ziek van worden.

Voeding

Een  goede voeding is zeker als een hond heupdysplasie heeft heel erg belangrijk. De voeding dient van een goede kwaliteit te zijn en voldoende voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden en verhoudening bevatten.  

 

Eliza

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart


In het IPO en VH programma wordt de hond alleen over buitdrift getraind.
Honden die bij de KNPV het PH programma met succes hebben afgerond moeten vaak nog leren dat ze op burger moeten bijten omdat ze gewend zijn om op jute of leer te bijten... als ze in de praktijk gaan werken.
Ik ben erg benieuwd wat en waar jij traint. "

 

ik doe IPO ;)

honden page profiel miranbmiranb

"  
ik doe IPO ;-) "

 

Dan train je zonder twijfel met je hond over buitdrift.

De hond gaat  voor de mouw cq de buit...niet voor de pakwerker.

IPO is een sport...geen test -meer- voor verdedigingshond.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  
Dan train je zonder twijfel met je hond over buitdrift.
De hond gaat  voor de mouw cq de buit...niet voor de pakwerker.
IPO is een sport...geen test -meer- voor verdedigingshond. "

 

haha, ik weet wel hoe ik train hoor :)

Mijn honden gaan wel degelijk voor de pakwerker.

 

Nu, ik probeer maar wat uiteraard, leer elke dag bij.  In september een wedstrijdje, hopelijk met leuk resultaat ;)

honden page profiel miranbmiranb

"  
haha, ik weet wel hoe ik train hoor :-)
Mijn honden gaan wel degelijk voor de pakwerker.
 
Nu, ik probeer maar wat uiteraard, leer elke dag bij.  In september een wedstrijdje, hopelijk met leuk resultaat ;-) "

 

Nou ...je geeft mij nu toch echt de indruk dat je niet weet wat de training inhoudt cq wat je aan het doen bent met je hond.

Als jouw hond voor de pakwerker gaat wordt je gediskwalificeerd in dat wedstrijdje.

Hond hoort in de mouw te hangen en niet in de pakwerker bij IPO

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  
Nou ...je geeft mij nu toch echt de indruk dat je niet weet wat de training inhoudt cq wat je aan het doen bent met je hond.
Als jouw hond voor de pakwerker gaat wordt je gediskwalificeerd in dat wedstrijdje.
Hond hoort in de mouw te hangen en niet in de pakwerker bij IPO "

 

Dat kan.

Ik stond natuurlijk slechts vorig jaar met de jongste hond op het WK fci en draaide slechts 96c.

En dit jaar in mei stond ik alleen maar in de finale van het WK fmbb en in september voer ik slechts mijn land aan voor het WK fci  

Ik denk niet dat ik een DK krijg, maar goed, dat weet je nooit.

 

Gisteren ook een nette 96c op CAC gedraaid...

dus érgens denk ik wel dat ik weet wat we doen.

 

Jij?

honden page profiel miranbmiranb

"  
Dat kan.
Ik stond natuurlijk slechts vorig jaar met de jongste hond op het WK fci en draaide slechts 96c.
En dit jaar in mei stond ik alleen maar in de finale van het WK fmbb en in september voer ik slechts mijn land aan voor het WK fci  
Ik denk niet dat ik een DK krijg, maar goed, dat weet je nooit.
 
Gisteren ook een nette 96c op CAC gedraaid...
dus érgens denk ik wel dat ik weet wat we doen.
 
Jij? "

 Dat is dan toch heel grappig dat je de essentie van de sport die je beoefend met je hond niet snapt. Die zou je moeten weten. Ik weet niet waarom je dan zo reageert.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"   Afhankelijk van het ras, heb je weinig tot geen controle over het jaag instinct van je hond. Als het er in zit, zit het er in en haal je het er niet uit, EN is het beter voor de hond om het er niet uit te halen omdat je tegen iets in gaat waar de hond zelf totaal geen controle over heeft. Ik heb een wolfhond waarbij het onmogelijk is. Als het er een beetje in zit, kun je er MEE werken. je kunt 't misschien sturen, maar dit is vrijwel altijd een rehabilitatie process omdat het niet aangeleerd is.  Rehabilitatie is moeilijk, zwaar en niet leuk voor de hond zelf. Of het zit er gewoon weg niet in. OF het is wel daadwerkelijk aangeleerd, en dan kun je het er zonder problemen gewoon uit halen door training.
 
quoten lukt niet helemaal goed, dus ik type het er maar even onder: 
Ik heb dit stukje nou 3x gelezen en snap het nog steeds niet helemaal. Alle honden hebben een jachtinstinct (tenslotte zijn het roofdieren) maar de ene zal meer de neiging hebben zelfstandig op pad te gaan dan de anderen. Het drijven dat herders doen, is niet anders dan een gemodificeerde jacht. De drive om ergens achteraan te rennen en ernaar te happen, is jagen. Border collies jagen ook, alleen maken ze de laatste stap niet af (de "go fot the throat") wat de siberier dan weer wel doen. Maar ook een drijvende herdershond moet leren om zijn baas te gehoorzamen in die context. 
Wakers, zoals bv Berner sennen honden, hebben veel minder de neiging om te jagen. Dat zie je ook bij de ontwikkeling van de pups. Een nest hussen rent als dollen achter elkaar aan (jagen oefenen) terwijl berners dat veel minder doen. Misschien moet je Coppinger's Dogs een keer lezen over het tot expressie komen van gedragspatronen, dan snap je beter wat ik bedoel. 
Dus ik vraag mij ten zeerste af of er ook maar 1 hond die alleen aangeleerd jaag-gedrag heeft... en zich leren beheersen - in dit geval om niet als een dolle overal achteraan te willen - is iets wat iedere opgroeiende hond moet leren. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

@maart een MIranb: wat mij betreft spreken jullie heerlijk chinees, maar kan je de bitch fight verder via PB even uitpraten ? Lijkt me wel zo gezellig voor de TS 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Dat is dan toch heel grappig dat je de essentie van de sport die je beoefend met je hond niet snapt. Die zou je moeten weten. Ik weet niet waarom je dan zo reageert. "

 

Dan blijf je maar onwetend ;)

 

Ik amuseer me rot, mijn honden amuseren zich rot en we boeken nog eens fantastische resultaten met onze trainingswijze.

dat lijkt me vooral de essentie van mijn sport.

 

Dat anderen ter plaatse blijven trappelen, dat is hun keuze. ;)

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

"  
Dan blijf je maar onwetend ;-)
 
Ik amuseer me rot, mijn honden amuseren zich rot en we boeken nog eens fantastische resultaten met onze trainingswijze.
dat lijkt me vooral de essentie van mijn sport.
 
Dat anderen ter plaatse blijven trappelen, dat is hun keuze. ;-) "

 Groot gelijk. Mijn vriend speelt gehoorzaamheid: velen menen hem te moeten zeggen hoe hij wel of niet moet trainen. De eersten die menen het beter te weten zijn mensen die niet eens hun brevet gehaald hebben... Of dan vragen ze hem hoe het moet om daarna zijn raad vierkant in de wind te slaan. Hij amuseert zich, de hond amuseert zich, ik amuseer mij met de wandelingen met de herplaatsers, dus laat ze maar denken dat ze het beter weten, hij gaat binnen 2 weken naar programma 1 met de allereerste hond die hij ooit getraind heeft.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

 
 
  
Ik amuseer me rot, mijn honden amuseren zich rot

 

dat is nog het belangrijkste van allemaal vind ik dat de hond zig amuseert!!

ik doe met beide gehoorzaamheid en ik vind het super om te zien hoe ze er naar uitkijken om het veld op te gaan en aan het werk te gaan. daar doe je het toch allemaal voor...!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Groot gelijk. Mijn vriend speelt gehoorzaamheid: velen menen hem te moeten zeggen hoe hij wel of niet moet trainen. De eersten die menen het beter te weten zijn mensen die niet eens hun brevet gehaald hebben... Of dan vragen ze hem hoe het moet om daarna zijn raad vierkant in de wind te slaan. Hij amuseert zich, de hond amuseert zich, ik amuseer mij met de wandelingen met de herplaatsers, dus laat ze maar denken dat ze het beter weten, hij gaat binnen 2 weken naar programma 1 met de allereerste hond die hij ooit getraind heeft. "

 

idd.

Er bestaan vele manieren om te trainen en dé manier bestaat niet.

De slimste is die die diverse manieren leert kennen (hoef je daarom niet toe te passen).

 

Anderen verwijten van geen kennis te hebben, getuigt pas van geen kennis te hebben.  Zeker als je dan zelf geen resultaten kunt voorleggen met blijkbaar die enige juiste manier van trainen... 

 

Ik train anders ja, maar mijn honden snappen me prima.

 

TS: nu al een keuze gemaakt van hond eigenlijk? 

 

even ter illustratie, diezelfde Duits die ik hier al eerder gepost heb, vrijdag op training:

 

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/68919_10152294324232799_8703108510998979174_n.jpg?oh=9d20a42b4875f01312bfabc583c16700&oe=543DE3EB

 

honden page profiel miranbmiranb

"  
Dan blijf je maar onwetend ;-)
 
Ik amuseer me rot, mijn honden amuseren zich rot en we boeken nog eens fantastische resultaten met onze trainingswijze.
dat lijkt me vooral de essentie van mijn sport.
 
Dat anderen ter plaatse blijven trappelen, dat is hun keuze. ;-) "

 

Ik  heb IPO, VH en PH getraind, heb een betaalde baan in een asiel gehad geweest en ben als tester werkzaam geweest voor het inmiddels grootste K9centrum van Nederland dus zo onwetend ben ik nu ook weer niet. Ik heb me vooral verdiept in het gedrag van honden, die sport interesseert me al jaren niet meer zo...maar ik weet wel wat deze inhoudt.

 

Ik wens je veel plezier met je hond en de training

Ik hoop dat je meer respect hebt voor je hond dan Mario Verslijpe had voor Hasco.

Ongelooflijk dat deze doodzieke hond destijds is toegelaten tot het WK FCI en de FMBB

Zegt wel iets over wie zich vooral amuseren in de sport.

Ik had me nmlk als deelnemer teruggetrokken uit protest.

 

Maar zoals iemand hiervoor al typte...het topic gaat er niet over en het wordt een rare discussie. Hoort hier niet. Ik houd er mee op

 

 

Ik hoop dat de TS zijn ideale duitse herder vind.

 

 

 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  
Ik  heb IPO, VH en PH getraind, heb een betaalde baan in een asiel gehad geweest en ben als tester werkzaam geweest voor het inmiddels grootste K9centrum van Nederland dus zo onwetend ben ik nu ook weer niet. Ik heb me vooral verdiept in het gedrag van honden, die sport interesseert me al jaren niet meer zo...maar ik weet wel wat deze inhoudt.
 
Ik wens je veel plezier met je hond en de training
Ik hoop dat je meer respect hebt voor je hond dan Mario Verslijpe had voor Hasco.
Ongelooflijk dat deze doodzieke hond destijds is toegelaten tot het WK FCI en de FMBB
Zegt wel iets over wie zich vooral amuseren in de sport.
Ik had me nmlk als deelnemer teruggetrokken uit protest.
 
Maar zoals iemand hiervoor al typte...het topic gaat er niet over en het wordt een rare discussie. Hoort hier niet. Ik houd er mee op
 
 
Ik hoop dat de TS zijn ideale duitse herder vind.
 
 
 
  "

 

Ik heb met Mario niets van doen, dus wat hij hier ter zake doet, geen flauw idee.

honden page profiel miranbmiranb

"  
Ik heb met Mario niets van doen, dus wat hij hier ter zake doet, geen flauw idee. "

Volgens jouzelf was jij daar ook met jouw hond ..op die bewuste wedstrijden...toch?

Hasco was net geopereerd en had chemo gehad.

Iedereen wist dat en kon dat zien

Dus jij ook.

Als ik had deelgenomen was ik gaan staken.

De schofterigheid om een doodzieke hond te misbruiken voor deze wedstrijden.

Maar natuurlijk gaat het om het amusement...van de eigenaren.

Die hond werd gewoon uitgemolken voor de hobby.

 

http://img.tapatalk.com/d/14/03/26/esajuvap.jpg

 

En verder laat ik het hierbij.

Als je contact wilt dan per pb

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Volgens jouzelf was jij daar ook met jouw hond ..op die bewuste wedstrijden...toch?
Hasco was net geopereerd en had chemo gehad.
Iedereen wist dat en kon dat zien
Dus jij ook.
Als ik had deelgenomen was ik gaan staken.
De schofterigheid om een doodzieke hond te misbruiken voor deze wedstrijden.
Maar natuurlijk gaat het om het amusement...van de eigenaren.
Die hond werd gewoon uitgemolken voor de hobby.
 
http://img.tapatalk.com/d/14/03/26/esajuvap.jpg
 
En verder laat ik het hierbij.
Als je contact wilt dan per pb "

 

Sorry maar willen jullie het inderdaad via PB doen? 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Volgens jouzelf was jij daar ook met jouw hond ..op die bewuste wedstrijden...toch?
Hasco was net geopereerd en had chemo gehad.
Iedereen wist dat en kon dat zien
Dus jij ook.
Als ik had deelgenomen was ik gaan staken.
De schofterigheid om een doodzieke hond te misbruiken voor deze wedstrijden.
Maar natuurlijk gaat het om het amusement...van de eigenaren.
Die hond werd gewoon uitgemolken voor de hobby.
 
http://img.tapatalk.com/d/14/03/26/esajuvap.jpg
 
En verder laat ik het hierbij.
Als je contact wilt dan per pb "

 

Het gaat mij inderdaad om mijn amusement en dat van mijn honden.

Hoe anderen met hun hond omgaan, heb ik geen zakens mee en nog minder moeten mijn honden daarvoor boeten door niets te mogen doen ;)

Herder, shiloh en king shepherd (Gast)

Ik heb het gesprek over de herders en hun gezondheid gevolgd. Naar mijn idee wordt niet het hele plaatje geschetst en daardoor zijn naar mijn idee de duitse herders wat overbelicht en de oud duitse herder, shiloh- en king shepherd onderbelicht.

 

De 'originele' Duitse herder, zeg Rin Tin Tin was een pracht werkhond. Deze is vanuit Duitsland geexporteerd over de hele wereld. 

Door de 2e wereldoorlog zijn er helaas veel van deze bloedlijnen verloren gegaan. Daarna raakte de herder als tentoonstellingshond populair en kwam de nadruk te liggen op uiterlijk en minder op het oorspronkelijke karakter en gezondheid. De hond is hierdoor kleiner geworden met de kenmerkende aflopende rug. 

Deze hond is nog steeds een van de meest populaire honden ter wereld. Dit maakt ook dat financieel gewin wel eens ten koste gaat van kwaliteit.

 

De oud Duitse herder is eigenlijk de oer-herder. Deze is wat groter, kent een grotere variteit aan vachtkleur en heeft een rechte rug. In zekere zin staat deze wat dichter tot de Wolf en is daarmee natuurlijker en gezonder.

In hoofdlijn zijn hiervan 2 bloedliijnen. De DDR lijn van met name waak en werkhonden (origineler!) En de meer populaire west europese lijn.

 

De originele Rin Tin Tin is ook naar Amerika geexporteerd. Hier zijn ze minder belast door de oorlog en kyno modetrends. Daar zijn ze min of meer origineel bewaard gebleven. De nadruk lag echter meer op werk en familiehond.

Deze eigenlijk meer originele Duitse herder mag qua kenmerken zich echter geen stamboom herder meer noemen. Om deze reden is er een nieuwe herder standaard geboren: Shilow Shepherd. Dit is dus de originele herder met minder nadruk op uiterlijk en meer nadruk op intelligentie, werkvermogen en familiehond. In de bloedllijn is ook via de huski het wolfsgrijs teruggehaald. Ze zijn veelal langharig, net als bij de originele oud duitse.

 

Nieuw uit Amerika is de King Shepherd. Dit is een ras van zeer grote herders mert een rechte rug. De kenmerken komen grotendeels overeen met de shilow. De nadruk licht wat meer op familie en erfhonden. Dat is bereikt door een mix van Shilows, oud duitse herder en de introductie van Malamute en Pyrenese berghond. Ik voorspel dat we hier nog veel van gaan horen.

 

Echter de Duitse Herder club is oppermachtig en de criteria om als nieuw ras erkend te worden vraagt een behoorlijk aantal fokkers. Of dat haalbaar zal blijken? Een dergelijk groot ras is niet voor iedereen. Wat overigens mijns inziens weer maakt dat alleen pure liefhebbers ermee gaan fokken en dat is vermoedelijk het beste voor de hond.

 

Dus als je een liefhebber bent van de pure Herder? Kijk dan ook eens naar de oud Duitse, Shilow en King

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Oud topic

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Vind het grappig dat in dit hele topic de 'originele Duitse herder' wordt gezien als een grotere massievere herder dan de gewone Duitse herder van nu. 

 

Van oorsprong waren ze juist veel kleiner en absoluut niet massief. De Shiloh, King, Oudduitser, zelfs veel hedendaagse gewone Duitsers komen niet eens in de buurt van de 'originele Duitse herder'. 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Die stond tenminste nog recht op zijn achterste poten en was niet zo afhangend doorgefokt.

Zie ik liever deze 'oude' (zoals hierboven)

 

en al is het een oud topic, de discussies en de vorming van dé herder blijven actueel.

 

 

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ben ik met je eens. 

 

Als je mij zou vragen wat het dichts bij het oude type Duitse herder komt... en dan bedoel ik niet de Duitse herder als zijnde het ras dat we nu kennen, maar de Duitse herdershonden zoals zij voor de creatie 'Duitse herder' bestonden, dan zou ik zeggen: 

 

De Hütehunden. Dat zijn de oorspronkelijke herdertjes waarvan ook Max von Stephanitz, maker van 'de Duitse herder', zijn stamvaderhond Hektor Linksrhein/Horand von Grafrath (foto hierboven) waarschijnlijk heeft uitgekozen. 

 

Ze hebben niet echt een uniform type, eigenlijk net zoals werkende border collies. 

 

link

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Engelse Setter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^