Update! Heel erg bezorgd :-( mastocytoom of likgranuloom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Denk ook dat je er goedsaan doet even pas op de plaats te maken.
Je bent pas een dag verder, en voor de toekomst is het sowieso handig om je dierenarts terug te geven dat je zijn boodschap nogal cru en beknopt gebracht vind. Ik zou eerst even contact opnemen met hem

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

" Kan je al zelf vermindering zien? Je kan ook ter controle terug naar je dierenarts gaan en van daaruit verder kijken. Je loopt jezelf nu voorbij (paniek).  "

 

Nee het is nog steeds even groot en vurig.

Ja jullie hebben gelijk. Mijn gevoel zegt er moet zsm iets gebeuren maar dit is misschien niet zo.

Wat ik eigenlijk nu wil doen is morgen de dierenarts bellen en om de andere arts vragen (fijne man) dan hebben er al 2 artsen naar gekeken. Of denken jullie dat ik naar dezelfde arts moet gaan?

 

De vreselijke kap is inmiddels af en ze heeft nu een speciaal sok/schoentje aan. Dit vindt ze ook niet ideaal maar ze gedraagt zich wel iets meer als zichzelf nu.

 

Bedankt voor jullie tips en steun.

Anoniem (Gast)

Ja, gewoon terug naar de kliniek (meteen controle) en vraag gerust naar wie je wil (alles staat in de computer, ook wat de eerste dokter ervan vond). Spreek je zorgen uit. Waarschijnlijk dat ze al beter kunnen zien wat er is en hoe verder. Blijf rustig en ga voor controle/ praten.

Anoniem (Gast)

Beste Mila,

 

Allereerst heel erg veel sterkte voor jou en je pup!

ik snap dat je heel erg geschrokken bent van de confronterende uitspraak van jouw DA.

Persoonlijk vind ik dat hij daarin behoorlijk te kort geschoten is en jij hebt alle recht om jouw ontstane ongerustheid daardoor, aan hem te uiten.

Wees niet bang om een verwijsbrief te vragen voor een second opinion!

Jij kunt jouw pup maar 1x de beste start meegeven en daar horen zorgen degelijk bij. En jouw handelen daarnaar kan hij je echt niet verwijten.

Uiteindelijk ging je niet eens uit van het ergste, toen je er naar toe ging. Dat heeft hij jou in gefluisterd, zonder zich druk te maken om de impact ervan.

Kanker bij jonge honden is helemaal niet zo zeldzaam, aangezien kanker en groei nauw verwant zijn door de factor celdeling. Er verandert zo vreselijk veel in het lijf van jouw hond op dit moment! En dat zeg ik je niet om je ongerust te maken, maar iedereen linkt kanker altijd aan ouderdom. Dan is het risico inderdaad groter, maar op jonge leeftijd zeker niet onmogelijk.

 

Dat jouw DA een klantenkring heeft die van een behoorlijke afstand komt, wil niet altijd iets zeggen over de kwaliteit. Elke ervaring met de man is persoonlijk en daardoor altijd verschillend. Mijn DA vind ik ook geweldig om de manier waarop hij onze dieren behandelt en begeleidt, maar hij zegt ook zelf dat er mensen in de kliniek zijn die absoluut niet door hem geholpen willen worden. We zijn allemaal maar mensen, en een click met de baasjes is onmisbaar voor het contact en het opbouwen van een vertrouwensband.

In de dierengeneeskunde ben je altijd vrij om verder te kijken. Hier wordt je gelukkig niet belet door zorgverzekeraars  die je een bepaald traject insturen omdat zij ook meebetalen. Je betaalt zelf de kosten voor je huisdier en bent dus vrij om te kiezen wie jouw hond behandelt.

Heel veel wijsheid in deze, maar vertrouw vooral op jouw eigen gevoel! 

 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ben je naar de dierenarts gegaan? Kon je geholpen worden door wie je wou?

Weet je nu iets meer?

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

"

Ben je naar de dierenarts gegaan? Kon je geholpen worden door wie je wou?


Weet je nu iets meer?

"

Hai!
Morgen hebben we een afspraak in dierenziekenhuis utrecht. Ik heb gisteren nog even contact gelegd met de fokker, om te kijken of zij enige ervaring hiermee hebben. Zij raadde me aan om toch een andere kliniek naar haar te laten kijken.

We hebben morgen om half 1 een afspraak. En ze hadden het al over eventueel een biopt te doen.
Ik ben erg blij dat er morgen weer wat gaat gebeuren. Het is erg moeilijk om haar er vanaf te laten blijven. Als ze moeite doet kan ze bij haar pootje. Ze had dit dus vannacht gedaan en toen zag ik een beetje bloed. Ik hoop ook dat daar morgen wat voor hebben.

We laten haar dus niet alleen wat wel lastig is aangezien we allebei werken.

Morgen hoop ik meer te kunnen vertellen!

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Biopt zonder er nog goed naar gekeken te hebben? Je gaat lijkt mij van het ergste uit wat helemaal niet zo hoeft te zijn. Ben blij voor je dat er naar gekeken gaat worden en je eindelijk duidelijkheid krijgt of een behandeling. Sterkte morgen en beterschao.

honden page profiel ThijsThijs 3 doggies

honden foto van Thijs

Een biopt word genomen als men weet dat er iets is maar niet weet wat. Dat is toch niet uitgaan van 't ergste. Word vaak zelfs gedaan om het ergste uit te sluiten. De onzekerheid is slopend voor 't baasje.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Als ze dus kunnen zien of voelen wat het is (bijv. Dat er iets inzit) dan kunnen ze het verwijderen, behandelen enz. Het hoeft dus niet zo ver te komen dat er biopt genomen hoeft te worden. Uiteraard is onzekerheid slopend. 

 

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

Ik ga inderdaad een beetje uit van het ergste omdat dit zo gezegd is tegen mij Door de dierenarts.
Ze noemde aan de telefoon dat ze vast ging overleggen met de dierenarts en dat het zo kan zijn dat ze een biopt gaan doen om het verder uit te zoeken.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Dat dacht ik al Mila. Ik las hier iemand zeggen dat je naar jouw gevoel moest luisteren..... Nou, geloof me, als een dierenarts zo lomp opsomt wat het KAN zijn, dan zal je angstig worden. Dat is niet je gevoel maar bang gemaakt hoor. Laat ze er goed naar kijken en ga nergens van uit. Kan nog steeds iets onschuldig zijn. 

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

Hai! We komen net terug van de arts. Ze hebben 3 biopten genomen. En die zijn gelijk besproken. Ze denken aan een ontsteking. Ze zien geen cellen van een goedaardige tumor (dat nog wel is voorkomt bij jonge honden) ze zag voor nu ook geen kwaadaardige cellen. Ze zijn niet 100% zeker maar gaan het nu behandelen als een ontsteking. We hebben antibiotica en pijnstillers gekregen. Maandag moeten we bellen als het niet verbeterd is en dan misschien langskomen.  Ze dachten wellicht ook aan een grasaar die er in zou kunnen zitten

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger 3 doggies

honden foto van Inge & Danger

Goed dat je bent geweest en hopen dat het aanslaat.
Grasaar kan heel vervelend zijn, helaas ook ervaring mee. Alleen Bram had deze in zijn oor (*moest toen operatief weggehaald worden).

Ik hoop dat je nu de komende dagen samen kunt genieten ipv steeds druk hoeft te maken :-) hopelijk ben je ook een beetje gerust gesteld en we hopen natuurlijk het beste voor jullie :-)

honden page profiel  Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van  Ingrid

Wow ! Dat is al een heel andere diagnose.
Tenminste goed onderzocht ipv je de stuipen op het lijf te jagen door voorbarige conclusie te trekken wat het eventueel wel zou kunnen zijn.
Ben blij voor jou !

rotties en takkies (Gast)

hallo, met acht honden hier heb ik het ook vaak aan de hand,

hoogstwaarschijnlijk is er een graszaadje tussen nagel en huid geraakt en helemaal ontstoken erdoor, bij de apotheek kunt u zwarte zalf beter genaamd trekzalf halen, om het zaadje of vuiltje eruit te trekken.

u brengt een klodder zalf aan, maakt een verbandje errond, trekt er een kous over heen, kapje aan dat ze het verbandje niet kan losmaken en nachtje laten uitzweren

volgende dag herhalen, twee maal per dag, en normaal na dag of twee zou het grasje of vuiltje eruit moeten getrokken zijn met deze zalf

 

groetjes isabel en 5 rottweilers en drie teckels

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Nou dat is vast een hele opluchting!!

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

Dankjullie wel allemaal!!
Ja ben best wel opgelucht. Nu hopen dat we ook gaan zien dat het verbeterd. Voor nu moesten we het even open laten zodat eventuele troep eruit kan.
heel blij dat we dit gedaan hebben. Ik kan weer rustig ademhalen hihi.
Hou jullie op de hoogte :-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Das fijn en geruststellend nieuws.

Hoe maar lekker open, zou echt zomaar een grasaar of een deeltje er van in kunnen zitten.

 

Beterschap

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Oeff....

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Dankjullie wel allemaal!!
Ja ben best wel opgelucht. Nu hopen dat we ook gaan zien dat het verbeterd. Voor nu moesten we het even open laten zodat eventuele troep eruit kan.
heel blij dat we dit gedaan hebben. Ik kan weer rustig ademhalen hihi.
Hou jullie op de hoogte :-) "

 

Ik zou elke dag spoelen en groene leem zalf erop zetten. Zo blijft de teen voorlopig open en heeft een aar of doorn kans om naar buiten te treden. Als je het enkel open laat, dan wordt door het zuurstof een herstellaag aangemaakt en dat is nu net wat je niet wilt.

Sterkte er mee.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Dat is al een stuk minder heftig.

In ieder geval geen kwaadaardige cellen te zien.

Ik hoop dat de troep en eventueel aar er snel uitkomt en de wond kan helen.

Ik ga mee met het advies om er trekzalf op te smeren.

http://www.daro.nl/trekzalf.html

verkrijgbaar bij drogist; ook kruidvat.

Hopelijk gaat het nu snel over.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Wat fijn dat er niks ergs gevonden is en er behandelt wordt met ab. Beterschap en je kan eindelijk ontspannen.

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

 

Hoi allemaal.

 

Zo ziet de poot van Mila er nu uit. Het lijkt op zich wel goed te gaan. Het ziet er rustiger uit. Ik merk alleen niet echt dat het kleiner wordt of zo.

Ik zit 2 keer per dag met haar in biotex en ik heb er nu ook 3 keer trekzalf opgesmeerd. 

Ze eet ook echt de hele week al bijna niet. Terwijl ze van de week bij mijn schoonouders wel goed at. Zal een beetje stress zijn misschien?

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Misschien even off topic :

 

Is het waar dat ook de ouderwetse groene zeep, als trekzalf kan gebruikt worden ? 

Ik hoorde dat ivm splinter in mijn hand. Bij mij hielp het .

honden page profiel SkipSkip 3 doggies

honden foto van Skip

Wat zielig, is het nu al wat beter geworden

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

"

Wat zielig, is het nu al wat beter geworden

"


Ik weet het niet. Volgens mij is het niet kleiner geworden. Het ziet er wel roze uit. Eerst was het vurig rood. Voor mn gevoel kan dat ding elk moment 'klappen'. Maar misschien gaat dat wel niet gebeuren. Ik ga gewoon maandag even bellen en even overleggen. Misschien wat foto's doorsturen zodat ze het op afstand weer even kunnen beoordelen.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Mila, wat moest je ermee doen (poot) behalve antibiotica geven van de dierenarts?

Ze hebben er biot. Van genomen, dan is biotex en van alles opsmeren waarschijnlijk niet eens wenselijk. Je probeert er iets uit te halen wat er misschien niet in zit en als dat niet het geval is krijgt de wond geen rust om op eigen kracht te genezen. 

 

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

"

Mila, wat moest je ermee doen (poot) behalve antibiotica geven van de dierenarts?


Ze hebben er biot. Van genomen, dan is biotex en van alles opsmeren waarschijnlijk niet eens wenselijk.
Je probeert er iets uit te halen wat er misschien niet in zit en als dat niet het geval is krijgt de wond geen rust om op eigen kracht
te genezen. 


 

"


We moesten haar meerdere keren per dag in de biotex zetten zo lang mogelijk.

Anoniem (Gast)

Dan doe je het uiteraard goed, zoals geadviseerd door je dierenarts die het gezien heeft.

Zelf vind ik het vreemd, en wil je echter er niet mee verwarren, uiteraard het advies van je dierenarts opvolgen. Maar ze hebben alleen uitgesloten dat het niets kwaadsaardigs is (heel fijn natuurlijk), maar wat het dan wel is....daar hebben ze niet echt moeite voor gedaan.

Als er bijv. pus uit was gekomen dan kan ik me de biotex voorstellen, maar huid wat geheel dicht is....dit heeft dan alleen effect op de buitenlaag vd huid. En daar is niets mee want het zit er binnen in (ontsteking, vreemd voorwerp .....). 

Jammer dat ze geen foto hebben gemaakt en urine of bloedonderzoek, dan wist je tenminste wat er precies was. 

Ik hoop zo voor jullie dat het snel beter wordt en anders is een foto en urine/bloed nog een optie.

Bloed/urine wijst uit of er werkelijk ontsteking gaande is en de foto kan laten zien wat er binnen in gaande .

Beterschap (duim voor jullie).

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Sorry, anoniem was ik (vergeten in te loggen).

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Diablo is aangevallen :(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^