Laten jullie je hond verzekeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlumkeBlumke

honden foto van Blumke

Weet niet of dit de juiste plek is, maar toch maar hier neergezet:

 

Hebben jullie een verzekering voor je hond afgesloten?

Zoja, waar heb je op gelet bij het afsluiten? Wat zijn de verschillen tussen de verzekeringen, en dan met name op vergoedingen (worden bepaalde dingen wel/niet vergoed)? Zit er ook een standaard dierenarts bezoek bij ingesloten? Wat zijn goede verzekeringen?

 

Zonee, wat was de beweegreden?

 

Ik ben heel benieuwd!

 

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

honden foto van Sandra

Ik ben zelf destijds ook op zoek geweest naar verzekeringen, maar ik vond de prijzen erg hoog. Zeker omdat de meest dure dingen (operaties e.d.) vaak niet eens vergoed werden.

 

Ik heb zelf een spaarpotje opgebouwd, mocht mijn hond iets overkomen. Mocht hem niks overkomen, dan heb ik tenminste mijn centen nog ;)

honden page profiel cantouchcantouch 3 doggies

honden foto van cantouch

Ja we zijn verzekerd via Ohra vooral omdat we nog niet voldoende buffer hebben om een dure operatie te betalen wanneer er iets zou gebeuren en we niet willen dat het van geld afhankelijk moet zijn om wel of geen behandeling te kunnen geven..

 

Overigens is de looptijd maar drie jaar dus ik weet niet wat het met de kosten doet tegen die tijd maar nu betalen we 20 euro per maand, dat hebben we er dit jaar al bijna uit met de entingen, 1 x dierenartsbezoek vanwege blaasontsteking (+medicatie) en 1 x dierenarts bezoek vanwege pijn aan pootjes (te korte nageltjes). 

Waarschijnlijk halen we het er niet uit hoor maar dan hebben we in ieder geval het risico gedekt mocht er ooit iets gebeuren.

 

Edit: te snel op reageren gedrukt, tandverzorging betaal je extra voor en dat hebben wij er niet in opgenomen. Verder hangt het van het ras af of er iets buiten valt. 
Dekking hangt ook af of je kiest voor basis, plus of topdekking. Wij hebben voor de plus dekking gekozen via deze link kan je de polisvoorwaarden lezen: http://www.ohra.nl/huisdierenverzekering/documenten/index.jsp

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende 3 doggies

honden foto van Monique RoscaDuende

Wij hebben ervoor gekozen niet te verzekeren omdat we voldoende spaargeld hebben voor specialistische behandeling, mocht dat nodig zijn. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi Blumke,

 

Verzekeren of niet, hangt van je eigen financiele situatie af.

Als je een spaarpotje hebt waaruit je eventueel een operatie zou kunnen betalen is een verzekering niet noodzakelijk.

 

Wat ik je wel kan adviseren áls je wilt verzekeren, doe het dirékt bij aanschaf.

Bij mij in de buurt lopen nu twee pups* die beiden al flinke dierenarts-kosten aan het maken zijn en die nog niet verzekerd waren op het moment van dierenarts consult.

 

Bovendien, als je hond iets mankeert** op het moment dat je een verzekering afsluit is dat niet meer te verzekeren of krijg je een wachttijd opgelegd.

 

* Eén heeft een groeistoornis aan een poot (regelmatig rontgenfoto's) en één niet ingedaalde testikel, de andere wordt geopereerd aan twee cherry eyes á  € 600....

 

Wat en hoeveel er vergoed wordt is afhankelijk van het pakket en de premie die je betaalt. Des te hoger de premie, des te hoger de vergoedingen...

 

** De verzekeringsmaatschappij vraagt informatie bij je dierenarts.

 

 

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Wij hebben geen verzekering.

elke maand leggen we geld apart en hebben zo een pot gespaard.

mocht je geen geld achter de hand hebben, dan kun je een probleem krijgen mocht je ineens voor kosten komen te staan.

 

voor de rest zou ik de verschillende polissen opvragen en gaan vergelijken.

verder weet ik dta je. Bij een verzekering de eerste maanden geen beroep mag doen op uitkeren ivm voorkomen van misbruik. Zo van mijn hond heeft nu een operatie nodig dus sluit ik nu snel af en krijg dan de operatie vergoed.

 

ik zou ook kijken naar je hond. Zijn de ouderdieren getest en gezond? Niet dat altijd een garantie is hoor. Of weet je al dat je een hondje hebt met meer risico.

 

succes met beslissen!

honden page profiel cantouchcantouch 3 doggies

honden foto van cantouch

voor de rest zou ik de verschillende polissen opvragen en gaan vergelijken.
verder weet ik dta je. Bij een verzekering de eerste maanden geen beroep mag doen op uitkeren ivm voorkomen van misbruik. Zo van mijn hond heeft nu een operatie nodig dus sluit ik nu snel af en krijg dan de operatie vergoed.
 

 

Wij hebben meteen vanaf het begin kunnen declareren, misschien ook omdat we de verzekering met 8 weken al hebben afgesloten dus misschien dat er bij oudere honden andere regels gelden.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Nee geen verzekering hier.. Voor 3 honden vond ik het niet handig.. En nu we er 2 hebben leg ik ook liever zelf wat geld apart dan dat ik afhankelijk ben van een verzekering die overal onderuit probeert te komen met hun kleine lettertjes-werk

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Klopt Cantouch,

 

bij pups gaat het direct in maar bij oudere honden niet altijd.

 

 

Carin (Gast)

Wij hebben wel een verzekering bij de Aegon via het kruidvat. Bij onze vorige hond hadden wij het niet gedaan, en die was heel vaak ziek. Die had epilepsie en gevoelige darmen, hij moest een speciaal dieet hebben, al met al hij heeft heel veel geld gekost, wat ik niet erg vond, maar bij onze nieuwe hond heb ik wel een verzekering genomen, en ik heb daar al een keer gebruik van moeten maken, het werd heel netjes uitbetaald.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Jazeker, Bo en Pip zitten alle  twee bij Ohra! En bevalt me goed. De Kruidvat heeft ook hele goede verzekeringen en goedkoop heb ik gehoord.

honden page profiel BlumkeBlumke

honden foto van Blumke

Laatst keek ik op de Kruidvat site, en zag dat er 'momenteel' geen verzekeringen afgesloten kunnen worden. Ik zal na de vakantie nog eens kijken. Ik ben er zelf nog niet over uit wat te doen. Manlief ziet meer in een apart potje. Nou is het natuurlijk geen garantie, maar de ouders en de lijnen van de ouders zijn gezonde honden. Ik denk dat ik het misschien ook wel aandurf zonder verzekering. Wel goed om de verschillende argumenten hier te horen!

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik heb beide honden verzekerd. Op zich heb ik meer dan voldoende financiële ruimte om een operaties en ingrepen te kunnen betalen maar ik prefereer de zekerheid van een vast en budgetteerbaar bedrag boven een eventuele enkelvoudige schok die in m'n reserves vreet.

 

Overigens heb ik voor Misia de verzekering al lang en breed terug verdient. Na 2 kruisband operaties en een meniscusingreep plus allerlei kleine dingetjes heb ik dat er ondertussen wel uit schat ik zo. Voor Daisy heb ik tot nu toe eigenlijk de verzekering voor spek en bonen hoewel ze met ouderdom misschien nog wel kwaaltjes gaat krijgen.

 

Ik zit overigens bij Petplan. Nog nooit gezeur mee gehad, ze hebben altijd zonder tegenstribbelen de rekeningen betaald. Wat dat betreft ben ik zeer tevreden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mijn volgende hond wordt verzekerd, nimmer gedaan, was ook nimmer nodig, nu ik Bamse heb had ik veel geld kunnen besparen als ze verzekerd was geweest.


ik zou kiezen voor de Ohra en petplan verzekering, die vergoeden veel.

die vergoeden operaties, kruisbanden, heupen , en onderzoekingen. tot een bedrag van 5000 per jaar. veel geld maandelijks, maar heb nu een lening af moeten sluiten om Bamse te kunnen helpen en dat had dan niet gehoeven.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Nee, mijn hond is niet verzekerd. Wij hebben een spaarpotje die wij alleen gebruiken als Kelly naar de dierenarts moet.

 

Als je hond verzekerd is, maar bijvoorbeeld 3 jaar niets heeft, betaal je eigenlijk 3 jaar voor niets en in die tussentijd had je zelf al een mooi bedrag kunnen sparen (zo zie ik dat dan ). 

 

Vorig jaar was wel een relatief duur jaar bij de dierenarts, omdat Kelly aangevallen werd door een andere hond. Op dat soort momenten zou een verzekering wel handig zijn, maar gelukkig betaalde de eigenaar van de andere hond alle kosten voor ons, dus hadden we alsnog geen verzekering nodig 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Onze vorige hond Charlie zat bij Proteq, die als enige verzekering destijds een oudere hond wilde verzekeren. Dubbel en dwars terugverdiend! In de anderhalf jaar dat hij nog bij ons was, heeft de verzekering 2000 euro min eigen risico netjes betaald. 

 

Huidige hond Mike is verzekerd bij Petplan. We hebben pas geleden de eerste keer gedeclareerd en we zullen zien of ze moeilijk doen of niet. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, wij hebben Mellow niet verzekerd. Heb er wel naar gekeken toen ze net bij ons was, maar vond het nog best prijzig en dan die kleine lettertjes...

 

Ik spaar sowieso elke maand een bedrag, mijn vriend ook. Niet met een doel, maar gewoon voor 'je weet maar nooit'. Valt mijn uitlaat onder mijn auto vandaan (wat ik niet hoop, hij is 2,5 jaar oud en ik heb 'm nog geen 3 weken ) of ontploft de wasmachine (die al 16,5 jaar staat) of heeft Mellow medische zorg nodig: dan kan dat allemaal betaald worden (tenzij het allemaal tegelijk zou komen, dan heb ik wel een uitdaging ).

honden page profiel BlumkeBlumke

honden foto van Blumke

Ben net terug van vakantie! Morgen gaan we de pup ophalen, en ga ik maar eens kleine lettertjes lezen :-). Tnx allemaal voor de reacties! Leuk om te horen waarom wel of waarom niet!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wij hebben geen verzekering voor Evie. Omdat ik het gewoon te veel geld vind wij hebben gewoon een potje voor dierenarts kosten (:

honden page profiel MilaMila 3 doggies

honden foto van Mila

Wij hebben wel een verzekering afgesloten. Bij ohra de plus verzekering. Je betaald wel 20% eigen risico. Ik betaal liever maandelijks een klein bedrag dan een heel groot bedrag in 1 keer.

Het klinkt stom maar ik ga nu vrij makkelijk naar de dierenarts. We weten allemaal Hoe hoog de kosten kunnen zijn en dit hebben we niet altijd in onze portemonnee.
Even nageltjes knippen of een gek wondje of bultje. Hup de auto in en naar de dierenarts.

We hebben Mila nu 7 maanden en we hebben nu de kosten voor een jaar er al uit. Nu kwam dit omdat er een gek bultje op haar poot zat en we dus wat meer naar de dierenarts gingen. Zelfs een second opinion aangevraagd in een dierenziekenhuis, het is heel fijn te weten dat dit vergoed wordt Door de verzekering.
Begrijp me niet verkeerd, zonder verzekering was ik net zo goed voor mijn beestje gegaan maar het is fijn om een verzekering te hebben.

gast (Gast)

wij hebben altijd meerdere honden gehad.

de laatste ook 1 van bijna 60 kg hebben wij meteen als pup verzekerd bij proteq.(voor het eerst)

dit als reden dat tegenwoordig de dierenartskosten al snel de pan uit rijzen en helemaal met een grote hond.

hond kwam bij een erkende fokker vandaan mar net als mensen.

de een mankeerd nooit wat en de andere heel z'n leven.

het eerste jaar ruimschoots de verzekering (helaas voor de hond) terug verdient!!!!!

verschillende keren ziek en een operatie met bijbehorende foto's,na controles etc.

waren in iets meer dan het 1e jaar ruim 2000,00 euro kwijt met een pup.

2e jaar ook een paar dingen gehad en injectie's tegen een allergie.

proteq betaald nog steeds keurig uit bij declaren!!(nooit moeilijk gedaan!!)

natuurlijk als de hond niets mankeerd kun je zeggen ik ben mijn geld kwijt.

Maar wil je op safe spelen moet je spaarpot echt wel puur alleen voor de hond een paar duizend euro zijn.

ziekte,ongeluk,vechtpartij tussen honden en je hond moet  bv naar utrecht...... 

Wij zijn met een grote rashond en een uitgebreide verzekering veel geld kwijt per maand maar het geeft zo'n rust!!!

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik had Loki vanaf t begin verzekerd, en man wat ben ik daar blij om. Alleen de scan kost al 900 euro. Ik heb t geld wel, maar ik ben nu gewoon veel goedkoper uit. T is altijd een gok, maar als ik weer een hond heb zal ik m t eerste jaar zeker verzekeren. Daarna zie ik dan wel weer. Ik had m bij Proteq, t meest uitgebreide pakket.

 

Edit, er is een aparte rubriek voor verzekeren op hp

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik wil mijn hond heel graag laten verzekeren maar moet een half jaar wachten. Mijn hond had een gebroken scheenbeen en nu vergoeden alle verzekeringen graag mijn hond, maar vallen breuken en huidproblemen daar niet onder. Juist waarvoor wij naar de DA gaan. Nu is het zo dat als je een half jaar niet bij de DA bent geweest met je hond, vergoeden ze het als het goed is wel weer. Dus ik kan er nog een half jaar over nadenken maar sinds die breuk die me verschrikkelijk veel geld heeft gekocht + röntgenfoto's die ze jaarlijks moet maken lijkt het me wel een slim plan. + mijn hond is net 1 jaar dus ze heeft nog erg lang te gaan hoop ik :)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Wij hebben geen verzekering voor Evie. Omdat ik het gewoon te veel geld vind wij hebben gewoon een potje voor dierenarts kosten (: "

 



Dat was ook mijn plan :-) maar werd het iets (véél) meer dan in het potje zat haha. Maar stel een verzekering kost 20 euro per maand, kan je 20 euro per maand apart leggen. Voordeel van verzekeren is wel dat ze 80 % vergoeden bij de entingen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hier de goedkoopste verzekering van Petplan; 10,- per maand. Heb Twinko met 12 weken al verzekerd.

Toen hij vorig jaar z'n knie had gebroken kostte de operatie ongeveer 850,- maar door de verzekering hoefde ik maar 120,- te betalen. Ik heb m'n premie er voor de komende 6 jaar dus al uit :)

 

Zelf sparen kan ook. Het is wat je zelf prettig vindt. Twinko is een klein hondje en ondanks dat hij prima gezond is vind ik kleintjes toch kwetsbaar en een groter risico lopen op ernstige 'schade'.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik heb chica ook niet verzekerd... Waarom niet, tja ik heb er eigenlijk over nagedacht en me er nooit in verdiept.

Ik heb best wat achter de hand mocht er iets van een operatie nodig zijn maar tot nu toe heb ik geluk met mijn buitenlandertje.

Ik heb ook geen idee of ik het bij een eventuele toekomstige hond wel zou doen.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

Wij zijn al 5 jaar verzekerd bij petplan.
De eerste jaren hoefde je geen 25% eigen bijdrage te betalen.
Nu moet je elke keer dat je naar de dierenarts gaat 25% zelf bijbetalen.
Vind ik wel een enorme verhoging van de kosten die je maakt ten opzichte van vroeger.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

sorry, medicijnen en zo is eigen bijdrage 15%

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Nope, niet verzekerd want ik vind het een dure manier van sparen. Je kan beter elke maand een bedrag apart zetten.

Mijn ervaring is dat, áls je eens wat hebt,  de verzekering toch niet (alles) betaalt.

 

En als je hond ouder wordt, vaak het moment dat je kosten gaat maken,  valt er opeens nog meer buiten de verzekering.

 

Nogmaals: dure vorm van sparen!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb gijs verzekerd bij proteq, weet zo uit mn hoofd niet precies welke polis, 16 euro p.m.

wij hebben niet de financiele buffer om een dure operatie te kunnen betalen en proteq vergoed veel

ook hd, ed, tand a 500 euro en zo nog een paar dingen die wij het waard vonden

operatie tot max 5000 geloof ik

 

Hooelijk hebben we het nooit nodig ;) 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: We hebben Zusje laten inslapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^