Laten jullie je hond verzekeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Moos is verzekerd vanaf zijn komst, net als wij .

Je weet maar nooit.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Kiara is niet verzekerd, dit omdat het een kleine hond is en de kosten bij de dierenarts hierdoor vaker lager (denk en medicijnen/operatie ed). Ook werkte ik een groot deel dat we kiara hadden bij een dierenarts waardoor alles tegen inkoopkosten kon.

Hayzel is wel verzekerd bij HEMA, inclusief preventieve zorg en crematie (25,- pm). Hayzel krijgt per jaar medicijnen voor haar allergie die samen al rond de 400 euro komen, dus dat halen we er per jaar dik uit. Dit jaar ook nog 2 keer voor haar anaalklieren geweest (die liepen te etteren door haar allergie) en de jaarlijkse checkup. Totale kosten dit jaar ongeveer 600 euro, kosten verzekering 300 euro.

 

Finn is ook verzekerd, bij OHRA. 17 euro pm (inclusief heupen en ellebogen). Finn is nu iets meer dan een half jaar oud. Tot nu zijn we met finn 1x in de spoed avond geweest omdat hij een wesp in zijn mond had genomen en gestoken was en een keer voor de junior checkup. Totale kosten dierenarts 110 euro, totale kosten verzekering 68.

 

Wij zouden eventueel wel zelf de kosten kunnen ophoesten van operaties maar ik heb er toch voor gekozen om ze te verzekeren. Dit omdat wij bij een dure dierenarts zitten(mijn oude werk) waar alles altijd heel uitgebreid gedaan gewordt. Doordat ik vertrouwen heb in deze dierenarts zou ik ook niet snel bij een ander willen gaan. Betreft de kosten van een verzekering, je moet gewoon heel goed onderling vergelijken en kijken wat je graag verzekerd wil hebben.

 

Wat voor mij ook doorslag geeft bij wel of niet verzekeren is de achtergrond van de hond, zo kwam Hayzel uit Spanje en was er niets bekend van haar dus het moment dat ze voet zette op Nederlandse bodem heb ik haar verzekerd. En dus maar goed ook want na 1,5 maand begon ze zich kaal te bijten. Finn heb ik verzekerd omdat Corgi's een aparte bouw hebben.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: We hebben Zusje laten inslapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^