grommen tegen het baasje ?! update: afwijking in de hersenen op scan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

grommen tegen het baasje ?! update: afwijking in de hersenen op scan Poll

ja (5)
 
nee (5)
 
even wachten (16)
 

Toch sterilisatie?

ja
nee
even wachten

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik denk inderdaad dat dat misschien te stresserend is voor haar, ondanks dat ze bij jou kan zijn.  Ik zou het eens een tijdje aankijken wat het geeft als je haar thuis laat. "

 


Ik hoop dat dat het is want ik word hier nogal wanhopig van.

Ze gaat trouwens altijd met mijn vriend mee.
Onze husky is met mij mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ik denk idd dat we dit eens aan gaan kijken.


Ons werk is pakketten bezorger.

Zowel dat van mij als dat van mijn vriend.

Beide hebben we een erg ruime cabine en de honden zitten dan ook in de camionette.


Ze worden uigelayen krijgen hun eten drinken enz.

Hus vind het heerlijk.

Luna misschien dus toch niet?? "

 



Misschien testen dmv het bijhouden van dat dagboek.. Dus een langere periode thuislaten..en daarna weer een langere periode meenemen..en dan kijken of je verschil merkt?
Verder dan wel alles zoveel mogelijk hetzelfde houden in die periodes. Ik zelf noteer echt alles(!) in die dagboeken, van of ze veel plassen of niet tot of ze veel kalmerende signalen laten zien, tot hoeveel we wandelen, tot hoe lang ze alleen zijn geweest etc.. zodat ik over een periode zo goed mogelijk kan zien of bepaald gedrag voortkomt uit bepaalde dingen..

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ja dat dagboek vond ik hele goede tip ;-)
Ik hou die nu ook bij.
En zal eens kijken of het vlot op deze manier.
Dat er íets moet gebeuren is wat zeker is. Edit: typefout

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik heb niet alle berichten en reacties gelezen, het zijn er een beetje veel hihi. Maar ik denk eerlijk gezegd dat er niks mis is met je hond. Ik denk eerder (vat dit niet verkeerd op, bedoel er niks negatiefs mee ) dat jij zelf het 'probleem' bent.

 

Ik las ergens dat jij hem niet vertrouwd. Als jij hem al niet vertrouwd.. hoe moet hij zichzelf dan vertrouwen? En jou? En de wereld? 

 

Zit je zelf niet lekker in je vel? Ben je wat gestrest? Of ben je misschien lichamelijk ziek en voel je je niet lekker, dat je daardoor wat 'zwakker' bent? Voel je je soms onzeker in de omgang met de honden? Ben je van te voren soms bezorgd "stel nou dat.."? 

 

Als ik het goed begrijp gaat het om een hond dat uit een asiel komt. Zeker dit soort honden hebben veel baat bij duidelijke leiding en begeleiding. Ze hebben een stabiele omgeving nodig waarin ze weten waar ze aan toe zijn en neer kunnen leggen bij de situatie. Ik weet natuurlijk niet hoe jullie situatie is, maar ik krijg het idee dat de omgeving niet stabiel is voor de hond(en). Zodra die omgeving niet stabiel is (of de hond dat gevoel heeft), zal hij zelf dingen gaan ondernemen om orde op zaken te krijgen. Hij wilt jou corrigeren door te grommen, maar ik zal er wel vanuit gaan (misschien is dat al gebeurt?) dat hij bij jullie andere hond verder zal gaan. Hij zal op een gegeven moment z'n frustraties uitten op de zwakkere schakel in het gezin; dat zal de andere hond zijn. Deze moet het dan ontgelden. Naar de mens toe doen ze dit namelijk niet zo snel. 

 

Probeer te ontspannen en ga niet uit van wat er in het verleden is gebeurt. Ik snap dat het moeilijk is dingen los te laten en je bang bent voor als er wat gebeurt.. maar door in het verleden te blijven hangen, help je je hond niet. Het is ook niet eerlijk tegenover hem, want op die manier kan je hem niet helpen. Dus wees zeker van je zaak en geef hem het vertrouwen in hem en in jezelf terug. 

 

Ga in volle vertrouwen en zeker van je zaak met hem aan het werk. En stel dat hij iets doet wat niet mag en/of wilt hij jou corrigeren, word dan absoluut niet boos. Als je boos wordt (en je dus gefrustreerd, verdrietig of wat dan ook bent), geeft dat voor hem alleen maar duidelijk aan dat jij hem geen begeleiding kan geven. 
Blijf rustig, maar zeker van je zaak. Zodra hij gromt; blijf dan wachten. Zeg duidelijk "Nee" en wacht rustig af tot hij zich neer legt bij de zaak. Hij moet zien dat jij de controle overneemt. Als je op zo'n moment wacht, sta dan sterk in je schoenen en ga er niet bij staan van "ik weet niet of dit gaat helpen", want dat voelt hij heel goed aan. Sta sterk in je schoenen (letterlijk en figuurlijk) en wend je blik niet van hem af. Zodra hij zijn blik afwend (meestal gaan ze dan liggen of lopen ze weg) ga jij weer verder met waar je mee bezig was. Maak er geen groot probleem van. Hij moet nu leren dat jij de controle overneemt, en dat vertrouwen zal er niet na één keer weer zijn. Er zullen vast nog een paar 'fouten' gebeuren, maar pin je je daar absoluut niet aan vast. De doorzetter wint.. en dat zal jij zijn! 

 

Ik moet zeggen dat ik zijn reacties goed begrijp. Jij komt op de bank zitten en hij denkt: "Nee he, daar komt de 'stoorzender', dan moet ik de boel weer goed in de gaten houden". Terwijl hij niks liever wil dan gewoon ontspannen. Daarom gaat hij jou corrigeren. Hij wilt dat het op zijn manier gaat en de makkelijkste manier is als jij stil in een hoekje gaat zitten en je je niet beweegt; dan heeft hij ook niks om zich zorgen te maken (daarom mag je ook niks van tafel pakken; er gebeurt dan iets (in onze ogen iets onschuldigs), maar hij heeft het gevoel op te moeten letten). Maar dat gaat natuurlijk mooi niet gebeuren, want het is jouw huis en jij bepaalt. 
Geef hem een eigen plekje, en trek de teugels even wat strakker; meer regels en daar consequent in zijn. Hij heeft zijn eigen plek, de bank (en alles verder in huis) is van jou! Dit hoeft natuurlijk niet voor altijd, maar probeer het eens voor de komende weken. Op een gegeven moment kan je hem weer wat meer vrijheid geven. Maar ik denk dat regels hem op dit moment heel erg veel rust geven. 

 

En het aller belangrijkste: let vooral op je eigen houding en hoe jij je voelt. Ook al heb jij er 95% vertrouwen in; die 5% voelt hij aan. En als jij je niet 100% happy ergens over voelt, voelt hij dat ook. En blijkbaar is het een heel gevoelige hond, die daar moeilijk mee om kan gaan. 

 

En heel veel mensen hebben dit hoor. 6 jaar geleden (en veel trainers en gt's verder), kwam ik erachter dat er niks mis was met Tibbe maar met mezelf! Terwijl Tibbe geen eens welkom was bij de hondenschool, omdat hij andere eigenaren af zou schrikken! Als mensen hem nu zien, herkennen ze hem niet meer terug. Mensen geloven ook niet wat voor een draak het vroeger kon zijn. En als ze dan vragen wat ik heb veranderd.. is het enige eerlijke antwoord wat ik kan geven: mezelf.

Het zijn en blijven dieren.. die doen veel op gevoel. 

 

Heel veel succes, het komt echt goed hoor! 

 



honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Luna is als pup door de eerste eigenaar op marktplaats gezet.
Gratis af te halen.
Na een paar uur was Luna al onderweg naar haar nieuwe eigenaars.
Br**dfokkers.
Hoe Luna's puptijd is geweest in onbekend.
Wat wel bekend was is dat ze vanaf haar eerste loopsheid gedekt werd.
En de loopsheid erna en erna nonstop.
Alleen voor het geld.
Zelf werd er niet of nauwelijks voor haar gezorgd.
Eten kreeg ze bijna niet net als vers water.
Ze zat in een veel te kleine bench in de tuin.
Weer of geen weer.
Ze werd gebeten door hun rotweiler ( zelf had ze een muilkorf op ) en geslagen door de eigenaar.

Wij waren op zoek naar een hond en wilde een asielhond een 2e kans bieden.
Maar per toeval kwamen we bij Luna terecht.
Toe we haar zagen ( doodsbang, bijna geen haar meer op haar lichaam met korsten en littekens , zeer en zeer mager en half dood al )
Konden we haar niet achterlaten bij deze mensen.
Al zou ze niet blijven dan nog hadden we haar genomen.
Ze moest en zou daar weg.
Dus we besloten haar mee te nemen.

De eerste weken ( misschien wel maanden ) kregen we nog wel een grom te horen.
Maar ze was bang.

Daarna nooit meer een grom gehad.
Ik wist wel dat ze niks van vreemden en andere dieren moest weten maar ik vertrouwde haar zeker wel!
Ze was redelijk stabiel.
Ze leek blij.
Ze was goed handelbaar.

We wilden met haar naar hondentraining voor bijv de basiscomando's en zekerheid voor zichzelf.
Alleen werd ze niet toegelaten omdat ze fel reageerde op andere honden.
Daar hebben we zeker begrip voor.
Er werd ons een gt aangeraden.
We hebben verschllende gt gehad met Luna ,met en zonder vooruitgang.

De da destijds adviseerde ons haar te laten inslapen omdat ze niet meer te redden zou zijn.
Maar dat wilde we dus niet.
Luna verdiende een beter leven.
En inslapen was en is voor ons geen optie.

Ik was redelijk zeker over Luna.
Ik vertrouwde haar wel alleen niet met andere honden.

Tot ze een week ongeveer ineens begon te grommen.
Niet tegen andere honden, maar tegen ons.
En ja daar ben ik onzeker door geworden.
En dat zal Luna ongetwijfeld voelen.
Het zal niet helpen met evt herstel.
Maar meer als mijn best voor Luna kan ik niet doen.

Ik heb haar helemaal laten nakijken alles erop en eraan.
Medisch is het niet.



honden page profiel R.E.RosenblattR.E.Rosenblatt 3 doggies

Jaimie, ik neem mijn petje voor je af. En ik maar denken dat wij een moeilijk, getraumatiseerd hondje hebben. Ook vanwege br**df****r, ik werd gek en onzeker van alle goedbedoelde raad, die geef ik jou dus niet. Filter uit wat je nu allemaal hebt gekregen aan adviezen, dát er uit wat jou goed lijkt in jullie specifieke situatie. Het enige dat ik nog kan bedenken dat ze misschien jaloers op jou is geworden en ze jouw vriend als haar eigendom of baas ziet. Maar zo opeens? Toch schijndrachtig?
Je kent je eigen hond het beste.
Heel veel succes en blijf ons op de hoogte houden.
Renate.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Elke avond als Luna en hus hebben gegeten moet hus het ontgelden.
Normaal is het een grom en dan is het over.
( omdat wij er altijd op letten )
Soms is ze echter zo vlug dat ze een knauw kan geven.
Hus blijft wel uit de buurt maar dat mag niet baten.

Vanavond zonder dat we erg in hadden vloog ze weer op hus af maar ze wilde niet loslaten.
Ik ben zo blij dat hus bleef liggen en ik ertussen kon staan.
Ik heb een flinke bijtwonde in mijn been maar ze liet uiteindelijk gelukkig wel los.
Ik word hier helemaal wanhopig van , want ze wil toch altijd spelen met hus.

Wat doe ik verkeerd ij weet het niet meer....
:'(

honden page profiel R.E.RosenblattR.E.Rosenblatt 3 doggies

Waarom zou jij iets verkeerd doen?
Ik denk dat Luna echt een te erg getraumatiseerde hond is en ik bewonder jullie geduld.
Op een gegeven moment zul je een keuze moeten maken,
Veel sterkte,
Renate.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Bedankt voor je berichtje.

Wat bedoel je eigenlijk met keus maken?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Vandaag heeft Luna weer hus aangevallen en 4 keer tegen ons gegromd.

Er is totáál geen patroon in te vinden.
Stress?
Geen idee.
Help!!
Dit kan zo niet verder :'(
Wat kan ik nu nog doen......

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Zoiets is natuurlijk erg lastig te beoordelen.. Misschien toch pijn ergens, of de warmte of toch stress ergens van?
Vanachter de laptop is zoiets lastig te beoordelen.. Ik denk dat je voor zoiets echt iemand thuis mee moet laten kijken.. Ik meen dat je geen gedragstherapie meer wou, maar als je er zelf niet meer uitkomt of wellicht dingen zelf niet ziet is het misschien toch goed om iemand anders de situatie eens onder de loep te laten nemen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik ben niet zo zeer tegen gt.
Maar ik heb er al zoveel aan uitgegeven, ik ben er echt op leeggelopen.
Tegen de tijd dat het honden potje weer wat voller zit wil ik opnieuw maar dan wél naar goede!

Alleen dit heb ik alleen in het begin dat Luna bij ons was gehad.

Zal zoeits na jaren weer terug beginnen?
Ik weet het niet.
Ze heeft nu al meerdere keren per dag de muilkorf op gehad omdat ik niet wil dat ze hus verwond.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

" Ik ben niet zo zeer tegen gt.
Maar ik heb er al zoveel aan uitgegeven, ik ben er echt op leeggelopen.
Tegen de tijd dat het honden potje weer wat voller zit wil ik opnieuw maar dan wél naar goede!

Alleen dit heb ik alleen in het begin dat Luna bij ons was gehad.

Zal zoeits na jaren weer terug beginnen?
Ik weet het niet.
Ze heeft nu al meerdere keren per dag de muilkorf op gehad omdat ik niet wil dat ze hus verwond. "

 

een tijdje terug was er hier ook een topic over iemand die zijn hond  naar ik dacht martin gauss bracht (ook met ernstige gedragsproblemen) die moest daar dan 2 of 3 weken blijven en er werd daar dan mee getraind met een heel schema mss is dat een oplossing? omdat je zegt dat je al verschillende GT's hebt geprobeerd is een andere aanpak mss de oplossing?

nu persoonlijk zou ik niet te lang wachten met wat dan ook te ondernemen want zoals ik het lees word het alleen maar erger met Luna.

 

ps. wil ook nog zeggen dat ik het enorm knap vind wat jullie al voor Luna hebben gedaan verschrikkelijk dat ze zo getraumatiseerd is door de vorige eigenaar en dat je niet meer kunt doen voor haar dan wat jullie nu al doen!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik lees het eigenlijk nu allemaal pas.

Een advies heb ik niet, je hebt al zo vreselijk veel gedaan voor jullie honden!

Ik denk dat een hoop mensen dat niet hadden kunnen opbrengen.

Maar ik hoop dat je wat hebt aan de tips in dit topic.

En dat je er achter kunt komen waarom het gedrag van Luna nu weer veranderd is.

Heel veel sterkte en succes!

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Geen advies.. Enkel sterkte!
Hopelijk vind je de oorzaak, of toch op zijn minst de oplossing :-(
Ik dacht ook al aan schijnzwangerschap. Of iets in de hersenen wat verkeerd is aan het lopen..
Ik vind het alleszins top wat je doet en probeert!!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  

een tijdje terug was er hier ook een topic over iemand die zijn hond  naar ik dacht martin gauss bracht (ook met ernstige gedragsproblemen) die moest daar dan 2 of 3 weken blijven en er werd daar dan mee getraind met een heel schema mss is dat een oplossing? omdat je zegt dat je al verschillende GT's hebt geprobeerd is een andere aanpak mss de oplossing?

nu persoonlijk zou ik niet te lang wachten met wat dan ook te ondernemen want zoals ik het lees word het alleen maar erger met Luna.

 

ps. wil ook nog zeggen dat ik het enorm knap vind wat jullie al voor Luna hebben gedaan verschrikkelijk dat ze zo getraumatiseerd is door de vorige eigenaar en dat je niet meer kunt doen voor haar dan wat jullie nu al doen! "

 


Ik volg het topic.
De honden zijn inmiddels tijdelijk weer even thuis , maar dat terzijde.
Ik heb echt niet de financiële mogelijkheid om Luna daarheen te brengen.

Eerst ging het super goed.
We dachten eindelijk dat het zou lukken , maar het word echt steeds erger.
En hus ( mijn andere hond dus ) word nu ook aangevallen op het ene moment en op het andere moment daagt ze hem uit voor spel.
Ik snap er geen jota meer van :'(

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Geen advies.. Enkel sterkte!

Hopelijk vind je de oorzaak, of toch op zijn minst de oplossing :-(

Ik dacht ook al aan schijnzwangerschap. Of iets in de hersenen wat verkeerd is aan het lopen..

Ik vind het alleszins top wat je doet en probeert!! "

 


Op medisch gebied heb ik haar helemáál laten nakijken omdat ze terug tegen ons begon te grommen ( staat in begin van het topic )

Schijnzwanger wat het volgens de da ook al niet ( niet leuk als ze dat zou hebben maar dan wéét je in ieder geval iets )

Misschien idd iets in de hersenen?

honden page profiel BlumkeBlumke 3 doggies

honden foto van Blumke

Heb gisteren je topic gelezen. Wat waardeloos zeg. Lijkt me vrij frustrerend als je zelf zo moet oppassen, en ook nog eens moet uitkijken dat ze je andere hond niets doet.

 

Pijn is het dus niet? Geen tandpijn of oorpijn? Dat was mijn eerste gedachte eigenlijk.

 

Weet je al wat je de komende tijd gaat doen? GT kan nu dus financieel niet? Maar dit is eigenlijk ook geen optie, toch? Muilkorven in huis, zelf bang zijn, en bang voor je andere hond... Naast GT zou ik echt geen andere optie meer weten. Het houdt dan wel een beetje op denk ik...

 

Sterkte, ik hoop echt dat hier iemand met de oplossing komt...

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nee ze is medisch helemaal door de nagel geweest.
En haar tanden zijn ook mooi en sterk en haar oren mooi schoon.

We denken nu over sterilisatie maar ook dáár moeten we voor sparen. :'( Edit : typefoutje

honden page profiel BlumkeBlumke 3 doggies

honden foto van Blumke

En dus ook niet van vandaag op morgen opgelost... pff...

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nou ja dat dit terug weer tijd nodig heeft houd ik wel rekening mee.
Maar dit word eigenlijk alleen maar erger.
En het maakt mij een beetje wanhopig ;-)

honden page profiel R.E.RosenblattR.E.Rosenblatt 3 doggies

Jaimie, ik denk dat je wel weet wat ik bedoel,
Het houdt een keer op, maar dat wil je ( nog?) niet horen.

Een castratie wil niet altijd helpen ( soms bereik je zelfs het tegenovergestelde van wat je wilt). En wéér een gt? Ken je niemand die verstand van honden heeft en die Luna ook kent? Dat die eens kijkt en jou coacht zonder dat het weer zoveel geld kost met kennelijk geen resultaat?
Sterkte en ik hoop voor je dat het gaat lukken met Luna want zo kun je niet doorgaan lijkt mij.


honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Jaimie, ik denk dat je wel weet wat ik bedoel,

Het houdt een keer op, maar dat wil je ( nog?) niet horen.


Een castratie wil niet altijd helpen ( soms bereik je zelfs het tegenovergestelde van wat je wilt). En wéér een gt? Ken je niemand die verstand van honden heeft en die Luna ook kent? Dat die eens kijkt en jou coacht zonder dat het weer zoveel geld kost met kennelijk geen resultaat?

Sterkte en ik hoop voor je dat het gaat lukken met Luna want zo kun je niet doorgaan lijkt mij. "

 


Ik ben blij dat je helpt mee denken maar ....
Als je denkt aan herplaatsen ..... Neen!

Ga haar niet zomaar dumpen omdat het even niet meer gaat.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Het is echt heel lastig om je nu verder te helpen en ook nog zo van achter de pc.

 

Wat ik je wel mee wil geven,blijf echt vertrouwen houden in haar,herpak jezelf,probeer het in ieder geval.

Hoe banger,en gefrustreerd jij wordt,hoe meer de hond dit mee krijgt,en zich nog instabieler zal gaan gedragen,ze heeft geen duidelijkheid en voelt ook geen vertrouwen.

Denk er even goed over na,probeer je te verplaatsen in het idee 'ik voel me niet fijn/prettig ben moe en geïrriteerd en heb te veel prikkels om mij heen' ..en bedenk dan wat jij zelf nodig zou hebben als je je zo zou voelen,wat heb je nodig,rust,stabiliteit,vertrouwen.

 

Geef haar veel meer rust dan ze nu gewend is,niet mee naar het werk.Geen muilkorf of op de bank,maar écht een eigen plek waar NIEMAND haar kan storen..of waar zij verstoord van kan raken.Laat haar desnoods na een goede wandeling direct in een/je slaapkamer gaan liggen,geef een kluif,of een gevulde Kong.Laat haar meer denkwerk doen(google even op denkwerk en je komt een massa aan ideeën tegen,hele simpele dingen)

En haal haar van de bank af,volgens mij is dat 1 van de grote boosdoeners , daar om heen heerst onrust.

En geef haar die plek waar ze echt tot rust kan komen,houdt dat eens 2/3 weken vol,alleen 1 op 1 aandacht ,met het wandelen,veel denkwerk en speurwerk(laat ze haar lievelings speeltje mogen zoeken,in huis of buiten),doe je het in huis,zorg dan dat Hus in de woonkamer veilig en rustig binnen zit(deur dicht) en laat Luna door de rest van het huis speuren en haar denkwerk doen.Geen drukke spelletjes met ballen en apporteren,wel verstoppen en zoeken.Niks met de fiets,vooral de neus en hersenen laten werken en veel rust geven,ook in huis.

 

Echt even doorzetten meis,dit zijn de algemene tips van GT's die met rust werken,terug naar de basis,alles weer helemaal naar het nulpunt,eerst rust in die kop kweken en dan weer iets gaan proberen.

 

Je zegt dat ze gezond moet zijn,maar je hebt geen hersenscan gedaan toch? Mocht ze echt iets in haar koppie hebben groeien,dan is niks opgewassen tegen haar gedrag...maar aangezien je nu even geen geld hebt voor een scan of voor een goede GT,hou je over wat ik net allemaal heb omschreven om de rust proberen te herpakken.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Steriliseren kun je voorlopig ook los laten,(ook rust in jouw koppie),een hond steriliseren in een onrustige en gestreste staat(zoals ze nu is) zou juist niet goed zijn,ze zouden blijven hangen in dat gedrag,van het moment waarop je ze laat 'helpen'. 

 

Eerst weten waarom ze zo is,dit gedrag laat zien,daar aan werken,voor zover mogelijk,stabieler worden en dán eventueel laten steriliseren.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Bedankt voor je tips!
Dat waardeer ik echt.
Ik ga alles wat je er nu hebt neergezet meteen toepassen!

Ik hoop zó dat dit werkt.
Het janken staat me nader dan het lachen op dit moment :'(


Ons meiske .......

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

"  
Ik ben blij dat je helpt mee denken maar ....
Als je denkt aan herplaatsen ..... Neen!

Ga haar niet zomaar dumpen omdat het even niet meer gaat. "

 euh ik kan verkeerd zijn en als dat zo is alvast sorry daarvoor dan heb ik het verkeerd begrepen maar ik denk niet dat Renate herplaatsen bedoeld.....

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Respect voor wat je allemaal al voor Luna hebt gedaan en nog doet !

Maar sorry hoor..... ik lees hier wel alle commentaren van heb Jij niet iets anders gedaan, geef Jij haar wel de ruimte....etc etc.....

Ik vind het toch wel een beetje `gevaarlijk` worden.... en hoe zit het met Hus ??? Hij wordt maar steeds te grazen genomen.....vind ik toxh wel heel erg triest hoor...... en hoe zit het met het vertrouwen wat Hus `tot nu toe` in je heeft.....denk je niet dat dit ook een keer over gaat ?

Je schrijft dat je Luna helemaal hebt laten checken bij een da. Hebben ze ook een hersenscan gedaan?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ze is wel getest op evt verhoogde k*nk*r cellen ( ofzo ) maar een scan volgens mij niet nee.

Ik bescherm hus waar ik ook maar kan.
Maar het ene moment wilt ze spelen en hey volgende moment vliegt ze ( waar ze ook ligt ) ineens op hem af.
Ze heeft mij gebeten omdat ik ertussen ging staan zodat hus de hap niet kreeg.
Dus ik bescherm hem wel.

Ze slaapt erg veel.
We vermijden 'vreemde' plekjes en nemen steeds dezelfde uitlaatroute.
Geen bezoek/gasten ect

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  euh ik kan verkeerd zijn en als dat zo is alvast sorry daarvoor dan heb ik het verkeerd begrepen maar ik denk niet dat Renate herplaatsen bedoeld..... "

 


Ik mag hopen dat dat bedoeld word...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Over dagopvang gesproken!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^