Ook wij willen een hond, maar welk ras is geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tessa (Gast)

Hallo!   Ikzelf ben een studente van 21 die thuis woont bij mijn ouders. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om een hond in huis te halen maar we twijfelen nog over een geschikt ras.   Ik zou de grootste verantwoordelijkheid op mij nemen voor de verzorging van de hond (mee gaan wandelen, hondenschool, enz) Mijn mama gaat 5dagen op 7 fulltime gaan werken, mijn vader werkt in het buitenland momenteel (3weken weg, 5dagen thuis) maar zal misschien gaan veranderen naar elk weekend thuis.   Onze voorkeur gaat uit naar een grotere hond. Wat voor ons belangrijk is is dat het een gezinshond wordt, en dat de buren dus nog altijd over de vloer kunnen komen zonder problemen. Maar toch ook wat waaks tegenover vreemden, natuurlijk mag hij mijn vader niet als vreemde zien als die telkens een week of langer weg is.. Verder een lieve hond, speels en makkelijk op te voeden is natuurlijk altijd een pluspunt. de vachtverzorging neem ik er wel bij. Ik heb een grote liefde voor honden en voor mij maakt het ras dan ook niet zo'n groot verschil. Mijn moeder wil graag een 'knuffelbeer'   Onze eerste optie was een new foundlander maar die kwijlen enorm veel heb ik gelezen en dan dachten we aan een Berner Sennen, maar daar is vrees ik een groot risico aan verbonden dat ze vaak ziek worden. Misschien een golden retriever dan? maar weet niet of die echt vreemden zullen afschrikken.   Misschien weten jullie nog een ander ras waar wij helemaal niet aan gedacht hebben? ik hoor het graag!

honden page profiel BlaiseBlaise

Er is bijna nooit iemand thuis dus?

Als het erom gaat dat jij en je moeder je wat veilig voelen kan je ook kiezen voor een alarminstallatie? Niet lullig bedoet, echt niet, maar het lijkt erop dat er amper tijd voor een hond zal zijn: Jij studeert, je moeder werkt fulltime en je vader is weken van huis.... moeilijk hoor.

honden foto van Sayenna, Tommy & Kayto

Hoi Tessa, 

 

Ik zie dat je vader en moeder allebei veel werken. Ik vraag me af hoe vaak jij van huis bent? Een hond herkent over het algemeen ook mensen die hij niet dagelijks ziet. Zo herkent onze hond mijn ouders, terwijl hij die misschien een keer per week ziet, of nog minder. En nog sterker, mijn schoonouders wonen in Zwitserland en hun hond herkent mij ook :-). Ik weet niet of Berner Sennenhonden heel makkelijk zijn om op te voeden, volgens mij is dat namelijk niet zo. 

 

Wil je perse een hond die echt vreemden afschrikt? En hoeveel wil je ermee lopen/ werken etc? 

 

Gr Sayenna

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Als je vaak van huis bent is een hond geen goed idee, maar anders: Hoe vaak en hoe lang ben je van plan om per dag te wandelen met jouw hond? 

 

Op zich kan een Golden Retriever prima, maar volgens mij zijn ze niet bepaald waaks. De Golden retriever van mijn buren zal denk ik eerder kwispelend toekijken hoe eventuele inbrekers haar huis leegroven (en misschien helpt ze zelfs mee).  Verder denk ik zeker dat een Golden Retriever bij jullie eisen past! Mits jullie natuurlijk niet te veel van huis zijn, maar dat geldt voor elke hond!

 

Heb je ook wel eens aan de Witte herder, de Tervuerense herder of de Groenendaeler gedacht? Alle drie schijnen het heerlijke huishonden te zijn die redelijk gemakkelijk op te voeden zijn en houden van wandelen en dingen samendoen met hun baas.

 

Even een foto van alle drie de rassen (let wel op eventueel nerveus gedrag) 

 

Witte herder: 

 

 Tervuerense herder:

 

Groenendaeler: 

 

Tessa (Gast)

Een groendaeler vind ik inderdaad ook een zeer mooi ras!

En om op jullie vraag te antwoorden. Ik studeer inderdaad maar ben elke dag thuis dus een hond verzorgen en tijd maken om te wandelen is voor mij geen probleem, ik heb hier namelijk de hele dag voor..

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Een groendaeler vind ik inderdaad ook een zeer mooi ras!
En om op jullie vraag te antwoorden. Ik studeer inderdaad maar ben elke dag thuis dus een hond verzorgen en tijd maken om te wandelen is voor mij geen probleem, ik heb hier namelijk de hele dag voor.. "

 

Dan zie ik daar eigenlijk geen problemen in  Maar bedenk wel dat je niet voor altijd blijft studeren en dat je dus ooit een baan krijgt, waardoor je misschien minder tijd hebt voor een hond. 

 

Niet om je te ontmoedigen hoor, maar houdt daar rekening mee! 

 

 

honden foto van Sayenna, Tommy & Kayto

Hoi Tessa, 

 

Niet om te zeuren hoor ;-).. Maar doe je een thuisstudie, of hoeveel uur per dag moet de hond alleen zijn en hoevaak per week. Hou ook rekening met eventueel weg met vriendinnen etc. 

 

Gr sayenna

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Bij knuffelbeer denk ik meteen aan de schotse herdershond, en ook aan de andere criteria voldoen die normaal gesproken ;-) maar je moet inderdaad wel genoeg thuis kunnen zijn, zeker als er een pup komt :-)

Tessa (Gast)

Mooi dat jullie bezorgt zijn om de hond maar ik ben dit topic gestart na lang nadenken en overleggen met mijn ouders en andere mensen over de voor- en nadelen. Een hond komt er dus zoizo, ik wou enkel wat advies over het ras..

 

Ik studeer psychologie aan de Ugent, zware studie? misschien wel maar ik volg de lessen thuis. de hond zou dus enkel alleen zijn indien ik eens naar een verplicht groepswerk moet. ik ben niet iemand die elk weekend weg gaat met vriendinnen en indien dit wel zo is dan is dit 's avonds en is mijn moeder dus wel thuis. 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

misschien een keeshond of een eurasier? Dat vind ik zelf hele leuke honden. Zien eruit als grote knuffelberen!  Volgens mij zijn dat wel echt gezinshonden. Ik zal er even een link bijplakken met de karakterbeschrijvingen.

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/rasinfo/grote-keeshond-wit/hash/a5ea261014a5351bb137c116762898eb/back/1466/ Je hebt ze ook in grijs en zwart.

http://www.eurasier.nl/index.php/de-eurasier/het-ras/

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Mooi dat jullie bezorgt zijn om de hond maar ik ben dit topic gestart na lang nadenken en overleggen met mijn ouders en andere mensen over de voor- en nadelen. Een hond komt er dus zoizo, ik wou enkel wat advies over het ras..

 

Ik studeer psychologie aan de Ugent, zware studie? misschien wel maar ik volg de lessen thuis. de hond zou dus enkel alleen zijn indien ik eens naar een verplicht groepswerk moet. ik ben niet iemand die elk weekend weg gaat met vriendinnen en indien dit wel zo is dan is dit 's avonds en is mijn moeder dus wel thuis.  "

 



Klinkt goed! Ik blijf sowieso bij de schotse collie ;-) en je moet het ons niet kwalijk nemen hoor, maar er komen hier ook mensen info inwinnen voor een hond die fulltime alleen komt te zitten van pup af aan, dus wij willen voor we advies geven ook graag even weten of je een verantwoordelijk baasje bent of niet ;-)

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Hier trouwens een goede rassenkeuze-test:
http://www.animalplanet.com/breed-selector/dog-breeds.html

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Waarom maak je geen profiel aan en wordt je lid van dit forum? Dat is hartstikke gezellig! 

 

Misschien kom je tijdens je tijd op het forum wel een ras tegen waarvan je denk 'dat is hem!'. 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat leuk dat je op zoek bent naar een hond! :) Ik zie dat je de Golden Retriever noemt en vraagt naar de waaksheid. Mijn Golden is in bepaalde zin wel waaks. Ze blaft bij bezoek en als er iets aan de hand is dan zal ze dat ook laten merken. Zo hebben we al een aantal "incidenten" gehad (zoals een rammelende voordeur) waarbij ze alarm sloeg. Geen idee of er ook daadwerkelijk iets was hoor. ;) Het is en blijft op de eerste plaats een hond.

Als je voor een Golden Retriever gaat raad ik je aan om bij de rasvereniging te gaan kijken voor een goed gefokte pup. De Golden is een populair ras en daardoor erg geliefd onder malefide handelaren. De rasvereniging in Nederland is de Golden Retriever Club Nederland (GRCN) en in België Golden Retriever Club Belgium. Hier staan alle verwachtte en geboren nesten. Ik weet niet hoe het bij de GRCB zit, maar bij de GRCN staan niet alle Golden fokkers vermeld. Je moet jaarlijks 100,- betalen voordat je als fokker op de website komt te staan.

Goldens zijn ontzettende leuke honden met een heel fijn karakter. Het zijn honden die ontzettend kindvriendelijk zijn. Ook zijn ze in voor elke activiteit. Het zijn en blijven werkhonden, dus aan een rondje door de wijk hebben ze niet genoeg. Zelf doe ik twee sporten met Evy (jachttraining en frisbee) en daarnaast maken we vaak een lange wandeling. Ze hebben dat echt nodig om hun energie kwijt te kunnen. Als ze regelmatig een uitlaatklep hebben zullen ze binnen voornamelijk slapen en merk je niets van ze. ;)

Goldens zijn wel gevoelig voor bepaalden ziekten zoals HD en ED. Het is dus belangrijk dat de ouderdieren hier op zijn getest. Ook worden de ouderdieren verplicht getest op de ogen. Een test die nog niet verplicht is, maar in mijn ogen wel belangrijk, is Ichthyosis. Dat is een aandoening waarbij de huid schilfert. Komt bij Goldens gelukkig niet in extreme vormen voor, maar veel Goldens zijn er wel lijder van. Een hond kan lijder zijn zonder daadwerkelijk te schilferen.

 

Als je vragen hebt mag je ze mij gerust stellen. Zowel in het topic, als via een privé bericht ( moet je alleen even een profiel aanmaken) en als je een fokker op het oog hebt vind ik het ook geen probleem om daar naar te kijken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Er is bijna nooit iemand thuis dus?
Als het erom gaat dat jij en je moeder je wat veilig voelen kan je ook kiezen voor een alarminstallatie? Niet lullig bedoet, echt niet, maar het lijkt erop dat er amper tijd voor een hond zal zijn: Jij studeert, je moeder werkt fulltime en je vader is weken van huis.... moeilijk hoor. "

 Ik heb ook een hond en ik studeer nog! Max komt niets tekort hoor .. Grote wandeling elke dag 1,5u, agility 3x per week, agility thuis wordt ook wat geoefend. Ook kleine rondjes , familiebezoeken ,..

 

------------------------------------------

 

TS wat vind je van de Duitse spitz / keeshond? Ik heb een kleine Duitse spitz maar je hebt ook en wolfsgrauw deze zijn van groot formaat 

honden page profiel JackRussellOwnerJackRussellOwner

Wat dacht je van een Duitse Herder? Ze hebben niet veel vachtverzorging nodig (ligt ook aan het vachttype), zijn waaks, een groter ras en redelijk makkelijk op te voeden.

 

Eventueel kun je ook een Mechelse Herder nemen die zijn iets makkelijker op te voeden dan Duitse Herders. Of een kruising hiertussen?

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Of een oud Duitse herder? Die vind ik wel leuk! 

Volgende forumvraag: bernersenner nestje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^