hondengeur wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Onze labrador wordt steeds ouder het pup begint eraf te raken. Nu is bekend dat labradors best wel stinkerds kunnen zijn. Ik begin nu toch echt hond te ruiken in de woonkamer. Ik doe het volgende Geur ding in het stopcontact Geurzakje in stofzuiger Kleedjes uitwassen waar hij op ligt. Wat zou ik nog meer kunnen doen?

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

af en toe eens luchten

honden page profiel Beau & NovaBeau & Nova

honden foto van Beau & Nova

Inderdaad wanneer het kan lekker laten luchten. Wij branden regelmatig scent chips. Dat is de originele naam. Ik weet dat je ze ook een stuk goedkoper bij de action kunt kopen maar geen idee wat voor kwaliteit dat is. De originele vind ik in elk geval fijn. Geen hele heftige geuren(vind ik)maar blijven wel lang hangen. Ook wierook wordt gebrand maar daar moet je van houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan zoveel geurtjes in huis hebben aanstaan, ophangen, weet ik niet veel, wierook branden, maar je moet het bij de bron aanpakken.

De Hond !!

kijk eens naar voeding en beharing, is je hond aan het verharen dan kan dat zo maar gaan ruiken, voeding heeft er ook mee te maken, vele honden ruiken door voeding, krijgen zo,n lijflucht....

graanvrij brokjes geven, scheelt al een boel, granen geeft veel ballast.

dan op een washandje wat azijn aanbrengen, en daar de vacht mee opwrijven, azijn neutraliseert de geur.

in huis kan je het allerbeste luchten, ramen en deuren eens tegen elkaar open gaan zetten, en niet even maar ruim een uurtje, zodat de lucht er uit is.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Volgens mij is de aller aller beste remedie je hond regelmatig te laten zwemmen in natuurwater...  Als hij/zij nat is dan ruik je natuurlijk natte hond maar daarna is alle geur echt weg.

 

qua je huis werkt het heel goed om zo nu en dan alles even te sprayen met opgeloste groene biotex (hoeft niet heel geconcentreerd) De enzymen in biotex eten de geur zeg maar op.... Zelf gebruik ik trouwens de vloeibare versie van groene biotex... Dat lost wat makkelijker op in koud water... 

 

Groene biotex werkt trouwens geweldig voor het weghalen van alle geuren... Van sportkleding, scheenbeschermers, tot kattenpies tot nachtelijke ongelukjes van kinderen die toch net niet zindelijk zijn... En het mooie is dat bij ongelukjes bij pups zelfs honden het niet kunnen ruiken na gebruik van biotex...

 

en nee... Ik werk niet voor biotex... :-)

honden page profiel BlaiseBlaise

Super adviezen.

Ik zelf zou de hond gewoon wassen (milde shampoo en lauwwarm water....pas op met oren en ogen). 

Verder heeft alles zo zijn eigen vertrouwde geur.....zou die niet willen missen.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

ja...ze kunnen er wat van...,  maar idd een beetje luchten, regelmatig wassen, en een geurkaarsje o.i.d houd de boel lekker fris.....

aaaahh.....en een klein beetje labrador stank heeft ook zijn charme he......

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als je hond stinkt, is er iets aan de hand. Vaak is het een voeding en/of een allergie probleem. Het kan ook zijn dat hij te weinig of te veel geborsteld word of dat hij (te veel) gewassen word. Liggen op ongeschikte ondergronden kan ook.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Of te veel zwemmen. De huid maakt dan te veel talg/vetlaag aan, huid kan niet meer ademen en hond gaat ook ruiken. Dat vertelde eens een trimster.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Of te veel zwemmen. De huid maakt dan te veel talg/vetlaag aan, huid kan niet meer ademen en hond gaat ook ruiken. Dat vertelde eens een trimster. "

 

 

Zwemmen helpt hier juist tegen stank ;)

 

Met wasen wrijf je het water op de huid met ontvettende middelen waardoor de huid meer vet moet aanmaken om de vetlaag in orde te houden. Dat is bij het zwemmen niet.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik wist niet dat dat iets labrador eigen was??
Hier een grote golden, maar ik doe niets meer aan geur. Toen we hem net hadden, had ik ook van die geur dingen, maar tegenwoordig ruik je hem alleen als hij nat is een beetje.
Denk daarom dat voeding ook van invloed kan zijn.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Bedankt voor de tips! Het is niet zo dat hij zo enorm stinkt dat er iets aan de hans is wat betreft voeding oid. Het is meer dat hij nu echt naar hond gaat ruiken ipv puppy luchtje. Qua wassen hij is nu 18 weken en vandaag voor de 2 in bad geweest dus neem aan dat dat niet teveel is. Verder zwemt hij wekelijks in natuur water echter dit water is niet altijd even schoon.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Zwemmen...dat licht eraan.
De locale sloot zal geen goed alternatief zijn om de hondenlucht tegen te gaan.

Grote zwemplassen zijn beter...kijk of het water helder is, dan is het meestal wel goed.

Verder heb ik hier een waterblazer.
Daarmee blaas ik alle water grotendeels weg uit de vacht en is Sasja weer goed droog.
(Ik heb gemerkt dat een handdoek hier niet tegenop kan)

Ook je hond gewoon lekker wassen met hondenshampo.
Als je een milde versie neemt, kan je je hond gerust een paar keer per jaar wassen.
Het is sowiso goed om je hond te leren om gewassen te worden.
Die zal maar eens een keer in de troep (vis/poep/modder) rollen....dan ben je blij als je hond zich laat wassen om van die lucht af te zijn.

Een biologische milde hondenshampo is een goede oplossing.

Ruik ook even goed aan je hond.
Ruikt die naar popcorn?? Dan zit het wel goed.
Ruikt die echt smerig naar iets anders, dan kan het inderdaad verkeerd voer zijn.
Vaak is KVV (Vers vlees voor honden) een goede optie.
Het voordeel hiervan is dat veel KVV gewoon in de vriezer te bewaren is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn hond ruikt normaal gesproken niet. Mensen verbazen zich daar vaak over.

18 weken - 8 fokker weken = 10 weken. Je hebt dus in 10 weken tijd 2x gewassen. Dat vind ik veel. Ik heb in 4 jaar tijd mijn hond 2x (zonder resultaat) gewassen. Ik was mijn hond dus niet.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Inderdaad wanneer het kan lekker laten luchten. Wij branden regelmatig scent chips. Dat is de originele naam. Ik weet dat je ze ook een stuk goedkoper bij de action kunt kopen maar geen idee wat voor kwaliteit dat is. De originele vind ik in elk geval fijn. Geen hele heftige geuren(vind ik)maar blijven wel lang hangen. Ook wierook wordt gebrand maar daar moet je van houden. "

 

Die dingen van de Action zijn goor, chemische luchtjes, echt smerig gewoon 

Ik heb Scent Chips, Little Hotties, Pure Soap, The Bathing Garden en nog veel, véél meer! Te veel, maar dat terzijde en off topic 

 

---

 

Mellow ruikt ook, maar ze ruikt gewoon naar Mellow. Mijn vriend zegt wel eens dat ze stinkt, maar ik vind het geen stinken, het is gewoon haar luchtje.

Mijn moeder ruikt wel dat hier hond woont. Het stinkt niet, maar gewoon een hondenluchtje. Ik denk ook dat iedereen geur anders beleefd, wat de een vindt stinken, vindt de ander lekker ruiken.

 

Ik heb wel regelmatig de deur open, zwemmen doet ze niet (als ze in het water komt is het hooguit tot haar borst). Gisteren hebben we wel in een flinke stortbui gelopen, dus ze is wel weer lekker opgefrist 

 

Ze gaat niet vaak onder de douche, alleen als ze echt dusdanig smerig is dat gewoon oppoetsen niet meer helpt (denk aan rennen door een zwarte sloot of rollen in dooie vis ofzo...).

Soms is ze gewoon een beetje viezig, dan was ik haar met een washandje en is ze weer schoon. Ruikt ze dan nog een beetje, dan heb ik zo'n spray, dan ruikt ze weer lekker 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

heb hier even rond geroken ... maar echt een honden geur kan ik niet bespeuren of ik ben eraan gewend 

 

Maar geloof wel dat voeding een invloed kan hebben maar waar ik wel verschil in zie is als ik met Nanook ben wezen waterwerken en zij dus heerlijk in het water in de weer is geweest dan ruikt ze echt zo heerlijk. 

 

Dus het advies om in natuurwater te zwemmen kan ik bij deze beamen. 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Bedankt voor de tips!
Het is niet zo dat hij zo enorm stinkt dat er iets aan de hans is wat betreft voeding oid.
Het is meer dat hij nu echt naar hond gaat ruiken ipv puppy luchtje.

Qua wassen hij is nu 18 weken en vandaag voor de 2 in bad geweest dus neem aan dat dat niet teveel is.
Verder zwemt hij wekelijks in natuur water echter dit water is niet altijd even schoon. "


Ik vind het wel veel als het echt wassen met shampoo is, als ik eerlijk mag zijn.
Je zou bij vuil ook even de tuinslang erover kunnen doen.
Vaak valt vuil na het opdrogen toch wel uit de vacht.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Voor ik Zwitserse Witte Herders ging houden heb ik me 10jaar heel intensief bezig gehouden met de Labrador. Ik had 10 Labradors bij ons in huis maar ik kan niet zeggen dat ze stonken.

 

Het is zaak dat je je hond iedere dag goed borstelt zodat de beharing luchtig wordt en het huidvet goed verdeeld wordt over de huid en vacht.

 

Voeding doet idd ook héél veel, van bepaalde brokken kunnen ze enorm gaan stinken, uit hun bek en via hun huid. Ik poets ook de tanden van al mijn honden voor de schone frisheid.

 

Bovendien heb ik voor het gemak een honden waterblazer bij trim.nl aangeschaft. Dat ding kostte € 89,95 incl btw en het is een ideaal ding.

 

Ik blaas mijn honden helemaal af met dat ding en alle vuil, losse haren en noem maar op blaas je er van af. De honden ruiken fris doordat ze helemaal afgeblazen en 'verlucht' zijn en alle verontreinigingen weg zijn. Een beetje het idee van een dekbed wat een dag buiten in de wind heeft gehangen om te luchten.

 

Dat ding is de beste investering geweest die ik op het gebied van verzorging voor mijn honden heb kunnen doen en ik kan het iedereen aanraden!

 

 

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Hier ook een labrador maar die stinkt niet. Ik heb geen idee waar het van kan komen bij jou hond.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Voor dat bedrag ga ik er nog eens over denken, zo'n waterblazer!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik denk niet dat de labrador van topicopener na nog even verder gelezen te hebben zo stinkt. :-D

de pupgeur is er af beschrijft ze nu, de pupgeur gaat er af als de hond wat langer bij je in huis is, en gaat dan eigen geur aanmaken, misschien bedoelt ze dat wel :-D

een later berichtje van dr beaamt dat :-D

Hier Bamse, nog nimmer gewassen, maar als er rui tijd is kan de vacht best gaan ruiken, wisseling van de vacht, zo kan dat ook bij een pup gebeuren, de pupvacht gaat er uit, oud haar, en zeker bij warm weer kan dan het oude haar gaan ruiken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de tips!

Het is niet zo dat hij zo enorm stinkt dat er iets aan de hans is wat betreft voeding oid.

Het is meer dat hij nu echt naar hond gaat ruiken ipv puppy luchtje.


Qua wassen hij is nu 18 weken en vandaag voor de 2 in bad geweest dus neem aan dat dat niet teveel is.

Verder zwemt hij wekelijks in natuur water echter dit water is niet altijd even schoon. "

 



ze geeft aan dat de pupvacht verwisseld wordt voor de jonge hondvacht, en vooral met dit warme weer gaat het oude haar wat ruiken, goed doorborstelen zodat het oude haar verdwijnt heb jij weer een hond die goed ruikt. :-D

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

," Ik wist niet dat dat iets labrador eigen was?. "

 is ook niet zo hoor... 

mijn jongens stinken soms alleen naar de kadavers waar ze in hebben liggen rollen..., of zo nu en dan uit hun achteruitgang,

van de viezigheid die ze onderweg meepikken...

dus in die zin zijn het stinkerds....

verder valt het erg mee....

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik denk idd dat het zijn eigen luchtje aan het worden is. Even iets wat me te binnen schiet.ik ben zwanger en vind momenteel veel dingen stinken. Zo ook de wasverzachter die ik altijd gebruik.als ik het ruik moet ik bijna overgeven. Dus misschien is dat de oorzaak van mijn vraag wel en niet de vacht van mijn kleine draak! Maar dat even off topic.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Ik denk idd dat het zijn eigen luchtje aan het worden is.

Even iets wat me te binnen schiet.ik ben zwanger en vind momenteel veel dingen stinken. Zo ook de wasverzachter die ik altijd gebruik.als ik het ruik moet ik bijna overgeven. Dus misschien is dat de oorzaak van mijn vraag wel en niet de vacht van mijn kleine draak! Maar dat even off topic. "

 Het is redelijk normaal dat je hond anders gaat ruiken. Is hij al aan het wisselen? Vaa

k gaan deze dingen samen. De pupvacht, het gebit het puppy zijn gast eraf. Zo gaat ook de bescherming van het pup zijn eraf. Pups hebben net als een baby een kalmerende geur die hun onschuldig houdt. Ze worden beschermt en er wordt veel getolereerd. Ook dit gaat eraf.. Je pup gaat langzaam een jonge hond worden. Ik zou er voorlopig niks aan doen. De combinatie van bovenstaande met zwangerschap kan bot gezegd ook aan jouw liggen.. Het proces van de hond is normaal. Jouw zwangerschap en veranderde geur kan dit versterken. 

 

En wat Willemijn zegt goede voeding doet heel veel. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Onze labrador wordt steeds ouder het pup begint eraf te raken.
Nu is bekend dat labradors best wel stinkerds kunnen zijn.
Ik begin nu toch echt hond te ruiken in de woonkamer.
Ik doe het volgende
Geur ding in het stopcontact
Geurzakje in stofzuiger
Kleedjes uitwassen waar hij op ligt.

Wat zou ik nog meer kunnen doen? "

 Accepteren dat een hond een eigen geur heeft....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse over geur..... Bamse was aan het wisselen, haar bek was zo ontzettend dik ervan dat ik naar de dierenarts ben gegaan, doe ik niet snel, dacht krijg wel antibiotica, maar nee, de arts vond ze te jong er voor, het wisselen kan voor problemen zorgen, en ja dat gaat ook ruiken dan, als het daar aan kan liggen, botjes geven die verantwoord zijn, koude washandjes uit de vriezer en laat maar op bijten, haar bek slonk met de dag, helemaal goed gekomen :-D

honden page profiel BlaiseBlaise

Pas wel op wat je over je hond zegt. Sommigen beseffen donders goed dat je het over ze hebt.

Ik las ergens dat een hond vreselijk stonk en er zelfs grapjes over werden gemaakt terwijl de hond aan het aftakelen was (stervende was)......nou, geloof me, een hond merkt echt wel dat je het over hem hebt en hij ergens om niet deugt (stinkt). Dat kan je een hond niet aandoen. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^