voedselvergiftiging?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Kan een hond of kat voedselvergiftiging krijgen van rauw vlees, van kvv, barf... ? 

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Goede vraag. Ik heb het in ieder geval nog niet meegemaakt. Ze hebben hier wel eens halfvergane gevonden prooien naar binnen geslokt zonder een centje pijn, dus ik denk dat ze aardig ongevoelig voor salmonella zijn. 

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Ik ben ook benieuwd.

De mijne zouden dit gehad hebben.... er zijn toen spijtig genoeg geen mest stalen onderzocht dus het kan eender wat zijn geweest.

De DA waar ik toen ging was ervan overtuigd dat het dat was want ze had een kat die daar ook regelmatig voor werd behandeld... 

Maar ik zag daarnet ergens iets staan dat iemand zijn hondje was verloren door rauw te voeren want die had voedselvergiftiging daarvan gekregen...

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Dat lijkt me stug hoor, zeker als je volgens de richtlijnen (vanuit de vriezer en daarna max paar dagen in de koelkast) voert.

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Ik weet het niet de mijne hebben ooit (toen ik net begon te voeren) erge diarree met bloedende ontlasting gehad, was met medicijnen opgelost en ik geef nog steeds kvv en ze doen het hier goed.

Maar nu met dat voorbij zien te komen dacht ik, ik ga eens vragen hoe en wat.

Dus ik hoop op nog antwoorden en ervaringen want een hondje dat gestorven is van rauw vlees...

honden page profiel BlaiseBlaise

JA, honden (ook katten hoor) zijn wel vatbaar voor de Salmonella bacterie en kunnen bij lage weerstand er zelfs aan overlijden. Ze zijn minder vatbaar voor maar absoluut niet imuum voor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

nee honden zijn niet vatbaar voor de Salmonella bacterie die zit zelfs in honden brokken, zeker honden die vlees eten hoeven daar niet bang voor te zijn, de hoge zuurgraad dood de salmonella direkt .

wel kunnen je honden door de warmte diaree krijgen.

honden eten vaak als ze de kans krijgen kadavers op, daar worden ze ook niet ziek van, een hond kan altijd een virus oplopen en daar behoorlijk ziek van zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

vergiftigingen van andere oorzaken kan natuurlijk zeker voorkomen bij je hond/kat. zoals medicijnen die ze vinden, chocolade, rattengif, chemicalieen, noem maar op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

http://barf-natuurlijk.nl/html/bacterie_vlees.html - alle feiten over salmonella en honden. Het zijn er zo veel - en ze zijn nog niet compleet - dat het moeilijk is om het hier allemaal neer te zetten.

In ieder geval draagt ongeveer 1/3 van alle honden de salmonella bacterie bij zich zonder er ooit ziek van te worden - als er sprake is van stress zoals bijvoorbeeld bij een operatie en opname, kunnen bepaalde honden er wel ziek van worden.

Honden kunnen net zo goed besmet raken met salmonella als ze brokken eten - of een stukje fruit.

In een onderzoek slaagde men er pas in om honden ziek te maken van salmonella, toen de bacterien rechtstreeks in hun bloed gespoten werden... maar ze knapten snel weer op zonder antibiotica of verdere behandeling. Dit is een situatie die in het werkelijke leven wel heeeeeeel erg sporadisch voorkomt! :wink:

Mensen zijn wel gevoelig voor salmonella - vooral jonge kinderen en oude, verzwakte mensen. Daarom is het altijd belangrijk om hygienische maatregelen te treffen als je rauw vlees voor je dieren in je handen hebt of verwerkt in je keuken, net zoals we dat voor onszelf doen. Dan kan er echt niks gebeuren! :ok:


http://www.barf-natuurlijk.nl

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Salmonellose is bij honden beschreven. Niet elke Salmonella stam is even ziekteverwekkend of geeft even erge symptomen. 

Volgende forumvraag: natuur en dier: ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^