Toegeven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo ik ben met mijn hond blijf aan het oefenen. mijn moeder ging zich klaarmaken om weg te gaan en ik liet luca mijn hond liggen en blijven, ik was met luca in de kamer en mijn moeder in de gang. Maar hij blijf steeds opstaan en ging piepen als een gek. mijn moeder vond het zielig maar ik negeerde het en bleef doorgaaan tot die het goed deed.   dat iis toch goed of had ik moeten stoppen?  

honden page profiel BlaiseBlaise

Als die piept zou ik niet door gaan. Op een ander moment opnieuw proberen. Het moet voor beiden leuk blijven en geen straf worden.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Vanaf wanneer gaat je hond piepen? Want ik denk dat jullie de stappen een beetje te groot maken. Probeer je hond eerder te belonen als die het goed doet en kom eerder terug. Net voordat je hond gaat piepen het liefste. Wanneer dat goed gaat kun je het steeds verder uitbouwen.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

idd Eerst heel rustig beginnen, let er op dat er niet te veel prikkels in de omgeving zijn zoals wandelende mensen, dieren in de buurt of als je thuis bent dat je moeder in en uit loopt.

Dan leg je hem af of laat je hem zitten en zeg blijf. 

Dan 2 of 3 stapjes achteruit en loop je weer terug en geef je vrij (of ander commando dat je wilt gebruiken) en dan is ie brááfffff knáppe jóngennnnn en geef je bijvoorbeeld een klein trainingssnoepje.

Dat bouw je dan langzaam op met iedere keer een paar stapjes er bij.

Ga niet te lang of te vaak door met oefenen, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per dag 10 minuten.

Als je al een stuk gevorderd bent en het gaat goed dan kun je blijf en uit het zicht gaan oefenen.

Geef het commando blijf, loop de hoek om en kom meteen weer terug en dan ook belonen als ie blijft.

Niet omkijken of ie ook echt blijft want dan gaat de hond twijfelen (deed ik toen ook fout op de hondenschool haha)

Succes.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De truc om iets goed aan te leren is het zo langzaam op te bouwen dat de hond geen fouten hoeft te maken. Waarbij er drie dingen zijn die je langzaam apart van elkaar opbouwt. Tijdsduur, afstand en afleiding. 

Anoniem (Gast)

Hij kan het in principe goed meestal zonder problemen maar ging nu piepen omdat me moeder liep

 

Volgende forumvraag: Hond ineens doodsbang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^