jonge hond en er komt een baby bij! hoe moeten we dit aanpakken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Als alles gaat zoals het ernu naar uit ziet krijgen wij deze winter ons eerste kindje. Onze labrador pup wordt een week na de uitgerekende datum 1 jaar. Het is een labrador dus lkkr wild en ontstuimig met in die periode waarschijnlijk nog puber steken. Heb namelijk gelezen dat labradors pas laat volwassen zijn en uit de puber periode. Dacht zo rond 1.5a2, jaar. Hoe kunnen wij nu het beste de hond en de baby aan elkaar laten wennen? En vooral hoe kan ik er voor zorgen dat we in de nieuwe situatie allemaal weer ons ritme krijgen en ieder evenveel aandacht. Storm krijgt nu heel veel aandacht het is net onze baby maar ben af en toe bang dat hij straks jaloers wordt op e kleine. Iemand tips of ervaring met deze situatie?

honden page profiel KayleighKayleigh 2 doggies

Gefeliciteerd!

Wat tips:

- Zorg ervoor dat je je hond niet ineens anders gaat behandelen als de baby er is. Hierdoor gaat de hond zich anders gedragen, want dat doe jij ook. Begin nu met het begeleiden van de hond. Geen vaste wandeltijden, maar afwisselend bijvoorbeeld.

- Laat de pup en de baby nooit alleen! Een pup gaat op zijn rug liggen (onderdanig), maar een baby ligt altijd op zijn rug. Dit is voor de pup onderdanig gedrag van de baby en dit brengt de pup in verwarring.

- Laat ze rustig aan elkaar wennen, geef ze beiden aandacht, dat is echt belangrijk.

- Zorg ervoor dat je pups de basiscommando's kent. Hiermee bedoel ik; hier, zit, lig/af en blijf. Ook dit is belangrijk strakjes, want dan kunt u ingrijpen vanaf een afstand.

- Leer de hond wennen aan het lopen met een kinderwagen. Zo kun je ook af en toe eens de container ophalen en zo, dan raakt hij aan dit soort dingen gewend.

- Geef de hond kleertjes met de geur van de baby.

- Zorg ervoor dat de baby altijd 'hoger staat' dan de pup.

Is jullie hondje gewend om met kinderen om te gaan? Misschien heb je een nichtje of een neefje die eens langs kan komen? Zo kan je hondje alvast wennen. Beloon hem als hij zich gedraagt, ook als de baby er straks is.

 

Bouw de aandacht af, geef alleen aandacht als het jullie uitkomt. Hij zal niet jaloers worden als hij straks gewend is tegen de tijd dat jullie kleintje er is!

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Betrek hem gewoon met heel veel dingen erbij.

Wandelen met kinderwagen.

Als de baby gevoed word geef hem dan ook wat lekkers.

Ban hem niet uit de kinderkamer.

 

En neem genoeg 1 op 1 tijd met Storm.

 

Gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap!

 

 

honden page profiel KayleighKayleigh

Laat ze NOOIT alleen!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Gefeliciteerd!!!

Ik heb geen ervaring met de situatie, maar had een vraag over een van de gegeven tips:

@B met D&A, waarom mag je de hond niet uit de kinderkamer bannen? En bedoel je dat dit niet mag als de hond eerst wel in die kamer mocht, en nu opeens niet? 

Ben benieuwd!

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Er zijn veel mensen die de hond overal laten lopen en als het een babykamer is dat de hond daar ineens niet meer mag komen.

Dan sluit je hem dus buiten.

 

Waarom zou hij daar niet mogen zitten als je aan het voeden bent of een schone luier aan het geven bent?

Geef hem wat lekkers en laat hem er maar gewoon bij.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ah ok, heldere uitleg, thanks! Was gewoon benieuwd

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Blog van een amerikaanse trainer die zich specialiseerd in het zo veilig mogelijk laten verlopen van de zwangerschap tot de kleuterschool. http://www.dogsandbabieslearning.com/blog/

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Er zijn veel mensen die de hond overal laten lopen en als het een babykamer is dat de hond daar ineens niet meer mag komen.
Dan sluit je hem dus buiten.
 
Waarom zou hij daar niet mogen zitten als je aan het voeden bent of een schone luier aan het geven bent?
Geef hem wat lekkers en laat hem er maar gewoon bij. "

 

De hond komt sowieso nooit boven dus dat hebben we dan weer voordeel mee! Bedankt voor je antwoord!

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik heb wel eens gehoord dat mensen het shirt waar ze in bevallen daarna aan de hond geven. De hond zou dan de geur van mij combineren met de geur van de baby. Daarna zou hij het accepteren als iets, heel normaals. Heeft iemand dit wel eens vaker gehoord?

honden page profiel KayleighKayleigh

Wat ik dus al zei, geef de hond kleertjes met de geur van de baby.

Dan kan de hond alvast wennen....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Allereerst proficiat!

 

en dat wennen; gaat prima.

 

heb ook kleding van baby laten ruiken. (een tetradoek of slabje of pamper)

 

nadien hond mee betrekken, aanhalen en grenzen aangeven.

 

niet alleen laten!

 

en...genieten

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Wat ik dus al zei, geef de hond kleertjes met de geur van de baby.
Dan kan de hond alvast wennen.... "

 

Maar hoe kan ik dat doen op het moment dat de baby nog niet eens geboren is?

honden page profiel KayleighKayleigh

Dat moet je dus beetje bij beetje gaan doen.

Je kan de hond sowieso moeilijk aan de baby laten wennen als de baby nog niet geboren is hè?

Alles er omheen (kinderwagen, andere tijden met uitlaten, wat minder aandacht) kan je wel alvast doen, maar als je het specifiek over de kleertjes en de geur hebt, en het echt wennen.. Dat kan sowieso allemaal pas als jullie kindje al geboren is!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hond erbij betrekken.

Zag eens een filmpje van iemand wiens hond zelfs een schone luier kwam brengen tijdens het verschonen.

Een labrador met werklust zal zeker genoegdoening vinden in het helpen terwijl gelijktijdig de band alleen sterker word.

 

Zeker zorgen dat er zo min mogelijk verandert in de dagelijkse dingen en de aandacht van de labrador (oftewel jaloezie voorkomen)

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  

Maar hoe kan ik dat doen op het moment dat de baby nog niet eens geboren is? "

 

Toen mijn zus zwanger was hebben we de honden laten ruiken aan de buik toen ze dat wilde, de geur van het kind dat je draagt, ruiken honden al wanneer je zwanger bent. Op deze manier hebben wij de honden laten wennen aan de baby. De eerste keer nadat ze bevallen was hebben we de honden ook zo rustig mogelijk laten kennis maken, maar wij waren ook al voor de bevalling begonnen met het oefenen met de maxi-cosi :)

 

Gefeliciteerd trouwens :)

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Hoi Ilse, 

 

gefeliciteerd met je zwangerschap! Wij zitten in princies hetzelfde schuitje (alleen pas begin 2015 uitgerekend) en hadden dezelfde vragen. Erg fijn dus om dit forum te lezen. Succes met je verdere zwangerschap, ik ben benieuwd hoe jullie labrador ook tijdens je zwangerschap zich gedraagd!

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Als eerst gefeliciteerd!!

Mijn zoontje is 6 maanden nu en Indy 3 jaar.
De eerste kennismaking ging bij ons: we kwamen thuis van het ziekenhuis en hebben de maxicosi op de grond gezet, indy hebben we de tijd gegeven om even bij mijn zoontje te snuffelen zo lang ze wilde. En ging hartstikke goed, ze vond het erg leuk!
Verder hebben we Indy nergens buitengesloten en haar overal bij laten zijn als ze dat wilde, en haar regelmatig er extra bijgeroepen. Een lik in het gezicht vinden wij ook geen probleem, maar hebben er wel een comando aan gekoppelt als wij vinden dat ons zoontje weer genoeg kusjes heeft gehad dat ze ook stopt.
Nu geeft Indy haar speeltjes aan ons zoontje en verwacht dat hij met haar speelt... Helaas is hij daar nog echt te jong voor maar vind het wel leuk. Ook staat Indy nu regelmatig in de speelhouding om ons zoontje uit te dagen tot spelen. Wij laten dat ook allemaal lekker gebeuren en genieten ervan die twee samen te zien, natuurlijk moeten we wel Indy af en toe afremmen dat ze niet te wild word haha.
En verder zul je goed je hond moeten kunnen "lezen" om optijd ze zien wanneer die iets niet leuk vind natuurlijk. Goed opletten en geen onnodige risico's nemen, en dan komt het echt wel goed.

Mijn mening is dat honden pas jaloers worden op de baby als je de hond bewust uit de buurt houd.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Hoi Ilse, 
 
gefeliciteerd met je zwangerschap! Wij zitten in princies hetzelfde schuitje (alleen pas begin 2015 uitgerekend) en hadden dezelfde vragen. Erg fijn dus om dit forum te lezen. Succes met je verdere zwangerschap, ik ben benieuwd hoe jullie labrador ook tijdens je zwangerschap zich gedraagd! "

 

Wij ook pas 2015 hoor eind februari maar dat noem ik nog winter Hihi! Wat ik aan storm merk is dat hij op zijn manier waaks wordt. Als hij iemand hoort achter de,schutting gaat hij voor me zitten en grommen en blaffen naar het geluid. Jij ook gefeliciteerd!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier ook nooit problemen gehad met de honden en baby's.
Ik betrok de honden er juist bj terwijl ik met de baby op mijn arm naar binnen ging zei ik.......willen jullie ook bij de baby kijken en ging op de bank zitten waarna ze voorzichtig mochten snuffelen en dat ging goed.


Goed dat je jezelf voorbereid hoor maar je hond weet heel goed dat er een baby komt dus jij moet lekker van je zwangerschap gaan genieten je zal zien over een mnd of 3 komt hij bij je liggen met de kop op je bewegende buik

Anoniem (Gast)

Als eerste gefeliciteerd.

Als ik jou was zou ik zodra de kleine geboren is laat hem er gelijk bij. Laat hem zijn handje even likken. Geef geen poepluier want dan blijf je ruimen. Mijn broer deed dat namelijk. Behandel je hond niet anders dan je nu doet.Geef hem de zelfde aandacht met de kleine erbij. Laat hem overal bij zijn en stoot hem niet af,want dan word hij jaloers. Zodra de kleine er is en laat hem van kleins af aan al contact maken met de hond door af en toe de hand van de kleine naar de kop om te aaien.en laat hem goed de kleine besnuffelen.

Maar laat de hond nooit alleen met de kleine.

 

Succes

 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Dingen die je nu alvast kunt oefenen leren.

 

http://dieren.todio.nl/honden/hond-voorbereiden-op-komst-van-en-omgang-met-baby-3566.html

 

ik zou de hond niks van de baby geven. Geen kleertjes geen luier niks. Dat is niet van de hond en moet je later weer afpakken. Een hond voelt een zwangerschap prima aan.

 

wanneer je thuis bevalt is je kindje er gewoon. Doen alsof het normaal is. Wel laten snuffelen mars tijdens voedingen mag je best wat ruimte eisen. 

Misschien handig om je hond alvast eens met een uitlaatservice mee te laten gaan? Mocht je dadelijk een rustmoment nodig hebben, of juist veel visite krijgt is het best lastig je hond ook nog aandacht te geven. Een uitlaatservice geeft je wat tijd voir jezelf of met visite oid en de hond heeft een leuk uitje!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Het belangrijkste wat mij betreft is dat je er niet iets bijzonders van maakt. Een baby is heel speciaal maar tegelijkertijd moet het thuis normaal blijven. Er moeten geen regels voor de honden veranderen bedoel ik daarmee. Alles wat je dan wilt doen, moet je nu ook al doen. Daarnaast zou ik vooral de hond niet angstvallig bij de baby weghouden. Laat maar zien en ruiken, natuurlijk onder toezicht en begeleiding van jou. Ook de hond moet leren omgaan met het nieuwe gezinslid. Ik zou ook niet raar doen met luiers en kleren ze dergelijke, gewoon doen is veelal het beste.

 

Toen wij onze zoon kregen waren Misia en Daisy 5 en 3 jaar oud. Bij thuiskomst ben ik op de hoek van de bank gaan zitten en heb ik ze laten snuffelen. Daarna heb ik onze zoon in z'n bedje gelegd en mochten ze ook even kijken. Grappig en tekent was dat Misia daarna naar mijn vrouw liep en meteen aan haar buik kwam snuffelen. En toen was het eigenlijk goed. We hebben ze nooit expres weggehouden bij de baby. Natuurlijk hou je altijd toezicht maar toen zoonlief ging kruipen moesten de honden niet plotseling de kamer uit om maar eens wat te noemen.

 

Ik zou het zo normaal mogelijk houden. Rust, ontspanning en duidelijkheid. En dat hoort voldoende te zijn.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ik ben ook zwanger, heel pril nog, heb nu ook nog een pup rondlopen van bijna 5 maanden.

 

De andere honden doen al wat rustiger aan tegen mij met spelen, de pup nog niet, tegen die tijd zal dat heus wel komen, maak mij eigen er niet zo druk om.

 

Ik zit alleen straks, hoe laat ik ze uit

 

Wij hebben een station auto gekocht voor de doggies, zodat ik ze overal mee naartoe kan nemen, ik ga altijd met de auto naar het losloopgebied...zie dat niet zitten met een kinderwagen erbij.

 

Ik denk dat ik de tijden aan zal moeten passen met het uitlaten, als man wakker is, na zijn nachtdiens kan ik met de doggies weg...zoiets....haha, ook dat komt wel goed hoor, tis effe kijken hoe het loopt!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Wij hebben een station auto gekocht voor de doggies, zodat ik ze overal mee naartoe kan nemen, ik ga altijd met de auto naar het losloopgebied...zie dat niet zitten met een kinderwagen erbij. "

 

Dat deden wij ook niet, buiten wandelen met de honden was met alleen de honden. We hebben wel eens de kinderwagen meegenomen, maar dat leidde alleen maar tot waaks gedrag.

 

Uiteindelijk is het niet een kwestie van tijd hebben voor de honden maar tijd maken voor de honden.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ja, dat bedoelde ik ook

 

Nu ga ik smorgens altijd tot een uurtje weg, s middags kort en s avonds weer een uur tot anderhalf.

 

Dat s morgens zal s middags moeten worden....komt wel goed hoor, zal wel zien hoe ik dat aanpak,haha

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

"  

Wij ook pas 2015 hoor eind februari maar dat noem ik nog winter Hihi!
Wat ik aan storm merk is dat hij op zijn manier waaks wordt. Als hij iemand hoort achter de,schutting gaat hij voor me zitten en grommen en blaffen naar het geluid.
Jij ook gefeliciteerd! "

 

Dat merk ik ook aan Joy, als er nu iemand langs het raam loopt of langs de schutting gaat ze inderdaad blaffen en grommen, ze is al erg beschermend ingesteld haha! 

 

Ik denk inderdaad dat wij ook gewoon 'heel normaal' blijven doen alsof er niets veranderd is, Joy lekker laten snuffelen en doen en tijdens de zwangerschap bij mn buik liggen zodat ze de baby ook af en toe hoort of voelt.. En haar uitlaatrondjes voor haar laten vind ik ook wel een goeie, doggietime!

Volgende forumvraag: eet obsessie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^