Overstappen naar KVV???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ronny (Gast)

Hallo,   Ik heb een Mechelse herder van 1 jaar oud(teefje). Ze krijgt nu Cavom compleet, maar hier ben ik niet echt tevreden over.    Ik heb al een keer eerder een andere brok geprobeerd(Smolke) maar toen viel ze te veel af.   Nu wil ik graag overstappen naar KVV maar ik heb er geen ervaring mee. Ik zit met een aantal vragen:   Kan ik haar direct overzetten naar kVV?   Wat voor merk kan ik haar het beste geven?   Is er iemand die ervaring heeft met Energique?    Moet ik naast KVV haar ook nog brokken geven?   What to do????   Met vriendelijke groet,   Ronny

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Ik vind dit altijd een fijne site om verschillende merken KVV te vergelijken en de verkooppunten te zien:

 

http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken

 

Er zijn heel veel goede merken KVV tegenwoordig, dus je hebt de keuze, en je zult zelf even moeten uitvogelen wat jouw hond lekker vindt. Ik wissel zelf altijd 4 soorten vlees met elkaar af, zodat ze wat variatie hebben.

 

Ik heb mijn dieren altijd gewoon in een keer overgezet van brok op KVV, en dat ging altijd goed. Maar bij kieskeurige honden of honden met een gevoelige spijsvertering zou je bijvoorbeeld een tijdje 's morgens brokken en 's avonds KVV kunnen geven. Als ze het in eerste instantie niet lusten wil een beetje yoghurt of huttenkase erdoor nog wel eens helpen.

 

Ik geef zelf gerust een handje brokken (om te speuren, of als beloning tijdens het wandelen) vlak na een KVV maaltijd, maar veel mensen raden dat juist af.

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

Ik volg even. Zit namelijk ook met hetzelfde idee. Al zijn we hier wel tevreden vier de Cavom brokjes.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

veel lezen hier op het forum ;-) staan genoeg topics waar je alles uit kan halen. je kunt inderdaad gelijk overstappen. geen brokken meer voeren erbij. vers voeren is het beste wat je nl kunt doen. energique best goed vergelijkbaar met cavom denk ik..het is ook compleet als ik me niet vergis dat is gemakkelijk. succes ;-)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hoi Ronny,

In principe kun je je hond direct overzetten naar KVV. De eerste paar dagen zou je er een scheutje heet water overheen kunnen doen om het echte rauwe er wat vanaf te halen. Sommige honden moeten er erg aan wennen. Ook is het verstandig om, als je een kieskeurige eter hebt, te beginnen met wat toegankelijke smaakjes. Ik begon bij mijn hond met fazant. Dat was geen goed plan, hihi.

Welk merk je moet kiezen is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt en hoe dik je portemonnee is. Er zit behoorlijk wat verschil in prijs en kwaliteit tussen de verschillende merken KVV. Naast de KVV hoef je haar geen brok meer te voeren.

Met Energique heb ik geen ervaring. Ik werk voor www.naturalpaws.nl, wellicht kun je daar een KVV vinden die je aanspreekt? Ik weet niet of je in de regio woont, maar je kunt altijd mailen voor meer informatie!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^