foutje???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Gister lag onze Jess te slapen op de gang..
Ik deed de deur open om naar de wc te gaan ,ze keek me aan sprong op en vloog me aan..tanden,grommen..tot ik 'hey' zei…toen was het meteen over…Ik heb haar zo rustig mogelijk zonder woorden naar buiten geleid om af te koelen en heb achter haar de deur dicht gedaan.
(Ik stond binnen af te koelen en effe door te ademen).Ik keek naar Jess buiten en zag dat ze stond te trillen op d'r beentjes!Ik heb haar weer naar binnen gelaten we hebben even geknuffeld en toen ging het leven weer door…
Was dit nou gewoon een foutje van haar?Ik heb nog gedacht;misschien herkende ze me niet..(ik ben 9 maanden zwanger)..Maar dat kan het toch eigenlijk echt niet zijn toch?Ik ruik en klink hetzelfde,en er was verder niemand!!Lag ze zo diep te slapen dat ik haar liet schrikken??

Heeft iemand anders dit ook al eens met hun lievelingen meegemaakt??

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

ik denk echt geschrokken....vooral omdat ze later stond te trillen, ...

 

is natuurlijk wel even schrikken, uitkijken dus als ze slaapt.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Waarschijnlijk inderdaad wakker geschrokken van onverwachts geluid/beweging.. (de deur die open ging)

 

Die van ons vliegt dan ook overeind en lijkt pas na 2 meter echt wakker te worden en weer iets te ontspannen het hondje op mijn werk blaft een paar keer van de schrik..

Iets om rekening mee te houden dus, zeker als de kleine straks gaat kruipen..

honden page profiel BlaiseBlaise

Bij het abrupt wakker worden kan je hond je niet herkend hebben (orientatie kwijt). Mensen s hrikken bij het wakker worden ook weleens en weten niet waar ze zijn (kan, hoeft niet). Als er daarvoor ook nog eens een droom was kunnen ze er nog in zitten (reageren alsof ze nog in die droom zitten).

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

inderdaad.misschien was ze zo diep in rust dat ze gewoon geschrokken is! eind goed al goed, allebei afgekoeld en daarna weer geknuffeld :)!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Misschien had je hond een nachtmerrie in zijn slaap, en schrok hij wakker van je.
Dan was dit zijn eerste reactie.
Ik denk dat je het niet kwalijk kan nemen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Bij het abrupt wakker worden kan je hond je niet herkend hebben (orientatie kwijt). Mensen s hrikken bij het wakker worden ook weleens en weten niet waar ze zijn (kan, hoeft niet). Als er daarvoor ook nog eens een droom was kunnen ze er nog in zitten (reageren alsof ze nog in die droom zitten). "

 



Mee eens. Als mijn vader vroeger op de bank lag te slapen, moest je echt niet langslopen, kreeg je zo een knal!

Hij had dat reflex en gedesoriënteerde, heel snel als hij sliep of nog half sliep.

Om terug te komen op de post van TS.

Ik heb dit met mijn hond ook meegemaakt. Hij lag toen in een hoekje van de tuin te slapen en ik was iets in de schuur aan het doen.

Op het moment dat ik uit de schuur kwam en met mijn voet de deur een duw gaf waardoor deze dicht viel… vloog Rocky overeind en stierde hij grommend en borstelend op me af.

Het leek er alles op dat hij me wilde aanvallen, hij keek me recht aan en kwam grommend op me af,. maar toch was ik alleen maar verbaasd en niet bang.

''Hey, ik ben het joh!'' zei ik toen. En meteen was het over.

Net als de TS bemerkte ik een duidelijke desoriëntatie en een soort verdwaasdheid. Alsof hij zelf ook wilde zeggen: ''huh' wat was dat nou!?''

Ik heb hem toen wel even geknuffeld en hij knuffelde mij terug wat hij dan doet door aan mijn kin en oor te knabbelen.

Ik vermoed heel sterk dat ik op dat moment even onderdeel werd van een droom?

Het is daarna nooit meer gebeurd.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Klinkt wel dat ze erg geschrokken is, heel diep in slaap of wakker geschrokken uit een vervelende droom of iets dergelijks. Des al niet te min is het wel ff flink schrikken, in dit geval duidelijk voor jullie beiden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik weet niet hoe oud ze is, maar het kan dat de zintuigen wat zwakker worden en het wat langer duurt om uit een diepe slaap goed helder te worden. Komende tijd even goed laten weten dat je eraan komt.

 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier het zelfde met Lobke die ligt graag in de deuropening te slapen soms moet ik naar de wc en hou het dan op, maar soms moet je dan eindelijk toch dan roep ik haar naam en dan loop ik al pratend langs haar heen, dan reageert ze niet kijkt me alleen lodderig aan. vannacht lag ze te dromen en lag te schokken en te drraaien , dan roep ik haar ook wakker. even sloomkijken en ze gaat verder slapen in haar mand.Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

schrikken uit een diepe slaap. zekers kan dat , en ze is ontzettend alert op JOU, je bent bijna 9 maanden zwanger, ook dat zal ze zeker merken, je ruikt het zelfde zeg je, maar niet voor je hond, jouw gemoeds toestand is er, ondanks dat jij je toch gewoon gedraagt, je hond zal extra alert zijn op Jou, en uit slaap zo alert en heftig reageren dat kan.

 

 

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Ik denk in het vervolg gewoon even haar naam zeggen, hoort ze meteen dat jij het bent? Als ik 's nachts binnenkom doe ik dit ook even (werk in ploegen) anders kelen ze de ganse straat bijeen

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Tja,dan zal het een schrikreactie zijn geweest..Ze was er zelf ook nogal van onder de indruk :-) Ze is overigens net 6,dus dit is wel iets waar ik waarschijnlijk rekening mee moet gaan houden als ze wat ouder word en een tikkie trager en dover…Voor alles een eerste keer toch haha..
Bedankt voor de reacties!

;-) ;-) ;-)

honden page profiel BlaiseBlaise

" Hier het zelfde met Lobke die ligt graag in de deuropening te slapen soms moet ik naar de wc en hou het dan op, maar soms moet je dan eindelijk toch dan roep ik haar naam en dan loop ik al pratend langs haar heen, dan reageert ze niet kijkt me alleen lodderig aan. vannacht lag ze te dromen en lag te schokken en te drraaien , dan roep ik haar ook wakker. even sloomkijken en ze gaat verder slapen in haar mand.Hein. "

 Wat lief dat jij je plas ophoudt voor Lobke. Maar inderdaad, zachtjes naam roepen tot ze wakker worden en hierdoor niet ineens schrikken is het allerbeste. Lobke boft maar met jou.

honden page profiel FamkeFamke

honden foto van Famke

Echo, onze eerste boxer, heeft het ook een keertje gehad. Was een ontzettend lieve hond, nooit problemen. 

Hij lag op de bank te slapen en was zo diep in slaap dat hij niet in de gaten had dat hij bijna van de bank viel... dochter zou hem even goed leggen en dan kreeg zij een waarschuwing...

 

Ja, goede les... nooit aangekondigd bij een slapende hond iets doen..

 

Nooit weer gebeurd..

 

Ingrid

 

( komt daar het spreekwoord misschien vandaan: "geen slapende honden wakker maken"?)

Volgende forumvraag: Oei! Konijn gegrepen....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^