Wat als een hond in een auto zit tijdens dit weer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

De titel zegt het al... Wat als je een hond in een auto ziet zitten tijdens dit weer? Het raam staat op een kiertje maar de auto staat er al uren. Valentijn bleef tijdens de wandeling in de namiddag zo lang staren. Toen pas zag ik het hondje zitten. Nu zijn we net weer thuis en nog steeds de hond in een auto. De basisscholen lijken druk dus ik gok dat de groep 8 musicals worden opgevoerd vandaag. 

 

Met dit weer vind ik het ook lastig hoor. Natuurlijk kan het dan wel even maar hoe lang is lang genoeg?

Ik heb de wijkagent wel even om raad gevraagd en die houden het even in de gaten. Tja... of dat iets gaat doen voor die kleine. 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Als de auto in de zon staat zou ik zeker de politie bellen.. Met dit weer is het wat lastiger.. Het is vrij koel buiten..

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Met dit weer zou het niet zo'n groot probleem moeten zijn toch? De auto warmt in principe niet op. Dan vind ik persoonlijk honden die thuis in een bench alleen gelaten worden zieliger. In een auto kan een hond tenminste nog bewegen en vanalles zien.. Ik zou het overigens zelf niet doen hoor. Als de honden niet mee gaan blijven ze lekker thuis, maar hier hebben ze het hele huis om in rond te lopen.. EDIT: toen ik reageerde was het bij ons ongeveer 20 graden met bewolking en regen, niet warm dus... Als de zon schijnt ben ik er natuurlijk ook voor om de politie te bellen :)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lastig. Ik hoop dat de agent de eigenaren kan aanspreken.

De temperatuur in sommige delen, met name noorden en noord oosten, van NL is rond de 20 graden en het voelt klam aan. Het scheelt dat de zon niet schijnt; maar toch kan de temperatuur in een auto oplopen.

 

http://www.buienradar.nl/weerkaarten/temperatuur

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De politie bellen?

Stond van de week nog in de krant dat op de parkeerplaats bij de Efteling een puppy van 8 weken in de auto zat.

Iemand heeft de politie gebeld en die hebben het raam opengebroken.

De puppy heeft het gered maar was al helemaal versuft.

 

 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ben net gebeld door de politie. Ze konden de auto niet vinden maar na mijn uitleg zei hij: oja, we zien em al. We zijn nu alweer anderhalf uur verder :( 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Goed dat je de politie gebeld hebt… ik hoop dat je nog iets terug hoort.

Anoniem (Gast)

Als je vermoed dat de eigenaar op school zit ivm musical zou ik er heen lopen en het kenteken om laten roepen zodat die de hond uit de auto haalt (attenderen dat te benauwd is en er anders een raam ingetikt wordt).

Nu heb je de politie gebeld en die neemt het van je over. Goed gedaan.

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Nog wat gehoord Gerard?

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Bij mijn laatste wandeling was de auto weg. Dat bij scholen naar binnen lopen kun je inderdaad doen maar het zijn 3 scholen naast elkaar dus waar die mensen dan eventueel zitten is ook niet direct duidelijk. Hoe dan ook, het zal wel goed zijn gekomen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

alleen maar goed Gerard. je bezorgd maken en er wat aan doen. ;-)

Ik woon in het noorden, hier oranje code, het was gisteren zo ontzettend heet. niet warm maar heet.

en vandaag nog erger, zou ik een hond zitten en ik kom er zelf niet uit, geen mens te zien en de politie laat het even afwachten, post naast de auto, kijk hoe de hond zich gedraagt, ligt tie op apegapen, dan ruit inslaan, is dat niet zo, dan bellen en blijven bij de auto.

het is onverantwoord om een hond in de auto te laten, ook al is het bij jullie minder warm dan hier, ga er zelf een uurtje in zitten met het raam op een kier, dan kan je eens kijken hoe warm dat al is voor jezelf, laat staan voor een hond die maar op bepaalde plekken kan zweten.

beter te snel ingegrepen dan dat een hond overlijdt, en zo is het met kinderen dito..... zie je wat niet verantwoord is, blijf bij de auto bel op.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

ResQme

 

Dit apparaatje in een hoek van één van de zijruiten zetten, aandrukken en de ruit is open.

(Weg).

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Een bekende van mij zag ook eens zoiets. 

Na een tijdje wachten deed hij het volgende :  hij sloeg een raam in, deed de deur open en bond de betreffende hond aan de trekhaak vast.

 

Ik vind het wel inventief, maar het mág natuurlijk helemáál niet....

 

@ Menno : mooi apparaatje!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

direct 112 bellen....
zodra je de politie aan de lijn hebt en verteld wat er aan de hand is en dat je een ruitje gaat intikken om een hond te bevrijden.
Dan de aanwijzingen opvolgen....en vaak als je dan de ruit alsnog intik, ben je niet schuldig omdat de politie weet wat je doet, en vooral waarom.
Of het nu een hond of kind is...je laat je dier/kind niet achter in een hete auto.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Beetje afhankelijk van het weer, sasja. Als het niet warm is, is er eigenlijk geen probleem. Maar gister lag het er idd wel aan waar je was.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^