Welk ras is mijn hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" ik heb er een fokker bij geroepen en geen modmelding gemaakt omdat het sluiten van het topic niet zal voorkomen dat de TS gaat fokken maar uitleg van een fokker over alles wat er bij verantwoord fokken komt bij kijken kunnen TS misschien wel op andere gedachten brengen. "

 




Dit is toch al onverantwoordelijke fok. De TS weet nog niet eens wie de vader is....
Wij kunnen wel 100 x zeggen dat je beter niet kunt fokken maar ja zoals zo vaak wordt het toch gedaan....

honden page profiel albena kolarskaalbena kolarska

honden foto van albena kolarska

Natuurlijk, het is mijn verantwoordelijkheid als ik besloten om een ??hond te dekken... want deze vrouwen teefje  zijn erg duur ... dit zijn slechts plannen voor de toekomst.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nou ja, je bent je eigen baas en niemand kan je tegen houden.

Dus ik snap dit topic dan ook niet.

Je hebt blijkbaar allang besloten wat je plannen zijn.

In ieder geval veel succes ermee.

honden page profiel albena kolarskaalbena kolarska

honden foto van albena kolarska

Natuurlijk, zal ik zelf de beslissing nemen wat te doen, de enige wat ik wilde weten is jullie mening , wat de ras van mijn hond is. Bedank voor de reacties, ik heb nog 2 katten en ik houd van mijn dieren ontzettend veel en ze worden goed verzorgd. Groetjes bedankt 

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Chippen is verplicht, kan je niet onderuit of je bent illegaal bezig en alleen je Chiko zal er de dupe van zijn. Jij bent zijn eigenaar, jij moet dus je verantwoordelijkheid dragen net zoals alle andere hondeneigenaars. Chippen is niet kankerverwekkend. Het is een klein metalen rijstkorreltje dat in de nek van de hond geschoten wordt. Gebeurt heel snel en de hond is er meteen vanaf. Dit is een manier om je hond te kunnen identificeren. Zo kan jij bijvoorbeeld ook voor de rest van je leven bewijzen dat hij van jou is als hij bijvoorbeeld gestolen wordt of vermist geraakt. Anders heb je niets en ben je je hond kwijt.

Hier staat alles: http://chipjedier.nl

 

Een chihuahua mag volgens het rasstandaard maar maximum 3 kilogram wegen (http://www.belgianchihuahuaclub.be/images/Standaard2009.pdf). Aangezien de jouwe ruim een kilogram meer weegt, hij geen stamboom heeft, je zijn vader niet kent en hij van een zeer onverantwoorde "fokker" komt kan je dus best zeker zijn dat hij niet raszuiver is. Het kan zijn dat er verschillende rassen in je hondje zitten: chihuahua, dwergkees, vlinderhond,... Zijn ouders zijn waarschijnlijk niet zuiver, en zijn voorouders misschien ook niet. Je kan dat laten onderzoeken met een DNA-test maar verder kan je ook gewoon nu gelukkig zijn met je hondje en het laten voor wat het is. De situatie veranderd er niet door ;)

 

Kweken raadt ik ten sterkste af, anders ben je net zo onverantwoord bezig zoals de mensen van waar je hem hebt. En wat zeg je dan tegen eventuele pupkopers? Ja, kruising chihuahua maar met wat allemaal weten we niet. Een hond heeft net zoals genen. Daarin bestaan dominante (degene die tot uiting komen) en resistente (degene die onderdrukt worden, dus niet uitkomen maar er wel zijn). Ik ben bruinharig maar ik kan misschien wel rosse resistente genen hebben en als mijn vriend dat toevallig ook heeft is er dus een kans dat wij een ros kindje kunnen krijgen. Net zoals bij honden dus. Alleen werkt dat met erfelijke ziektes net hetzelfde. Bij Chihuahua en vele kleine rassen komt vaak patella luxatie of knieschijfverplaatsing voor. Jou hondje kan hier misschien niet al te veel last van hebben maar wel de genen dragen. Stel dat de teef die je hem laat dekken dat ook draagt krijg je sommige pups met patella luxatie en heb je net nog een lading zieke pups op de wereld laten komen. Chihuahua is al zo kapot gefokt door zulk soort "het zou eens leuk zijn"- of "ik kan er lekker wat aan verdienen"- nestjes zoals deze. Vind je het een leuk hondje, dan kan je best jou hondje niet laten dekken. Want die zegt dat die mensen er ook weer niet mee gaan kweken en het ras de chihuahua nog verder de dieperik in duwen?

Ben je geïnteresseerd in fokken? Lees je in over het hele gebeuren: raad van beheer, stambomen, rasstandaarden, testen op erfelijke afwijkingen, do's en dont's, wat je allemaal nodig hebt,... zoek je goede ouderdieren en begin als je 100% zeker bent dat je gezonde pups ter wereld kan laten komen (bewezen met DNA, niet met een goedkeuring van de dierenarts).

 

Als jou hondje zo "geil" is zoals je zegt, laat hem anders gewoon castreren. Hem laten dekken gaat het alleen maar 10x erger maken want dan heeft hij mogen weten wat het is om een loopse teef te dekken en dan gaat hij elke loopse teef die hij kan ruiken (en dat zijn er veel!) willen dekken en nog zotter staan omdat hem dat niet lukt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Sorry albana maar chippen is echt wel verplicht .. 

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Ik kan hier zo niet tegen heh mensen die bepaalde dingen gewoon niet WILLEN horen.

Chippen is VERPLICHT en dat jouw dierenarts je dat niet zegt is hoogst onverantwoord! of je gaat reizen met je hond heeft hier niets mee te maken! De verantwoordelijkheid voor het chippen van je hond zit altijd nog bij jezelf en kun je niet bij je dierenarts neerleggen.

Dan wil je gaan fokken met een hond die al bij een in mijn ogen slechte fokker vandaan komt. want fokken met zoveel diertjes in een klein appartement en illegaal verkopen ZONDER paspoort, ja dan ben je geen goede fokker in mijn ogen....
dat het paspoort niet nagestuurd is bevestigd dat nog eens.
Dus je kunt eigenlijk wel weten dat er niet goed op erfelijke ziektes is getest. straks heb je allemaal zieke pups of pups met afwijkingen en problemen...

Als je hondje altijd 'geil' is kun je hem misschien beter laten castreren/steriliseren....

Jammer dat je de adviezen en waarschuwingen hier niet serieus neemt. heel onverantwoord als hondenbezitter in mijn ogen... sorry kan er niets beters op zeggen.

honden page profiel albena kolarskaalbena kolarska

honden foto van albena kolarska

Vergeet niet dat deze onverantwoordelijke mensen zijn Nederlands gezin(familie ) .. Ik kocht een hond van hen 4 jaar geleden ...

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Ja zij zijn onverantwoordelijk. Maar als je gaat dekken met je hondje ben je net zo onverantwoordelijk. En als je je hond niet chipt terwijl je dit verplicht bent ben je ook onverantwoordelijk. Het maakt mij niet uit of ze Nederlands zijn of niet, dat heeft hier totaal niet mee te maken.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

het maakt toch niet uit welke nationaliteit ze hebben? onverantwoord is onverantwoord... of het nu om Nederlanders, Belgen of Amerikanen gaat maakt totaal niks uit.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Vergeet niet dat deze onverantwoordelijke mensen zijn Nederlands gezin(familie ) .. Ik kocht een hond van hen 4 jaar geleden ... "

 

Misschien wisten ze niet beter?

Maar jij weet wel beter.

En als je dan toch bewust met zo'n hondje gaat fokken, vind ik dat nog veel erger.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Net als Jana zou ik eerder informeren bij de dierenarts om je hondje te laten castreren.

Zoals anderen hier al aangeven: ermee fokken is echt onverantwoord. En al het alleen maar is omdat het anders zo zielig is dat hij niet mag, het zou het probleem inderdaad alleen maar groter maken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Eens een hond 1 x heeft mogen dekken is de kans groot ( lees niet altijd) dat de reu dit meer gaat willen

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Is je hond altijd "geil" dan bestaat de kans dat het gaatje waar zijn piemeltje doorheen gaat te klein is... Dit ga je niet oplossen door hem te laten dekken... Het is wel op te lossen via een operatie om het gaatje groter te maken (bij kleine rassen is het wel aan te raden om dit bij een universitaire kliniek te laten doen, reguliere dierenartsen hebben veelal hiervoor niet de benodigde materialen (ik spreek uit ervaring)

 

Als je hem toch wil laten dekken dan zit je op hondenpage verkeerd. Wat jij van plan bent is zeer onverantwoord, en onze regels daarover zijn de volgend:

 

FOKKEN

Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken.
Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven
over dekking, dracht en hun nestje pups.

Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren,
uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen,
goede leefomgeving voor moeder en pups,
en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest.

Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet.
Wanneer wij via een PB de fokwijze ontvangen en deze door ons akkoord is bevonden
ben je vrij om topics in deze rubriek te plaatsen.

Wanneer wij geen informatie hebben over je fokwijze of wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde fok is het alleen toegestaan om dringende vragen in het forum te stellen.
Nadat er voldoende advies gegeven is zal het topic gesloten worden.

Meer informatie omtrent het verantwoord fokbeleid van HP, de gestelde eisen
en de verschillende HP keurmerken lees je in onderstaande link
[link]http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/[/link]

 

We laten voor nu dit topic even open in de hoop dat jij inziet dat de keuze die jij wilt maken echt niet de juiste is... Niet voor je hond, niet voor het "ras" en niet voor honden in het algemeen. Laat svp het fokken over aan mensen die wel verstand hebben van waar ze mee bezig zijn.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Vergeet niet dat deze onverantwoordelijke mensen zijn Nederlands gezin(familie ) .. Ik kocht een hond van hen 4 jaar geleden ... "

 




Waar is die hond gebleven? Jij bent onverantwoordelijk bezig om tot 2 keer toe daar een hond te kopen. En dan wil je er ook nog mee fokken? ;-)

Adike Grooters-Viellevoye (Gast)

Ik zie geen kenmerken van een Papillon, maar eerder van een Keeshond.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Gos hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^