onzekere hond voorstellen aan onze pup? HOE?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hoi Allemaal,

 

Nog even een vraag....

Eind juli komt onze pup pas, maar na aanleiding van een bezoek gisteren heb ik hier heel de nacht aangedacht haha...

 

Mijn schoonouders hebben een hond.

Deze hond is nooit gesocialiseerd eigenlijk, zomaar opgehaald bij een boer zonder info...

En volgens mij ook zonder zich er meer in te verdiepen, geen cursus gedaan oid..

 

deze hond is naar eigen "volk" wel oke, maar naar vreemden blaft ze heel erg, pas als de visite gaat zitten dan gaat zij ook naar haar plek en blijft daar tot visite weer weg is of ze komt uiteindelijk even kijken. Mocht je als vreemde binnen komen en haar willen aaien dan deinst ze terug...(overigens niet bijten of happen)

 

Ook met andere honden weet zij zich geen houding te geven, aan de lijn uit zich dat door te gaan blaffen al loopt de hond onderhand aan de andere kant van de straat... Heel af en toe gaat zij los op het strand maar dan volgt ze trouw mijn schoonouders en haar balletje, ze gaat dan echt NIET in contact met andere honden.

 

Nu hebben mijn schoonouders een caravan in Zeeland staan, en ze stelde voor dat wij naar zeeland kwamen met de pup, na een aantal weken!

Leuk!

Maar hoe pakken we dit aan met hun hond.

Ik wil veel energie stoppen in het socialiseren van mijn hond...

 

wat leert onze pup van de andere hond>?

Hoe laat ik zon eerste ontmoeting goed verlopen>?

 

Iemand Tips?

 

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik zou het heel rustig opbouwen, bijvoorbeeld een stukje samen gaan wandelen maar met een flink aantal meters er tussen. Gaat dat goed, dan kun je langzaam aan naast elkaar proberen te gaan lopen, maar wederom met een flink aantal meters er tussen. Ze pikken heel veel op over elkaar door gewoon samen dezelfde kant op te wandelen, bij 'kennis maken' hoeven ze niet altijd te snuffelen e.d. 

 

Een jonge pup kan nog niet zo heel lang wandelen natuurlijk, dus je kunt ook onderweg even gaan zitten ergens (ook weer met voldoende afstand). 

 

Ik ben bij onzekere honden geen fan van los kennis laten maken, vooral niet als een van de honden nog zo'n heerlijk jonge stuiterbal is die overal op af dendert  Maar aan de lijn kennis laten maken betekend bij mij dus absoluut NIET in een rechte lijn de honden op elkaar afdwingen en laten snuffelen. Geef ze allebei voldoende ruimte om ze op hun gemak te laten voelen en verklein die afstand pas als er geen stress signalen worden vertoond 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik heb er bij een kennis met een slecht gesocialiseerde angstige hond voor gekozen om ze niet kennis te laten maken als pup. Die hond is bang, ik vond dat geen goed voorbeeld voor mijn honden en het was ook niet plezierig voor de andere hond,

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk dat het ook erg afhangt van de pup als de pup (niet in de angstfase zit) en stabiel is e.d.  en voldoende met andere honden in aanraking komt zal het wellicht best kunnen (met de juiste begeleiding) maar tref je een wat onzekere pup bijvoorbeeld zou ik er bewust voor kiezen die in de belangrijkste fase van zijn leven zoveel mogelijk alleen met stabiele honden in aanraking te laten komen.

 

Maar als de pup stabiel is en sociaal en veel in aanraking met andere honden en je zou er voor kiezen dit te doen en goed te begeleiden, voor hetzelfde geldt is er een klik  je weet het niet maar ja ik denk je eigen pup observeren goed leren kennen voor je een beslissing neemt of je dit wel of niet wilt doen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Bedankt allemaal! 

 

Mijn ouders hebben een golden retriever een scheet van een beest! 

Heel stabiel en gehoorzaam! 

Fijn om ook zo'n hond tot "beschikking" te hebben! 

 

 

 

 

Volgende forumvraag: Nooit spelen met andere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^