Voorschot voor pup terugkrijgen als er onvoldoende pups zijn of fokker wilt pups niet meer verkopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik snap het hele verhaal niet helemaal.

Waarom bel je die fokker niet gewoon op en praat je het uit of beter nog je gaat er persoonlijk langs.

leg het uit zoals je het hier doet.

Zie het probleem niet echt.

Fokker heeft pups, jij vertrouwd iets niet en uit dit naar een andere fokker en laat je op de lijst plaatsen en huidige fokker komt erachter (mijn vraag is hoe dan maargoed dat is een 2e). Praten praten helemaal als je een goed gevoel bij de fokker hebt en dus de nest combi.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Wat rot voor je. Vind de tip van Emma een goeie. Persoonlijk verwachtte ik al meer problemen,  want hun reacties getuigd van weinig begrip voor een pup-koper. Misschien niet fijn om te horen maar als mensen zo reageren (negeren, afzeggen enz) waren er gegarandeerd bj iets anders weer vreemde reacties geweest. Dit is echt niet om iemand (fokker) zwart te maken hoor, maar mijn mening hoe deze fokker met jou om is gegaan. Voor jou is het nieuw, voor de fokker niet, die had beter kunnen weten en begrip op kunnen brengen zoals normaal iemand te woord staan ipv negeren en zo aangebrand reageren. Als jij bij iemand onder voorbehoud wilt staan dan mag dat toch? Wat is daar verkeerd aan? Ze liet je toch in het ongewisse? Nee, ik begrijp deze fokker niet en vind dit alles behalve normaal. Ik zou er geen hond meer van willen hebben zo, want dan is er zo weer wat.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Xtine

Misschien dat ik nu velen tegen krijg,

maar wanneer iemand bij mij op de puppylijst staat,

en ik merk dat die persoon zich ook bij iemand anders op de lijst heeft geplaatst,

dan annuleer ik die persoon.
Voorschot moet ik niet terug geven, want dat vraag ik nooit.

honden page profiel BlaiseBlaise

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Misschien dat ik nu velen tegen krijg,
maar wanneer iemand bij mij op de puppylijst staat,
en ik merk dat die persoon zich ook bij iemand anders op de lijst heeft geplaatst,
dan annuleer ik die persoon.Voorschot moet ik niet terug geven, want dat vraag ik nooit. "

 Mij niet ik dacht hetzelfde maar durfde niet te zeggen. Ik snap de reden van ts hoor, maar snap fokker ook

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

xtine, per ongeluk 1 doggie gegeven. Ik wil er je gerust nog 3 geven. Sorry.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Misschien dat ik nu velen tegen krijg,
maar wanneer iemand bij mij op de puppylijst staat,
en ik merk dat die persoon zich ook bij iemand anders op de lijst heeft geplaatst,
dan annuleer ik die persoon.Voorschot moet ik niet terug geven, want dat vraag ik nooit. "

 

Ik kan me er iets bij voorstellen, aangezien je dan met het risico zit dat je mensen belt met "je pupje is geboren" en zij gaan zeggen "oh, maar we hebben er al een" en jij als fokker ineens een nieuwe pupkoper uit je hoge hoed moet toveren. Maar aan de andere kant, als je zoals hier zelf steken hebt laten vallen qua contact houden en niet duidelijk bent geweest naar je pupkopers, vind je het dan gek dat mensen verder gaan kijken?

 

In dit geval was er nog geen pup en hebben de kopers het met de tweede fokker in alle eerlijkheid besproken. Dat getuigd niet van slechte intenties qua op twee paarden (fokkers) wedden.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Inderdaad. De tweede fokker weet - heel kort - dat er een discussie was ontstaan. En de tweede fokker weet dat wij heel sterk hoopten dat het misverstand uit de wereld kon geholpen worden en we in zee konden gaan met de eerste fokker. 

 

(om geen linken naar de fokker te maken werd het korte relaas hier terug geschrapt)

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

In mijn ogen heeft TS niets verkeerds gedaan. Genegeerd door de fokker, in het ongewisse gelaten en "onder voorbehoud" bij een ander fokker op de lijst. Ik zie daar niets anders aan dan dat iemand heel graag een pupje wil en op zeker gaat. 

Het plezier van wachten op een pup is voor TS helemaal verpest en dit alleen omdat afspraken niet gewoon op papier konden. Ik vind het echt heel vervelend gegaan voor TS.

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" xtine, per ongeluk 1 doggie gegeven. Ik wil er je gerust nog 3 geven. Sorry. "

Geen probleem hoor,

schrijf hier niet om "doggies" te verzamelen.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Neen, Xtine, dat dacht ik wel, maar het leek alsof ik bijna 'wraak' wou nemen omdat je iets zou schrijven dat ik niet OK vond. En dat is niet.

Ik begrijp heel goed dat een fokker niet wilt dat mensen gaan shoppen en zich overal maar op de lijsten zetten om dan eens te kijken hoe het uitdraait. Zeker als je nog eens geen voorschot vraagt, dan kan men alle kanten uit. Jij doet de moeite en de mensen laten misschien zelfs niets meer weten. Familie van een vriendin van mij die kweken ook honden en zij gaan er nu zelfs mee stoppen omdat ze vinden dat ze soms niet op een deftige manier behandeld worden.

 

Aan 'onze' fokker heb ik uitgelegd dat ik echt niet op een andere lijst wou gaan staan om te shoppen, maar moest er geen pup voor ons bij zijn (die kans was vrij groot gezien de plaats waar we staan op de lijst) of moest onze fokker het contact verbreken (die kans was er volgens ons ook, want we hadden al meerdere keren geprobeerd). De andere fokker wist dat we bij voorkeur bij de eerste fokker bleven. Gewoon omdat we daar alvast een goed gevoel bij hadden en we ons daar hadden geëngageerd. De eerste fokker kweekt echter maar af en toe, dus als er nu geen nestje was, was het weer jaren wachten. Deze fokker wou ons voorschot wel doorgeven aan andere bevriende fokkers, maar daar kan ik mij persoonlijk niet zomaar in vinden. Ik wil deze zeker ook bezoeken en een kans geven, maar ik ken deze mensen niet, dus ik vind niet dat ik het gevoel zou moeten hebben dat ik bij hen dan een hond moet reserveren. Als het als dienstverlening is, dan is het super lief. Als het meer als een morele verplichting zou zijn, dan gaat het te ver. 

 

Nu heeft de eerste fokker eenzijdig het contract verbroken. We krijgen ons voorschot terug. Ik blijf echter met een wrang gevoel zitten. Wij zijn door deze aanpak wel onze tijd en ons geld (dit laatste tijdelijk, vanzelfsprekend) kwijt. 

 

Maar ik ga nu proberen positief verder te kijken wat we nu moeten doen. 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Ik heb niet alles gelezen maar wel globaal door de adviezen heen gescrollt.

 

Heel veel goede adviezen en ik kan als Nederlandse fokker in België zeggen dat het idd zo is dat er geen 'regel' bestaat die zegt of het wel of niet gangbaar is dat er een aanbetaling gedaan wordt voor een pup of op een wachtlijst te komen.

 

Ikzelf vraag pas een aanbetaling als de nieuwe pupouders zijn komen kijken en we er samen uitgekomen zijn of er een geschikt pupje voor hen bij zit.

 

Hoe kun je dat immers van tevoren zeggen? Het moet toch qua karakter ook goed zitten met een pup en de mensen? Ik kan niet op de voorhand zeggen of er een karaktertje bij zit wat bij bepaalde mensen en hun leefomstandigheden past!

 

Eigenlijk is het zo dat fokkers ook graag zekerheid hebben omdat steeds meer fokkers moeite hebben hun pups te verkopen. Als iemand dan zo te goeder trouw is dat ie een aanbetaling doet om op een wachtlijst te komen is dat voor zo'n fokker natuurlijk meegenomen.

 

Ik heb zelf pas een Mopsje gekocht (waar ik 1,5jaar op heb gewacht) bij een zeer vooraanstaande fokker die zelf ook keurmeester is. Ik had de pup nog niet gezien en de fokster vroeg een aanbetaling van de helft van de koopsom en dat was in mijn geval best veel want een dergelijke Mops is erg kostbaar.

 

Ik heb haar gezegd dat ik eerst de Mops wilde zien voor ik een dergelijke aanbetaling deed want met alle respect voor de mening van de fokker, het moet wel klikken tussen het hondje en mij. Ik ben dus gaan kijken en heb de helft aan betaald.

 

Verder vallen honden in België ook onder de wet van de roerende goederen wat wil zeggen dat je die mensen evt. via die wet aan kunt pakken om je aanbetaling terug te vorderen.

 

Maar voor het zover komt zou ik ze eerst een keer bellen en desnoods heen gaan.

 

Ik weet natuurlijk niet hoe het komt dat je een woordenwisseling hebt gekregen en waarover het ging maar als ik een woordenwisseling krijg met potentiële pupkopers denk ik niet dat ze van mij nog een pup zouden krijgen en zou ik direct de aanbetaling terug storten.

 

Wil je eigenlijk nog wel een pup van een fokker waar je voordat de pup geboren is al een woordenwisseling me hebt gehad?

 

Hoe zal de communicatie met zo iemand verlopen als je de hond in bezit hebt en er iets onverhoopt aan de hand is?

 

Maar goed, de juiste procedure is dat je eerst een aangetekende brief moet sturen, als ze daar niet op reageren nog een keer en als ze daar nog niet op reageren laat je een advocaat een brief schrijven.

 

Succes!

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

 

 

 

 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

We hebben ons voorschot teruggekregen. Dit geeft ook nog eens een keer aan dat de eerste fokker niet ter kwader trouw handelde. Het is gewoon een verschil van visie op wat mensen in contracten willen en wat niet, denk ik. Spijtig dat het zo moet lopen, natuurlijk.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

" Ik snap het hele verhaal niet helemaal.
Waarom bel je die fokker niet gewoon op en praat je het uit of beter nog je gaat er persoonlijk langs.
leg het uit zoals je het hier doet.
Zie het probleem niet echt.
Fokker heeft pups, jij vertrouwd iets niet en uit dit naar een andere fokker en laat je op de lijst plaatsen en huidige fokker komt erachter (mijn vraag is hoe dan maargoed dat is een 2e). Praten praten helemaal als je een goed gevoel bij de fokker hebt en dus de nest combi. "

 

Ik snap het ook niet helemaal, begrijp ik het nu goed dat ze zich bij een fokker op een lijst heeft laten plaatsen en daarna bij een andere fokker heeft gezegd dat ze iets niet vertrouwde bij de fokker waar ze op de lijst stond en die fokker daar boos over is geworden?

 

Afijn, het antwoord wat ik quote vind ik een heel goed antwoord wat ik volledig onderstreep en ik heb er als fokker het volgende aan toe te voegen.

 

Allereerst NOOIT zo te goeder trouw zijn om een voorschot betalen om op een wachtlijst te mogen staan. Ben wijs en betaal pas een voorschot als je een pup hebt kunnen aanwijzen die geschikt voor je is en die je wilt hebben. Wil die fokker dat en wil ie daar niet vanaf wijken?  Dan zoek je gewoon verder.

 

 

Dat gezegd hebbende weten heel veel mensen het eigenlijk wel: het fokkerswereldje is niet zo groot en internet maakt het nog kleiner en het geschreven woord heeft vaak nog meer gevolgen dan het gesproken omdat het geschreven woord op zoveel manieren te interpreteren is. Toch wil ik ondanks die wetenschap het volgende zeggen.

 

Het is niet heel erg laat ik het voorzichtig noemen: tactvol om als potentiële pupouder tegen een andere fokker te zeggen dat je iets niet 'vertrouwd'  over een fokker zijn  foklijn, manier van fokken of handelswijze als je je 'inbetaald' hebt op juist die fokker zijn  wachtlijst.

 

Je kunt dat, als je persé een second opinion wilt, of ergens niet uit komt, beter aan de fokcommissie van de rasvereniging vragen (en dan voor je een voorschot betaald hebt) dan aan een andere fokker. Hoewel ik vind dat je als je gevoel je iets zegt je meteen moet luisteren en zelf al moet beslissen dat je er niet wilt gaan kopen, wat de reden van dat gevoel ook is. Als er later onverhoopt iets mis zou zijn met het hondje denk je namelijk meteen: Zie je wel!  Terwijl de fokker er misschien ook door overvallen wordt en er helemaal niks aan had kunnen doen want je kan niet alles uitsluiten en voorkomen als je fokt.

 

Ik begrijp dat kopers zich daar niet aan willen storen en de behoefte aan bevestiging nodig hebben maar het is acceptabeler voor een gedupeerde fokker dat zoiets van de fokcommissie van de rasvereniging komt dan van een andere fokker. Je kunt als fokker dan namelijk bij de Fokcommissie verhaal gaan halen mbt hun motivatie om zoiets te zeggen. Daar kun je dan boos om zijn maar ook lering uit trekken. Met het commentaar van een zich concurrerend opstellende collega fokker kun je niks, die handelt uit eigen belang.

 

Het fokkerswereldje en dat geldt tegenwoordig niet alleen voor het fokkerswereldje maar overal waar verkoop concurrentie is, is onderling kei en keihard en er kan heel veel haat en nijd onder elkaar heersen.

 

Er zijn ook heel veel fokkers die goed samenwerken maar de lijn tussen liefde en haat is heel dun.

 

Wat dat betreft zijn er weinig echt 'sjieke' fokkers die als je ze advies vraagt over de pups van een andere fokker je zullen vertellen dat je er gerust kunt kopen omdat het goed is en al helemaal niet als ze zelf nog pups 'over' hebben. Ik zeg het eerlijk, ik zal nooit iemand naar die fokker sturen die mijn lijn zo benadeeld  heeft om een pup te kunnen slijten die ze over had, ik ga er niet dekken al hebben ze de laatste reu op aarde, ik zal altijd mensen sturen naar fokkers waarvan ik vind dat ze het ook goed doen, waar ik achter kan staan en die dat ook van mij vinden. Die ook potentiële pupkopers naar mij sturen als ze zelf niks hebben maar ik wel, zo werkt dat toch?

 

Sommige concurrerende fokkers weten altijd wel een nadeel of negativiteit over elkaars lijn(en) oid te vertellen om je een pup van zichzelf te kunnen verkopen. Dat is heel jammer en een nare trek in het menselijk functioneren.

 

Ik heb het zelf meegemaakt met een niet nader te noemen fokker die op een niet nader te noemen grote hondenwebsite het "benodigde aantal punten" heeft behaald die je kunt krijgen als je je genoeg inzet op de topics op een manier die mensen waarderen waardoor je als 'professioneel en goed wordt aangemerkt" en je dan kunt worden erkent door de moderatoren als fokker waar ze achter staan en ze dan bij je kennelnaam vermelden dat je er vertrouwd kunt kopen (wat ik eigenlijk een heel raar en discutabel systeem vind want hoe kun je dat nu beoordelen zonder bij een fokker te zijn geweest om ter plekke te beoordelen en de fokker volgens een beproefd systeem te beoordelen maar goed) terwijl die fokker in het eigen wereldje heel veel vijanden heeft door misstanden, roddel en achterklap, over lijken gaat en zelfs op het internet te vinden is met oa een artikel in de krant en een artikel in een bekend hondenblad waar kopers haar en haar dochter bekritiseren.

 

Maar goed, het zij zo en die fokker heeft ook een keer een  pupkoper bij mij, die hier gewoon echt een hele avond had gezeten en met een naar eigen zeggen goed gevoel weg ging, die ik volledig geïnformeerd had en alle kopieën van de gezondheidsuitslagen van mijn honden en pupinfo had mee gegeven om zich voor te bereiden want mensen krijgen alles van mij en ik werk zo transparant als mogelijk en naar beste eer en geweten, via een internet groep had geadviseerd geen pup uit mijn lijn te nemen maar een pup van haar te kopen die zij al 5 maanden had zitten en die ze zgn voor zichzelf had willen houden. Die hond was gewoon 'over' en door goed te kunnen praten en overtuigen heeft die koper toen afgebeld bij mij en dat hondje bij haar gekocht.

 

Mijn lijn zou "niet goed" zijn terwijl mijn moederhond uit de vooraanstaande en bewezen kennel van de voorzitster van 1 van de Nederlandse rasverenigingen komt, een nestbroer een door de Zwitserse vereniging goedgekeurde dekreu in Zwitserland is en alle generaties van haar voorouders getest zijn volgens de toen en huidige geldende regels. Ik weet precies wat ik voor goeds en minder goeds uit die lijn kan verwachten.

 

Dat trof me recht in mijn ziel want dat was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte en bovendien zijn wij nogal secuur en misschien "over protective" bij de aflevering van de pups waardoor wij de enige fokker zijn die hun pups vóór ze weg gaan bij 3 aparte gespecialiseerde dierenartsen laten onderzoeken op slokdarmverlamming middels een röntgenfoto vóór en ná inname van een Bariumpapje, doofheid en aangeboren juveniele oogafwijkingen die met 6 weken al waar te nemen zijn en de prijs van de pups hetzelfde is als de pups van fokkers die dat allemaal niet laten doen. Pupkopers betalen een voorschot als we samen een pupje hebben kunnen uit kiezen en in dat voorlopige koopcontract staat dat als de pup niet goed door 1 van die onderzoeken heen komt ze óf op een andere pup uit een ander nest mogen wachten, óf als het gebrek niet levensbedreigend is en ze de pup toch willen die voor een nader te noemen gereduceerde prijs mogen kopen óf gewoon hun voorschot terug kunnen krijgen. Mooier kan ik het gewoon niet maken.

 

Maar die fokker kan zo liefdevol overtuigend zijn dat ze die mensen een hondje heeft verkocht die niet al die onderzoeken heeft ondergaan maar dát vonden ze na info van die fokker wél acceptabel. Ik snapte en snap die mensen nog steeds niet en heb bij directe navraag ook geen antwoord gekregen op het precieze waarom.

 

Dus je kunt een fokker daar heel erg mee in zijn goede eer aantasten, het deed bij mij oprecht pijn tenminste want er is niks mis met mijn lijn wat ik niet weet en vertel, ik ben nog niks tegen gekomen bij mijn pups, ze zijn vrij van alle DNA te testen aangeboren ziekten en afwijkingen en hebben de genoemde vooronderzoeken ook allemaal doorstaan. Uit eergevoel heb ik ook al die uitslagen gepubliceerd op het internet.  Ik heb zelf ook uit dat nest pups gehouden om mee te kunnen gaan showen en verder te kunnen bouwen aan mijn lijn.

 

Misschien ben ik dan te emotioneel maar ik vond het een hele erge rotstreek en dat heb ik de 'collega' fokker en de koper verteld ook.

 

Dus begrijpen kan ik het hele voorval wel een beetje als fokker. Ik zou dat geld niet eens meer willen als ik die fokker was. Maar ja, als de fokkerseer in het gedrang komt kan dat nu eenmaal op veel weerstand stuiten en voor je het weet wordt het heel groot en de onderlingen verhoudingen nog slechter.

 

Heel spijtig.

 

 

 

 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Wat erg als mensen elkaar gaan zwart maken tegen potentiële kopers. Daar zijn wij dan juist ook weer altijd voorzichtig mee. Als we ergens een goed of een dienst gaan kopen en de ene maakt zijn concurrent helemaal zwart... Dat zou bij ons een reden zijn om al zeker niet bij die tweede te kopen. Maar ja, zo zijn er vele kleine wereldjes waar de concurrentie zo groot wordt dat het kan gebeuren.

 

We vinden het gewoon spijtig dat het zo gelopen is. Ik heb bij geen van de fokkers die ik tegenkwam gelukkig het gevoel dat ze anderen zwart maakten en omdat we zorgvuldig uitzochten bij wie wel informeerden, heb ik ook het gevoel dat ze allemaal wel mooie en goede honden kweken. Het is dus gewoon spijtig dat er misverstanden en zo ontstaan. 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Anne

"  
Ik kan me er iets bij voorstellen, aangezien je dan met het risico zit dat je mensen belt met "je pupje is geboren" en zij gaan zeggen "oh, maar we hebben er al een" en jij als fokker ineens een nieuwe pupkoper uit je hoge hoed moet toveren. Maar aan de andere kant, als je zoals hier zelf steken hebt laten vallen qua contact houden en niet duidelijk bent geweest naar je pupkopers, vind je het dan gek dat mensen verder gaan kijken?
 
In dit geval was er nog geen pup en hebben de kopers het met de tweede fokker in alle eerlijkheid besproken. Dat getuigd niet van slechte intenties qua op twee paarden (fokkers) wedden. "

 

Wij noemen dat shoppers en die kopen een pup bij een fokker omdat ze er zo snel mogelijk 1 willen en niet omdat ze juist voor die fokker kiezen.  Ik heb 1,5jaar op mijn Mops gewacht omdat ik er beslist 1 van die bepaalde fokker wilde.

 

Ik ken iemand die heeft als Mopsenfokker 7jaar!! op een goede zwarte Mops gewacht van een bepaalde fokker. Nu is dat voor een gewone pupouder natuurlijk te gek maar ik bedoel maar. De goede pupouders haal je er als fokker op die manier wel uit.

 

En bovendien, ik ken de denkwijze van mensen inmiddels wel dus ik leg niet eens een lijst aan, ik zeg altijd: dan en dan verwacht ik dat er een teef gedekt gaat worden, als u echt interesse heeft kunt u mij dan terugbellen. Meestal zeggen ze dan, o dat duurt te lang, dan kijk ik wel verder of weet u niet iemand anders die nu al pups heeft? om dan zeker te zijn dat ze toch bij een goede fokker terecht komen stuur ik ze dan door. Ik ga geen 10 mensen opschrijven om dan als de pups geboren zijn er van 9 te horen te krijgen dat ze 'al voorzien' zijn.  Ik heb wel wat anders te doen dan die allemaal terug te mailen of te bellen. Als ze echt een pup van mij willen, wachten ze en houden ze contact. Mensen moeten er ook wat voor over hebben vind ik.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Heel netjes van je Bibou om even de afloop te melden dat de fokker netjes betaald heeft.

Al het andere doet er niet toe. Luisteren is voor sommigen moeilijk, laat staan begrijpen.

Je hebt niemand slecht gemaakt maar wist niet wat te doen en vroeg hier om raad. Je hebt geen namen genoemd en niemand benadeelt. Netjes.

Jammer hoe het gegaan is maar je vind vast wel een leuke pup. 

Sterkte met deze afloop.

 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

@Anja: Dank je voor het delen van je ervaringen hier.

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Fijn Bibou, dat het voorschot is terug betaald.

 

Komt er nu een pup van die andere fokker?

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

Met de informatie die er beschikbaar is heb ik de neiging om te zeggen: misschien maar goed dat het zo gelopen is...
Ik heb het niet op mensen die afgaan op informatie via via bekomen en dat als waarheid beschouwen zonder eerst de versie van de betrokken partij te horen. Wat zou dan het volgende zijn dat die fokkers zouden doen? Voor hetzelfde geld sturen ze een sms vlak voordat je je pup gaat halen dat ze gehoord hebben dat je niet goed bent voor je honden enz.
Bij mij zou het vertrouwen in die fokker na dit alles ver zoek zijn en dan zou ik al niet meer met hun in zee willen gaan.

Het al afzeggen per sms vind ik ver beneden peil...maar dat er niet gewoon de vraag kan gesteld worden dat ze vernomen hebben dat je elders gereserveerd hebt of je dat nader kan uitleggen...het kon evengoed zijn dat je een tweede pup wilde...

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

" @Anja: Dank je voor het delen van je ervaringen hier.
  "

 

Zolang er maar iemand  beter van kan worden of lering uit kan trekken, altijd tot het delen van mijn mening en kennis bereid!

 

Alles immers voor gelukkige eigenaren met gelukkige hondjes

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^