Voorschot voor pup terugkrijgen als er onvoldoende pups zijn of fokker wilt pups niet meer verkopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

"  bedankt voor het compliment Emma!   "

 

Ik ben zelf ook een Belg! 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

@Emma...

Ik denk dat het dat is wel. Het probleem, de discussie, is ontstaan door een verschillende aanpak. Waar ik mezelf wel als een vriendelijke persoon beschouw, wil ik zaken ook nog zakelijk regelen, dus wil ik exact weten waar ik aan toe ben, met contract... Dat doet niets af aan de gevoelsband die ik het t.o.v. de fokker en nog minder ten opzichte van de pup. Ik wil een fokker waar ik mij goed bij voel en een pup waar ik een gevoelsband mee opbouw. Misschien schrikte ik de fokker ook af door mijn zakelijke benadering. 

 

Met wat geduld zullen we zien hoe het loopt Maar het is wel van belang rechten en plichten te kennen en toch nog bovendien een goed vriendelijk contact met elkaar te hebben.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

"  
Ik ben zelf ook een Belg!  "

haha ! 

 

nee we zijn idd wel iets afwachtender maar  een simpel mailtje terug sturen om te zeggen dat ze geboren zijn of niet dat kunnen we toch wel?

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Ja, dat vind ik zelf ook (al ben ik dan wel weer het type die halve romans over en weer stuurt en dan krijg ik twee woordjes terug...  Ik heb er mee leren omgaan.) en ik heb het zakelijk ook graag duidelijk geregeld, maar helaas is dit lang niet iedereen gegeven. Sommigen zijn gewoon beter met dieren dan met mensen. 

En hier op het forum krijg je natuurlijk alleen zeer communicatief vaardige, correcte en welbespraakte fokkers (echt gemeend, niet spottend!), waardoor een afwijkende aanpak al gauw onbetrouwbaar lijkt.

 

Laat het de voorpret nog niet drukken.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ik communiceer ook wel in romans, hoor, Emma... Maar als het dan echt geregeld moet worden, wil ik dan ook weer heel duidelijke zakelijke taaL Zo kan er dan misschien een misverstand ontstaan. 

 

Voorlopig is de voorpret een beetje 'bevroren' terwijl we zo enthousiast waren, maar dat hoeft hopelijk niet te betekenen dat het niet allemaal goed kan komen. We kijken er in elk geval naar uit. Moest het nog mislopen, dan zullen we maar weer onze moed bijeenrapen en verder informeren. We hebben een plan B dat erg betrouwbaar lijkt, maar ik wil enthousiast kunnen blijven (of eerder terug worden) van mijn plan A. 

 

 

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

mag ik (om toch nog enthousiast te blijven ) vragen voor  welk ras je gaat? 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Belgen kunnen soms wat afwachtend zijn met communiceren en zijn vaak wat kort in reacties. Botsende culturen... "

 

huh? vind ik niet

(oké, korte reactie)

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik denk dat je gewoon even moet afwachten.

Je zegt zelf dat je nog niet weet of de pups geboren zijn, en ook niet hoeveel.

 

Het is wel goed dat je je alvast indekt door je meningsverschil.

 

Zo zou ik reageren.

 

Voor jouw en fokker zijn dit best "spannende dagen".

 

Volgens mij heb je een bewijs in handen, mail en betaling.

Anoniem (Gast)

Mijn ervaring(in Belgie): Toen ik mij op een wachtlijst liet zetten(bijna een jaar voordat teef bevallen was= heb hier zelf voor gekozen; ik wou perse die teef als moeder en wou eerste keuze hebben) heb ik ook een voorschot moeten betalen van 200 euro(weliswaar met geschreven betalingsbewijs). Ik ben wel ter plaatse geweest en heb cash betaald. Het is wel normaal dat er nog geen contract werd getekend. Het gaat hier namelijk over een verkoopsovereenkomst en die wordt getekend door beide partijen bij afhalen van pup. Toen ik vroeg wat er zou gebeuren indien teef niet drachtig was, zei hij dat er meerdere opties waren: ofwel op andere wachtlijst, ofwel geld terug. Hij was hier heel duidelijk over. Qua communicatie is ook alles heel goed verlopen. De dag nadat de pupjes geboren waren kreeg ik reeds een telefoontje met de melding. 3 weken later mochten we ook eens gaan kijken. Dat je op voorhand voorschot dient te betalen is denkik wel normaal(sommige kwekers werken nu eenmaal zo). Volgens mij scheelt er wel iets met de communicatie. Dit kan mss wel veroorzaakt zijn door de discussie die er was. Normaal zou het wel goed moeten komen. Kweker weet namelijk dat jij recht in je schoenen staat. Indien het om een erkende kweker gaat die aangsloten is en een website heeft kan hij geen kant op. Hopelijk loopt het goed af. Veel succes

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

" Mijn ervaring(in Belgie): Toen ik mij op een wachtlijst liet zetten(bijna een jaar voordat teef bevallen was= heb hier zelf voor gekozen; ik wou perse die teef als moeder en wou eerste keuze hebben) heb ik ook een voorschot moeten betalen van 200 euro(weliswaar met geschreven betalingsbewijs). Ik ben wel ter plaatse geweest en heb cash betaald. Het is wel normaal dat er nog geen contract werd getekend. Het gaat hier namelijk over een verkoopsovereenkomst en die wordt getekend door beide partijen bij afhalen van pup. Toen ik vroeg wat er zou gebeuren indien teef niet drachtig was, zei hij dat er meerdere opties waren: ofwel op andere wachtlijst, ofwel geld terug. Hij was hier heel duidelijk over. Qua communicatie is ook alles heel goed verlopen. De dag nadat de pupjes geboren waren kreeg ik reeds een telefoontje met de melding. 3 weken later mochten we ook eens gaan kijken. Dat je op voorhand voorschot dient te betalen is denkik wel normaal(sommige kwekers werken nu eenmaal zo). Volgens mij scheelt er wel iets met de communicatie. Dit kan mss wel veroorzaakt zijn door de discussie die er was. Normaal zou het wel goed moeten komen. Kweker weet namelijk dat jij recht in je schoenen staat. Indien het om een erkende kweker gaat die aangsloten is en een website heeft kan hij geen kant op. Hopelijk loopt het goed af. Veel succes "

 oeps, vergeten inloggen

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Afwachten zou ik dus niet doen. Contact herstellen (ander laten bellen om contact weer mogelijk te maken) en weten waar je aan toe bent. Het gaat niet om jou persoonlijk maar om jouw pup. Daar moet je bij betrokken blijven (verantwoording is er nu al jegens pup al is die nog niet geboren). Pas als duidelijk is hoe en wat kan je beslissen wat te doen (afzien en geld terug of verder en pup uitzoeken). Maar aan vaagheid heb je niks.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Mijn zonen zijn op vakantie en zijn bevriend met de fokker via FB. Eentje heeft een bericht gestuurd en er werd niet geantwoord gedurende een paar dagen, terwijl de fokker on-line is. Daarnet probeerde die nog eens en er kwam op dat de fokker het las, maar daarna ging die off-line... Afwachten, dus, maar ik krijg er toch wel een naar gevoel bij.

 

Hopelijk krijgen we de kans om het nog uit te praten.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Is de fokker lid van de rasvereniging?

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ja, maar ik ga nog even afwachten. Ik wou enkel voorlopig weten welke voorwaarden normaal gelden en wat ik kan doen als het zou mislopen. Je weet maar nooit dat het op een misverstand gebaseerd is of zo, dan zou het zonde zijn om nu al daar te gaan klagen.

Ik nam al eerder met de rasvereniging en met St Hubertus contact op om te zien welke voorwaarden in een contract kunnen opgenomen worden. 

honden page profiel BlaiseBlaise 2 doggies

Wou jij een contract of de fokker? Als de fokker nooit met contracten heeft gewerkt zal die dat nu speciaal voor jou ook niet doen. Wat is de reden dat jij een contract wilt?

Bedenk dat je levende have koopt en geen "ding" met fabrieksgarantie. Ik denk dat hier de schoen wringt tussen jou en de fokker. Klopt dat?

Als jij een pup van een fokker wil bespreek je vooraf alles af en is het halverwege in mijn ogen niet netjes om dan dingen anders te willen of te gaan eisen. Als je wist dat de fokker zonder contracten werkt had je naar een andere fokker kunnen gaan. Je gaat accoord en vlak voor de geboorte "eis" je een contract terwijl deze fokker zo niet werkt. 

Begrijp je dit?

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Zo simpel ligt het niet, Blaise. De fokker werkt wel met contracten. Zaken die we mondeling hadden afgesproken, had ik ook verwacht in het contract. Mij geeft het een onveilig gevoel als deze zaken niet op papier mogen staan. Maar ik heb misschien te veel vrienden die juristen zijn ... 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik snap niet waarom je niet even belt?

Moet alles dan zo onpersoonlijk via internet tegenwoordig?

 

Als je zelf ook serieuze interesse hebt is het een kleine moeite om even te bellen als je een vraag hebt. 

 

Verder ben ik het wel eens met Sanne.

Kan best zijn dat iemand ziek is geworden of gewoon maar 1 keer per week naar de email kijkt. Nu maak je je druk omdat de fokker niet snel genoeg reageert naar jou zin terwijl ze daar misschien wel een goede rede voor heeft.

 

Je had allang van je twijfels af kunnen zijn 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Dan begrijp ik je. Het is soms lastig om meteen het fijne te begrijpen en je dan goed advies te kunnen geven. 

In dit geval begrijp ik dan niet het gedrag van de fokker.

Ik zou erheen gaan en om duidelijkheid vragen. Dit kan zo niet. De fokker is met jou een verbintenis aangegaan en hiermee ook bepaalde verplichtingen aangegaan. Of je het met elkaar eens bent of niet, zwijgen en negeren slaat nergens op.

honden page profiel BlaiseBlaise 1 doggies

 

 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

De fokker heeft net terug een teken van leven gegeven. Misschien hadden ze het inderdaad druk. We hopen dat alles nog goed komt. Ik kijk even hoe we dit uitgepraat krijgen.

 

In elk geval bedankt voor alle reacties en als er een pup komt, dan krijgen jullie zeker later foto's te zien.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Super! Zal voor je duimen en hopelijk kunnen we je gauw feliciteren.

 

honden page profiel MarijkeMarijke 2 doggies

Wat raar! Als ik zo'n verzoek had gekregen had ik een andere fokker gezocht. Heb je een kwitantie o.i.d.? Schakel anders je rechtsbijstand in. Misschien hebben zij nog tips wat je kunt doen. Anders schriftelijk antwoorden vragen (evt. met aangetekende post) en anders aangifte doen van oplichting...

 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Ik duim ook dat het allemaal goed komt. 

Ik denk het gewoon wel hoor.  Aangesloten zijn bij de rasvereniging is ook niet heiligmakend, maar oplichting met voorschotten zal er niet gauw bijzitten. Die zouden wel heel snel heel hard door de mand vallen.

 

En dan weer hopen dat die pup voor jullie er ook bij zit, dan kan het aftellen beginnen tot het eerste bezoekje.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Helaas is het helemaal misgelopen... De fokker belde daarnet dat er pups waren en dat er dus eentje voor ons was. Wij dus al aan het vieren. Iedereen hier in de zevende hemel. We waren echt in de wolken, want we hadden echt veel vertrouwen in de manier waarop de fokker met de honden omging en hoe deze opgroeiden...

MAAR... iets later kregen we een SMS van de fokker... De fokker had ontdekt dat we bij een andere fokker een hond - onder voorbehoud - hadden gereserveerd. Reden genoeg volgens de fokker om echt boos op ons te zijn... Nu krijgen we naar het schijnt ons geld terug.

Eigenlijk zijn we er wel echt ontgoocheld van. Het had een leuke periode moeten zijn. We hadden er goed oog in en zagen het allemaal zo goed zitten. Gelukkig weet de fokker in Nederland het verhaal in het kort. De fokker wist gewoon dat er een kleine discussie was. Het was immers niet onze bedoeling de fokker in België zwart te maken. We wilden alleen iets achter de hand hebben voor als het dispuut niet uitgeklaard geraakte. De fokker in Nederland plaatste ons op de wachtlijst zonder voorschot onder voorbehoud. Met de afspraak dat we hen op de hoogte gingen houden zodat ze niet zomaar een hond voor ons reserveerden...  Deze mensen wisten dat ze 'reserve' waren. Dit leek ons het eerlijkst. 

 

...

Ooit komt er een pupje, maar het gaat zo te zien iets langer duren...

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 2 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Toen diva twee weken oud was hebben wij de helft betaald zodat de fokker zeker wist dat we een pupje namen . Ik zak gewoon de fokker bellen

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

he wat jammer voor je

ik persoonlijk vind het een spijtige reactie van de fokker zeker door het feit dat hij daarvoor niet reageerde op je berichtjes maar vind het wel goed dat je toch (normaal gezien) je geld terugkrijgt!

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" Het voorschot is overgeschreven op vraag (mail) van de fokker en de fokker heeft bevestigd per mail. Dus normaal is dat nog vrij safe denk ik.
Hopelijk. "

 

Als er geen reactie komt op de mail zou ik een aangetekend schrijven verzenden. doe dit met behulp van een jurist (weet niet of je er een kent)Of te dreigen met vredegerecht of rechtbank van koophandel kan ook, maar geniet niet de voorkeur

 

een mail is een begin van bewijs, zo noemen we dit juridisch in belgië. Dit wil zeggen dat je voldoende bewijs hebt, maar dit bewijs heeft juridisch niet de waarde van een notariële akte (logisch ook). 

Het rekenuitreksel heeft juridisch geen waarde, het is alleen een melding van overschrijving, een melding van het geld dat werd gestort (en dat je nu ook terug wil )

 

succes!

 

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

he bah, wat naar nieuws!

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

We hopen inderdaad dat we het geld terug krijgen. Maar op zich is dat niet onze grootste zorg.

Eigenlijk hadden we echt vertrouwen in de fokker. En ik denk dat het goed kan dat de fokker erg goed te vertrouwen is. Het volgens mij enkel gebaseerd op een communicatiestoornis omdat zaken (sorry dat ik een hond aanschaffen zo noem) door elkaar lopen met informele berichten op andere kanalen zoals SMS en FB. Als mensen dan daar niet tijdig reacties op krijgen, dan kan dit tot allerlei misverstanden leiden. Erg stom...

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Pff, echt stom!

 

Als je echt nog graag met deze fokker verder wilt en denkt dat het vertrouwen/de communicatie kan hersteld worden - anders heeft het geen zin - kan je als "laatste redding" nog een eerlijke sms/mail sturen waarin je uitlegt waarom je echt graag een pup van bij hen wilt hebben, maar het allemaal nieuw is en je gewoon onzeker was en niks verkeerd bedoelde met je vragen of je op een tweede lijst te laten zetten.

Kunnen ze hier geen begrip voor opbrengen, dan is het maar best dat het hier stopt. Magere troost, maar het zouden anders geen leuke komende 8 weken worden en het moet juist wel een tijd van vreugde zijn.

 

Veel goede moed gewenst.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^