Trucje: Poten afvegen, Hoe aanleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Hallo allemaal,

Ik kwam laatst een filmpje tegen van een hond die bij de deur de poten kon afvegen. Nu vond ik dat zo leuk eruit zien dat ik Jayla en Masha dat ook graag wil aanleren. Ze kunnen al allerlei kunstjes, maar ik heb bij deze echt geen idee hoe je dit kunt aanleren. Iemand wat ideeen?
Ze kennen de clicker dus het mag met clicker aangeleerd worden.

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oef ik denk dat je het beste aan kan leren met iets waar ze op moeten krabben. Maar dan moet je dus dat ze het met alle 4 de poten doen. Maylo doet dat buiten wel eens dat vegen en daaruit wil ik het hem gaan leren. Zo heb ik hem ook leren buigen, hij strekte zich uit en daar uit heb ik  hem buigen geleerd.

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het krabben met de voorpoten moet wel gaan lukken.. ze kennen ook het commando raak (papiertje aanraken met de voorpoten) en willen dan ook nog wel eens gan krabben als ik te lang wacht, maar met de achterpoten is het wel lastig..

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Lukie kan ook zijn voeten vegen !

Hij gaat er alleen wel bij liggen, staand afvegen is nooit gelukt..



Ik heb het geleerd met dit filmpje (als de link werkt):




Als je wilt kan ik je een filmpje sturen van Lukie?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ja ik ben benieuwd naar Lukie's filmpje!! Dit filmpje is inderdaad een erg duidelijke uitleg. alleen jammer dat het alleen om de voorpoten gaan.. maar aan de andere kant.. dat is een leuk begin :)

Volgende forumvraag: Tara, Pippa & Myla
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^