vrouw slaagt hond, wat moet ik doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Ik weet niet goed wat doen, ik was 's avonds met Lola gaan wandelen, en ik kwam een vrouw tegen met een Stafford kruising geloof ik (al de 2e x dat ik haar zie). Omdat haar hond nog maar paar maanden is, trok die uiteraard om dichter bij Lola te komen. En ik zag ze al van ver en ze riep echt super hard: 'KUTHOND' . Dus was wel al geschrokken. Uiteindelijk kruisen we elkaar, haar hond wil Lola snuffelen (wat volledig normaal is), maar zij wordt super kwaad op haar hond omdat ze hem met moeite kan tegenhouden. Omdat ik zag dat ze het precies niet leuk vond dat haar hond Lola wou snuffelen, ging ik dus verder weg. Maar ik draai mijn rug nog eens om en ik zie dat ze echt kwaad was en haar hond echt hard sloeg.

Het is echt een rare vrouw, een typisch marginaal geval die een stafford wil maar niet weet hoe ervoor te zorgen of op te voeden. Ik geloof zelfs dat ze gek is. Daarom durfde ik niets te zeggen :( , uit schrik dat ze mij misschien zou aanvallen en er niemand in de buurt was. Ik zit hier echt mee, kan niet stoppen met aan de hond te denken, ben er gewoon zeker van dat de hond thuis ook mishandelt wordt. Maar wat kan ik doen? De politie bellen gaat niet, want ik heb geen bewijs, noch de naam van de vrouw of haar woonplaats. Ik zit hier echt mee, ik hoop haar nog eens tegen te komen als er andere mensen in de buurt zijn, want ik zou echt willen dat die arme hond zo snel mogelijk wordt weggehaald bij haar :( , arm beest. De vrouw reageert haar frustraties duidelijk op hem af. Wat zouden jullie doen nu in mijn plaats?

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

stiekem filmen.

Als bewijs. 

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

" stiekem filmen.

Als bewijs.  "

 



Ja, spijtig dat ik mijn gsm niet bij had, maar was sowieso ook te laat geweest. Ze heeft hem al geluk 'maar' 1x geslagen, wel erg hard :'( . Ergens hoop ik dat ik haar nog eens tegenkom, en als het nog eens gebeurt dat ik er iets van kan zeggen als er andere mensen omheen staan. Als het uit de hand loopt, zal de politie er wel moeten bijgeroepen worden...

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  

Ja, spijtig dat ik mijn gsm niet bij had, maar was sowieso ook te laat geweest. Ze heeft hem al geluk 'maar' 1x geslagen, wel erg hard :'( . Ergens hoop ik dat ik haar nog eens tegenkom, en als het nog eens gebeurt dat ik er iets van kan zeggen als er andere mensen omheen staan. Als het uit de hand loopt, zal de politie er wel moeten bijgeroepen worden... "

 Hoe oud is die hond?

Misschien kan je haar overtuigen om die hond weg te doen.

 Dan is hij/zij hopelijk nog niet verpest.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Fysiek corrigerend is volgens mij nog steeds niet bij wet verboden, dus hier kun je niets aan doen. Pas als het echt mishandeling wordt, dan wel.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Klinkt misschien wat overdreven .. maar als je echt per se zou willen weten waar ze woont, zou je haar op afstand kunnen volgen als je haar nog eens ziet.. dan weet je waar ze woont, maar dit is ook weer riskant ...

 

 

Het lijkt mij ook wel erg om dit mee te maken! Het komt nu ook niet meer uit mijn hoofd ... 

 

Ik heb medelijden met de stafford

honden page profiel BlaiseBlaise

Met je eigen hond erbij zou ik absoluut geen confrontatie aangaan,, in eerste plaats moet je aan de veiligheid van je eigen hond denken. Als je haar ziet als je je hond niet bij je hebt zou je een praatje kunnen maken, poging uit te leggen. Maar net als jij haar gezien hebt zullen meer mensen haar zien die wel weten waar ze woont, eigen buren ook. Iemand trekt vast wel aan de bel of licht de dierenbescherming of politie in.

Fysieke correcties kunnen wel degelijk als mishandeling worden bestraft. 

honden page profiel BlaiseBlaise

Ook de hond zal zich vroeg of laat tegen de bazin keren. Typisch geval van hond bijt baas. Valse hond denken ze dan, maar de bazin bleek vals. Echt, vroeg of laat krijg ze het terug van haar hond zelf als de buren en buurt niet snel ingrijpt. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ook de hond zal zich vroeg of laat tegen de bazin keren. Typisch geval van hond bijt baas. Valse hond denken ze dan, maar de bazin bleek vals. Echt, vroeg of laat krijg ze het terug van haar hond zelf als de buren en buurt niet snel ingrijpt.  "

 Dit is helaas vaak onzin. Onze eerste bull terrier kregen we op 10-jarige leeftijd, we waren ondertussen de 7e baas. Wij hebben haar van een junk overgenomen, die overigens ook erg achterlijk met haar deed, maar de baas daarvoor (en ik heb dit uit de mond gehoord van zijn eigen vrouw) sloeg en trapte regelmatig de hond als hij in dronken toestand thuiskwam. Ik vermoed zijn vrouw ook, want ingrijpen dorst ze niet, maar dat zijn mijn gedachten. Toch als we hem tegen kwamen in het dorp, wilde ze naar hem toe en bepaald niet angstig. Vroeger werd er veel vaker fysiek gecorrigeerd, dan zouden al die mensen dus ook gegrepen zijn door hun hond.  

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou het niet gaan filmen, maar melden bij de dierenbescherming met beschrijving van vrouw en hond.
Als je niks durft te zeggen, wat ik snap,is dat het enige wat je kunt doen.

Volgende forumvraag: Proefdraaien bij asiel :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^