Mechelse herder pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hoi allemaal,

 

Ik ben nieuw op dit forum en zit met een brandende vraag.

Mijn vriend en ik hebben besloten dat we graag een hond willen.

Ik ben zelf opgegroeid met honden, met name labradors en bij mijn vader staffords.

 

Mijn vriend heeft echter positieve ervaringen met de mechelse herder.

 

Hij wilt dan ook heel graag een herder pupje, maar ik twijfel nog een beetje.

Ik zoek een hond waarmee ik kan sporten, bezig kan zijn, wandelen en leren. Alleen vind ik het ook belangrijk dat een hond lekker kan kroelen thuis en ook met het oog op over een paar jaar kleine kindjes in huis. Past deze gedachten wel bij een mechelse herder pup?

Of kan ik beter met mijn vriend ik gesprek gaan voor een andere hond en wat voor 1?

 

Ik heb altijd geleerd over de herder dat hij 1 baas heeft. Mijn vriend is geregeld in het buitenland en ik zal dan ook veel met de hond bezig zijn..

 

Ik hoop dat jullie mij een goed advies kunnen geven!

 

Bedankt alvast!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Tja, persoonlijk vind ik Mechelse herders niet ideaal met kleine kinderen, maar dat is mijn mening  Waarom wil hij een Mechelse herder? Vanwege het uiterlijk of het karakter?

 

Er zijn genoeg rassen waar je mee kunt sporten, wandelen en krioelen en die wat beter bekend staan met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de Golden Retriever (eventueel werklijn), de Zwitserse Witte herder (let wel op nerveus gedrag), de Toller (een teefje bij mij uit de straat kan prima met kleine kinderen en de Toller is een erg sportieve hond), etc.

 

Misschien hebben andere mensen op HP nog suggesties 

 

Succes met jullie zoektocht!! 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

mijn oom heeft een mechelse herder en die kan perfect met kleine kinderen (de hond is nu 5j en is opgegroeid met men nichtje die nu 8j is)

maar het is dan weer een nerveuze hond en dit komt omdat mijn oom buiten een paar maal wandelen nix met de hond doet.

ik vind dat als je voor een mechelse herder gaat je toch zeker iets met de hond moet doen: gehoorzaamheid, pakwerk,.... iets wat zowel jij  als je hond leuk vinden. en dan denk ik dat je aan een mechelse herder een leuke gezinshond hebt

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Of een hollandse herder? Schijnen net wat rustiger te zijn.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er was pas ook een topic van iemand die vroeg wat voor hond de mechelse herder is.

Samengevat zou je kunnen zeggen dat sommige mensen er een super hond aan hebben.

Die doen er dan ook ontzettend veel mee, het zijn echte werkhonden.

Maar veel antwoorden over nerveuze en gespannen mechelse herders, wat snel kan omslaan in ongewenst gedrag.

 

 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

hier staat ook mechelaar op de planning :) En ook een kinderwens. Wat er eerst komt weet ik niet maar ik denk dat als jij genoeg tijd hebt om zowel honden als kinderen te begeleiden, beide te bieden wat ze nodig hebben, lekker te werken met de herder, en van begin af aan duidelijke regels stelt, dat het prima kan hoor.

 

Mechelaar is misschien iets "te" maar een herder moet prima lukken denk ik als je er echt actief mee aan de slag gaat :)

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Je moet echt voor jezelf kijken wat je wilt. 

Opvoeding van de hond doet veel. 

Wij hebben 3 mechelaars en 1 hollander en we verwachten ons eerste kindje. De hollander en 1 mechelaar van ons zouden prima na wat opvoeding met kinderen kunnen. De andere 2 zijn simpel gezegd veel te lomp. Ze bedoelen het goed maar met hun 40kg.. tja. 

 

Het 1 baas hebben is ook maar net hoe je er zelf mee om gaat. Heb hier nu al tijden 1 van me vriend zitten, loop ik ermee luistert hij top.. maar loopt mijn vriend ermee luistert hij net zo goed. Wel alle commando's hetzelfde engaan het zelfde met de hond om. Mijn vriend kan ook net zo makkelijk met de 2 van mij weg wandelen. 

 

De hollander zou rustiger moeten zijn lees ik hierboven. Heb er 1 met papieren en via de rasvereniging maar het isde eergste zenuwlijer die we hebben. Rustig op plaats liggen kan wel maar hij moet en zal alles zien wat er gebeurt.  Hij heeft nu een vast plekje buiten dat als het wat drukker is binnen dat hij buiten kan want hij word helemaal gek anders.  Conclusie het ligt allemaal niet zo zeer aan het ras maar vooral per individu is het verschillend. 

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Dank voor de reacties!

Heel waardevol.

 

Mijn vriend heeft zelf nog geen eigen honden gehad, maar door de ervaring van herders bij zijn grootouders, is een mechelaar een grote wens.

 

Ik merk dat ik erg twijfel bij een herder, het is een gevoel.

Ik kan het niet precies plaatsen, maar moet ook zeggen dat ik geen mensen ken met een herder. Ik kan het dus ook nergens aan spiegelen.

 

Mijn voorkeur zou persoonlijk eerder uitgaan naar een lab, golden of bulldog type.

Ik ga mij eerst goed inlezen! Een hond neem je niet voor even! :)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Geen ervaring met mechelaars dus daar kan ik je niet mee helpen maar als je twijfelt zou ik het niet doen. Mijn vriend is ook dol op herders maar ik totaal niet, het zijn prachtbeesten met een mooi karakter alleen zijn ze niks voor mij. Ik denk ook als jij het meest met de hond bezig bent dat je een hond moet kiezen die bij jullie beide past, anders zit je straks met een hond van zijn keuze terwijl jij er meer mee bezig bent. Dat is ook een reden waarom wij meer een hond van mijn keuze hebben gekozen (mijn vriend wil ze wel uitlaten maar verder niks en ik sport en wandel veel met ze).

 

Wel goed dat je je eerst inleest!  Ik zou overleggen met je vriend en kijken of je een ras kan vinden wat jullie beiden aanspreekt.

honden page profiel IlseIlse

Mijn herder is een kruising, waarschijnlijk uit een of andere werklijn.

Er zit veel mechelaar in, maar ook duitser. Rex is nu net een jaar en begint al aardig rustig te worden. Nu wist ik dat er een behoorlijk relaxde hond van gemaakt kon worden met de juiste aanpak, het zit in hem om stabiel en rustig te zijn.

 

Ondanks alles heb ik er wel flink aan moeten trekken om dit eruit te halen. Meneer heeft de eerste 6 maanden verschillende eigenaren gehad, heeft op straat gelopen en is 2x in het asiel beland. De 2de keer gelukkig maar een dag. 

Ik kwam dus thuis met een zwaar overprikkelde hond, die door de eerste eigenaar compleet verkeerd getraint was, bij elke spanning hing Rex letterlijk in mijn arm.

 

Nu kan ik hem al maanden overal mee naartoe nemen. Hij is gek op mensen, vind het heerlijk om naar de stad of kleine festivals te gaan. Ook naar kinderen in hij heel rustig. Een tijdje terug kwam een dreumes die net kon lopen op Rex aflopen, terwijl Rex op zijn zij lag. Hij is keurig blijven liggen. 

Aan de andere kant is hij ook lomp, mijn vader en schoonouders wil hij begroeten door tegen hun op te springen. Hij wordt wel steeds beter te corrigeren. 

 

Wel verneem ik vergeleken met mijn vorige kruising newfie/herder dat Rex echt alles ziet. In de stad kan hij ook aardig hyper zijn en wil hij in de lijn hangen. Ook reageerd hij nu nog aardig sterk naar andere honden, dat is een punt waar we nog druk mee bezig zijn. 

Naar andere honden is hij vriendelijk, al zijn er honden waar hij een hekel aan heeft, vooral andere jonge patsende reuen. Dit is aan mij om te corrigeren.

Ook vind meneer zich momenteel heel wat en speelt hij niet altijd leuk, hij wil nog wel eens andere honden met zijn gewicht omver drukken. Ook hier wordt hij op gecorrigeerd, als andere honden grenzen aangeven moet hij dat accepteren.

Hierdoor heb ik ook maar 1 logeeradres voor hem, dat is mijn moeder die zelf een Hollander heeft en met iemand meetraint die KNPV honden opleid. 

Bij mijn moeder weet ik dat hij goed zit en dat zij ook geen geklier accepteerd.

 

Ik doe niet veel met Rex, inmiddels ben ik 24 weken zwanger en is het wandelen een stuk minder geworden. Hij loopt ongeveer nog 2 uur per dag.

We zitten niet bij een club, ik train liever mijn honden naar eigen inzicht. Wel mag Rex vaak mee, op bezoek, naar een markt. Ook doe ik tijdens het wandelen veel aan appèl en doen we trucjes met wat we in de omgeving vingen (over bankjes lopen, sprongen over bomen, balken ed, lopen over omgevallen bomen, zwemmen)

 

In het kort, natuurlijk kan een mechelaar wel met kinderen, zolang het juiste karakter er in zit. Het kost alleen wel training. Hollanders korthaar vind ik niet rustiger als mechelaars, er zitten in Hollanders veel nerveuze honden. 

Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere honden, die misschien wat beter bij je passen qua karakter. Ik zou zeggen ga eens wat shows af, spreek eigenaren aan. Misschien dat je eens bij iemand kan kijken. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^