Franse Bull verzekeren??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Hoi hoi

 

ik wou graag wat ervaringen horen over hondenverzekeringen. Ik krijg namelijk een franse bull en ik kan geen 1 verzekering vinden waar problemen met knieen en luchtwegen worden vergoed terwijl dat volgens mij juist is waar een FB last van heeft? Is het dan verstandig om haar alsnog te verzekeren voor het geval dat ze een ongeluk krijgt of een ziekte als bijv kanker? 

 

groetjes

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Verzekeringen zijn gewoon slim!

Sommige verzekeringen betaal je bij risico rassen zoals de Franse bull ook meer.

En bij anderen is alles gelijk, maar wordt inderdaad niet vergoed wat je juist zou willen.

Ik heb nog nooit een dier verzekerd en tot nu toe altijd geluk gehad dat ze gezond zijn.

(en dat is al bijna 20 jaar dus mocht het een keer duur worden hebben we 20 jaar onnodige verzekeringskosten al bespaard in ieder geval)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het hangt van ieders persoonlijke situatie af.

Als je zelf genoeg spaargeld hebt is een verzekering niet nodig.

Je kunt ook zelf een spaarrekening openen voor de evt. dierenartskosten.

 

Maar, zoals je al schrijft, sommige kwalen zijn niet (meer) te verzekeren.

 

Er komen vast nog wel reakties van mensen die wel verzekerd zijn.

 

(Ik heb zelf een VUBARA en die zou natuurlijk goed te verzekeren zijn, omdat er geen ras-specifieke kwalen bestaan...!!!)

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Ik kan het natuurlijk ook zelf bij elkaar sparen maar toch loop je liever niet het risico dat er iets gebeurt en dat je net geld te kort komt.. maar aan de andere kant komt een verzekering met heel veel kleine lettertjes en weet ik dus niet of ik de kosten er wel uit ga halen... vandaar dit topic. Ik twijfel heel erg!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik neem aan dat je een goede fokker hebt uitgezocht die goede testen gedaan heeft voordat hij ging fokken?

 

Dan verminder je de kans op narigheid al een heel stuk.

Ook  zorgen dat je hond niet te dik wordt en zeker in de groei overbelasting voorkomen.

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Ik neem aan dat je een goede fokker hebt uitgezocht die goede testen gedaan heeft voordat hij ging fokken?
 
Dan verminder je de kans op narigheid al een heel stuk.
Ook  zorgen dat je hond niet te dik wordt en zeker in de groei overbelasting voorkomen. "

 Ik heb haar bij een gezin gekocht dat eens een nestje wou met hun eigen hond, de vader is sowieso getest van de moeder weet ik niet 100% zeker maar denk het wel. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby had een ongelukje, ik was 300 euro kwijt voor consult, narcose, hechtingen, zalf, controle enzovoorts. Dierenartskosten zijn naar mijn mening veel meer gestegen dan de inflatie (mogelijk dóór verzekeringen, maar goed).

 

De Franse Bull is een behoorlijk ongezond ras, eerlijk gezegd zou ik die altijd verzekeren.

honden page profiel Miss CMiss C 3 doggies

honden foto van Miss C

ik heb mijn jack wel verzekerd..
Ik betaal 11 euro per maand, maar ik heb het er al uitgehaald..
1 Keer een wespensteek op zondag, kosten 110.=
Schijnzwangerschap, kosten: 50.=
allergische reactie op een halsband, kosten 85.=

dit in 1 jaar tijd en alles is vergoed behalve mijn eigen risico van 35.-

ik heb bewust gekozen voor een verzekering om te zorgen dat ik ten aller tijde naar de da kan zonder na te moeten denken of ik dit financieel wel kan missen...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ja een bull.. De verzekering is gewoon slim .. De optie is dan een gezonder ras kopen lijkt mij .. Een korte neus is om problemen vragen en ik begrijp wel dat de verzekering dit niet vergoed anders zouden ze niet veel winst maken 

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Ja een bull.. De verzekering is gewoon slim .. De optie is dan een gezonder ras kopen lijkt mij .. Een korte neus is om problemen vragen en ik begrijp wel dat de verzekering dit niet vergoed anders zouden ze niet veel winst maken  "

Nou ik ga natuurlijk geen ander ras kopen dat gezonder is als ik over een week mijn franse bulldog krijg en ik weloverwogen voor dat ras heb gekozen ;-)

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Dobby had een ongelukje, ik was 300 euro kwijt voor consult, narcose, hechtingen, zalf, controle enzovoorts. Dierenartskosten zijn naar mijn mening veel meer gestegen dan de inflatie (mogelijk dóór verzekeringen, maar goed).
 
De Franse Bull is een behoorlijk ongezond ras, eerlijk gezegd zou ik die altijd verzekeren. "

 Dat is inderdaad veel geld

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Als je grote onkosten aan je hond niet zou kunnen bekostigen is het handiger een verzekering af te sluiten.Ondanks dat je dan maandelijks een bedrag betaald en het er niet uithaalt,er hoeft maar één keer iets te gebeuren wat veel onderzoeken ed met zich meebrengt en je bent de klos.

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Als je grote onkosten aan je hond niet zou kunnen bekostigen is het handiger een verzekering af te sluiten.Ondanks dat je dan maandelijks een bedrag betaald en het er niet uithaalt,er hoeft maar één keer iets te gebeuren wat veel onderzoeken ed met zich meebrengt en je bent de klos. "

Ja, dat is waar. Maar dan kan je het geld toch net zo goed zelf sparen? Want dan kan je alle ingrepen "vergoeden" ipv het beperkte aantal ingrepen dat de verzekering vergoed. Of zie ik dat verkeerd?..

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" ik heb mijn jack wel verzekerd..
Ik betaal 11 euro per maand, maar ik heb het er al uitgehaald..
1 Keer een wespensteek op zondag, kosten 110.=
Schijnzwangerschap, kosten: 50.=
allergische reactie op een halsband, kosten 85.=

dit in 1 jaar tijd en alles is vergoed behalve mijn eigen risico van 35.-

ik heb bewust gekozen voor een verzekering om te zorgen dat ik ten aller tijde naar de da kan zonder na te moeten denken of ik dit financieel wel kan missen... "

 Jemig, dan heb je inderdaad wel mazzel dat je bent verzekerd! Als ik het zo hoor is een verzekering inderdaad zo"n slecht idee nog niet..

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

"  Jemig, dan heb je inderdaad wel mazzel dat je bent verzekerd! Als ik het zo hoor is een verzekering inderdaad zo"n slecht idee nog niet.. "

 



Ja ik was ook erg blij haha.. het zou toch vreselijk zijn als je niet naar de da zou kunnen omdat je het niet kan betalen.... en zoals er al gezegd wordt; er hoeft maar 1 keer een operatie komen en je bent een paar honderd euro lichter

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Nou ik ga natuurlijk geen ander ras kopen dat gezonder is als ik over een week mijn franse bulldog krijg en ik weloverwogen voor dat ras heb gekozen ;-) "

 Was niet letterlijk bedoeld :D

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Ik heb ervoor gekozen een aparte spaarrekening te openen en hierop elke maand een vast bedrag te storten. Hierdoor heb ik een aardig buffertje voor onvoorziene medische kosten. Tot nu toe ben ik er blij om: een verzekering had mij meer gekost dan het opgeleverd zou hebben. Al kan je natuurlijk nooit in de toekomst kijken. Ik denk dat het heel belangrijk is voor jezelf op een rijtje te zetten wat welke verzekering wel/niet dekt en of dit de moeite waard is, of dat sparen een betere optie is.

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Wij hebben onze beide bullen bij de Kruidvat verzekerd. 

Inderdaad er is het een en ander uitgesloten voor ze maar wij hebben onze bullen ook niet verzekerd voor de veelvoorkomende problemen. 

Meer voor als er iets gebeurd, dat ze altijd naar de DA kunnen en we niet hoeven na te denken "kan het wel" ? 

Zo kreeg onze Franse Bulldog een zware ontsteking op zijn oogzenuwen, welke bijna niet voorkomt bij dit ras en zeker niet op zijn leeftijd (1,5 jaar toen), hierdoor is hij zeer slechtziend geworden. Hij heeft meerdere oogonderzoeken gehad, bij onze eigen DA en bij de specialist, verzekering vergoedde €200,- (€35 eigen risico).

 

Onze Engelse Bulldog (een herplaatser) kreeg in maart dit jaar een zware epileptische aanval, hiervoor naar de DA toe gegaan omdat dit de 1e keer was. 

Terug naar huis, ging hij heel erg achteruit weer terug naar de DA. Daar raakte hij in shock moest gestabiliseerd worden. Bleek dat hij een longontsteking had opgelopen door gal wat tijdens de aanval zijn longen in is gelopen. 
Toen ging zijn hart ineens rare fratsen uithalen.. Moest de specialist komen voor een hartecho.. 
Uiteindelijk bleek zijn hart in perfecte conditie maar door alles bij elkaar gedurende de hele dag was zijn lichaam zo vermoeid dat het leek op hartklachten. 
Die hele dag, 3x DA en 1x specialist totaal, kostte €500,- verzekering vergoedde alles op het eigen risico na. 
Hij was toen nog geen halfjaar verzekerd omdat hij pas sinds vorig jaar na de zomer bij ons is komen wonen  

 

Ik zou echt, en dan absoluut niet omdat de Franse Bulldog z'on ongezond ras is (er word heel hard gewerkt aan gezonde lijnen door verschillende fokkers, als pupkoper kun je daar ook aan meehelpen door zelf ook te kijken waar je je pup koopt), voor een verzekering kijken! 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Mijn franse bull is volledig verzekerd, heb geen problemen gehad bij het afsluiten ervan...wel worden bepaalde operaties bij 'misvormingen' van het ademhalingstelsel niet vergoed, daarom ga je er dus best eentje aanschaffen bij een verantwoorde fokker. Krijg je geen verzekering dan kan je een bepaald bedrag sparen voor noodgevallen. Mijn bulletje is nu twee en nog nooit ziek geweest...mijn vorige hondje ( géén bulletje ! ) was niet verzekerd en heeft me een hele hoop geld gekost toen ze ziek was...dierengeneeskunde is duur... Ben je beter een beetje op voorbereid, alvast véél succes met je kleine prutske en geniet ervan ;-)

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Mijn franse bull is volledig verzekerd, heb geen problemen gehad bij het afsluiten ervan...wel worden bepaalde operaties bij 'misvormingen' van het ademhalingstelsel niet vergoed, daarom ga je er dus best eentje aanschaffen bij een verantwoorde fokker. Krijg je geen verzekering dan kan je een bepaald bedrag sparen voor noodgevallen. Mijn bulletje is nu twee en nog nooit ziek geweest...mijn vorige hondje ( géén bulletje ! ) was niet verzekerd en heeft me een hele hoop geld gekost toen ze ziek was...dierengeneeskunde is duur... Ben je beter een beetje op voorbereid, alvast véél succes met je kleine prutske en geniet ervan ;-) "

 Dankjewel! En waar ben jij dan verzekerd als ik vragen mag? 

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Wij hebben onze beide bullen bij de Kruidvat verzekerd. 
Inderdaad er is het een en ander uitgesloten voor ze maar wij hebben onze bullen ook niet verzekerd voor de veelvoorkomende problemen. 
Meer voor als er iets gebeurd, dat ze altijd naar de DA kunnen en we niet hoeven na te denken "kan het wel" ? Zo kreeg onze Franse Bulldog een zware ontsteking op zijn oogzenuwen, welke bijna niet voorkomt bij dit ras en zeker niet op zijn leeftijd (1,5 jaar toen), hierdoor is hij zeer slechtziend geworden. Hij heeft meerdere oogonderzoeken gehad, bij onze eigen DA en bij de specialist, verzekering vergoedde €200,- (€35 eigen risico).
 
Onze Engelse Bulldog (een herplaatser) kreeg in maart dit jaar een zware epileptische aanval, hiervoor naar de DA toe gegaan omdat dit de 1e keer was. 
Terug naar huis, ging hij heel erg achteruit weer terug naar de DA. Daar raakte hij in shock moest gestabiliseerd worden. Bleek dat hij een longontsteking had opgelopen door gal wat tijdens de aanval zijn longen in is gelopen. Toen ging zijn hart ineens rare fratsen uithalen.. Moest de specialist komen voor een hartecho.. Uiteindelijk bleek zijn hart in perfecte conditie maar door alles bij elkaar gedurende de hele dag was zijn lichaam zo vermoeid dat het leek op hartklachten. Die hele dag, 3x DA en 1x specialist totaal, kostte €500,- verzekering vergoedde alles op het eigen risico na. Hij was toen nog geen halfjaar verzekerd omdat hij pas sinds vorig jaar na de zomer bij ons is komen wonen  
 
Ik zou echt, en dan absoluut niet omdat de Franse Bulldog z'on ongezond ras is (er word heel hard gewerkt aan gezonde lijnen door verschillende fokkers, als pupkoper kun je daar ook aan meehelpen door zelf ook te kijken waar je je pup koopt), voor een verzekering kijken!  "

 

Fijn om dit te horen van iemand die bullen heeft! Als ik dit zo lees is een verzekering wel belangrijk ja, bedankt!! 

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Ik heb ervoor gekozen een aparte spaarrekening te openen en hierop elke maand een vast bedrag te storten. Hierdoor heb ik een aardig buffertje voor onvoorziene medische kosten. Tot nu toe ben ik er blij om: een verzekering had mij meer gekost dan het opgeleverd zou hebben. Al kan je natuurlijk nooit in de toekomst kijken. Ik denk dat het heel belangrijk is voor jezelf op een rijtje te zetten wat welke verzekering wel/niet dekt en of dit de moeite waard is, of dat sparen een betere optie is. "

Dat ga ik inderdaad doen, alles op een rijtje zetten, hoewel ik afgaand op de verhalen van dit forum toch wel erg neig naar een verzekering nemen!

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

"  Was niet letterlijk bedoeld :-D "

 Haha oké 

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

"  

Ja ik was ook erg blij haha.. het zou toch vreselijk zijn als je niet naar de da zou kunnen omdat je het niet kan betalen.... en zoals er al gezegd wordt; er hoeft maar 1 keer een operatie komen en je bent een paar honderd euro lichter "

Ja, dat is waar.. 

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Ik zou, als ik jou was je aankomende FB zeker verzekeren.

Mijn franse bullie was een drama aan klachten en was ook niet verzekerd.

Bloemkooloren, chronische oorontsteking, hernia, allergieen....

 

Het kan maar zo dat je bulletje niks gaat mankeren, maar ze kunnen opeens op korte termijn ook heel veel mankeren.

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Ik zou, als ik jou was je aankomende FB zeker verzekeren.
Mijn franse bullie was een drama aan klachten en was ook niet verzekerd.
Bloemkooloren, chronische oorontsteking, hernia, allergieen....
 
Het kan maar zo dat je bulletje niks gaat mankeren, maar ze kunnen opeens op korte termijn ook heel veel mankeren. "

Jeetje, dat klinkt niet fijn inderdaad. Ik ben er dan ook over uit dat ik haar ga verzekeren, zou het mezelf nooit kunnen vergeven als ze ingeslapen moet worden omdat ik een operatie niet kan betalen...

honden page profiel Frank SFrank S 3 doggies

honden foto van Frank S

Wij hebben onze Franse bull niet verzekerd. Inderdaad omdat de meest voorkomende klachten niet verzekerd worden. Wel zetten we elke maand wat geld opzij.

 

Wel belangrijk; zoek fokker die fokt met neus. Zo'n platgedrukte bull heeft vaak meer last van problemen.

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Wij hebben onze Franse bull niet verzekerd. Inderdaad omdat de meest voorkomende klachten niet verzekerd worden. Wel zetten we elke maand wat geld opzij.
 
Wel belangrijk; zoek fokker die fokt met neus. Zo'n platgedrukte bull heeft vaak meer last van problemen. "

 

Oké! Ik ga haar toch maar wel verzekeren puur omdat ik het risico niet wil lopen.. En wat betreft de fokker, ik heb haar gekocht bij een gezin dat een keer een nestje wou dus geen professionele fokker. Misschien niet zo goed, maar ik vond die mensen heel aardig en geïnteresseert in de hondjes en dat vind ik toch wel erg belangrijk :-)

honden page profiel Frank SFrank S 3 doggies

honden foto van Frank S

"  
Oké! Ik ga haar toch maar wel verzekeren puur omdat ik het risico niet wil lopen.. En wat betreft de fokker, ik heb haar gekocht bij een gezin dat een keer een nestje wou dus geen professionele fokker. Misschien niet zo goed, maar ik vond die mensen heel aardig en geïnteresseert in de hondjes en dat vind ik toch wel erg belangrijk :-) "

 Dat is ook zeker geen verkeerd argument, ik wil mensen er alleen graag op wijzen dat je met een franse bull als deze

meer kans hebt op onverwachte dierenarts bezoekjes dan met een franse bull als deze

 (heb even die van ons als voorbeeld genomen)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Maar als je een pup koopt bij een lange-neuzen-fokker heb je toch niet echt 100% zekerheid dat ze er eenmaal uitgegroeid ook zo uit komen te zien?

 

Echt, de onverwachte kosten zijn zo gestegen. Een Tibetaanse (takke) Terriër rent 's avonds een enorm stuk door het park, loopt naar Dobby toe en bijt hem letterlijk zo in zijn knie. De dag erna kon ik naar de dierenarts: Dobby kon niet meer lopen. Dobby had 4 gaten in zijn knie en het was dik en ontstoken. Consult, anti-biotica shot, anti-biotica pilletjes, 88 euro kwijt. De baas van die Tibetaan vergoedde dat, maar toch. Dat geluk moet je ook maar net hebben.

 

Het zijn niet altijd dingen die je kunt voorkomen. En als ik zo was geweest zoals de meeste mensen hier had ik er nog zo een paar verhalen bij kunnen vertellen, qua bijtwonden. Gelukkig voor mijn portemonnee heb ik al heel lang honden en kan ik goed inschatten wat uit zichzelf gaat genezen (met wat ontsmetten en zalf tegen jeuk enz.) en wat niet. De meeste mensen hier hadden in mijn geval veel vaker bij de dierenarts gezeten.

 

Ik heb geen verzekering meer, maar mijn volgende hond verzeker ik echt de dag dat ik hem krijg.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Golden retriever pup gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^