Plassen op het baasje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dag iedereen,

 

Ik zit met nogal een vreemde en zelfs wat gênante vraag  Orga heeft sinds hij bij ons is al 2 keer tegen mij aan geplast. De eerste keer waren we op de hondenwei met een hond die hij nog niet zo goed kent en plots staat Orga achter mij en heft zijn poot op tegen mij! De 2de keer was deze week toen ik met Orga en Perdie naar het bos was en even in het zonnetje ging zitten. Orga en Perdie speelden wat en deden hun ding tot Orga plots achter me stond en weer zijn poot omhoog deed!! Waarom doet hij dit? En hoe reageer ik het best? 

Anoniem (Gast)

Op het moment dat een hond zijn behoefte doet is die op z'n kwetsbaarst. Jouw hond vertrouwd op jou en zal in onbetrouwbare situaties het meest veilige plek zoeken, in dit geval was jij dat. Dit los je op door voor het spelen je hond eerst rustig zijn behoeftes te laten doen en dan "leeg" met anderen laten spelen.

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Hahaha lekker dan..;-)

Hond ziet jou als zijn eigendom.

Hoe oud/jong is je hond? Goed naar je hond kijken en je hond voor zijn bijv door weg te lopen.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Op het moment dat een hond zijn behoefte doet is die op z'n kwetsbaarst. Jouw hond vertrouwd op jou en zal in onbetrouwbare situaties het meest veilige plek zoeken, in dit geval was jij dat. Dit los je op door voor het spelen je hond eerst rustig zijn behoeftes te laten doen en dan "leeg" met anderen laten spelen. "

 

Het vreemde is dat op beide momenten wel al een hele tijd op weg waren dus hij was dan wel al goed uit geplast. Gelukkig maar 

Anoniem (Gast)

Ik zou gewoon een brul geven! Misschien niet aardig, maar wel doeltreffend.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Hahaha lekker dan..;-)

Hond ziet jou als zijn eigendom.

Hoe oud/jong is je hond? Goed naar je hond kijken en je hond voor zijn bijv door weg te lopen. "

 

Orga is nu 5 1/2 jaar. Het kwam beiden keren heel onverwacht moet ik zeggen, ik ga hem al zeker beter in het oog houden! 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Ik zou gewoon een brul geven! Misschien niet aardig, maar wel doeltreffend. "

 

Ik heb beiden keren wel geroepen van het schrikken, een luide héj of iets, maar dat maakt geen indruk op Orga geloof ik... 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Hoe lang is je hond bij je en waar komt die vandaan?

Heb geduld met je hond. Hoe veiliger die zich voelt hoe normaler het plasgedrag wordt.

Het is echt geen pesten wat je hond doet of gemenigheid. 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Hoe lang is je hond bij je en waar komt die vandaan?
Heb geduld met je hond. Hoe veiliger die zich voelt hoe normaler het plasgedrag wordt.
Het is echt geen pesten wat je hond doet of gemenigheid.  "

 

Hij is nu iets meer dan een jaar bij ons en eigenlijk heeft hij het pas de laatste maanden 2 keer gedaan. Tijdens de gewone wandelingen doet hij het nooit, alleen als ze ergens los mogen en dan nog maar 2 keer in totaal. Ik geloof ook zeker dat hij me niet wil pesten of iets. Misschien aandacht?

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik geloof zelf dat het onzekerheid is....eng, los van de riem, alles kan..... dus in je buurt steun zoeken en via de geur jou terug kunnen vinden (plassen is geurafscheiding). Mijn honden plassen ook meer op onbekend terrein en ben ervan overtuigd dat het is om de weg terug te herkennen omdat ze op nieuw terrein zijn. Bij los zijn beseft je hond dat je elkaar uit het oog kan verliezen dus kan die met zijn neus jou nog terug vinden (net die grote vlag op kleine kinderfietsjes, makkelijker te herkennen).

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

In mijn ogen een hele intelligente hond dus die jou niet kwijt wil.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Ik geloof zelf dat het onzekerheid is....eng, los van de riem, alles kan..... dus in je buurt steun zoeken en via de geur jou terug kunnen vinden (plassen is geurafscheiding). Mijn honden plassen ook meer op onbekend terrein en ben ervan overtuigd dat het is om de weg terug te herkennen omdat ze op nieuw terrein zijn. Bij los zijn beseft je hond dat je elkaar uit het oog kan verliezen dus kan die met zijn neus jou nog terug vinden (net die grote vlag op kleine kinderfietsjes, makkelijker te herkennen). "

 

Zo had ik het nooit bekeken! Dat zou wel slim zijn inderdaad! En moest het om deze reden zijn is het wel fijn dat hij mij ook niet kwijt wilt geraken 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik heb geen antwoord voor je alhoewel ik het nog het meest als claimgedrag vind klinken maar waarom opeens? Echter jou markeren om je terug te kunnen vinden zoals Blaise aangeeft slaat in mijn ogen nergens op. Met zo intensief samenleven kent hij jouw geur als zijn broekzak en zit ook genoeg geur van hem al op jou. Dan zou een jachthond als jouw Weimaraner tijdens de jacht meer ah markeren als ah jagen zijn om de weg/zijn baas terug te vinden......ik dacht niet hoor. 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Zou hier dus alert op zijn in de toekomst. Hij behoort het gewoon niet te doen.

Nee onze reu zou het niet moeten proberen om mij te "markeren".

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

De eerste keer dacht ik ook dat het te maken had met claimen omdat er toen een vreemde hond bij was en ik met die hond bezig was. Dus toen was het logischer dat hij aan die andere hond duidelijk probeerde te maken dat ik van Orga was. Maar die 2de keer was het gewoon Perdie, Orga en ik. Zou hij toen geprobeerd hebben het aan Perdie duidelijk te maken? Want dan zou hij het toch vaker doen niet? Hoe zouden jullie dan duidelijk maken dat dit niet kan? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" De Hoe zouden jullie dan duidelijk maken dat dit niet kan?  "

 




door alert te zijn , je ziet het aankomen, pas op jij, en je loopt weg van je hond, zodat tie omvalt als die de schijn geeft om tegen je aan te plassen.

iedere keer weer alert zijn , verbieden, geef maar een brul... van ben je.... je hoef niet verbaal op te treden maar je kan wel laten merken dat je hond fout is als die dit wilt doen.

precies het zelfde als de reu binnen wilt plassen, bijvoorbeeld tegen de gordijnen aan, ook dat verbied je met een brul. het zijn vaak de reuen die dit doen. teven doen dat niet, mmm misschien op je schoenen .... dus alert zijn. :-D

honden page profiel TessaRanoTessaRano 3 doggies

honden foto van TessaRano

Plassen is normaal om teritorium af te bakenen. Zo van opletten ik was hier.

Het is dus eigenlijk een vorm van dominantie.

Je mag dit niet tolereren anders gaat hij steeds een stapje verder.

Is inderdaad wel een vervelend probleem maar wees er de komende tijd alert op en straf hem wanneer hij ook maar de neiging heeft om weer tegen je te plassen. Als je dit consequent volhoudt dan stopt hij er vanzelf mee. 

honden page profiel TessaRanoTessaRano 3 doggies

honden foto van TessaRano

Al de bovenstaande reacties lezend kan ik het wel begrijpen dat er ook over angst gesproken is. Maar dan had dit toch vaker moeten voorkomen en zeker in het begin. Maar goed ik weet het ook niet zeker. Je zou het aan een gedragstherapeut kunnen vragen. Hondenschool Brava zou eventueel het juiste antwoord kunnen gegeven. Zij is gespecialiseerd op gedrag.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik kan het misschien eens vragen aan de gedragstherapeute waarbij we langsgingen voor een ander probleem. Eens horen wat zij ervan denkt  Ik ga alleszins veel alerter zijn vanaf nu!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kan me in elk geval goed voorstellen dat het erg gênant voelt op zo'n moment.

Ik heb zelf geen ervaring met reuen, maar denk dat eens informeren bij de GT die je al kent niks mis mee is, Zij kent Orga immers al persoonlijk en zal zich misschien in die combinatie met wat je verteld een beeld kunnen vormen van wat hierachter kan zitten maar belangrijker is natuurlijk hoe je dit op een goede manier voor jezelf en Orga in goede banen leid 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Kan me in elk geval goed voorstellen dat het erg gênant voelt op zo'n moment.
Ik heb zelf geen ervaring met reuen, maar denk dat eens informeren bij de GT die je al kent niks mis mee is, Zij kent Orga immers al persoonlijk en zal zich misschien in die combinatie met wat je verteld een beeld kunnen vormen van wat hierachter kan zitten maar belangrijker is natuurlijk hoe je dit op een goede manier voor jezelf en Orga in goede banen leid  "

 

Ja een beetje gênant was het wel. Al moesten het andere baasje, dat mee ging wandelen, en ik er ook wel wat om lachen. We waren zo verbaasd! 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Volgens onze GT heeft het te maken met stress en een manier zoeken om die stress te ontladen. Of een manier om zo mijn aandacht vast te krijgen... Ze raadt wel aan om het in het oog te houden zodat het geen routine wordt  Ik kan me wel vinden in wat ze zegt. Orga is namelijk nogal onzeker (we weten niet wat hij allemaal heeft meegemaakt) en schiet ook erg snel in stress. Ik ga het toch in het oog houden want ik zie er momenteel geen patroon in. De ene keer was een héél andere situatie (veel meer stress, andere omgeving, andere hond,...) en deze laatste keer was het alleen de vaste roedel, een vaste wandelplek waar we regelmatig komen, waar ze aan de lange lijn of los mogen, waar geen andere honden komen en waar ze gewoon op het gemak wat rondsnuffelen. Dus 2 heel verschillende momenten en veder heeft hij het nog nooit gedaan in andere situaties. Misschien was er laatst toch een moment van stress dat ik zelf niet heb opgemerkt... 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien is er een geur geweest waarvan hij in de stress raakte ondanks dat hij met zijn eigen roedel en in een bekende omgeving was.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Misschien is er een geur geweest waarvan hij in de stress raakte ondanks dat hij met zijn eigen roedel en in een bekende omgeving was. "

Ja dat zou misschien wel kunnen! Het is een stresskipje dus hij kan van allerlei dingen in de stress schieten, zelfs heel kleine dingen... 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

En geuren zijn dingen die wij minder snel waarenmen als zij en een geur kan ook herinneringen oproepen wat stress opraakt al zijn er nog altijd mensen die beweren dat dieren niet kunnen onthouden. Met Beauty als rugzak hond heb ik wel anders geleerd. Ze onthouden en anders word een herinnering wel opgeroepen door iets wat ze zien, ruiken horen of iets wat er gebeurd.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Dit gedrag heeft Ozzie ook meerdere keren gehad. Hij plaste niet alleen over mijn voeten maar ook over andere mensen. Ik heb dit gedrag gecorrigeert, direct toen hij dit deed en sinds dien is het gelukkig over. Ik heb hem een zeer duidlelijke nee gegeven en een flinke hap in zijn bil...Ik ben echt van de zachte opvoeding, maar ik was er echt even klaar mee grens was bereikt. Ook als ik maar zag dat hij zijn been optilde op plekken waar hij niet mag plassen even een rukje aan de riem (heeft een tuigje) en een duidelijke nee. Was ook een keer op een terras bij een restaurantje zou mijn mannetje tegen de plantenbakken en de parasol's aanplassen, dit ook op dezelfde manier zo gedaan en daarna was het ook klaar. Ze zullen toch duidelijke grenzen nodig hebben. Ook merkte ik daarna omdat ik hier heeel duidelijk in geweest ben dat hij bij behendigheid ook niet meer tegen de hindernissen aanplaste...wat ook heel duidelijk stres geweest is.

 

Ozzie plaste tegen mij aan als ik met iemand stond te praten....spanning verveling...wat moet ik nou...wie hoort er bij mijn roedeltje (misschien niet begrijpen).. Bij mensen die hij niet kent doet hij dit heel sneeky en hebben mensen dit vaak totaal niet door maar wel ene natte broek of schoenen. Ik vind dit gedrag niet kunnen.

 

Toen Ozzie nog een puppie was had ik aan het strand mijn sandalen uitgedaan We waren op het hondenstrand met wel tig honden....Ik deed nadat Ozzie gespeeld had mijn sandalen weer aan en had ineens zeer natte voeten...bleek een andere stabij reu in mijn schoenen geplast te hebben. Heb met sandalen en al maar even een half uur in het water gestaan en thuis die dingen in de biotex. Gatver!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ja dat zou misschien wel kunnen! Het is een stresskipje dus hij kan van allerlei dingen in de stress schieten, zelfs heel kleine dingen...  "

 Zo is Ozzie ook. Een heel snel gestresde hond...hij neemt vooral veel stres over van andere honden die onrustig blaffen, nieuwe omgevingen nieuwe mensen, schrikken van onbekende objecten, harde motoren enz....

Een heerlijke ADHDer, behalve thuis en tijdens de vaste wandel rondjes. :-)

 

Dus dat plasgedrag zou er best mee te maken kunnen hebben maar ik denk ook markeren.

 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" En geuren zijn dingen die wij minder snel waarenmen als zij en een geur kan ook herinneringen oproepen wat stress opraakt al zijn er nog altijd mensen die beweren dat dieren niet kunnen onthouden. Met Beauty als rugzak hond heb ik wel anders geleerd. Ze onthouden en anders word een herinnering wel opgeroepen door iets wat ze zien, ruiken horen of iets wat er gebeurd. "

  Ik geloof ook heel zeker dat honden kunnen onthouden hoor! Dat heb ik al veel te vaak gemerkt met die 2 hier 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Dit gedrag heeft Ozzie ook meerdere keren gehad. Hij plaste niet alleen over mijn voeten maar ook over andere mensen. Ik heb dit gedrag gecorrigeert, direct toen hij dit deed en sinds dien is het gelukkig over. Ik heb hem een zeer duidlelijke nee gegeven en een flinke hap in zijn bil...Ik ben echt van de zachte opvoeding, maar ik was er echt even klaar mee grens was bereikt. Ook als ik maar zag dat hij zijn been optilde op plekken waar hij niet mag plassen even een rukje aan de riem (heeft een tuigje) en een duidelijke nee. Was ook een keer op een terras bij een restaurantje zou mijn mannetje tegen de plantenbakken en de parasol's aanplassen, dit ook op dezelfde manier zo gedaan en daarna was het ook klaar. Ze zullen toch duidelijke grenzen nodig hebben. Ook merkte ik daarna omdat ik hier heeel duidelijk in geweest ben dat hij bij behendigheid ook niet meer tegen de hindernissen aanplaste...wat ook heel duidelijk stres geweest is.
 
Ozzie plaste tegen mij aan als ik met iemand stond te praten....spanning verveling...wat moet ik nou...wie hoort er bij mijn roedeltje (misschien niet begrijpen).. Bij mensen die hij niet kent doet hij dit heel sneeky en hebben mensen dit vaak totaal niet door maar wel ene natte broek of schoenen. Ik vind dit gedrag niet kunnen.
 
Toen Ozzie nog een puppie was had ik aan het strand mijn sandalen uitgedaan We waren op het hondenstrand met wel tig honden....Ik deed nadat Ozzie gespeeld had mijn sandalen weer aan en had ineens zeer natte voeten...bleek een andere stabij reu in mijn schoenen geplast te hebben. Heb met sandalen en al maar even een half uur in het water gestaan en thuis die dingen in de biotex. Gatver! "

 

Volgende keer ga ik ook wel duidelijk 'nee' zeggen. Dat doe ik ook als hij tegen een struik van iemand zijn huis of ergens anders wil plassen waar het niet kan/mag. Dat werkt wel  Ik heb het ook al wel eens meegemaakt dat er een ander zijn hond tegen me aan plaste! Misschien trek ik het wel aan haha  

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

"  Zo is Ozzie ook. Een heel snel gestresde hond...hij neemt vooral veel stres over van andere honden die onrustig blaffen, nieuwe omgevingen nieuwe mensen, schrikken van onbekende objecten, harde motoren enz....
Een heerlijke ADHDer, behalve thuis en tijdens de vaste wandel rondjes. :-)
 
Dus dat plasgedrag zou er best mee te maken kunnen hebben maar ik denk ook markeren.
  "

  Klinkt helemaal als Orga! Als we rustige honden tegenkomen is er een kans dat hij ook rustig reageert maar kijken de andere honden wat te strak, blaffen ze of iets dan wordt hij zo nerveus en begint ook te piepen en blaffen! Mensen die raar doen worden ook nauwlettend in het oog gehouden. Nieuwe omgevingen blijven een uitdaging en zoals je zegt het vaste rondje gaat wel goed en thuis is het één groot slaapfeest! 

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^