Ineens verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,    ik heb een vraag over mijn hond. Ze komt uit het asiel en we denken dat ze ongeveer 8 is. We hebben haar nu 3 jaar. We hebben nog een hond, van 4. De laatste tijd viel het ons op dat ze erg begon te blaffen buiten naar andere honden. We zitten op cursus dus daar hebben we flink aan gewerkt, maar nu begon het ineens weer. Tegelijkertijd begon ze met slopen. Ze at speelgoed op van onze dochter. Laatst moest ik even weg en hoorde ik haar janken. Gisteren heeft ze onze bank gesloopt. Ik vraag me af waarom dit ineens is ontstaan en we weten niet zo goed, heeft training nog zin? Kan ze nog wennen aan een bench bijvoorbeeld? Alvast bedankt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als gedrag zo veranderd, zou ik langs de DA gaan om te kijken of het niet iets lichamelijks is.

blaffen naar andere honden kan, omdat bvb het zich verslechterd. Ze kan de signalen en dus de bedoelingen van andere honden niet meer goed zien en elke hond wordt zo een bedreiging. 

 

Eerst langs de DA, zou ik doen. Ev een gevulde komg geven, zodat ze zich zelf bezig kan houden als je weggaat of momenten dat ze zou kunnen slopen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Is er iets gebeurd of iets veranderd?

Aangevallen door een andere hond of erg geschrokken toen jullie niet thuis waren door onweer, geluid bij de buren bijvoorbeeld, ik zeg maar wat. 

 

Mijn hond heeft ook even terug een periode gehad van verlatingsangst, omdat mijn zus verhuisd is en ze dus angst had dat ook ik haar in de steek zou laten.

Ze kon perfect alleen blijven en plots jankte ze ook alles bij mekaar als ik nog maar de deur achter me dichttrok. Zelfs als pup had ze nooit zo gejankt.

Maar door er terug hard aan te werken gaat het nu weer stukken beter.

Dus ja, je kan er zeker en vast nog aan werken, absoluut.

Als je de oorzaak kent, en je kan er goed op trainen kan je dit er naar alle waarschijnlijkheid volgens mij terug helemaal uitkrijgen.

Ik zou het zeker en vast een kans geven.

 

Verder zou ik ook heel zeker zoals aangehaald een bezoek aan de DA brengen om uit te sluiten dat dit veroorzaakt wordt door pijn of dergelijke.

Een hond kan natuurlijk niet zeggen dat hij ergens last van heeft en moet dat dan op andere manieren duidelijk maken, dus het zou ook zoiets kunnen zijn... 

Anoniem (Gast)

Bedankt! We zijn idd naar de da geweest, we hadden zelf het idee dat ze staar kreeg (af en toe een blauwe waas) maar de da dacht dat het meeviel. 

 

Ze is idd ook erg bang voor onweer, maar daar hebben we vorig jaar aan gewerkt en dat is verbeterd, kan zo maar zijn dat ze erg geschrokken is ja. Maar meestal laat ik haar niet alleen als het slecht weer is of wordt. 

 

Ik denk dat we nog maar een keer terug naar de da moeten, voor de zekerheid. 

@kim, heb je getraind zoals je met een pup doet? Elke keer opbouwen, belonen als ze stil is? 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Is het dan niet echt verder getest, de ogen? Misschien ziet ze plots slecht of nog maar een stuk van haar gezichtsveld en zorgt dat voor paniek? Daar zou ik voor de zekerheid alvast verder naar laten kijken.

 

Of misschien is er toch een keer onweer geweest toen jullie weg waren dan?

1 harde donderslag kan genoeg zijn. Of een harde slag bij de buren of iets dergelijks?

 

Het is natuurlijk erg moeilijk om de oorzaak te achterhalen...

 

Ik heb het alleen laten inderdaad terug van nul terug opgebouwd maar dat gaat dan wel heel veel sneller als bij een pup (hier toch).

En ze had de volledige benedenverdieping als ik weg was, voorlopig doe ik nu even alleen de keuken en de woonkamer. Ik merk dat het dan veel beter gaat als ik vertrek.

Dan loopt ze me ook niet achterna, iets wat ze de laatste tijd ook wel eens deed als ze wist dat ik wegging.

 

Wat ik verder ook doe; ik geef vanalles om te doen als ik vertrek. Een gevulde kong, een koekjesbal en een everlasting treatbal.  Radio staat hier ook altijd aan.

 

 

 

Anoniem (Gast)

Dank je wel. Nee ogen zijn niet verder getest. Ze zei dat het geen staar was en dat was dat.

we nemen idd wel maatregelen, gordijnen dicht, radio aan. Durfde eigenlijk geen botje of kong te geven omdat ze nog wel s ruzie hebben om botjes. Kan dat wel dan? We hebben 1 bench, maar daar is zij niet aan gewend. Gaan maar trainen dus.. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb eerder gehoord dat dergelijk gedrag zich ook ineens kan gaan voordoen als er lichamelijk iets niet in orde is. Ze hebben niet zoveel manieren om aan te geven he. 

 

Andere optie is er een bepaalde verandering kort voor die tijd geweest dat stress of frustratie opgeleverd kan hebben? Ook dat kan gedrag beïnvloeden.

Anoniem (Gast)

Ook bedankt voor je antwoord. Ik kan niks verzinnen wat er veranderd is de laatste tijd. Maar goed, het is wel een bezoekje aan de da waard denk ik. Mijn moeder vond haar ook veranderd, wat slomer, ze slaapt veel en is soms gestrest. Tenminste, dat denk ik, ze likt dr poten veel. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Kong zou ik zeker en vast twee geven. Zodat elke hond er eentje heeft.  

Botjes geef ik nooit zonder toezicht ivm verslikken of volledig inslikken.

Dus dat krijgt ze hier eigenlijk niet als ik weg ben.

 

Hebben je honden niet met elkaar gevochten dan toen je er niet was? Is dat mogelijk de oorzaak van dit gedrag? Omdat je zegt dat ze ook al eens vechten om een botje. Dan is er misschien wel meer aan de hand tussen hen?

 

Bench kan je gaan proberen.

Maar of je die best in dezelfde ruimte zet als de hond die los is dat weet ik eigenlijk niet. Daar kan je wellicht nog iemand anders op antwoorden. 

Anoniem (Gast)

Dank je. Ja we geven er allebei 1. Nee heb nooit eten gegeven als ik weg was, juist omdat ze het van mekaar afpakken. Zijn verder beste maatjes dus ben niet zo bang voor vechten als ik er niet ben. 

honden page profiel bassiebassie

Gisteren heeft ze onze bank gesloopt.

 


Weet je zeker dat het deze hond is die de bank heeft gesloopt? Misschien was het wel de andere hond, of samen?

Ik zou eerst maar eens het gedrag filmen, zodat je precies weet wat er gebeurt.

Anoniem (Gast)

Ja we weten wel zeker dat zij het is, we hebben haar vaak genoeg betrapt, en al eens gefilmd :-) wilde ik morgen weer doen! 

Volgende forumvraag: hondenpension
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^