Oudere hond schijnzwanger?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hallo allemaal, een korte vraag. Kan een oudere hond, die nog nooit schijnzwanger is geweest, toch nog schijnzwanger worden? Kan het nergens vinden; alle informatie over schijnzwanger zijn gaat over honden die het van jongs af aan al regelmatig zijn...

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ja dat kan wel.

honden page profiel ElsEls 3 doggies

Ja hoor, kan wel. De hond van mn ouders werd op haar 9 of 10 jaar schijnzwanger. Nooit eerder gehad, nadien nog wel n keer voorgekomen...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Okee, dan houd ik daar rekening mee dat het een mogelijkheid is. Ze reageert wat gespannener dan we van haar gewend zijn, en rondom haar tepels is het opgezwollen en warm (maar geen harde knobbeltjes oid zoals je bij een tumor zou verwachten). Ik was al bang voor een melkklierontsteking, maar dat is heel onwaarschijnlijk bij een nietzogende hond, begrijp ik.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Okee, dan houd ik daar rekening mee dat het een mogelijkheid is. Ze reageert wat gespannener dan we van haar gewend zijn, en rondom haar tepels is het opgezwollen en warm (maar geen harde knobbeltjes oid zoals je bij een tumor zou verwachten). Ik was al bang voor een melkklierontsteking, maar dat is heel onwaarschijnlijk bij een nietzogende hond, begrijp ik. "

 Dat laatste klopt niet hoor.. Melkklierontsteking kan elke hond krijgen. vooral degene die niet gestereliseerd zijn hebben daar meer kans op. Als je bang bent voor een ontsteking zou je ook de temperatuur op kunnen meten. Deze moet tussen de 38 en 39 graden zijn.

Komt er ook melk uit de tepels?

 

Als het een schijnzwangerschap is, kan het ook juist goed door die schijnzwangerschap gaan ontsteken. Goed in de gaten houden dus! Vooral erop letten dat er geen viezigheid uit de tepels komt, en de evt melkresten wegpoetsen, maar niet teveel aan de buik zitten.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Vanmorgen nog niet! Ik houd het goed in de gaten. Het was alleen wat opgezet, voelde warmer, en ze vond het niet fijn als we er 'ruw' aan kwamen (zoals je anders lekker even met je vingers over haar flanken rost) maar zachtjes aanraken was prima en ik geloof zelfs wel fijn, want ze draaide helemaal op haar rug met haar pootjes wijd ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^