Wie heeft ervaring met fietsen met de hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VerwijderVerwijder 3 doggies

honden foto van Verwijder

Ik hem mo aan de riem en aan de springer.

Probleem alleen riem ik hou het voor geen meter en vlieg van mijn fiets als ik voorbij een andere hond moet.

Probleem alleen springer hij kan. Zich compleet omdraaien.

Combinatie en ik heb nergens last van en kan nu lekker 10 km fietsen zonder gedoe. Als er een hond aan komt riem even kort pakken zodat hij zich niet meer om kan draaien en daarna weer de lus om mijn pols.

Ik zou nooit zonder spinger willen

Ik heb de u

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Hier ook een springer gehad, vond het niet zo succes want als mijn hond trok liep hij helmaal schuin lijkt mij niet zo goed voor mijn hond zelf. Nu fiets ik gwn heerlijk met de riem in mijn hand, moet er wel bij zeggen dat mijn hond erg netjes naast de fiets loopt en nauwelijks trekt. Ik vind het ook fijn dat ik veel meer controle over mijn hond heb met de riem in mijn hand.

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

" Als het idd boven en bepaalde temperatuur word is het te heeft aan de pootjes.

Ook kunnen langere afstanden over het asfalt leiden tot beschadiging aan de kussentjes en nagels...

Ik vraag me wel af of een hond voor je fiets kan springen of tussen je wielen kan schieten zonder springer?

Ze zouden fiets cursussen met honden moeten geven :p "

 

Dat is een goed idee Martine!!

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

" Hier een geweldig goede ervaring met de springer (de beugel variant).
Zowel voor een pittige uitvallende herderkruising reu als een bang-voor-alles-inclusief-fiets middenmaat teefje. Beide had ik ze met tuig aan de springer (niet tegelijk ) en daarbij een gewone halsband met lijn in mijn hand voor de begeleiding. Die eerste kon serieus op een kat afspringen terwijl ik keurig rechtdoor bleef gaan.  Met Sier (de bange poepert) vond ik het een stuk spannender en heb serieus gedacht over spaakafschermers (die je op wielrenfietsen wel ziet). Als ze schrikt kan ze ook aan de springer nog veel kanten op, maar was al wel vele malen stabieler als zonder. 
Nu fiets ik met 2 honden tegelijk en dat was voor ons de oplossing. Bibi is wat dat betreft natuurtalent, die loopt nog los mee, voor de show heeft ze een gewone halsband met lijn die ik vasthoud met aan de andere kant van deze lijn de halsband van Sier. Dan hoef ik maar 1 lijn te "managen". Sier loopt aan de buitenkant , en kan nu mede door de springer geen kant op, wat in haar geval erg fijn is want als ze schrikt van b.v. iemand die aan de rechrerkant zijn tuin uitkomt, kon ze naar naar de fiets schieten...doodeng...maar daar loopt Biebs dus nu als rots in de branding . "

 

Lijkt me dus heerlijk! Ik ben zelf niet zo van met 1 hand fietsen......

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik fiets altijd met de riem in de hand.

Veel meer controle.

 

Daarbij vind meneer het af en toe heel erg nodig om per direct te stoppen om op dat ene plekje te plassen.

Vaak kan ik hem nog net corrigeren maar soms ook niet en dan laat ik gewoon de riem los.

 

Een kwartier fietsen om te beginnen is best veel.

Ga eerst eens lopen met de fiets.

Jij, fiets en dan de hond.
Ga zo een eens een kwartiertje lopen en koppel aan alles wat je doet een commando.

Links, rechts, rustiger, stop, ga maar.

Als ie dat een beetje snapt kan je wel stukjes gaan proberen te fietsen.

Rustig aan en niet te lang. Het fietsen moet echt opgebouwd worden.

 

En verder is het overdag nu echt te warm om te gaan fietsen.

Zowel de asfalt temperatuur als voor de lichaamswarmte.

's ochtends kan het nog wel prima of wat later op de avond.

 

 

Honden zweten door de pootjes en het hijgen dus als ze op heet asfalt lopen kunnen ze de warmte niet kwijt. Dat kan best snel tot oververhitting lijden.

En ze kunnen de voetzooltjes verbranden.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik fiets regelmatig met de honden. Ik heb een hekel aan de springer. Je hebt geen feeling met de hond door de riem als die aan een springer zit, de hond kan niet wegkomen bij nood. Nee, ik vind zo'n ding helemaal niets.

 

Ik heb mijn honden zo getraint dat ik met 2 handen aan het stuur kan fietsen en toch de riemen in de hand kan houden. Dat werkt voor mij prima. Ze reageren verder aan de fiets op gesproken aanwijzingen en commando's hoewel het meeste vanzelf gaat.

 

De enige keren dat ik aan de fiets wel eens ben omgetrokken is ze heel nodig de behoefte moeten doen en plots zomaar de struiken induiken... maar dat ligt dan aan mij dat ik dat even niet opmerkte. Verder eigenlijk nog nooit problemen gehad aan de fiets.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik ben begonnen met een stukje lopen met de fiets. Dus ik links de fiets in het midden en luna rechts (de veilige kant in het verkeer, maar de andere kant als waar ze normaal loopt) zo kon ze wennen aan het rechts blijven en naast de fiets blijven, dua niet te ver vooruit enz. Dan zie je vanzelf hoe je hond het doet! Ik hou riem in de hand, kan ik sturen en loslaten als dat nodig is!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"  

Met de riem in de hand of met een springer? "

 



Riem in de hand. Een autoweg ernaast dus ik liet natuurlijk niet los. Je valt alleen als je hond er echt voor gaat. Verder kan je wel afstappen is mijn ervaring. Bedenk van te voren in welke situaties je de aandacht van je hond echt kwijt kan raken (als die er zijn) en ga ergens fietsen dat de kans minimaal is dat je die tegenkomt. Verder zou ik dan lekker beginnen met de riem in je hand. Jij en je hond zijn dan veel wendbaarder. Als je hond het leuk vind en het goed doet kan je later altijd nog een springer kopen.

Ben benieuwd naar jouw ervaringen straks,

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik gebruikte een springer en een lijn aan de halsband. Die laatste voor sturing en om te voorkomen dat ik meegetrokken werd de berm in. Ik vond de springer wel handig omdat die juist onverwachte bewegingen opvangt. Nou trokken mijn honden ook aan de springer en zelfs die trokken ze zodanig dat die ging draaien, dus had ik nog een extra stuk klimtouw met musketon eraan, vastgemaakt aan de achtervork, zodat de spinger op zijn plek bleef. Janouk heeft mij twee keer ondersteboven getrokken maar dat was dan ook zo'n druif dat die in volle vaart ineens 180 graden draaide omdat er een stukje brood in de berm lag ;-) ;-) . Maar goed, dat was dus twee keer in 10 jaar tijd

Ik heb ook een walky dog gehad, die had ik op mijn MTB, vastgemaakt aan de zadelbuis. Niet een heel groot succes, ik fietste met Chenak en die zag een koppel patrijzen en trok zo mijn hele zadel dwars. Daarna was die dat ding waarmee je de zadelbuis vast zet naar z'n grootje,... Een twee punt van de walky dog; het touw wat erin zit schuurt aan de binnenkant op den duur kapot; controleer dat dus regelmatig!!

Met de huidige twee meneren heb ik nog niet veel gefietst. Meestal gaan ze voor de step. Daarnaast, ik kan met spShad prima fietsen, die draaft er rustig naast maar Spot moet en zal voorop. Ik heb het geprobeerd met hem de Walky dog en we werden allebei knettergek. Uiteinelijk heb ik hem maar voor de MTB gezet (google maar eens op bike joring) maar dat zou ik je niet aanraden. Bovendien kan dat aleen in bos ed en niet op de openbare weg

Verder; ik zou boven de 20c niet meer gaan fietsen.

Nog een puntje; honden naast de fiets kunnen agressieve reacties opwekken van andere honden. Ze komen nl in de ogen van honden (te) snel en onbeleefd aanrennen. Ik ga zelf nooit in volle vaart langs mensen met een hond en ik waardeer het zeer wanneer - als ik loop te wandelen - mensen met een hond naast de fiets mij even waarschuwen als ze er langs willen, kan ik ma schrap zetten, want die van mij willen nl graag meerennen .....

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Dank voor de reacties! Ik weet nog niet waar ik voor moet kiezen maarr het is een goed idee om eerst maar eens te oefen door te gaan wandelen met de fiets! Krijg ik meer ervaring hoe ze het doet, ben dan zelf ook zekerder. Ik ben ook zo'n schijterd!

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

" Dank voor de reacties! Ik weet nog niet waar ik voor moet kiezen maarr het is een goed idee om eerst maar eens te oefen door te gaan wandelen met de fiets! Krijg ik meer ervaring hoe ze het doet, ben dan zelf ook zekerder. Ik ben ook zo'n schijterd! "

 

En het is juist de bedoeling dat we in de ochtend gaan fietsen om al een flink deel van de energie eruit te kunnen rennen!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ik fiets al jaren met mijn honden aan de lijn in de hand met halsband in het verleden en met mijn huidige hond aan een tuig en heb een heupgordel met daaraan een elastische riem. Die ik overigens ook kort in de hand kan nemen.

 Vanaf de leeftijd van boven het jaar.

Opgebouwd door eerst samen naast de fiets te lopen  en daarna te beginnen met 5 minuten en op te bouwen.

Alvorens ik ga fietsen laat ik altijd mijn hond eerst uit.

Ik zorg dat ik goed oplet als ik langs paaltjes fiets. Ik heb een reu. En in het begin wilde hij nog wel eens een plas proberen. Bij mijn teefjes geen probleem.

Wij fietsen nooit boven de 15 graden en wisselen het fietsen af met lopen. Of wel aan de lijn om even lekker te snuffelen of waar kan los.

Ik hou de hond altijd aan de rechterkant dat vind ik het meest veilige ten aanzien van de andere weggebruikers.

Als ik andere honden in het vizier krijg stop ik om de zelfde reden als Wakkere Husky om onze weg even lopend te vervolgen.

 

Mijn ervaring is dat het fietsen samen heerlijk is, kan ik eindelijk aan de riem het tempo bijhouden welke mijn hond graag zou lopen , maar dat de energie juist toe neemt van mijn honden. Hoe meer conditie ze opbouwen hoe meer energie. Daar doe ik het dus niet voor. 

 Als ik energie wil kwijtraken doe ik hersenwerk met mijn honden. Spelletjes, speuren en tegenwoordig zijn er genoeg topics om nog meer goede ideeën op te doen.

 

Een tip zet je fietszadel wat lager zodat je goed met je voeten op de grond kunt komen. Zeker in het begin als je zelf onzeker bent.

En heb je ogen op steeltjes zodat je ver van te voren mogelijke obstakels of glas e.d. op de straat ziet liggen en dit tijdig kan omzeilen.

 

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Vergeet niet dat hoe meer je gaat fietsen hoe groter het uithoudingsvermogen word van je hond 

 

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Net even een "oefenrondje" gemaakt? Eerst gewandeld met de fiets om te wennen! Ze trok mij bijna vooruit dus zo nu en dan de rem er op en haar laten zitten. Toe een stukje gaan steppen waardoor er meer snelheid is. Dit ging veel beter; ze liep keurig en hield me goed in de gaten! Is ook meer háár tempo denk ik! Steppen afgewisseld met lopen. Na 10 minuutjes weer thuis.

 

Ze ligt nu te maffen dus het is voor haar ook best wel spannend geweest.......

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Hartstikke goed 

 

Morgen de volgende ronde 

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

" Hartstikke goed 
 
Morgen de volgende ronde  "

 

Zeker weten, heb er nu al zin in!

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

" Ik gebruikte een springer en een lijn aan de halsband. Die laatste voor sturing en om te voorkomen dat ik meegetrokken werd de berm in. Ik vond de springer wel handig omdat die juist onverwachte bewegingen opvangt. Nou trokken mijn honden ook aan de springer en zelfs die trokken ze zodanig dat die ging draaien, dus had ik nog een extra stuk klimtouw met musketon eraan, vastgemaakt aan de achtervork, zodat de spinger op zijn plek bleef. Janouk heeft mij twee keer ondersteboven getrokken maar dat was dan ook zo'n druif dat die in volle vaart ineens 180 graden draaide omdat er een stukje brood in de berm lag <img class=" /><img 

class=" /> . Maar goed, dat was dus twee keer in 10 jaar tijd




Ik heb ook een walky dog gehad, die had ik op mijn MTB, vastgemaakt aan de zadelbuis. Niet een heel groot succes, ik fietste met Chenak en die zag een koppel patrijzen en trok zo mijn hele zadel dwars. Daarna was die dat ding waarmee je de zadelbuis vast zet naar z'n grootje,... Een twee punt van de walky dog; het touw wat erin zit schuurt aan de binnenkant op den duur kapot; controleer dat dus regelmatig!!


Met de huidige twee meneren heb ik nog niet veel gefietst. Meestal gaan ze voor de step. Daarnaast, ik kan met spShad prima fietsen, die draaft er rustig naast maar Spot moet en zal voorop. Ik heb het geprobeerd met hem de Walky dog en we werden allebei knettergek. Uiteinelijk heb ik hem maar voor de MTB gezet (google maar eens op bike joring) maar dat zou ik je niet aanraden. Bovendien kan dat aleen in bos ed en niet op de openbare weg


Verder; ik zou boven de 20c niet meer gaan fietsen.


Nog een puntje; honden naast de fiets kunnen agressieve reacties opwekken van andere honden. Ze komen nl in de ogen van honden (te) snel en onbeleefd aanrennen. Ik ga zelf nooit in volle vaart langs mensen met een hond en ik waardeer het zeer wanneer - als ik loop te wandelen - mensen met een hond naast de fiets mij even waarschuwen als ze er langs willen, kan ik ma schrap zetten, want die van mij willen nl graag meerennen ..... "

 

Welke step heb je en waar heb je die gekocht? Ik ben er ook een beetje naar aanhef kijken maar vindt ze nog al duur

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Ik vond het net alweer veels te warm om te fietsen.
Had er weer zin in gekregen na dit topic.. :-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Net even een "oefenrondje" gemaakt? Eerst gewandeld met de fiets om te wennen! Ze trok mij bijna vooruit dus zo nu en dan de rem er op en haar laten zitten. Toe een stukje gaan steppen waardoor er meer snelheid is. Dit ging veel beter; ze liep keurig en hield me goed in de gaten! Is ook meer háár tempo denk ik! Steppen afgewisseld met lopen. Na 10 minuutjes weer thuis.
 
Ze ligt nu te maffen dus het is voor haar ook best wel spannend geweest....... "

 

Even een vraagje: heb je gedacht over een step ipv een fiets als je bang bent om te vallen? Dan kun je meteen bij de grond. Er zijn twee vormen van steppen: de hond ervoor, maar dat is meer voor sledehonden maar je kunt ook steppen met de hond naast je.

zie bv: 

http://www.sportstep.nl/stepverhuur/steppen-met-je-hond/

 

Ik weet niet waar je woont, maar in Hengelo kun je het uitproberen en misschien nog wel op meer plekken. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  


Welke step heb je en waar heb je die gekocht?

Ik ben er ook een beetje naar aanhef kijken maar vindt ze nog al duur "

 

Ik heb een Downhill step, van Blauwerk, maar dat is een dure, met geveerde voorvork en verhoogde treeplank voor "raggen door het bos". Die is niet fijn als je zelf ook moet steppen, zwaar en door de hoge treeplank echte krachttraining voor je bovenbenen. Daarnaast heb ik er hele goede remmen op laten zetten (ahum) voor mijn eigen veiligheid. Overigens gaat mijn step nu al een 12 jaar mee, vorig jaar de wielen vernieuwd en een keer eerder al de voorvork, dus als je het omrekent naar kosten per jaar valt het mee ;-) Er kan veel minder aan kapot dan aan een fiets. 

 

Hier is meer keuze: 

http://www.sportstep.nl/stepverhuur/steppen-met-je-hond/

 

Voor goedkope steps: ga eens kijken bij stepverhuurbedrijven, die vernieuwen vaak een deel van hun bestand en de 2e hands steps gaan voor een zacht prijsje weg. 

 

Toevoeging: dit  is ook een mooie step http://www.cooldogs.nl/logivert/index.php?item=cooldogs-step-tour-kleur-zwart---incl-touwgeleider&action=article&group_id=12&aid=475&lang=NL

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

"  
Even een vraagje: heb je gedacht over een step ipv een fiets als je bang bent om te vallen? Dan kun je meteen bij de grond. Er zijn twee vormen van steppen: de hond ervoor, maar dat is meer voor sledehonden maar je kunt ook steppen met de hond naast je.
zie bv: 
http://www.sportstep.nl/stepverhuur/steppen-met-je-hond/
 
Ik weet niet waar je woont, maar in Hengelo kun je het uitproberen en misschien nog wel op meer plekken.  "

 

Bedankt voor de tip! Ik zal er eens naar kijken!

 

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Upje: net even gekeken naar een doggy guide. Iemand ervaring mee?

 

vandaag trouwens weer even een oefenrondje gedaan en het heeft het beoogde doel hoor! Ze is idd in de ochtenduren al veel energie kwijt en dat merk je zeker gedurende de dag!

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Beoogde resulttat bedoel ik....

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ook hier alleen maar goede ervaringen met de springer (boog variant) Punchy, 1 van mijn vorige honden had een hekel aan katten, maar dankzij de veer op de sprinter lukte het hem niet om mij om ver te trekken. Hij had altijd een tuig om, en ik zorgde er gewoon voor dat de lijn niet te lang was, zodat hij niet voor mijn wiel kon komen. Met veel oefenen kende hij "speciale" fiets commando's, zoals, vooruit, langzaam, links en rechts. Later heb ik zelfs met 2 honden aan de sprinter gefietst.

Hij hangt nog altijd in de schuur. Als Boefie oud genoeg is, ga ik zeker proberen te fietsen met hem...

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

" Ook hier alleen maar goede ervaringen met de springer (boog variant) Punchy, 1 van mijn vorige honden had een hekel aan katten, maar dankzij de veer op de sprinter lukte het hem niet om mij om ver te trekken. Hij had altijd een tuig om, en ik zorgde er gewoon voor dat de lijn niet te lang was, zodat hij niet voor mijn wiel kon komen. Met veel oefenen kende hij "speciale" fiets commando's, zoals, vooruit, langzaam, links en rechts. Later heb ik zelfs met 2 honden aan de sprinter gefietst.
Hij hangt nog altijd in de schuur. Als Boefie oud genoeg is, ga ik zeker proberen te fietsen met hem... "

 

Dat is mooi om te horen! Ga het proberen!

 

Is dat Boefie op jou profielfoto? Schatje!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

" Upje: net even gekeken naar een doggy guide. Iemand ervaring mee?
 
vandaag trouwens weer even een oefenrondje gedaan en het heeft het beoogde doel hoor! Ze is idd in de ochtenduren al veel energie kwijt en dat merk je zeker gedurende de dag! "

 

Super fijn dat het opbouwen zo goed gaat hihi! Veel fietsplezier samen!

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Dankjewel! Was voor mijzelf ook wel nodig hoor; conditie opbouwen.......

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Het slachtoffer van de dag Topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^