Labradoodle pup, wat voor voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WillemienWillemien

honden foto van Willemien

Beste hondenliefhebbers,

Ik ben in blijde verwachting van een labradoodle pup, maar heb geen idee wat voor voer ik het beste kan gaan geven. Wat ik er tot nu toe over gevonden heb is dat je vooral moet letten op niet teveel zout en geen granen, is dit overdreven of wel echt belangrijk? Wat hebben jullie voor ervaringen?

Groetjes, Willemien

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Het lijkt me dat je vanuit de fokker ook voer mee krijgt en informatie, ga de eerste periode ( denk aan een maand of 3 vanaf dat de pup bij jullie is) door met de voeding die de pup kent indien het goede voeding is en geen pedigree of bonzo . Je pup heeft al veel veranderingen hou het voer voorlopig gelijk

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wij hebben voer mee gekregen van de fokker. (Senna is nu 12 weken oud). Proplan puppybrokken en KVV van Prince. Senna zit nog steeds op de Proplan puppybrokken, hij doet het hier super op en vind ze heerlijk. Op KVV zijn wij wel veranderd omdat ik de Prince niet kon vinden haha dus voor Duck natuurlijke voeding gekozen. Hier doet Senna een moord voor! Haha. Wij geven Senna ochtend KVV, middag brok en avond KVV. Gaat super goed zo.

Zoals Monica als zegt; doorgaan op het voer wat de fokker voert is voor de eerste tijd het beste :-) voor daarna is brokken zonder graan de beste brok of KVV gaan geven kan ook. (KVV is Kant en klare Vers Vlees)

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

En bij het zoeken naar kvv van het merk Prince wordt de tocht heel lang met Prins gaat het beter ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Het lijkt me dat je vanuit de fokker ook voer mee krijgt en informatie, ga de eerste periode ( denk aan een maand of 3 vanaf dat de pup bij jullie is) door met de voeding die de pup kent indien het goede voeding is en geen pedigree of bonzo . Je pup heeft al veel veranderingen hou het voer voorlopig gelijk "

 

Maar heeft dat echt zoveel invloed bij de meeste honden (het voer OOK veranderen)? Ik heb er met mijn eigen honden nog nooit problemen mee ondervonden. De eerste heb ik gelijk op het voer van mijn keus gezet en de andere 3 binnen 4 dagen max. Geen diaree gezien, scheten geroken of borrelende buikjes gehoord.

 

Het waren altijd de trainings snoepjes, pensstaafjes, kauwkluifjes ed. die bij de jonge pups (en soms daarna nog) voor mindere ontlasting zorgden.

 

Is overigens geen commentaar maar een oprechte vraag aangezien je dat advies altijd hoort en leest. Ik vraag het me gewoon af omdat mijn eigen ervaringen tot nu probleemloos zijn geweest met de directe/snelle switch.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" En bij het zoeken naar kvv van het merk Prince wordt de tocht heel lang met Prins gaat het beter ;-) "

 

Hahaha edit bedoel ook Prins. Excuus  

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Een pup krijgt heel veel nieuwe prikkels met het verhuizen en ook verandering van voer geeft nieuwe prikkels als je dan alles tegelijk doet kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het diarree oplevert en dat wil je niet voor je pup , diarree is altijd een aanslag op het lijf ze voelen zich daardoor moe en lusteloos . Heel vaak wordt er dan ook naar een dierenarts gegaan om te zorgen dat het stopt en krijg je zware middlen in een puppenlijf. Vandaar mijn advies niet alles tegelijk veranderen om juist risico's zo klein mogelijk te houden

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Slim advies Monica! Ik heb Lexie na 1.5 maand gewisseld omdat ze het voer van de fokker gewoon niet at, zij heeft geen last gehad gelukkig. Maar bifi is altijd heel wat weken beroerd als ze wisselt (niet ziek of diarree, maar slomer en minder eten)

honden page profiel WillemienWillemien

honden foto van Willemien

Bedankt voor jullie reacties! Ik zal het eens met de fokker overleggen. Die wil de pups KVV gaan geven, maar wat ik eruit begrijp is dat wel veel duurder en meer gedoe. Ik wil hem zelf denk ik wel gewoon op brokken zetten, maar lees wel steeds vaker dat KVV beter is. Lastig hoor!

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

KVV hoeft niet perse duurder te zijn (duurdere merken en smaken afwisselen met goedkopere merken en smaken). Een kwalitatief goede brok kost voor 15 kg ook al snel €60.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Bedankt voor jullie reacties! Ik zal het eens met de fokker overleggen. Die wil de pups KVV gaan geven, maar wat ik eruit begrijp is dat wel veel duurder en meer gedoe. Ik wil hem zelf denk ik wel gewoon op brokken zetten, maar lees wel steeds vaker dat KVV beter is. Lastig hoor! "

 

KVV valt best mee!  KVV doe je gewoon in je vriezer en de avond/dag ervoor haal je het eruit en leg je het in de koelkast. Wanneer je de hond voert en het is nog wat koud, doen wij er altijd warm water over heen. Gewoon klein beetje en prakken het dan. Heerlijk vind Senna het. Volgends mij valt de prijs wel mee. Ik voer Duck natuurlijkevoeding KVV en was vandaag 25 euro voor 4 pakken kwijt :) Senna krijgt geen hele plak per keer (plak is 100 gram) maar krijgt sochtend 50 gram en savonds ook 50 gram. We snijden die al van te voren in stukken en doen het in boterhamzakjes. KVV zijn kant en klare plakken, hoef je weinig voor te doen. :)

 

Maar goede brok, is ook goed hoor! Daarom geven wij beide. En kijk naar wat je pup straks het lekkerst vind en het beste op doet.

 

 

Wat super leuk btw dat je een Labradoodle pupje krijgt. Spannend. Wanneer verwacht je hem/haar thuis? Wij hebben Senna (Labradoodle :D) nu ruim 3 weken! Heerlijke honden!

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

ik heb lola na 5 dagen overgezet op kvv. ze at de brokken niet. en nu eet ze nog steeds kvv en af en toe barf.
het zou mijn keuze niet zijn om een combi te voeren, brok en vlees verteerd namelijk anders..

hier worden merken afgewisseld en ik betaal zon 40 euro voor 2 honden per maand. Dan voer ik tinlo, natuur en dier, tamro, degomeat enkelvoudig, darf en af en toe barf. dips gaat in augustus helemaal over op barf. kvv kan je zo duur maken als je zelf wil.

Volgende forumvraag: Wel of geen ei?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^