hoe kan ik er achter komen waar mijn hond vandaan komt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EsterEster

honden foto van Ester

hallo,

wij hebben ongeveer 2 jaar geleden een witte herder overgenomen van een meneer. hij was al de 3e eigenaar van onze bandit. hij wist niet precies waar hij vandaan kwam.

ik wil heel graag weten waar bandit vandaan komt.

weet iemand hoe ik dit kan uitzoeken?

bandit heeft geen stamboom en zijn chip heeft de meneer laten zetten waar wij hem vandaan hebben.

wie kan ons helpen?

groetjes

honden page profiel MarijkeMarijke

Heeft hij geen stamboom? Misschien via het chipnummer?

Vraag het eens bij de rasvereniging. Met een duidelijke foto herkent iemand hem misschien toch. (Je weet maar nooit). Als ze een forum hebben lukt het misschien zo ook? Of zou de Raad van Beheer nog info hebben?

 Heb je een inentingsboekje? Wellicht staan de pupinentingen erin. Dan kun je het navragen bij de dierenkliniek die er vermeld staat.

honden page profiel EsterEster

honden foto van Ester

hallo Marijke,

bedankt voor je reactie.

hij heeft geen stamboom en zijn chip is door de vorige eigenaar gezet. ik wil heel graag weten waar hij vandaan komt, ooit willen we pups van hem en daalijk staat hij fam. te dekken.

:(

honden page profiel MarijkeMarijke

Als je dat echt wilt zou ik zo veel mogelijk erfelijkheidsonderzoeken laten doen (hd, ed, erfelijke oogziektes, vererfbare hotspot e.d. ). Maar ook een verwantschapstest. Wie weet is deze qua percentage nu al te hoog. Als het een broodfok hond is kun je misschien problemen verwachten.

Zelf zou ik het er niet op wagen. Een hond zonder stamboom kan in principe heel gezond zijn, maar omdat zijn afkomst niet bekend is weet je niet wat erin zit.

Overleg goed met een dierenarts voordat je tot fokken besluit. Een bezoekje aan de site van de rasvereniging of praten met ervaren mensen die al met dit ras fokken lijkt me verstandig.

Veel succes!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik denk dat de enige mogelijkheid nu is om een oproep te plaatsen op bv marktplaats met de geboortedatum erbij.. en dan maar hopen dat bv baasjes van nestgenootjes je advertentie vinden. Vroeger was er een site waar je kon zoeken naar nestgenoten. Ik ben daar zelf een tijd lang de beheerder geweest, maar helaas kreeg ik allemaal dreigementen van broodfokkers voor m'n kiezen waardoor ik de site heb moeten sluiten helaas.

 

Succes met je zoektocht!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^